C6-01 i Tüplü televizyona bağlamak istiyorumm..Önerilerinizi alayım..

Sponsorlu Bağlantılar

legolas140

legolas140

Üye
    Konu Sahibi
C6-01 i Tüplü televizyona bağlamak istiyorumm..Önerilerinizi alayım..
Arkadaşlar c6-01 telefonum var. Shift , asphalt 5 gibi oyunları televizyon ekranında oynayıp filimlerimi büyük ekranda izlemek istiyorum. Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

kubilaysari

Üye
nokia AV kablosu satın alıp bağlayabilirsin ..ben öyle kullanıyorum ..

----------Eklendi @ 00:27:50 ---------- Yazıldı @ 00:25:43 ----------

Nokia CA-75U AV Cable ..

sibernetik

sibernetik

Üye
tabiki bağlabilirsin.. ben önce kendim bi tane kulaklığı kestim bi scarta bağladım.. bi sorun olmadı çalıştı.. daha sonra bi cep telefoncuda gördüm adamın işine yaramıyormuş 5 tl ye onu aldım.. yani tüplüde bi sorun yaşamadım... düz 3.5 jacktan nasıl yapılacağını gerekirse anlatırım.. ama bulabilirsen orjinal kablosunu bul.

Jerkez38

Jerkez38

Üye
kardeş onla bunla uğraşma git orjinal kablo al 20 25 tl ye
ben orjinal almadım gittim Iphone orjinal 3.5mm girişli kablo aldım c7'im elektirik kaçırmaya başladı. :ağlarım:
benden sana tavsiye git orjinal al:hmmm

53luturk

Üye
tabiki bağlabilirsin.. ben önce kendim bi tane kulaklığı kestim bi scarta bağladım.. bi sorun olmadı çalıştı.. daha sonra bi cep telefoncuda gördüm adamın işine yaramıyormuş 5 tl ye onu aldım.. yani tüplüde bi sorun yaşamadım... düz 3.5 jacktan nasıl yapılacağını gerekirse anlatırım.. ama bulabilirsen orjinal kablosunu bul.
usta ben elektırıkcıden bı kablo aldım bunun ıcın bı tarafı kırmızı sarı beyaz diğer tarafınıda ses çıkışına taktım bı degısıklık olmadı ? yanlıs nerde yardımcı olabılırmısın

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
usta ben elektırıkcıden bı kablo aldım bunun ıcın bı tarafı kırmızı sarı beyaz diğer tarafınıda ses çıkışına taktım bı degısıklık olmadı ? yanlıs nerde yardımcı olabılırmısın

Nokia bu konuda biraz uyanıklık yapmış. Bildiğiniz gibi tüplü TV' ye görüntü ve ses aktarabilmemiz için bir ucu 3.5mm' lik jack diğer ucu Sarı - Beyaz - Kırmızı uçlu kablo olması gerekiyor. Ancak az önce yaptığım testlere göre telefondan TV' ye Görüntü ve Sesi sorunsuz aktarabilmek için Kırmızı çıkışlı kablo ucunu Video girişine yani televizyondaki Sarı renkli girişe, Sarı çıkışlı kablo ucunu TV' deki Beyaz girişe, Beyaz çıkışlı kablo ucunu ise TV' deki Kırmızı girişe takmak gerekiyor.

Anlayacağınız; Nokia, başka kablolar kullanılmasın diye kablo renklerinin yerlerini değiştirmiş :)

Ayrıca, kabloyu alırken dikkat edilmesi gereken önemli bir husus; 3.5 mm jack çıkışı 4 bölmeli olmalı. 3 bölmeli olursa mono ses ve görüntü alırsınız bu da çok kalitesiz olur.

3 bölmeli 3.5mm jack:

4 bölmeli 3.5mm jack:

Siz 2.resimdekini alacaksınız.

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL

53luturk

Üye
yardımın için teşekkür ederim ama yaptm dedıklerını we 4 bolumlu ( 2. resımdekı) ama sırıltılı ses geliyor we ekran mavı yanı goruntu yok ? ben mı yanlıs bısı yapıorm yoksa kablomu bozuk ? telefonum c6-01 we takınca kabloyu tvye baglandı gıbı bısı yazıyor hemde ?

darcız

Üye
merhaba arkdaslar bende de aynı urun var bende tv kablosu aldım yanlız bı sıkıntım var ıkı ucu ses veriyo sitero alıyorum ama görüntü alamiyorum telefonun tus sesleri geliyor hatta kırmızı beyaz sarı kabloları tek tek tv nın video giris bölumune takıp denedım genede göruntu alamadım yardım edin lütfen

S.E.C.R.E.T

S.E.C.R.E.T

Üye
sarı kabloyu bağlayın

benighted

benighted

Üye
bu isin bi cozumu yokmu bende baglayamadim yeni konuda acmak istemedim

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Nokia bu konuda biraz uyanıklık yapmış. Bildiğiniz gibi tüplü TV' ye görüntü ve ses aktarabilmemiz için bir ucu 3.5mm' lik jack diğer ucu Sarı - Beyaz - Kırmızı uçlu kablo olması gerekiyor. Ancak az önce yaptığım testlere göre telefondan TV' ye Görüntü ve Sesi sorunsuz aktarabilmek için Kırmızı çıkışlı kablo ucunu Video girişine yani televizyondaki Sarı renkli girişe, Sarı çıkışlı kablo ucunu TV' deki Beyaz girişe, Beyaz çıkışlı kablo ucunu ise TV' deki Kırmızı girişe takmak gerekiyor.

Anlayacağınız; Nokia, başka kablolar kullanılmasın diye kablo renklerinin yerlerini değiştirmiş :)

Ayrıca, kabloyu alırken dikkat edilmesi gereken önemli bir husus; 3.5 mm jack çıkışı 4 bölmeli olmalı. 3 bölmeli olursa mono ses ve görüntü alırsınız bu da çok kalitesiz olur.

3 bölmeli 3.5mm jack:

4 bölmeli 3.5mm jack:

Siz 2.resimdekini alacaksınız.

çakal Nokia :D

empyrum

empyrum

Üye

bana yapıls aşamasnı anltrmısn?telefonum c601 tüplü tv ye bağlamak istyrum ayrntlı cevap verırsen sevnrm

fthcsgn

Üye
arkadaşlar bu konuyu belle ilk yayınlandığı sıralarda açmıstım. Bu sorun annada iken yoktu. Ben c7 imle tüplü tvde her şeyi yapıyordum.belleye geçince bu olaylar olmaya başladı.nokiayi aradım ama böyle bir sorun olmadığını sölemişlerdi.bence sorun yazılımsal.. hepimiz nokia destek hattını arayalım bu sorunu bildirelim,çözsünler. Yukarıda arkadaşın anlattıklarını da denedim ama ses var görüntü hala yok.

- - - Eklendi - - -

nokia AV kablosu satın alıp bağlayabilirsin ..ben öyle kullanıyorum ..

----------Eklendi @ 00:27:50 ---------- Yazıldı @ 00:25:43 ----------

Nokia CA-75U AV Cable ..
telefon belle mi kardeş? aynı kablo bende de var ama ses var görüntü yok?

APOvBABA

APOvBABA

Üye
Arkadaşlar bendede ses var görüntü yok bi çözüm bulalım

serbest888

serbest888

Üye
701 için de ayni şayler geçerli mi

karadeli23

Üye

s.a. nasıl baglarız bunu anlatabilirmisin cevabını bekliyorum

Kayahan14

Kayahan14

Üye
Şimdi oluyor mu bU yapan var mı ona göre kablo alıcam

kcr

Üye
Ben denedim ama kulaklık çıkışına tam yerleştirince görüntü gelmiyor. Yarı takılı haldeyken ses de görüntü de geliyor. Bağlantı şöyle:

Kulaklık Çıkışından Kesilen Kablo Renklerini
Scart'tan Kesilen Kablonun Şu Renklerine
Yeşili (Sarıyı)
Beyaza
Kırmızıyı
Sarıya
Beyazı
Kırmızıya
Şase
Ortak

Üst Alt