Bluetooth üzerinden internete girmek... ( BT Modem - S5620 Monte ile anlatılmıştır )

Sponsorlu Bağlantılar

free

free

Üye
teşekkürler deneyeceğim.umarım yapabilirm.

maxilopez1

Üye
S.a kardeş bu anlattıkların dizüstü bilgisayarlar için mi öyleyse masaüstü bilgisayarlar da bu mümkünmü

canerhg

Üye
Evet arkadaşlar BT yi modem olarak kullanıp internete girmenin yolunu anlatacağım. Ben Windows 7 kullanıcısı olduğum için ona göre anlatım yaptım...

İlk olarak telefonumuzdan bir dosya seçip " Bluetooth ile gönder " diyoruz ve göndereceğimiz hedefi bilgisayarımız gösteriyoruz. ve karşımıza bu uyarı geliyor...

uyarıya tıklıyoruz ve telefonumuzdan evet diyip bu resimdeki uyarıya da evet diyoruz.

telefonumuzu başarıyla eşleştirdik.

şimdi ikinci adım.

" Denetim Masası\Donanım ve Ses\Aygıtlar ve Yazıcılar " konumunu açıyoruz.

S5620 ( yada sizin bluetooth isminiz ne ise o ) adlı aygıta çift tıklıyoruz ve

karşımıza gelen bu ekrandan " Bağlan " diyoruz. ( Lakin bunu yapar iken bilgisayarınızın Wi-Fi adaptörü var ise kapatın. Genellikle " FN + F2 " tuşu ile kapanır )

evet bilgisayarımız telefonumuzun internetini kullanmaktadır :D hayırlısı ile kullanın :)

--------------- Ekleme ---------------

arkadaşlar söylemeyi unuttuğum bir nokta var ;

Telefonunuzu bilgisayarınız ile ilk defa eşleştiriyor iseniz eğer, Eşleşme yapar iken bir kaç dakika süren bir yükleme işlemi yapıyor. Bluetooth üzerinden hangi servisleri kullanabileceğinizi buluyor ve yüklüyor, LÜTFEN bu işlem bitene kadar o ekranı kapatmayınız.

--------------- Ekleme ---------------

Servis listesi aşağıda ki gibidir.
Yani ;

1. Dosya aktarımı
2. Bluetooth üzerinden internete bağlanmak
3. Telefonda çalan müziği bilgisayarın hoparlöründen dinlemek
4. Telefondan yaptığınız aramaları bilgisayarın hoparlör ve mikrofonundan kontrol etmek
5. Direk bilgisayardan arama yapmak.

ya kardeşim çok güzel anlatmışsın aslında fakat ben bağlayamadım. win 7 kullanıyorum. sorunlarım şunlar:
1. telefondan bilg görmüyor. (bluetooth ayarlarından görünür olduğu halde) telefon pin istedi aynı pini bilgisayara girerek sanırım eşleşti.
2. denetim masasından aygıtlar dan telefonu görüyorum.
3. çift tıkladığımda bir kaç sekmeli pencere geliyor bağlan yok. burada ayarlara baktım telefon numaramı girdim.
4. aygıtlar penceresinde telefona sağ tıklayıp, çevirmeli bağlantı oluştur ve bağlana tıkladığımda numara meşgul diyor bir kaç sekmeli pencere açılıyor.
5. Kablolu bağlandığımda da her defasında yeni bir ağ kurmam gerekiyor eski kurulan bağlantıdan bağlanmıyor. Ve orada kullanıcı adı ve parola var oraya vodafone kullandığım için vodafone yazıyorum. benim bir yerden aldığım ya da girdiğim bir paralo yok.

Bana yardımcı olur musunuz? şimdiden teşekkürler. selametle....

tayyfunn

Üye
kardeş güzel anlatmışsın fakat bizim bilgisayarda Dosya aktarımı
2. Bluetooth üzerinden internete bağlanmak

3. Telefonda çalan müziği bilgisayarın hoparlöründen dinlemek
4. Telefondan yaptığınız aramaları bilgisayarın hoparlör ve mikrofonundan kontrol etmek
5. Direk bilgisayardan arama yapmak.

diye bişey çıkmıyor... sadece 3 le 4 var... diğerleri çıkmıyor?????

nihat1551

Üye
yapamayan arkadaşlar için...

başlat + aygıtlar ve yazıcılar

1.sayfadaki gibi bluetooth adımızı bularak sağ tıklayıp

çevirmeli ağ ve çevirmeli ağ oluştur seçeneğini seçiyoruz

kullanıcı adı : vodafone
parola : vodafone
çevir: *99**1*1#

numarayı çevir e basın ve bağlanın :oke:

driver sorunu yaşar iseniz samsung kies programını kurmanız gerekecek.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

kablolu bağlantı için samsung kies programını indirin ve programdaki internet ayar seçeneğinden internet bağlantısını tıklayınca tüm operatorler için kullanıcı adı ve parolası otomatik olarak yazılıyor ve böylece internete kolayca bağlanabilirsiniz...

şu anki bağlantım bluetooth üzerinden samsungs5620 ile internete bağlanılıp yazılmıştır...

telefonunuzun driveri samsung kies programı ile yükleniyor bilginiz olsun

irfandeveci

irfandeveci

Üye
Güzel paylaşım dostum eline sağlık

Üst Alt