Cep Telefonlarımızın GPU'ları Kaç MB ?

Sponsorlu Bağlantılar

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
Cep Telefonlarımızın GPU'ları Kaç MB ?
Arkadaşlar cihazları hep GL benchmark sonuçlarına göre değerlendiriyoruz ama bu cihazların içinde kaç mb ekran kartı(GPU) olduğu hakkında neredeyse kimsenin bir bilgisi yok ve bende bu durumdan şikayetçi olarak böyle bir konu açtım

merak ettiğim ise şu ;

1.2 GHZ çift çekirdekli bir işlemciden ve 1GB ram'dan güç alan bir samsung galaxy s2 de acaba kaç mb ekran kartı var bakıyorum gta3 ü rahat oynuyor bunun için hiç yoktan 16MB felan ekran kartı vardır diye düşünüyorum

eğer bilenler varsa şu cihazların GPU larını yazarlarsa sevinirim ;

Samsung Galaxy SII
Samsung Galaxy Note
Samsung Galaxy SIII
Samsung Galaxy Nexus
hTC Sensation Serisi
hTC One X serisi
Nokia N9
Iphone 3GS
Iphone 4
Iphone 4s

DreaMagiC

DreaMagiC

Üye
Samsung Galaxy SII : Mali-400 MP
Samsung Galaxy Note : Mali-400MP
Samsung Galaxy SIII : Mali-400 MP2
Samsung Galaxy Nexus : Power SGX 540
hTC Sensation : Adreno 220
hTC One X : ULP GeForce
Nokia N9 : PowerVR SGX530
Iphone 3GS : PowerVR SGX
Iphone 4 : PowerVR SGX535
Iphone 4s : PowerVR SGX543MP2

Şahsen Benchmark testlerine güvenim yok çünkü kulvarlar eşit değil çoğunda en basitinden örnek Htc One X in ekran çözünürlüğü 1280x720, İphone 4S 640x960 testlerde doğal olarak geçer ;) Eşit koşullar yok bu yüzden kıyaslamada yapmak gereksiz o sonuçlarla. S2 geçmiş denir bilmem hangi modeli, 480x800 ekran onda da olsun şartlar eşit olsun buyursun geçsin o zaman görelim Gpu yu
:oke:
Verdiğim örneklere takılmayan arkadaşlar olayı anlatmak için rastgele dedim :)

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
o şekilde yazıyorsun ama kaç mb olduğunu biliyor musun ?

- - - Eklendi - - -

tabi benchmark sonuçlarında ekran çözünürlüğü düşünülmüyor ve iphone ların ekranları ufak olduğu için iphone iyi çıkıyor

DreaMagiC

DreaMagiC

Üye
Bildiğim kadarıyla öyle bi olay yok kaç mb olarak söylenemez ama hepsinin gücü farklı örnek ULP GeForce 12 çekirdekli ancak bunu benchmark testleri görmezden geliyor ve GeForce listede aşağılarda yer alıyor. Bu konuda daha bilgili arakdaşlar illa ki vardır forumda onları bekleyelim konuya ;)

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Kaç MB olduğunu gösteren program olsaydı bizde bilirdik :)

- - - Eklendi - - -

Benim tel. Adreno 205 GPU kullanıyor ve iyi yani.

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
forumda illaki bilen birileri vardır :D yani gta3 ü kaldıran telefonlar gta vc yide kaldırır hatta biraz daha zorlarsan gta sa yı bile açarsın belkide

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
forumda illaki bilen birileri vardır :D yani gta3 ü kaldıran telefonlar gta vc yide kaldırır hatta biraz daha zorlarsan gta sa yı bile açarsın belkide

iPad 3,HTC One X,Asus bilmem ne pad açar sa'yı.

Türe

Türe

Üye
Mali-400 akar :D

Uruloki

Uruloki

Üye
Transformers prime oluyor o pad aslında win 8 rt ile deneyebilirsiniz belki

futbol123

futbol123

Üye

Şahsen Benchmark testlerine güvenim yok çünkü kulvarlar eşit değil çoğunda en basitinden örnek Htc One X in ekran çözünürlüğü 1280x720, İphone 4S 640x960 testlerde doğal olarak geçer ;) Eşit koşullar yok bu yüzden kıyaslamada yapmak gereksiz o sonuçlarla. S2 geçmiş denir bilmem hangi modeli, 480x800 ekran onda da olsun şartlar eşit olsun buyursun geçsin o zaman görelim Gpu yu
iphone 3gs sgx535 dir.

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
[QUOTE=" Tehlike ";4781046]
iphone 3gs sgx535 dir.
[/QUOTE]

tamam da gücü ne acaba ?

franzliszt

franzliszt

Üye

ozaman ona göre gpu koysunlar tutanmı var gitsin daha iyi gpu koysun . applelar bencmarklarda ilk sıralarda android zor yer bulmuş kendine

- - - Eklendi - - -

benim beklentim tegradan şuan htc göstermiyor olabilir ama en korkutucu cpu gpu onda . eğer o donanımı bir iphone kullansa varya **** siz anladınız.

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
Kingmortall

Kingmortall

Üye
n8 broadcom BCM2727 gayet iyi

pRime.

pRime.

Üye
Arkadaşlar, mobil ekran kartları grafiği işlemek için ekstradan hafızaya ihtiyaç duymuyor. Belli frekans hızları ve grafik kapasitesiyle geliyorlar ve bu grafiksel işlemler için yeterli oluyor. Şu ana kadar mobil ekran kartlarını hafızalı yapan tek şirket bildiğim kadarıyla broadcom. O da akıllı telefon olarak sadece nokia'nın symbian^3'lü cihazlarında mevcut. N8 C7 gibi cihazlarda kullanılan broadcom bcm2727 200mhz frekans hızında ve dahili 32mb fiziksel hafıza ile çalışıyor. 701, 700, 603 ise bcm2763 kullanıyor ve bu gpu 250mhz hızında 128 mb fiziksel hafıza ile çalışıyor. Şahsen şu ana kadar oyun gibi grafik isteyen işlemlerde bu hafızanın büyük bir faydasını görmedim ama nokia'ların fotoğraf ve video kaydında cihazın ram'ini kullanmak yerine bu hafızayı kullandığını bir yerlerde okumuştum.

• Beğen
djhiguramos

djhiguramos

Üye
pRime ' ın yazısına göre önemli olanın grafik işlemcinin hızı olduğu kannatine vardım.(Pc lerde de böyle fakat telefon her tarafından kısıtlı bi alet nereden ek bi hafıza gelse kardır.)

da bir soru üzerine işlemcileri kıyaslamışlar(!)

şu benchmarklara güvenmeyen arkadaşlar daha yüksek çözünürlüklü ancak akıcı olmayan görüntü hiçbir işe yaramaz ,bilmiyorum ancak dediğiniz gibi iphone ' lar düşük çözünürlükte yüksek puan elde ediyorsa başarılıdır.Sonuçta o gpu ile değil telefon ile oyun oynuyorsunuz tek parçaya değil bütüne bakmalısınız.

• Beğen
61semih

61semih

Üye
Kaç MB olduğunu gösteren program olsaydı bizde bilirdik :)

- - - Eklendi - - -

Benim tel. Adreno 205 GPU kullanıyor ve iyi yani.
bence adreno 205 flash destekleyen en kötü gpu,bir alt modeli 200 flash desteklemiyor..
O kadar da güçlü değil ama:D

- - - Eklendi - - -

Açar muhtemelen Tegra 3 oldukça mükemmel bir gpu.

şahsi fikrim ve mali400 ün gs3 te kullanılan hız aşırtılmış versiyonu tegra 3 ten daha başarılı,en azından one x teki yazılım ile birlikte bekleneni karşılamadı.tabiki mali400un hız aşırtılmış versiyonuna göre
tabıkı beklemek lazım kesın bır sonuc yok sımdılık daha fazla telefonda performanslarını gordukce kesın bır yargıya varılabılır

pRime.

pRime.

Üye
pRime ' ın yazısına göre önemli olanın grafik işlemcinin hızı olduğu kannatine vardım.(Pc lerde de böyle fakat telefon her tarafından kısıtlı bi alet nereden ek bi hafıza gelse kardır.)

Sadece hız değil. desteklediği grafik türleri, Directx, Open GL ES ve bunların destekledikleri. mesela gölgelendirmeler, yansımalar, su efektleri bunları en iyi destekleyen grafik kartı bence en iyi işi görenlerdir. Şu an için Apple'ın A5 ve A5X yonga setindeki SGX543 MP2, SGX543 MP4 ve Tegra 3 yonga setindeki 12 çekirdekli ULP Geforce bu işlerde en iyisi. Geforce'un asıl yeteneklerini Android'den ve benchmark sitelerinin Tegra'yı çözememiş olmasından dolayı malesef göremiyoruz.

Yani kısaca mobil ekran kartlarında hafızaya pek gerek yok. :)

- - - Eklendi - - -

Bu arada benchmark testi istenirse aynı çözünürlüklerde yapılabilir. karşılaştırılacak iki cihazı da ortak bir çözünürlüğe çekip eşit koşullarda test edilebilir. Eşitsizlik söz konusu değil.

• Beğen
Takipçi Satın Al

Üst Alt