Calisma alanim ile ilgili bölüm tavsiyesi

Sponsorlu Bağlantılar

muhammettvurucu

muhammettvurucu

Üye
    Konu Sahibi
Calisma alanim ile ilgili bölüm tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar üniversiteye hazirlaniyorum insAllah iyi bi bolum kazanirim. Herkes kazanir. Ben mesela telefon alanina ilgim var. Ben apple google ms gibi yerlede calisabilmem icin hangi bölümü okumam gerekli?

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
bilgisayar mühendisliği :)

• Beğen
Tepkiler: muhammettvurucu
muhammettvurucu

muhammettvurucu

Üye
    Konu Sahibi
Baska cevap verecek yok mu?

muhammettvurucu

muhammettvurucu

Üye
    Konu Sahibi
Güncel

Murat Alper

Murat Alper

Üye
bilgisayar mühendisliği ve elektronik mühendisliği :)

muhammettvurucu

muhammettvurucu

Üye
    Konu Sahibi
bilgisayar mühendisliği ve elektronik mühendisliği :)
Bende elektronik mühendisliği düşünüyorum yalniz bunlarin iyi bi üniversiteden sonra mesela İstanbul bilgi üniversite sitesinden sonra iş bulma olasiligi nedir veye nerelerde calisabilir?

furkankaya559758

Üye
Bilgisayar ya da Elektrik Mühendisliği okuyup derece ile bitirmen gerekiyor. Yoksa bu tarz şirketler çok zor.

greenmile

greenmile

Üye
Bilgisayar mühendisiyim ama dediğin o firmalar kolay yerler değil. Benden söylemesi ama hedeflerini yüksek tutmana sevindim. İnşallah hayallerini gerçekleştirebilirsin. İyi günler.

• Beğen
Tepkiler: Murat Alper, muhammettvurucu ve OttomaN TigeR
muhammettvurucu

muhammettvurucu

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayar mühendisiyim ama dediğin o firmalar kolay yerler değil. Benden söylemesi ama hedeflerini yüksek tutmana sevindim. İnşallah hayallerini gerçekleştirebilirsin. İyi günler.
Musaitseniz biraz soru sorabilir miyim?

• Beğen
Tepkiler: greenmile
çaminci

çaminci

Üye
mobil yazılım mühendisligi

• Beğen
muhammettvurucu

muhammettvurucu

Üye
    Konu Sahibi
Tabi. Sorabilirsin.
Hangi üniversite mezunusunuz?
İş bulma olanaklari nedir?
Calisma kosullari nasildir?
Tavsiye eder misiniz yoksa tipa mi yonelmeliyim?
Ve en son tabiki maaş durumu?
Teşekkür ederim.

• Beğen
greenmile

greenmile

Üye
Hangi üniversite mezunusunuz?
İş bulma olanaklari nedir?
Calisma kosullari nasildir?
Tavsiye eder misiniz yoksa tipa mi yonelmeliyim?
Ve en son tabiki maaş durumu?
Teşekkür ederim.

Soru cevap olarak cevaplayayım.
Selçuk Üniversitesi mezunuyum.
İş bulma olanakları birazda sizinle alakalı bir durum bu sebeple kendini geliştirmeniz şart zira diploma bazen herşeyi ifade etmiyor.
Çalışma koşulları da gayet iyi bir sorun çıkmaz.Bu konuda rahat olabilirsin çünkü sen işin daha çok teknik kısmıyla ilgileneceksin.
Sizin ne olmak istediğiniz buradaki temel nokta.gelecekte severek yapacağınız bir işte çalışmanız sizin hem kendinizi geliştirme konusunda hem de yaptığınız işin daha verimli olma konusunda çok önemli. Bu yüzden istediğin mesleğe yönelmeli ve adımlarını ona göre atmalısın.Ben küçüklükten beri istediğim mesleğe yöneldim hatta lise öğrenimim de bilgisayardı. Bu yüzden bir seçim yapmaya da gerek duymadım. Ancak çok yakınen tanıdığım insanlar da tıp mezunu. Mühendislikle kıyaslanamaz birşey. Bunu kabul etmek gerekir.
Maaş konusu yeni mezun olduğunda biraz seni tatmin etmez tabi ancak deneyim kazandıkça bu rakamlar artacaktır. Şuan ortalama elime geçen miktar 3.500 lira civarı mesela. Eniştem düz doktor ancak aylık eline geçen ücret 8-9 bin lira civarı zaten bu yüzden kıyaslanamaz dedim :)Biraz aceleye geldi yazdıklarım kusura bakma aklına takılan başka noktalar varsa sorabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: UpOneTR ve muhammettvurucu
muhammettvurucu

muhammettvurucu

Üye
    Konu Sahibi
Soru cevap olarak cevaplayayım.
Selçuk Üniversitesi mezunuyum.
İş bulma olanakları birazda sizinle alakalı bir durum bu sebeple kendini geliştirmeniz şart zira diploma bazen herşeyi ifade etmiyor.
Çalışma koşulları da gayet iyi bir sorun çıkmaz.Bu konuda rahat olabilirsin çünkü sen işin daha çok teknik kısmıyla ilgileneceksin.
Sizin ne olmak istediğiniz buradaki temel nokta.gelecekte severek yapacağınız bir işte çalışmanız sizin hem kendinizi geliştirme konusunda hem de yaptığınız işin daha verimli olma konusunda çok önemli. Bu yüzden istediğin mesleğe yönelmeli ve adımlarını ona göre atmalısın.Ben küçüklükten beri istediğim mesleğe yöneldim hatta lise öğrenimim de bilgisayardı. Bu yüzden bir seçim yapmaya da gerek duymadım. Ancak çok yakınen tanıdığım insanlar da tıp mezunu. Mühendislikle kıyaslanamaz birşey. Bunu kabul etmek gerekir.
Maaş konusu yeni mezun olduğunda biraz seni tatmin etmez tabi ancak deneyim kazandıkça bu rakamlar artacaktır. Şuan ortalama elime geçen miktar 3.500 lira civarı mesela. Eniştem düz doktor ancak aylık eline geçen ücret 8-9 bin lira civarı zaten bu yüzden kıyaslanamaz dedim :)Biraz aceleye geldi yazdıklarım kusura bakma aklına takılan başka noktalar varsa sorabilirsin.
Çok teşekkür ederim. Allah sadece tercih sirasinda üniversiteler arasinda tercih yapmamizi nasip etsin.

• Beğen
greenmile

greenmile

Üye
Rica ederim. Umarım herşey gönlünce olur.

• Beğen
mrzstyl

mrzstyl

Üye
Yazılım mühendisliği oku

heathrow

heathrow

Üye
İş bulmak çok zor. Mevcutta iş arayanlar var. Her sene bunun ustune yeni mezunlar ekleniyor. Bahsedilen firmalara girebilmek icin olaganustu çaba göstermek gerek. Çok iyi bir üniversite çok iyi not ortalaması yurtdışında master kişisel gelişim vs.

• Beğen