ANIL
Admin
BlackBerry 10'dan görüntüler yayımlandı
RIM'in büyük yenilik ve gelişmelere evsahipliği yapacak olan yeni nesil işletim sistemi BlackBerry 10'dan oldukça detaylı görüntüler geldi.
C.Berry editörlerinden James Richardson'a göre henüz geliştirilme aşamasında olsa dahi yine de muazzam oranda tatminkar bir kullanıcı deneyimi sunuyor BB10.
Çok kapsamlı bir analize girmemekle birlikte yine de genel hatlarıyla bize bilgilendiren Richardson'ın öne çıkardığı başlıca noktalar şöyle:
Bildiğimiz gibi RIM, BB10 yüklü ilk akıllısını -ki incelenen model oluyor bu- yılın son çeyreğinde satışa sunması planlıyor.
Prototip modele dair bilinen teknik özellikler şöyle:
Tabii yukarıda da belirttiğimiz gibi hem bu model hem de BB10 henüz geliştirilme aşamasında. Yani nihai aşamada bir takım değişikliklerle karşılaşabiliriz.
Görselleri aktaralım:
C.Berry editörlerinden James Richardson'a göre henüz geliştirilme aşamasında olsa dahi yine de muazzam oranda tatminkar bir kullanıcı deneyimi sunuyor BB10.
Çok kapsamlı bir analize girmemekle birlikte yine de genel hatlarıyla bize bilgilendiren Richardson'ın öne çıkardığı başlıca noktalar şöyle:
- Genel itibarı ile akıcılık oldukça üst seviyede
- Uygulamalar arası entegrasyon kapsamlı şekilde elden geçirilmiş ve geliştirilmiş
- Ekran jestleri (yani parmak hareketlerimizle yaptığımız işlemler) arttırılmış ve daha verimli bir hale getirilmiş
- Dokunmatik klavye son derece iyi bir yazım deneyimi sunuyor, keza orada da yeni jestler eklenmiş.
Bildiğimiz gibi RIM, BB10 yüklü ilk akıllısını -ki incelenen model oluyor bu- yılın son çeyreğinde satışa sunması planlıyor.
Prototip modele dair bilinen teknik özellikler şöyle:
- 4.2-inç'lik (1280 x 768) ekran
- 1GB RAM
- 16GB dahili hafıza (MicroSD yuvası yok)
- Mini HDMI yuvası
Görselleri aktaralım:

ben bitek rekabetçi model olarak bunu görüyorum bundan öncekiler fıssstı.