Tavsiye Çözümsüz Sorun Kalmasın. Tüm Sorunları Burda Çözelim.

Sponsorlu Bağlantılar

kinger1905

kinger1905

Üye
    Konu Sahibi
Çözümsüz Sorun Kalmasın. Tüm Sorunları Burda Çözelim.
Değerli Maxicep Üyeleri ve Maxicep Ziyaretçileri ;
Bu konunun temel amacı sıklıkla karşılaşılan Pc sorunlarını ve hatalarını bu konu altında sorun-çözüm ilişkisiyle paylaşıp tüm sorun-çözümleri tek başlık altında toplamaktır. Mümkün olduğunca paylaşılan sorun ve çözümleri bu mesaj altında güncelleyerek paylaşmaya çalışacağız. Bunu hep beraber yapmaya çalışacağız. Desteğiniz için Teşekkürler.
***Sorununuzu Paylaşmadan Önce Oyun ya da Programınızı Önce Yönetici Olarak Çalıştırmayı , Ardından Uyumluluk Ayarlarını Yaparak Çalıştırmayı , Yine Olmaz İse Driverlarınızı Güncelledikten Sonra Sorununuz Devam Eder İse Sorununuzu Paylaşınız.
(Genelde yukarıda bahsettiğim sebepler sorun oluşturmaktadır.)

1-) Bip Bip Gelen Ses ve Çözümü : Pc den belirli aralıklarla bip sesi geliyor ise bu seslerin hepsinin birer anlamı vardır. Bu bip seslerinin şekillerine göre sorunları ve çözümleri şöyledir :
*Sürekli Ses: Güç kaynağı arızası : Tamir yada değişim gereklidir.
*Birçok kısa bip : Ana kart arızası : tamir yada değişim gereklidir.
*1 uzun : Bellek tazelenmesinde hata :Ram lari söküp yeniden takmayı deneyiniz ya da farklı bir ram takarak hatanın ram den olup olmadığını kontrol ediniz.
*1 uzun 1 kısa : Ana kart veya BIOS çipi arızası : Bios çipinin tam takılı olup olmadığını kontrol ediniz ya da yeni bir çip ile değiştiriniz.
*1 uzun 2 kısa : Ekran kartı arızası : Ekran kartını yeniden takmayı deneyiniz , genelde ekran kartı yuvası hatasıdır.
*1 uzun 3 kısa : Ekran kartı arızası : Ekran kartı hatasıdır. Ekran kartını farklı pc de deneyiniz.
*2 uzun 1 kısa : Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı ) : Bu durumlarda ekran kartınızı çıkarıp varsa anakart üzerindeki (Onboard) VGA çıkışı üzerinden çalıştırmayı deneyiniz. Onboard ekran kartı yoksa yeni bir ekran kartı almalısınız.
*2 kısa : Bellek parity (eşlik) hatası : Bellek okuma hatası olabilir.Üzerinde parity(eşlik biti)olmayan bir RAM modül kullanıyor olabilirsiniz , Parity modül olan RAM kullanmalısınız.
*3 kısa : Belleğin ilk 64k’lık bölümünde hata : Genelde bellek ile ilgili sorunlardır, bellekleri yeniden takınız ve bellek yuvasını kontrol ediniz.
*4 kısa : Timer hatası :Çok yollu bir arıza çeşidi.Tüm kart yuvalarını kontrol ediniz ,kısa devre olup olmadığını kontrol ediniz , güç kaynağı yeterliliğini kontrol ediniz.
*5 kısa : İşlemci hatası :İşlemcinin düzgün takıldığını kontrol ediniz , anakarta bağlı olarak da sorun oluşmuş olabilir.
*6 kısa : Klavye işlemcisi hatası : Klavyenin F1 tuşuna basarak kontrol ediniz , klavye bağlantılarını kontrol ediniz ya da klavyeyi değiştiriniz.
*7 kısa : işlemci hatası : İşlemcinin düzgün takıldığını kontrol ediniz , farklı bir işlemciyle deneyiniz.
*8 kısa : Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası :
*9 kısa : BIOS ROM hatası :
*10 kısa : CMOS okuma/yazma hatası :Genelde ekran kartı yetmezliği ya da ekran kartı RAMi hatasıdır.Tamir ya da değişim önerilir.
*11 kısa : Tampon bellek hatası : İşlemci bağlantınızı kontrol ediniz , sorun devam ederse anakart problemlidir.
2-) d3dx9_43.dll Hatası ve Çözümü : Genellikle program ve oyun kurulumlarında sıklıkla rastlanan hatalardan biridir. Oyunu ya da programı açmaya çalıştığınızda rastlayabilirsiniz.( _43 olan kısımdaki rakamlar hatanın türüne göre farklılıklar gösterebilir ama çözüm yolları aynıdır. )
Çözüm : 1-) Öncelikle kurduğumuz program ya da oyunun içinde directx klasörü var ise oradaki directx i yeniden kurarak sorunu çözebiliriz. 2-) İlk yöntem sorunu çözmez ise Directx in güncel sürümünü indirip kurmak sorununun çözümlerinden biridir. 3-) Bu yöntem genelde kesin çözüm olarak bilinir d3dx9_43.dll dosyasını netten bulup pc ye indiriyoruz , ardından d3dx9_43
dosyasını Windows XP, Windows 7 , Windows 8 ve Windows 8.1 sistemlerde C:/Windows/System32 klasörünün içerisine atıyoruz.(Eğer 64 bit bir Windows kullanıyorsanız ayrıca C:/Windows/SysWOW64 klasörüne ded3dx9_43.dll dosyasını kopyalamanız gerekmektedir.
Son olarak "Windows + R"
tuşlarına basarak “Çalıştır(Run)” penceresini açıyoruz. Çalıştır(Run) penceresine aşağıdaki komutu yazarak OK butonuna basıyoruz ve işlemimizi bitiriyoruz.
regsvr32 d3dx9_43.dll
3-)
.dll Hataları ve Çözümleri : Eksik olan .dll yi netten bularak C:\Windows\System32 ya da 64bit işletim sistemleri için C:\Windows\SysWOW64 klasörüne de kopyalayınız. Veya dll files fixer tarzı programlar ile dll hatalarını otomatik olarakta giderebilirsiniz.
4-)
Yükleyememe ya da Çalıştırmada Yaşanan Sorunlar ve Çözümleri : Genelde yükleme ya da çalıştırma sırasında ortaya çıkan hatalardır. Özellikle kurulum yaparken yaşanan sorunlar için Vcredist_x86 , programlarını yüklemek sorunu çözebilir.
5-) Açılmayan Filmler ya da Film İzlerken Sorun Yaşayanlar İçin Çözüm : İndirdiğiniz ya da cd den açmak isteyip de açamadığınız filmler genelde Codec sorunu sebebi ile açılmayabilir. Bunu çözmek için K-lite Codec Pack gibi paketler indirip kurarak ya da VLC Player ve Bsplayer gibi video oynatıcıları indirerek çözebilirsiniz. Genelde video izlerken yaşanan sorunlarda bunla ilgili olabilir.
6-)
Driver Güncelleme Sorunu Yaşayanlar ya da Aradığı Driverı Bulamayanlar : Genelde format atınca ya da işletim sistemini değiştirince yaşanan en büyük sorundur driver bulma ve uyumlu driver arama. Bunun en kolay çözümü otomatik driver bulma programlarıdır. Üstelik bunu tüm sisteminiz için yapar. İşte bu programlardan önerdiklerimiz. ve
7-) Reboot And Select Proper Boot Device Hatası (Mavi Ekran) : Bu hata genelde harddiskiniz ile ilgili bir sorundan dolayı karşınıza çıkabilir. Nadir de olsa yüklediğiniz bir program ve genelde kasanın yerini değiştirmek ya da kasanın aldığı bir darbe sonucu ortaya çıkar. Çözümü ise çok basittir ki kasayı açarak harddiskin kablolarını kontrol edin , mümkünse harddiski yerinden çıkarın ve tekrar kontrollü bir biçimde tekrar takın ve sorun çözülecektir. Eğer sorun çözülmez ise yüksek ihtimal kablolarda sorun veya temazssızlık söz konusudur. Yeni kablo ya da tamir gerekebilir.
8.-) L
auncher Cannot Query Directx Hatası : Genellikle Directx ile ilgili sorunlardan kaynaklanır çözümü ise yüklemeye çalıştığınız oyun ya da programın içindeki redist dosyasının içindeki Directx i yeniden yüklemeniz sorununuzu kesin çözecektir.
9-)
Yasaklı Olmayan Bazı Sitelere Girememe ve Sitelerde Resim Gözükmeme Sorunu : Daha önce girebildiğiniz ve artık girerken sorun yaşadığınız ya da sitede gözükmeyen resimler ve tam açılmayan siteler genellikle modem ya da internet sağlayıcınızla ilgilidir. Önce modeme reset atmak sorun çözülmes ise internet sağlayıcınızla görüşmek sorununuzu çözecektir.
10-)
Bios Güncelleme Sorunu ve Çözümü : Eğer bios güncelleme de sorun yaşıyor iseniz öncelikle anakartınıza uygun son sürüm bios u bulup indiriniz. Kolaylık olsun diye indirdiğiniz bios sürümünü c: ye ya da usb ye atıyoruz. Ardından pc yi yeniden başlatıp yeniden açılırken bios ekranına giriyoruz (Genelde del ya da F12 tuşu ile) Asus için tool sekmesinden Asus Ez Flash 2 seçeneğinden diğer markalar için bios taki farklı menü sekmelerinden indirdiğimiz bios güncellemesi dosyasını buluyoruz.(c: ye ya da usb ye attığımız) . Ardından enter yada kur seçeneği ile bios güncelleme işlemini başlatıyoruz ve ortalama 2 dk içinde kuruluyor. (Usb den kurulum için usb nin fat32 olması gerekli ve bios güncelleme yaparken pc yükleme tamamlanmadan kapanır ya da elektrikler gider ise anakartı servise göndermeniz gerekebilir.)

Daha farklı sorunlar ve çözümler sizler tarafından paylaşıldıkça konuya eklenerek konu sürekli güncellenecektir.
 
Son düzenleme:


gstahsn

gstahsn

Üye
kapalı android cihazı windows bilgisayara baglama varmı sistem dosyaları falan görünücek
 
kinger1905

kinger1905

Üye
    Konu Sahibi
Bildiğim kadarı ile sistem dosyaları için root gerekli . Rootsuz sistem dosyalarına ulaşamazsın.
 
gstahsn

gstahsn

Üye
tmm rootlu ama kapalı cihaz pc ye baglacam
 
kinger1905

kinger1905

Üye
    Konu Sahibi
Kapalı derken tam olarak anlayamadım . Kapanmış telefon mu (genelde yurtdışından gelen ve kapanan gibi) yoksa bir sebepten dolayı açılmayan telefon mu.?
 
gstahsn

gstahsn

Üye
ya 2. seçenek sistem dosyası silindi açılmıyor bi yolla pcye baglamam lazım
 
kinger1905

kinger1905

Üye
    Konu Sahibi
Biraz araştırdım kapalı telefondan sistem dosyalarını göremezsin , hard format atmayı denemelisin ya da servisten yazılım yükletebilirsin. Bu arada Galaxy s3 kullanıosan onların 4.1.2 olanlarında ciddi sorunlar vardı telefonda yaptığın işlemler anakartı bozabiliomuş.( Arkadaşım başına geldi). Garantisi var ise tel i değiştiriolar.
 
gstahsn

gstahsn

Üye
Biraz araştırdım kapalı telefondan sistem dosyalarını göremezsin , hard format atmayı denemelisin ya da servisten yazılım yükletebilirsin. Bu arada Galaxy s3 kullanıosan onların 4.1.2 olanlarında ciddi sorunlar vardı telefonda yaptığın işlemler anakartı bozabiliomuş.( Arkadaşım başına geldi). Garantisi var ise tel i değiştiriolar.
tmm teşekkür edeim :D
 
  • Beğen
Tepkiler: kinger1905
kinger1905

kinger1905

Üye
    Konu Sahibi
Rica Ederim
 
  • Beğen
Tepkiler: gstahsn

inekler2323

Üye
Kardes benim bilgisayar 1 uzun 3 kisa ötüyor ve açılmıyor. Ama bazen direk açılıyor. Ekran kartını temizledim yine sorun duzelmedi.
 
kinger1905

kinger1905

Üye
    Konu Sahibi
Kardes benim bilgisayar 1 uzun 3 kisa ötüyor ve açılmıyor. Ama bazen direk açılıyor. Ekran kartını temizledim yine sorun duzelmedi.
Ekran kartı yuvasında ya da ekran kartına gelen güç de bir temazsızlık vardır yüksek ihitimal. Ara sıra direk açılıyor dediğine göre imkanın var ise ekran kartını başka bir pc de dene eğer sorunsuz çalısır ise ekran kartında diil de ekran kartı yuvasında sorun var demektir. Ama güç girişlerinde de temazsızlık olabilir
 
007wolverine

007wolverine

Üye
herşeyin yerine oturduğundan emin ol.
 

abdullah Güç

Üye
Merhaba benim pc açılırken iki kısa bip sesi çıkarıyor ne yapmalıyım
 
prens_12345

prens_12345

Üye
Windows 10 a net framework 3.5 yüklemek istiyorum yardımcı olur musun ?
 
prens_12345

prens_12345

Üye
buyur kardeşim
sağolda, indirme yapar gibi gözüküyor, sonra o dolan çabuk aniden kayboluyor ne dersin bekliym mi başka bi yolu var mı ?
 
humanhunter

humanhunter

Üye
sağolda, indirme yapar gibi gözüküyor, sonra o dolan çabuk aniden kayboluyor ne dersin bekliym mi başka bi yolu var mı ?
Denetim masası > programlar ve özellikler içerisinde sol'da "windows özelliklerini aç-kapat" gir .net framework 3.5 işaretle tamam de windows update üzerinden bulup yükleyecek kendisi.
Olmazsa "dism ile .net framework 3.5 yükleme" diye ara nette birde o yöntemi dene
 
prens_12345

prens_12345

Üye
Denetim masası > programlar ve özellikler içerisinde sol'da "windows özelliklerini aç-kapat" gir .net framework 3.5 işaretle tamam de windows update üzerinden bulup yükleyecek kendisi.
Olmazsa "dism ile .net framework 3.5 yükleme" diye ara nette birde o yöntemi dene
olmuyor hiç birisi, bunu neden böyle yapmışlar anlamıyorum illa niye kendi serverlerinden kurulması gerek ? diğerleri gibi yap offline indir istediğin gibi kur istediğin gibi ...
 
prens_12345

prens_12345

Üye
Tamamdır hallettim sağolun :)
 
  • Beğen
Tepkiler: humanhunter ve BLasTeaR


Üst Alt