Cihanî Sultan
Üye
Sadece hız değil. desteklediği grafik türleri, Directx, Open GL ES ve bunların destekledikleri. mesela gölgelendirmeler, yansımalar, su efektleri bunları en iyi destekleyen grafik kartı bence en iyi işi görenlerdir. Şu an için Apple'ın A5 ve A5X yonga setindeki SGX543 MP2, SGX543 MP4 ve Tegra 3 yonga setindeki 12 çekirdekli ULP Geforce bu işlerde en iyisi. Geforce'un asıl yeteneklerini Android'den ve benchmark sitelerinin Tegra'yı çözememiş olmasından dolayı malesef göremiyoruz.
Yani kısaca mobil ekran kartlarında hafızaya pek gerek yok.
- - - Eklendi - - -
Bu arada benchmark testi istenirse aynı çözünürlüklerde yapılabilir. karşılaştırılacak iki cihazı da ortak bir çözünürlüğe çekip eşit koşullarda test edilebilir. Eşitsizlik söz konusu değil.

Tegra 3 atalım mı telefona?

Evet, "en azından one x teki yazılım ile birlikte bekleneni karşılamadı." ancak Mali-400'den çok daha güçlü bir işlemci.bence adreno 205 flash destekleyen en kötü gpu,bir alt modeli 200 flash desteklemiyor..
şahsi fikrim ve mali400 ün gs3 te kullanılan hız aşırtılmış versiyonu tegra 3 ten daha başarılı,en azından one x teki yazılım ile birlikte bekleneni karşılamadı.tabiki mali400un hız aşırtılmış versiyonuna göre
tabıkı beklemek lazım kesın bır sonuc yok sımdılık daha fazla telefonda performanslarını gordukce kesın bır yargıya varılabılır
n8 broadcom BCM2727 gayet iyi
Aynen ha.Ama iPad3'teki ve muhtemelen iPhone 5'teki PowerVR de hiç hafife alınacak bir şey değil.Karşılaştırmalarını izledim,bence Tegra 3 - androidde olduğu için olsa gerek - hakkını tam veremiyor.Ah bir de windows yahut ios gibi sistemlerle kullanılsa.ozaman ona göre gpu koysunlar tutanmı var gitsin daha iyi gpu koysun . applelar bencmarklarda ilk sıralarda android zor yer bulmuş kendine
- - - Eklendi - - -
benim beklentim tegradan şuan htc göstermiyor olabilir ama en korkutucu cpu gpu onda . eğer o donanımı bir iphone kullansa varya **** siz anladınız.

Tamam tamam alınma
Hala piyasanın en iyilerinden Hünkarım bir kere![]()
Ama Tegra 3,PowerVR sgx543 mp2,PowerVR seri6 - henüz çıkmadı diyor pRime
-,Adreno 320 gibi gpuların yanında sönük kalıyor...

ama şu an s3 ve 4s ' in gpuları çok iyi.