Meşhur olma örnekleri toplumun en alt kesimlerine hitap ediyorsa bu tüm topluma hitap ediyor demektir. Bu örnekleri, olayı en basite indirip somutlaştırarak her kesim için anlam ifade edebilmesi için verdim.
Ben de insanoğlunun sınırlarını hala keşfedemediğimiz inanıyorum. Plasebo etkisi konuştuğumuz konuya son derece güzel bir örnek olabilir. Plasebo etkisi hakkında sayısız bilimsel makale de bulabiliriz.
Burada biyokineziyi gördüğümde direk araştırdım. Çoğu sitede kopyala yapıştır mantığında aynı şeyler yazıyor. Arama motorunda arattığında bu sitenin adı da çıkıyor. Yani bu konuyu araştıranlar bizim yazdıklarımızı da dikkate alacaklar. Bir de akademik araştırmalar var demişsin ama ben bilimsel köşe yazısı, makale, tez vb. kaynak bulamadım. Ben akademik araştırmalarımı meşhur arama motorunun bir özelliği olan akademik aramalar yapan bölümünden aradım. Senin daha iyi bilimsel kaynaklara ulaşma tekniğin var ise öğretirsen sevinirim.
Uçan adamlara inandığım da doğru, karanlıktan korktuğum da. Çünkü o zamanlarda çocuktum ve beni bunlara inanmaya zorlayan bir çok televizyon yayını büyüklerimin sözleri ve bir çok etken vardı. Ben aslında uçan adamlara inanmadım, inandırıldım, karanlıktan korkmadım, korkutuldum.
Çocukların hayal güçleri yüksektir, beyinleri kolay yıkanır, olağanüstü şeyler anlatırsanız inanırlar ve o yaşlarda aşılanan korkuyu, inancı, travmaları kolay kolay atlatamazlar. Çocukluğumda çizgi film karakteri rolüne bürünüp camdan aşağıya atan çocuklar da vardı.Burada da başta belirttiğim gibi 15 yaş altı kullanıcılarımız ve arama motorlarından yönlenen misafirlerimiz var. Eminim bu yazıyı okuyup denemeye çalışan, aklını saçma sapan bilgilerle dolduran, en kötüsü bu anlattıklarına canı gönülden inanan çocuklar var. Bu görüşümü destekleyen örnekleri meşhur sosyal paylaşım sitesinde fotoğrafların altına yazılan bunu paylaşmazsanız diye devam ve çocukları korku psikolojisine sokan yazılarda görebiliriz.
Buradan bütün gençlere sesleniyorum. Böyle saçmalıklara lütfen inanmayın.