C6-01 Yakınlık ve Işık Sensörü Problemi

Sponsorlu Bağlantılar

soyluozcan

Üye
    Konu Sahibi
C6-01 Yakınlık ve Işık Sensörü Problemi
Cihazım ikinci kez garantiden geldi. Ön paneli değişti. Ancak değiştikten sonra, bana bir arama geldiğinde ekran siyah oluyor. Tuş kilidini açtığımda kimin aradığını görebiliyorum. Yada birini arayacak olsam çağrı tuşuna basar basmaz tuşlar kilitleniyor ve yakınlık sensörü işlevini gerçekleştirmiyor. Fazla dikkat etmedim ama sanırım ortam ışığı sensörüde çalışmıyor. Sorun yazılımsal mıdır? Servise göndermek istemiyorum 3 ayda 3. kez servise göndermiş olacağım bir kez daha gönderirsem. Donanım arızası olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

• Beğen
Tepkiler: şakrak

u_cosar

u_cosar

Üye
Tekrar yazılım yüklemeyi denedin mi

sibernetik

sibernetik

Üye
merhaba aynı sorun benimde başıma geldi. dediğin gibi servise gönderip beklemektense kendim bakim dedim. anlarım elektronikten. benimde ekran basmaz olmuştu verdim ekranı değiştirttim . geri geldi dediğin gibi aynı sorun vardı.. bende açtım baktım acaba sensör çalışmıyor mu die ama sensör çalışıyor anca tam karşıya duyarlı olması gerekirken (yani o küçük delik) sola doğru duyarlı yani kapak kapalı iken kapağın altı onun duyarlı oldugu yere denk geldiğinden telefon sürekli olarak yakınlık sensorü aktif olarak çalışıyor telefon çaldığında veya sen arama yaptıgında o sensör aktif oldugundan ekran kararıyor. heralde teknik servisler içindeki hassas parçaya dikkat etmediğinden bu sorun oluyor. ve servise vermekten başka çare yok bende henüz vermedim ama başka çare yok o parçanın değişmesi veya duyarlılık yönü ayarlanabiliyorsa ayarlanması lazım servis tarafından . Oynar bir parça değil .

djsalih91

djsalih91

Üye
aynı sorun bende de var ön panel değişti böyle oldu yazılımsal sorun değil o yüzden bende servise verecem

soyluozcan

Üye
    Konu Sahibi
Ne rezilliktir bu böyle. Benim cihazım 3 ayda 2 kere servise gitti. Bu seferde ekrana bir suç atıp cihaz değişimi isteyemez miyim? Cihaz değişimi için ne gerekir? Bu servis kusuruyla oluşan bir hata. Haklarım neler?

--> 2 keresinde de dokunmatik ekran problemi yüzünden gönderiştim, ilkinde sorun yok denmişti.

bozztigerland

Üye
sibernetik abi teli açtım baktım derken telin içini mi açtın yani..

tarxhn

tarxhn

Üye
merhaba aynı sorun benimde başıma geldi. dediğin gibi servise gönderip beklemektense kendim bakim dedim. anlarım elektronikten. benimde ekran basmaz olmuştu verdim ekranı değiştirttim . geri geldi dediğin gibi aynı sorun vardı.. bende açtım baktım acaba sensör çalışmıyor mu die ama sensör çalışıyor anca tam karşıya duyarlı olması gerekirken (yani o küçük delik) sola doğru duyarlı yani kapak kapalı iken kapağın altı onun duyarlı oldugu yere denk geldiğinden telefon sürekli olarak yakınlık sensorü aktif olarak çalışıyor telefon çaldığında veya sen arama yaptıgında o sensör aktif oldugundan ekran kararıyor. heralde teknik servisler içindeki hassas parçaya dikkat etmediğinden bu sorun oluyor. ve servise vermekten başka çare yok bende henüz vermedim ama başka çare yok o parçanın değişmesi veya duyarlılık yönü ayarlanabiliyorsa ayarlanması lazım servis tarafından . Oynar bir parça değil .
helal olsun yalnız servis anlarsa ne garanti kalır nede nokia servislerine laf söyleme hakkın kalır...

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
vidaları sökmüş kesin anlaşılır vidaların ucu boyalı çünkü inşallah boyalar tamamen silinmemiştir

djsalih91

djsalih91

Üye
cihaz değişimi için aynı sorunun 1 yıl içinde 3 defa meydana geldiğini teyit eden belge gerekir bu belgeyi tüketici hakları derneğine verince onlar ilgileniyor normalde bu belgeyi garanti veriyor zaten yoksada 3 e tamamlaman gerek garantiyle çok uğraştığım için tecrübem var

sibernetik

sibernetik

Üye
o dediğiniz profesyonel servislerde olur bizimkiler o kadar profesyonel değil . yani servise verdiğin telefon geldiğinde verdiğinden kötü durumda geliyor kozmetik olarak. vidalarda boya yoktu. bordu da kapatırken gözlük temizleyici bezle sildim parmak izi kalmasın die servislerde eldiven kullanmak şartı var gerçi bizimkiler kullanıyor mu bilmem. en kötü ihtimalle anlarsalar torpilimizi devreye sokarız :) .

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
boyayı sadece garantı maksatlı değil vidalarin gevşeme yapmamasını saglamak için vida ucları boyalanır

bozztigerland

Üye
valla güzel abi dediğin doğru daha kötü hale geliyor bende 2. kez serviste c6-01 yapıldı ama istanbuldan ankaraya gelmesi 6 gün sürüyormuş y7ani tele ortalama yarım saat bakıyorlar hızlı şekilde kapatıp gönderiyorlar geri kalan kısım yolda geçiyor ilginç..uzakta oturana allah yardım etsin:D

sibernetik

sibernetik

Üye
bendeki ışık sensörüde bozuktu mekanik olarak değil ama board un üzerindeki ciplerdeki ayarlarla ilgili idi sanırım.. bi kaç uygulama ile onu aktif edebildim. şu anda ışık sensörü şimdi çalışıyor . şimdi yakınlık sensörünü düzelmeye çalışıyorum.

soyluozcan

Üye
    Konu Sahibi
Yardımlarını bekliyoruz hocam. Sanırım benimde ışık sensörüm çalışmıyor. Nasıl aktif hale getirdiğinizi öğrenebilir miyim? Dead Phone atsak düzelmezmi acaba madem yazılımsal bundan ötesi olmasa gerek.

onur.t

Üye
Kardeş bu problem bende de olmuştu telefonum birkaç kere yere düştü daha sonra telefonun sensoru saçmalamaya başladı ve aynen sende olduğu gibi arama geldiği zaman ekran kapanıyordu ve çağrı nin kimden geldiğini göremiyordum telefonuma hard ve soft format attım ama nafile bende son çare olarak servise gönderdim şu anda bir sorun yok

Üst Alt