Bu resimler sizin için ne ifade ediyor?

Sponsorlu Bağlantılar

Suyaka

Suyaka

Üye
    Konu Sahibi
iPhone 4S'in iPhone 4 gibi sadece512 MB RAM'e sahip olduğuonaylandı. Peki Apple, yenicebinde neden RAM miktarını yükseltmedi? Bununla ilgili resmi bircevap da Apple'dan gelmedi.

Ancak iPhone 4S'te daha fazlaRAM bulunmamasının ana nedeni belli: ona ihtiyaç duyulmaması.Diğer önemli bir neden ise daha fazla RAM'in bugün daha fazla güç tüketimi anlamına gelmesi.Ancak Apple, yazılımını elinden geldiğince optimize ediyor ve Anandtech'e göre iOS 5 ile çalışaneski iPhone'lar bile iOS 4'dekinden daha yüksek performans veriyor. Apple, iOS 5'de sadece yeni özellik eklememiş ve kaynakları gereksiz kullanan öğelerden kurtulmuş ve önemli optimizasyonlar
gerçekleştirmiş.

Android'de ise durum biraz farklı. Android cep üreticileri, Google'ın nezaman yeni özellikler ekleyip cihazla ne yapacağını bilmediklerinden bugünlerde 1GB RAM'den azıyla yetinmiyorlar.

Kaynak: CHIP

Kurtuluş40

Kurtuluş40

Emekli Yönetici
Evet bende duydum onu 1gb ram bence bir olay olucak.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
yoksa 4s 15-20 programı arkaplanda çalıştıramıyormu.ben n8 de açıyorumda.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
adamlar 2000tl ye cihaz satar benim 1000 tl lik cihazımın yaptığının yarısını yapamaz.

Suyaka

Suyaka

Üye
    Konu Sahibi

Acaba şirketlerden daha fazlasını mı biliyoruz biz ben bunu merak ediyorum? Neden Nokia tercih edilmiyor olabilir? Meselâ, arka planda 15-20 uygulama çalıştırıyor olma kriteri önemli olmayabiliyormuş demek ki ne dersiniz? Bundan daha önemli şeyler varmış, ben öyle görüyorum. Ne olduğunu soruşturuyoruz.

Kurtuluş40

Kurtuluş40

Emekli Yönetici
ben kacarim iyi geceler arkadaslar.

• Beğen
Tepkiler: Suyaka
Esendağlı

Esendağlı

Üye
iyi geceler

Suyaka

Suyaka

Üye
    Konu Sahibi
İyi geceler abi, sonra devam ederiz analizimize ; ) Gündüz diğer arkadaşlarımızın da fikirlerini harmanlayıp daha somut şeyler elde edebiliriz sanırım. Şimdilik görüşler için teşekkürler. : )

germir

germir

Üye
nokia gelişiyor maşallah şu aralar

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Sorun Nokia nın başındaki kişilerin yazılımcılar ve bu tarz sosyal paylaşım siteleriyle olan ilişkilerinin zayıflığı bence
Steve Jobs birçok firmayla kendisi bizzat görüşerek Apple ın ve iOS un yayılmasına yardımcı oldu ama Nokia bunu yapmadı
Zaten pazar payım var benim için de uygulama yazılacaktır diyip çok fazla arka plana attı bu firmaları
Oyun ve uygulama sıkıntısı konusunda biraz da bizde suç var
bu güne kadar Symbian için yazılıp da kırılamayan uygulama sayısı kaçtır? 3 mü? 5 mi? yoksa 10 mu?
kullanılan yazılımların % kaçı para verilip alınıyor?
Apple ve Android marketlerde bu olay şimdilik daha karlı
Android de kaçak uygulama %80 bile olsa adamlar %20 den zaten yeterince paylarını alıyor
iOS da bu oran daha düşük iTunes ve Appstore yüzünden
Kendi açımızdan düşündüğümüzde "Symbianla özgürüz. İstediğimiz uygulamayı Signed/Unsigned olarak yükleyebiliriz" diyoruz
Üretici açısından bakarsak "Symbian a uygulama yazıcaz adamlar yine kırıp kaçak kullanacak. Boşver Symbian a yazmayalım, diğerlerine daha fazla ağırlık verelim" diye düşünüyorlar
Arkadaşlar Nokia suçlu bu konuda ama bizler de bu oyun ve uygulama konusunda biraz suçluyuz
iPhone a bugün 2500 TL civarı (rakamı attım) para veren birisi belki 100 TL lik de uygulama satın alıyor 1 yıl içinde
Andorid e 1000-1500 TL para veren birisi yılda yaklaşık 40-50 TL lik uygulama alıyordur
peki Nokia kullananlar?
C6-01 kullanıyorum ve şu ana kadar uygulama satın almadım
Almak istiyorum paramın hakkını verecek uygulamaları almak istiyorum ama şuan alamıyorum
çünkü ücretli adam gibi düzgün bir uygulama yok
bugün SPB Shell 3D dışında almaya değer çok fazla uygulama göremiyorum ki onun da fiyatı çok yüksek :S
Asphalt 6 oynuyorum ve adamlar oyun yapmış diyorum
Gameloft u tebrik ediyorum ve satın alıp kullanmak istiyorum ama Asphalt 6 orjinali yok Nokia için :S portlanmış oyunu oynuyoruz :S
Modern Combat serisi yapmış yine Gameloft ve videoları gerçekten çok güzel
ama ben oynayamıyorum çünkü Nokia için yok :S

Bu olayı çözmenin kolay bir yolu var aslında
Nokia olaya el atacak ve diyecek ki kimse üretmese bile ben kendi oyun ve uygulamalarımı üretirim/portlarım
çok değil 3 ay böyle kalite yazılımlar üretse ve sunsa Gameloft gibi birkaç firmayla da anlaşıp oyun kaynak kodlarını satın alsa ve portlayıp uygun fiyatlarla Ovi den satmaya başlasa birçok kullanıcının satın alacağını düşünüyorum
Aslında bu noktada Nokia nın işi çok kolay
Android için uygulama yazmak ekran boyutları ve işlemci-ram-gpu farklılıklarından dolayı çok zor ama Nokia da bu kadar da karışık değil
sonuçta yazılacak tüm uygulamalar 360*640 a göre yazılacak ve görsellikte de 3 ayar yapsalar düşük-orta-yüksek diye aynı oyunu S60v5 ten S^3 Belle ye kadar tüm platformlarında çalıştırabilirler ve bu görsel ayar sayesinde optimizasyonu da gayet iyi ayarlayabilirler
3 ay sonunda Nokia nın yanında birçok firmanın da tekrar bu tarz yazılımlar yapmaya başlayacağını tahmin etmek çok zor değil
Ama Symbian ı Nokia bile terk edeceğini açıklamışken! (ki bunu neden yapacaklarını halen anlayamıyorum, mantığım el vermiyor) 3. party yazılım geliştiricilerden ve firmalardan Symbian a oyun ve uygulama yazmalarını beklemek biraz garip oluyor :(
Symbian gibi bir mobil işletim sisteminin böylece kenara itilmesine üzülüyorum :( görsellik istiyorlarsa anlaşsalardı SPB ile ve HTC nin yaptığı gibi işletim sistemi üzerine arayüz yazılımı geliştirerek Symbian ın nimetlerinden faydalanmaya devam etselerdi

• Beğen
pRime.

pRime.

Üye

Gercekten ben'ki nokia'yi tam 15 senedir kullanir ve takip ederim bilmedim icergi nerdeyse yoktur.
Nekadar guzel symbian'da ilerlerken birden yan caldi.
Aslinda tek sorun apple nokia anlasmasinda kaynaklandi sorun nokia'ya sirtini dondu aslinda anlasmislardi ama nedense bozuldu.

Anlaşmanın bozulması apple'ın hırsızlık yapmasından kaynaklanıyor, bugün iphone'da gördüğünüz mükkemmel kapasitif ekran aslında nokia'nın icadıdır ve apple bunu çalıp patentini almıştır. Bazılarının söylediğinin aksine iphone'da kullanılan kapasitif dokunmatikle samsung, htc, nokia, lg'nin kullandığı kapasitif dokunmatiklerin teknolojisi farklıdır.

----------Eklendi @ 12:19:11 ---------- Yazıldı @ 12:13:00 ----------

Ios gerçek multitask desteklemez, arka planda en fazla 3-4 uygulama açık tutabilir.

----------Eklendi @ 12:27:03 ---------- Yazıldı @ 12:19:11 ----------

Olaya bir de şu açıdan bakmak lazım:
Symbian uygulamalarına doğru yerde bakıyor muyuz? Nokia store'u kullanmıyorum şahsen çünkü aradığımı bulamıyorum. Birçok kullanışlı symbian uygulaması forumlarda yayınlanırken store'da yok. Bunlar da nokia store'da olsa paşa paşa parasını verip alırım da ama yok maalesef.

polluxea♪

polluxea♪

Üye
olacagı buydu nolcak...nokia gitti gider beyler....bende bi an önce htc'ye gecmeyi düşünyorum.teknolojiye ayak uydurmak istyosak eger bunu basaran firmalarla olur bu..2 sene geriden gelen bi firmayla degil..tmm basta nokia devdi babaydı kraldı ama artık adam yerine konulmuyo malesef kimse kusra bakmasın.ben ki cidden nokia fanıydım ama bunları söylettiler malesef...üzücü cidden....

• Beğen
u_cosar

u_cosar

Üye
nokia nın artık bir önemi yok

• Beğen
Masha

Masha

Üye
Nokia'nın bir hiç olduğunun kanıtı olabilir mi? :)

• Beğen
man20

man20

Üye
önceden symbian çok kötüydü gerçekten ve herkes şikayet ediyordu. Zaten nokia bu yüzden symbianı bırakıcağını sölemişti. Ama symbian gerçektende çok gelişti belleyle ve herkes de çok memnun kaldı. Belki bu yüzden symbiana geri dönebilir. Keşke devam etse hep symbiana. Symbianı bırakıp windows phone a geçmesi çok büyük bi hata oldu. Nokia, Symbiana devam etmiceğini söyledi ama belki bi kaç sene sonra symbiana devam ediceğini açıklar. Sonuçta kağıda anlaşma filan yaptımı?? Benim bi ümidim var inş. devam ediceğini açıklar. Zaten nokia windows phonu lu telefonlarını satamıyor ve hiçte memnun değil bu durumdan işte bu yüzden symbiana dönebilir.

WebStyle

WebStyle

Üye
Gerçekten üzücü bir durum başkada birşey söylenemez. Nokia'da çalışan bir üst yetkili gelsede görse şu durumu.

• Beğen
"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye
Ahh Nokia Ah.2008den sonra sende gittin dev.Android ve iOS şuan birinci.Nedeni kesinlikle işletim sistemi bence.Dün teknosada Galaxy S II note htc inceledim.Sonra elime 603 aldım birtane.İnanın Ferrariden inip Hacı murata binmiş gibi oldum.Nokianın hiçbir telefonu akıllı gelmiyor bana.Symbian en büyük hata baştan.

• Beğen
CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Nokia bu saatten sonra bence Symbian+Wp7 nin revize edilip W8 metro gibi Windows ile entegre çalışabilecek işletim sistemi olmak üzere 2 sistem üzerine yoğunlaşmalı
Maemo-Meego gibi sistemleri sadece 1-2 model ile geliştiricilere açık olarak kullanıma sunmaya devam etmeli ki o platformlarda da yeni yazılımlar geliştirip bu yenilikleri Symbian a eklenmeye açık hale getirmeli

----------Eklendi @ 14:35:27 ---------- Yazıldı @ 14:15:40 ----------

Ahh Nokia Ah.2008den sonra sende gittin dev.Android ve iOS şuan birinci.Nedeni kesinlikle işletim sistemi bence.Dün teknosada Galaxy S II note htc inceledim.Sonra elime 603 aldım birtane.İnanın Ferrariden inip Hacı murata binmiş gibi oldum.Nokianın hiçbir telefonu akıllı gelmiyor bana.Symbian en büyük hata baştan.

Symbian son derece akıllı ve neredeyse herşeyi ile kullanıcı tarafından değiştirilebilecek bir işletim sistemidir. Kullanmasını bilene tabi ;)

Üst Alt