Bulgur pilavı tarifi, bulgur nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Bulgur pilavı tarifi, bulgur nasıl yapılır?
Bulgur pilavı beyaz pilava göre son dönemlerde popülerleşmeye ve tercih edilmeye başlanılmıştır. Peki ama bulgur pilavı nasıl yapılır, tarif bilgileri sizler için makalemizdedir.

Kolay hazırlanışı ve gelen misafirlerinize basit ve hızlı bir şekilde Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır sorunun cevabını sitemizde bulabilirsiniz.Kolay hazırlanışı ve yanına harmanlanabilen türlü yiyecekleri ile misafirlerinize eşsiz bir sunum yapmanızı sağlayan bulgur pilavının detaylı tarifini bu yazımızda sizler için derledik.

Malzemeler
Aşağıdaki malzemeler ortalama olarak iki kişi içindir. Ancak pilavın yanına koyacağınız diğer aperatifler ile kişi sayısını arttırmak mümkün.

  • Pilavlık buldur (1 kase)
  • Tuz (Bir tatlı kaşığı, az tuzlu sevenler için bir tatlı kaşığı)
  • Sıvı yağ (Bir çay bardağının yarısı)
  • Domates (2 adet orta boy)
  • Soğan (1 adet)
  • Sıcak su (1 su bardağı, varsa tavuk suyu daha lezzetli olur.)
  • Sivri biber (2 adet acı veya tatlı olması tamamen sizin damak tadınıza göre.)
  • Tavuk suyu (1 su bardağı)
Yapılışı
İlk olarak soğanı çok ince olacak şekilde, sivri biberleri de dikine doğrayın. Rende yardımıyla domateslerinizi bir kap içerisine rendeleyin. Bir tencereye bir çay bardağının yarısı kadar sıvı yağ dökün. Yağ ısındıktan sonra içerisine doğradığınız soğan dilimlerini atıp iyice kızartın. Soğanlar kızardıktan sonra sivribiberleri atın. Az biraz daha pişirdikten sonra daha önce rendelediğiniz domatesleri ilave edin. Az biraz domatesleri de pişirdikten sonra bulguru dökün. Bu şekilde karıştırarak iyice kavurun. Kavrulan karışımınıza sıcak tavuk suyu ve sıcak suyunuzu, tuzunuzu döküp üç-dört defa karıştırın. Sonrasında tencerenizin kapağını kapatın. Kapağı kapalı bir halde bulgurun suyunu çekene kadar kısık ateşte bekletin. Bulgur suyunu çekene kadar kapağını açmayın ve karıştırmayın. Bulgur suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatın, bulgurunuzun üzerine havlu peçete koyup nemini emmesini bekleyin. Nemi emildiğinde bulgurunuz servise hazırdır.

Bulgur Pilavı Yanında Ne İyi Gider?
Bulgur pilavının yanında cacık gerçekten çok lezzetli bir alternatif olarak sunulabilir. Cacıktan başka bulgur pilavı yanına salata da gayet şık ve lezzetli duracaktır. Ayrıca, tavuk butlarını yağda kızarttıktan sonra, kızarmış tavuk butlarını da, pişen bulgurunuzda 5-10 dakika daha pişirmeniz hem bulgurunuza lezzet verir hem de bulgurunuzun yanında şık bir tavuk sunumu yapmanızı sağlayabilir. Kırmızı ette bulgur pilavı yanında gayet iyi gitmektedir. Özellikle ekmek yerine mangalda pişirilmiş kırmızı etle birlikte tüketildiğinde tadına doyulmaz diyebiliriz.
 

Benzer Konular

Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
463
Gulu Gulu
Buğra
Cevap
1
Görüntüleme
311
PALA.
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
431
Gulu Gulu
Gulu Gulu
Cevap
0
Görüntüleme
382
Gulu Gulu


Üst Alt