usta ben elektırıkcıden bı kablo aldım bunun ıcın bı tarafı kırmızı sarı beyaz diğer tarafınıda ses çıkışına taktım bı degısıklık olmadı ? yanlıs nerde yardımcı olabılırmısıntabiki bağlabilirsin.. ben önce kendim bi tane kulaklığı kestim bi scarta bağladım.. bi sorun olmadı çalıştı.. daha sonra bi cep telefoncuda gördüm adamın işine yaramıyormuş 5 tl ye onu aldım.. yani tüplüde bi sorun yaşamadım... düz 3.5 jacktan nasıl yapılacağını gerekirse anlatırım.. ama bulabilirsen orjinal kablosunu bul.
usta ben elektırıkcıden bı kablo aldım bunun ıcın bı tarafı kırmızı sarı beyaz diğer tarafınıda ses çıkışına taktım bı degısıklık olmadı ? yanlıs nerde yardımcı olabılırmısın

Nokia bu konuda biraz uyanıklık yapmış. Bildiğiniz gibi tüplü TV' ye görüntü ve ses aktarabilmemiz için bir ucu 3.5mm' lik jack diğer ucu Sarı - Beyaz - Kırmızı uçlu kablo olması gerekiyor. Ancak az önce yaptığım testlere göre telefondan TV' ye Görüntü ve Sesi sorunsuz aktarabilmek için Kırmızı çıkışlı kablo ucunu Video girişine yani televizyondaki Sarı renkli girişe, Sarı çıkışlı kablo ucunu TV' deki Beyaz girişe, Beyaz çıkışlı kablo ucunu ise TV' deki Kırmızı girişe takmak gerekiyor.
Anlayacağınız; Nokia, başka kablolar kullanılmasın diye kablo renklerinin yerlerini değiştirmiş
Ayrıca, kabloyu alırken dikkat edilmesi gereken önemli bir husus; 3.5 mm jack çıkışı 4 bölmeli olmalı. 3 bölmeli olursa mono ses ve görüntü alırsınız bu da çok kalitesiz olur.
3 bölmeli 3.5mm jack:
4 bölmeli 3.5mm jack:
Siz 2.resimdekini alacaksınız.

tabiki bağlabilirsin.. ben önce kendim bi tane kulaklığı kestim bi scarta bağladım.. bi sorun olmadı çalıştı.. daha sonra bi cep telefoncuda gördüm adamın işine yaramıyormuş 5 tl ye onu aldım.. yani tüplüde bi sorun yaşamadım... düz 3.5 jacktan nasıl yapılacağını gerekirse anlatırım.. ama bulabilirsen orjinal kablosunu bul.
telefon belle mi kardeş? aynı kablo bende de var ama ses var görüntü yok?nokia AV kablosu satın alıp bağlayabilirsin ..ben öyle kullanıyorum ..
----------Eklendi @ 00:27:50 ---------- Yazıldı @ 00:25:43 ----------
Nokia CA-75U AV Cable ..
701 için de ayni şayler geçerli mi
Evet
Bir av çıkış kablosu alarak tv ye bağlayabilirsin
tabiki bağlabilirsin.. ben önce kendim bi tane kulaklığı kestim bi scarta bağladım.. bi sorun olmadı çalıştı.. daha sonra bi cep telefoncuda gördüm adamın işine yaramıyormuş 5 tl ye onu aldım.. yani tüplüde bi sorun yaşamadım... düz 3.5 jacktan nasıl yapılacağını gerekirse anlatırım.. ama bulabilirsen orjinal kablosunu bul.
s.a. nasıl baglarız bunu anlatabilirmisin cevabını bekliyorum