Cep Telefonlarımızın GPU'ları Kaç MB ?

Sponsorlu Bağlantılar

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye

Sadece hız değil. desteklediği grafik türleri, Directx, Open GL ES ve bunların destekledikleri. mesela gölgelendirmeler, yansımalar, su efektleri bunları en iyi destekleyen grafik kartı bence en iyi işi görenlerdir. Şu an için Apple'ın A5 ve A5X yonga setindeki SGX543 MP2, SGX543 MP4 ve Tegra 3 yonga setindeki 12 çekirdekli ULP Geforce bu işlerde en iyisi. Geforce'un asıl yeteneklerini Android'den ve benchmark sitelerinin Tegra'yı çözememiş olmasından dolayı malesef göremiyoruz.

Yani kısaca mobil ekran kartlarında hafızaya pek gerek yok. :)

- - - Eklendi - - -

Bu arada benchmark testi istenirse aynı çözünürlüklerde yapılabilir. karşılaştırılacak iki cihazı da ortak bir çözünürlüğe çekip eşit koşullarda test edilebilir. Eşitsizlik söz konusu değil.
:oke:

Tegra 3 atalım mı telefona?
:kop:
bence adreno 205 flash destekleyen en kötü gpu,bir alt modeli 200 flash desteklemiyor..

şahsi fikrim ve mali400 ün gs3 te kullanılan hız aşırtılmış versiyonu tegra 3 ten daha başarılı,en azından one x teki yazılım ile birlikte bekleneni karşılamadı.tabiki mali400un hız aşırtılmış versiyonuna göre
tabıkı beklemek lazım kesın bır sonuc yok sımdılık daha fazla telefonda performanslarını gordukce kesın bır yargıya varılabılır
Evet, "en azından one x teki yazılım ile birlikte bekleneni karşılamadı." ancak Mali-400'den çok daha güçlü bir işlemci.
n8 broadcom BCM2727 gayet iyi

ozaman ona göre gpu koysunlar tutanmı var gitsin daha iyi gpu koysun . applelar bencmarklarda ilk sıralarda android zor yer bulmuş kendine

- - - Eklendi - - -

benim beklentim tegradan şuan htc göstermiyor olabilir ama en korkutucu cpu gpu onda . eğer o donanımı bir iphone kullansa varya **** siz anladınız.
Aynen ha.Ama iPad3'teki ve muhtemelen iPhone 5'teki PowerVR de hiç hafife alınacak bir şey değil.Karşılaştırmalarını izledim,bence Tegra 3 - androidde olduğu için olsa gerek - hakkını tam veremiyor.Ah bir de windows yahut ios gibi sistemlerle kullanılsa.:eller:

Hala piyasanın en iyilerinden Hünkarım bir kere :hih:
Tamam tamam alınma:DAma Tegra 3,PowerVR sgx543 mp2,PowerVR seri6 - henüz çıkmadı diyor pRime:naughty:-,Adreno 320 gibi gpuların yanında sönük kalıyor...:hih:

klongs

klongs

Üye
tegra 3 iyi aslında One X te olmadı asus transfor prime de çok güzel çalışıyor

Türe

Türe

Üye
:oke:

:kop:

Evet, "en azından one x teki yazılım ile birlikte bekleneni karşılamadı." ancak Mali-400'den çok daha güçlü bir işlemci.

Aynen ha.Ama iPad3'teki ve muhtemelen iPhone 5'teki PowerVR de hiç hafife alınacak bir şey değil.Karşılaştırmalarını izledim,bence Tegra 3 - androidde olduğu için olsa gerek - hakkını tam veremiyor.Ah bir de windows yahut ios gibi sistemlerle kullanılsa.:eller:

Tamam tamam alınma:DAma Tegra 3,PowerVR sgx543 mp2,PowerVR seri6 - henüz çıkmadı diyor pRime:naughty:-,Adreno 320 gibi gpuların yanında sönük kalıyor...:hih:

çıkmadıklarına göre sorun yok :ehe ama şu an s3 ve 4s ' in gpuları çok iyi.

- - - Eklendi - - -

tegra 3 iyi aslında One X te olmadı asus transfor prime de çok güzel çalışıyor

sense 4 'ün uyumsuzluğu ve aceleye gelmesi yüzünden böyle oldu :hmmm

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye

çıkmadıklarına göre sorun yok :ehe ama şu an s3 ve 4s ' in gpuları çok iyi.

- - - Eklendi - - -

sense 4 'ün uyumsuzluğu ve aceleye gelmesi yüzünden böyle oldu :hmmm

Sadece seri6 çıkmadı.:eheAdreno 320'yi LG'nin bir cihazı ve bazı Nokia Lumia'lar kullanacak.Ama gayet iyiler...
One X,bence de Android'in hele ki Sense'li android'in kurbanı oldu...Windows Phone yahut iOS gibi hafif sistemlerde olsa bence uçardı...

klongs

klongs

Üye
bence asıl tegra 3 ü googlein tabletinde bakmak lazım performansı iyi olur ve ucuz olursa çok iyi olur

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
bence asıl tegra 3 ü googlein tabletinde bakmak lazım performansı iyi olur ve ucuz olursa çok iyi olur

Android - kızma ama - gerçek performansını yansıtmıyor işlemcinin.

franzliszt

franzliszt

Üye
her neyse ama bu gpu ların kaç mb'lık olduğunu kimse bilmiyor mu ?
kardeşim boşver kaç mb olduğunu çok önemli değil sen çekirdek ve mhz lerine daha çok bak bencmarkdanda karşılaştır. mb ağırlıklı olan zaten broadcom var oda resim video gibi çözümleme yaparken işe koyuluyor yani mb var diye oyunlarda çoşmuyor.

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
kardeşim boşver kaç mb olduğunu çok önemli değil sen çekirdek ve mhz lerine daha çok bak bencmarkdanda karşılaştır. mb ağırlıklı olan zaten broadcom var oda resim video gibi çözümleme yaparken işe koyuluyor yani mb var diye oyunlarda çoşmuyor.

PC'deki 128liği telefona mı daksam neetsem?Niyeti bozdum gibi:naughty:

• Beğen
Tepkiler: franzliszt ve doctorrr
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Niyeti bozdum, bir tane Tegra 3 GPU'lu telefonu alacam, içinden Tegra 3'ün lehimlerini eritip çıkaracağım. Benim telefondaki Adreno'nunde lehimlerini eritip çıkaracağım. Sonra Tegra 3'ü Xpera Pro'ya takıp lehimleyecem.

Al sana taş gibi Tegra 3'lü Xperia Pro :thumbup:

• Beğen
Uruloki

Uruloki

Üye
o değilde htc sony psn e katılıyormuş hani ps oyunlarını xperia telefonlarda oynatabiliyorlarya one s ve one x de onlar geliyormuş thd oyunlar ve ps one oyunları ile düşünemiyorum o cihazları birde buyrunuz asusun tegra 3lü win 8 cihazı(efektlere ve web tarayacıya dikkat yağ gibi akıyor bilmem anlatabildim mi)

[video=youtube;YR5Xh_1U35s]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YR5Xh_1U35s#![/video]

- - - Eklendi - - -

ve eklemek istiyorum win 8 rt böyleyse android tabletlerin ve ipad in işi zor açıkcası çok çok iyi çalışıyor preview versiyonu ayrıca bir daha ki tabletim win 8 li samsung(mümkünse tegra işlemcili) tablet olucaktır diye düşünüyorum

• Beğen
klongs

klongs

Üye
ekranı ikiye bölmesi güzelmiş windows 8 li tabletler böyle olursa ipadi ezer geçer

pRime.

pRime.

Üye
windows 8 güzel ama masaüstülerde ve laptoplarda kullanımı biraz sıkıntılı olacak.

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 94869 ve Cihanî Sultan

Üst Alt