Geliştiricilerin BlackBerry 10'a olan ilgisi diğer platformlara yöneliyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Geliştiricilerin BlackBerry 10'a olan ilgisi diğer platformlara yöneliyor
RIM'in yeni nesil işletim sistemi BlackBerry 10'daki gecikmeler bu işletim sistemini bekleyen kullanıcıları üzdüğü gibi geliştiricilerin de ilgisini başka platformlara yönlendirmesine neden oldu.

Baird Equity Research tarafından düzenlenen ve geliştiricilerin işletim sistemlerine olan ilgisini ölçen araştırmada, BlackBerry 10'a olan geliştirici ilgisinin %17 oranında azaldığı ve 10 puan üzerinden yapılan değerlendirmede 4,6'dan 3,8'e düştüğü görülüyor. Sıralamada geliştirici ilgisi bakımından BlackBerry 10'un geride bırakabildiği işletim sistemleri ise BlackBerry 7, Bada OS, Flash/Air ve webOS oldu.

Araştırmalara göre, BlackBerry için yazılım geliştiren geliştiricilerinin %22'si çalışmalarının bir kısmını Android platformuna kaydırırken, tamamen Android'e yönelik çalışmaya başlayanların oranı ise %9. BlackBerry 10 ve Android uyumluluğu göz önüne alındığında söz konusu geçiş çok önemli gibi görünmese de, zor günler geçiren RIM için bu durumun pekte iç açıcı bir durum olmadığı kesin.

Aynı araştırmanın üç ay önce ki tablosuna bakıldığında ise Android'e geçiş oranının azalmış olması BlackBerry'nin markasına bağlı bir kitlesini koruduğunu gösteriyor. Yine araştırmalara göre iOS ve Android'in pozisyonlarını koruduklarını görünürken, Windows Phone'nun da kan kaybı yaşaması oldukça dikkat çekiyor.
Baird Equity Research tarafından düzenlenen ve geliştiricilerin işletim sistemlerine olan ilgisini ölçen araştırmada, BlackBerry 10'a olan geliştirici ilgisinin %17 oranında azaldığı ve 10 puan üzerinden yapılan değerlendirmede 4,6'dan 3,8'e düştüğü görülüyor.

(DH)

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
:allalla:Bu geliştiriciler saf mı ya? / Ben olsam BB10 ve wpyi bırakmazdım...

doctorrr

doctorrr

Üye
:hmmm

monibrasco12

Üye
Wp muhteşem olucak diyen bir arkadaş vardı sistem gelişceğine geliştirici kaybediyo nokianın akibeti belli oldu

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Wp muhteşem olucak diyen bir arkadaş vardı sistem gelişceğine geliştirici kaybediyo nokianın akibeti belli oldu

haberin neresinde geliştiricelin Windows Phone a olan ilgisi azalıyor yazıyor ben göremedim?

monibrasco12

Üye
Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Abi bi yanda piyasanın çeyrek iki dilimini oluşturan android ve ios öte yanda diğerleri. Geçmemek saçma bence.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Geliştiriciler tarafından kan kaybı yaşaması ne demek zaten 3 tane uygulaması var

he he doğrudur kardeşim haklısın. 120000 ile 3 arasındaki farkı ölçemiyorsan sen bilirsin. Ben senin kim olduğunu yavaş yavaş anlıyorum o yüzden her konuda bana dalaşmaktan vazgeç kendi işine bak.

monibrasco12

Üye
Abi bi yanda piyasanın çeyrek iki dilimini oluşturan android ve ios öte yanda diğerleri. Geçmemek saçma bence.

İyi olanı kullanmaktansa bir şeyin boş boş iyi olmasını beklemek nedir? Hayır bende zamanında nokia kullandım ama appleada geçtim samsungada

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

Anlamadim kusuruma bakmayin WP burada neden kan kaybediyor diye yorumlanmis. Wp7 ve 8 bu kadar kisa surede bu kadar ilgi cektiyse kan kaybediyor demek sadece bu haberi wpcentraldan kopyalayip ceviren bizim Turk sitelerine ozgu bir durum heralde.

• Beğen
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye

Anlamadim kusuruma bakmayin WP burada neden kan kaybediyor diye yorumlanmis. Wp7 ve 8 bu kadar kisa surede bu kadar ilgi cektiyse kan kaybediyor demek sadece bu haberi wpcentraldan kopyalayip ceviren bizim Turk sitelerine ozgu bir durum heralde.

Anladığım kadarıyla ama düşüş var gibi...:hmmm

doctorrr

doctorrr

Üye
beyler bada düşünüyorum sizce bi konu açacağıma burdan cevaplarınızı bekliyorum hem tartışma çıkmaz :D

• Beğen
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
wp7ye olan ilginin duşmesi normal tabi ki ama wp8de yarim yil olmadan boyle bir ilgi cekmiş.

• Beğen
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...