Büyük virüs .. Çözebilene aşk olsun : |

Sponsorlu Bağlantılar

Sky4nGeL

Sky4nGeL

Üye
    Konu Sahibi
Büyük virüs .. Çözebilene aşk olsun : |
Merhaba öncelikle... Laptopuma virüs girdi geçen reset atınca bi anda explorer gelmeyip beni kullanıcı seçme menüsüne yolluyor yani tıkladıkça aynı yerde kalıyorum.Daha sonraki resetlerimde klavye tuşları çalışmamaya başladı ve touchpad . Şuan sadece usb mouse çalışıyor . 2 tane ek klavye taktım usb li onlarda çalışmadı laptopta..
Denediğim çözümler:
Ek klavye çözüm olmadı
Boot antivirus çözüm olmadı(Trojan buldu fakat silemedi)
Xp Format cd si takınca Bir tuşa basınız ... yazarken hiç birşeye basamadıgımdan format başlamıyor ..

Kendi düşündüğüm çözüm :

Öyle bir boot cd yaratacağımki açar açmaz cd den görerek C :/ sürücüsünü formatlayacak. Boot cd yaratmadan anlamadıgım için sizden yardım istiyorum.
Zaten servise yollasam aynı şeyi yapacaklar ..

Teşekkürler. ..

rapman

rapman

Üye
boot cdsini bilememde şunu deneyebilirsin belki sorunun çözülür : bilgisayarını virüsün bulaşmadığı bir tarihe geri yükle.

electro77

electro77

Üye
Sana önerim başka bir bilgisayardan Kaspersky'ın virus programında öyle bir seçenek var tek tıklamayla sana boot cdsi yapıyor ister tarat ister kendin sil gayet güzel yani cdde işletim sistemi gibi birşey oluyor. Sana bunu öneririm ;)

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Bilgisayarını CD' den çalışam XP ile aç. O şekilde virüs taraması yap. Yada bilgisayarını aç Windows 7' yi tak direk Windows 7 kurulumuna başla.

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
ISO kalıbını indir ve CD'ye ya da USB belleğe yaz.Sistemi yeniden başlat.BIOS ekranı geldiğinde setup menüsüne gir.Oradan CD' aygıtını ya da USB aygıtını seç ve Enter'a bas.Sonra içinden virüsü temizleyebilirsin.

Ya da ; yazılımı indir , PC'yi güvenli kip'te aç.Sistemi komple tarattır.

Sky4nGeL

Sky4nGeL

Üye
    Konu Sahibi
Sanırım dediğimi anlamadınız.
Diyorum ki ; Bilgisayarda klavyeye ait hiçbir tuş çalışmıyor yani siz dediniz boot cd si oluştur :

6-7 tane Antivirüs programlarına ait bootable tarayıcı yükledim(Bitdefender,Kaspersky,Eset,Norton vs. )
Cd lerin hepsi çalıştı ama bazıları açılışta bir tuşa basınız dediginden hiçbirşey yapamadım
Sadece 2 tanesi işime yaradı oda Kasperseky vide Avira > Avira trojanları buldu (.xxx) uzantılı o silemediğinden dosyaların adını bi kenara yazıp Kaspersky nin cd sini taktım ve oradan mouse (usb zaten çalışıyor)ile klavye (usb klavye) çalıştı . Oradan File Managere girip virüsleri elimle sildim fakat durum aynı değişen birşey yok
Dediklerinizi deneyeceğim ..

Nedved

Nedved

Emekli Yönetici
Tamam önce dediklerimizi deneyin , olmazsa HDD'yi farklı bir PC'ye bağlayıp çalıştırın.Oradan silin ya da tekrar format atın.

Tufanbeyi

Tufanbeyi

Üye
Kardeş Normalde Avira Temizler Tabi Güncel ve Ayarları tam verilmişse..Benim Sana Tavsiyem Laptopun Bataryasını Çıkar Ve bir kaç kez güç düğmesine bas içindeki elektirik tamamen boşalsın,Daha sonra 5-10 Dakika bekle ve format cd sini tak ve format atmak istersen atarsın inşaallah..Oda olmazsa Başka bir Proğram var Ama Aklıma İsmi Gelmedi Onu İndirip cd ye başlangıç CD Olarak yazdırdınmı ALLAHIN İzniyle Cd İçindeki İşletim sisteminden pc ni açıp gerekli işlemleri yaparsın...

--------------- Ekleme ---------------

Evet Kardeş O Programın İsmini Veriyorum Sana Googleden ara ( ERD 2007 veya 2008-2009-2010 ) indir ve cd ye yaz..Kolay gelsin

taiwan16

Üye
Combofixi öneririm sna mutlaka işe yarayacaktır

embulshow

embulshow

Üye
Ue-Gazi ustamın dediği gibi bide windows 7 yüklemeyi dene

Mustafa1300

Mustafa1300

Üye
uğraşma bilgisayarın virüssüz zamandaki gibi olmas at format gitsin

bill_