bugün nokia 808 türkiyede izmirde

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bitirdik dedikleri sisteme hala telefon üreten firma

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Bitirdik dedikleri sisteme hala telefon üreten firma

Dogru soze ne denir ki? Symbian'i bitirecegine 5 yilda ayni zamanda Symbian icin calisilsaymis neler olurmus hic dusunmusler mi acaba. Kendi cocuguna sahip cikmayip sokaga birakmak gibi bir sey bu...

Tepkiler: Cezzbedici3

ByKatre

Üye
Nokia symbianı bitirmeyecekki bir yerde okumuştum daha nokia carla vs şeyler çıkacakmış

ozggurr

Üye
kesinlikle katılıyorum. Ne gerek varsa 41 MP kameraya, tmm ii cep telefonlarında bir ilk ama nokia telefonların donanımları çok ii zaten. Kamera yerine işletim sistemine 5 yıl harcamaları gerekirdi

symbian isletim sistemi gelistiriliyor ve gelismeye de devam edecek, nokiali ya da nokiasiz...
O kadar guclu kameraya ne gerek var demissiniz bir kullansaniz bir daha sormazdiniz o soruyu
Cok harika bir is cikarmis nokia, 808 ile...

PriZm

Üye
symbian isletim sistemi gelistiriliyor ve gelismeye de devam edecek, nokiali ya da nokiasiz...
O kadar guclu kameraya ne gerek var demissiniz bir kullansaniz bir daha sormazdiniz o soruyu
41 mp fotoğraf ve 1080p video performansı var ama yazılım iyi olmadıkça bunun gibi şeyler yapmak olanaksız malesef.
[video=youtube;2qCWNoCob5s]http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=2qCWNoCob5s[/video]
[video=youtube;YildQ9OQjoo]http://www.youtube.com/watch?v=YildQ9OQjoo[/video]

SymbianHacker

Kapalı Hesap

dostum 41 mp kamera telefonda kesinlikle gereksiz. Git Sony kameralardan al o zaman. Ayrıca o çekilen resimlere hafızamı dayanır

PriZm

Üye
dostum 41 mp kamera telefonda kesinlikle gereksiz. Git Sony kameralardan al o zaman. Ayrıca o çekilen resimlere hafızamı dayanır
Nokia bu telefon sayesinde bir sürü ödül aldı gereksiz dememek lazım

Bence sırf kamerası için o telefona o kadar para verilmez.
Önceki modellerden tek farkı kamerası.
Yine Symbian işletim sistemi, yine tek çekirdek, yine düşük performans, yine yavaşlık.

Bana kalırsa birkaç ay daha bekleyip Ekim 2012'de çıkacak olan Windows Phone 8'li Nokiaları alın.

ozggurr

Üye
telefon hic yavas degil, piyasanin en hizlisi da degil tabii, ama yavas hic degil...
Youtube burda yasakli acamiyorum, youtube linkindekinin yapip 808'in yapamadigi neymis yazar misiniz?

- - - Eklendi - - -

sen benim incelememi okumadin saniyorum, resimler cok fazla yer tutmuyor... ezbere fikir beyan ediyorsunuz...

2 mppv-500kb
5mppv-600kb
8mppv-2mb
34mppv-6mb (poster yapmayacaksan bu boyutta cekim yapmaya hic gerek yok zira bilgisayar ekrani ancak cok kucuk bir kismini gosterebiliyor resmin)
16+32 gb yetmedi diyelim; otg ile harici diske kayit yapabiliyorsun.

Kaldi ki hafiza genislemesi olarak piyasadaki en iyi telefonlardan birisi cunku symbian sayesinde her turlu genisleme sansi var...
Wp7 olsa hafiza karti takamaz, otg ile harddisk ya da usb karta kayit imkani bulamazdik...

PriZm

Üye
Youtube burda yasakli acamiyorum, youtube linkindekinin yapip 808'in yapamadigi neymis yazar misiniz?

bu anlatılacak birşey değil malesef görmeniz lazım.buyrun videoyu youtube'dan indirdim ve sizin için iki siteye upload ettim.en azından biri açılacaktır herhalde.

ozggurr

Üye
upload ettiginiz linklerden videolari izledim... 808 bunu da yapabilse piyasada baska telefon satilmazdi herhalde

papakudioflu

Emekli Yönetici
neden bu sisteme bu kamera koyuldu diye soruyoruz ama adamlar zaten acikladi wpli cihazlarda da olacak diye. Ayrica bu telefonun son symbianli oldugunu zannetmiyorum

ozggurr

Üye
Musteri olarak hem 1080p HD oyun oynatsin, hem 38 mp cekim yapsin, hem ucretsiz yuzyuze gorustursun kamerasiyla, hem nfc, usb otg, hdmi olsun hem micro sd kart desteklesin, hem cinema filmlerindeki visual efectleri yapsin klink diye, hem printera baglansin, hem desktop gibi webde gezdirsin hem BT, hem kizilotesi olsun, hem wp, hem android hem meego calistirsin ama symbian asla calistirmasin, ios'un da programlarini acsin, flash falan atmadan butun dilleri desteklesun, oyunlar uygulamalar bedava olsun signed falanla ugrasmasin kimse, hemde garantili fiyati da 1000 tl'yi gecmesin...

Bazilari boyle birseyler bekliyor ama oyle bir cihaz hic cikmayacak...

Sen bildigin herseyi en pur haliyle paylasirsan siradan bir insan olursun degil mi, vakti gelince ayarinda yapilir hersey. Piyasaya surulen moceller de oyle...

Zaten eksiklerleve birbirine ustun ozelliklerle dolu markalar ve modeller icinden kendilerinki secilsin diye her gun bunca reklam bunca caba dergilerde, forumlarda vb platformlarda...

papakudioflu

Emekli Yönetici
meego harmattan ve 41 mp olay olurdu.

olurdu ama artik o defter kapandi onumuze bakmak lazim. Ben 2013 1.veya 2.ceyrek icinde cift cekirdekli bir symbian pureview cikma ihtimalini yuksek goruyorum. Her ne kadar bazi cevreler symbianin artik bittigini soylese de!!

olurdu ama artik o defter kapandi onumuze bakmak lazim. Ben 2013 1.veya 2.ceyrek icinde cift cekirdekli bir symbian pureview cikma ihtimalini yuksek goruyorum. Her ne kadar bazi cevreler symbianin artik bittigini soylese de!!
Bilmem ki abi çıkar mı? symbian bu kadar gözden düşmüşken biraz zor bi ihtimal bence...

SymbianHacker

Kapalı Hesap
ama nokia nezamandır sesini çıkartmıyo ve sürekli tarih veriyor

bu meego'da ne var ALLAH aşkına ben anlamıyorum. görmesem videolardaki swipe özelliğine bakıp iyi birşey zannedeceğim. bir defa symbianın yarısı kadar gelişmiş ve kullanıcı dostu değil. salt işletim sistemi olarak bence en gerideki ve en kullanışsız işletim sistemi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...