BlackBerry 10'dan görüntüler yayımlandı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
BlackBerry 10'dan görüntüler yayımlandı
RIM'in büyük yenilik ve gelişmelere evsahipliği yapacak olan yeni nesil işletim sistemi BlackBerry 10'dan oldukça detaylı görüntüler geldi.

C.Berry editörlerinden James Richardson'a göre henüz geliştirilme aşamasında olsa dahi yine de muazzam oranda tatminkar bir kullanıcı deneyimi sunuyor BB10.

Çok kapsamlı bir analize girmemekle birlikte yine de genel hatlarıyla bize bilgilendiren Richardson'ın öne çıkardığı başlıca noktalar şöyle:

• Genel itibarı ile akıcılık oldukça üst seviyede
  • Uygulamalar arası entegrasyon kapsamlı şekilde elden geçirilmiş ve geliştirilmiş
  • Ekran jestleri (yani parmak hareketlerimizle yaptığımız işlemler) arttırılmış ve daha verimli bir hale getirilmiş
  • Dokunmatik klavye son derece iyi bir yazım deneyimi sunuyor, keza orada da yeni jestler eklenmiş.

Bildiğimiz gibi RIM, BB10 yüklü ilk akıllısını -ki incelenen model oluyor bu- yılın son çeyreğinde satışa sunması planlıyor.

Prototip modele dair bilinen teknik özellikler şöyle:

• 4.2-inç'lik (1280 x 768) ekran
  • 1GB RAM
  • 16GB dahili hafıza (MicroSD yuvası yok)
  • Mini HDMI yuvası

Tabii yukarıda da belirttiğimiz gibi hem bu model hem de BB10 henüz geliştirilme aşamasında. Yani nihai aşamada bir takım değişikliklerle karşılaşabiliriz.

Görselleri aktaralım:

Enes

Enes

Üye
güzel gibi görünüyor ama :)

15097

15097

Üye
iyi bir şeydir herhalde :hmmm

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
Tuşsuz olduğu için kullanımı MeeGo'lu N9'a benzeyecek gibi gözüküyor.Ne olursa olsun tuşsuz telefonları kullanmak pek rahat olmuyor.Ayrıca marketi geliştirmeden işletim sistemini mükemmel yapsada bir şeye yaramaz...

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
çok güzel gözüküyor.

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
İş telefonu diye milleti yıllarca iyi keklediler. Şimdi akılları başlarına gelmiş belli ki ama hiç ilgimi çekmedi bu model.

• Beğen
Tepkiler: Niizuma.Eiji
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Gayet güzele benziyor.Beğendim.Aferin RIM.;)

DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
gayet güzel fiyatıda uygun olursa satışlarda patlama yaşanabilir

_Unforgiven_

_Unforgiven_

Üye
BB hep üst segmenttekileri düşünüyor ve de telefonları gerçekten çok pahalı! Biraz da bizim gibi orta segmenttekileri düşünerek dokunmatik blackberry yaparmı artık bilemeyeceğim

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
BB hep üst segmenttekileri düşünüyor ve de telefonları gerçekten çok pahalı! Biraz da bizim gibi orta segmenttekileri düşünerek dokunmatik blackberry yaparmı artık bilemeyeceğim
blackberry üst segment yapar diğer firmaların alt ya da orta segmentiyle yarışır :oke: ben bitek rekabetçi model olarak bunu görüyorum bundan öncekiler fıssstı.

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
blackberry üst segment yapar diğer firmaların alt ya da orta segmentiyle yarışır :oke: ben bitek rekabetçi model olarak bunu görüyorum bundan öncekiler fıssstı.

Bence bundan da bir cacık olmaz.Eğer fiyatı 1000 lirayı geçerse ki geçecek Android rakipleriyle yarışamaz.Yakında Lumialar geliyor N9 var yığında Android var marketi bu durumdayken alıp memnun kalan olur mu bilemem.Bana biraz N9'u ve MeeGo'yu anımsattı işletim sistemi.Bana göre anca BlackBerry alıp hava atan ergenler alır...

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap

Bence bundan da bir cacık olmaz.Eğer fiyatı 1000 lirayı geçerse ki geçecek Android rakipleriyle yarışamaz.Yakında Lumialar geliyor N9 var yığında Android var marketi bu durumdayken alıp memnun kalan olur mu bilemem.Bana biraz N9'u ve MeeGo'yu anımsattı işletim sistemi.Bana göre anca BlackBerry alıp hava atan ergenler alır...
Tabi ki bi cacık olmayacak donanım güzel ama yazılım ve politika kötü bu telefonu çıkarmaları bile blackberry için büyük bir olay bence ya neyse :)

pRime.

pRime.

Üye
Çakma meego, çakma symbian. :oke:

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
Uruloki

Uruloki

Üye
Öncelikle şunu demek istiyorum belli noktalarda meego dan esinlenilmis evet fakat artısi var bb10 nundaha şimdiden android ve ios uygulama ve oyunlarını açabiliyor yaa oyun uygulama diyenler biraz araştırırsa görürler ve ayrıca html5 skoru 447 şuan masaüstü browser larinda o puanı yapan yok

cyber

cyber

Üye
Öncelikle şunu demek istiyorum belli noktalarda meego dan esinlenilmis evet fakat artısi var bb10 nundaha şimdiden android ve ios uygulama ve oyunlarını açabiliyor yaa oyun uygulama diyenler biraz araştırırsa görürler ve ayrıca html5 skoru 447 şuan masaüstü browser larinda o puanı yapan yok

ney android ve ios uygulamalarını mı açıyor

tihame

Üye
blackberry i en iyi victory tk temsil eder bence cikarsa tabi konsept ama muthis bir cihaz

pRime.

pRime.

Üye

Maxthon o skoru yapabiliyor ve arayuze bakildiginda birak esinlenmeyi direk meego ve symbian belle arayuzlerini calmislar. İos icin sadece bir takim uygulamalar calistiriyor ve bu projeler son kullaniciya sunulmayacak. Ayni sey android uygulamalari icin de gecerli yani hala oyun uygulama hala yok ve beklenen ilgiyi de goremeyecek. Su an ilgilenilecek tek acik kaynak proje tizen olmali rim bu isi beceremiyor.

• Beğen
Tepkiler: Niizuma.Eiji
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye

Maxthon o skoru yapabiliyor ve arayuze bakildiginda birak esinlenmeyi direk meego ve symbian belle arayuzlerini calmislar. İos icin sadece bir takim uygulamalar calistiriyor ve bu projeler son kullaniciya sunulmayacak. Ayni sey android uygulamalari icin de gecerli yani hala oyun uygulama hala yok ve beklenen ilgiyi de goremeyecek. Su an ilgilenilecek tek acik kaynak proje tizen olmali rim bu isi beceremiyor.

Bence gayet hoş olmuş.

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye

+1 Tizen'i ve Wp8'i çok merak ediyorum bakalım neler olucak.

- - - Eklendi - - -

Bence gayet hoş olmuş.

Hünkarım hoş ama MeeGo'ya çok benziyor...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt