Soru cevap olarak cevaplayayım.
Selçuk Üniversitesi mezunuyum.
İş bulma olanakları birazda sizinle alakalı bir durum bu sebeple kendini geliştirmeniz şart zira diploma bazen herşeyi ifade etmiyor.
Çalışma koşulları da gayet iyi bir sorun çıkmaz.Bu konuda rahat olabilirsin çünkü sen işin daha çok teknik kısmıyla ilgileneceksin.
Sizin ne olmak istediğiniz buradaki temel nokta.gelecekte severek yapacağınız bir işte çalışmanız sizin hem kendinizi geliştirme konusunda hem de yaptığınız işin daha verimli olma konusunda çok önemli. Bu yüzden istediğin mesleğe yönelmeli ve adımlarını ona göre atmalısın.Ben küçüklükten beri istediğim mesleğe yöneldim hatta lise öğrenimim de bilgisayardı. Bu yüzden bir seçim yapmaya da gerek duymadım. Ancak çok yakınen tanıdığım insanlar da tıp mezunu. Mühendislikle kıyaslanamaz birşey. Bunu kabul etmek gerekir.
Maaş konusu yeni mezun olduğunda biraz seni tatmin etmez tabi ancak deneyim kazandıkça bu rakamlar artacaktır. Şuan ortalama elime geçen miktar 3.500 lira civarı mesela. Eniştem düz doktor ancak aylık eline geçen ücret 8-9 bin lira civarı zaten bu yüzden kıyaslanamaz dedim

Biraz aceleye geldi yazdıklarım kusura bakma aklına takılan başka noktalar varsa sorabilirsin.