Bişeyler yapıp ilerleyecek miyiz yoksa yerimizde saymaya devam mı edecegiz?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bişeyler yapıp ilerleyecek miyiz yoksa yerimizde saymaya devam mı edecegiz?
arkadaşlar uzun zamandir degişik başliklar altinda bu sorunlari tartiştik fakat degişik sebeplerden dolayi etkin kararlar alip uygulamaya koyamadik.

Bu konu altinda butun yapisal sorunlarimizi tartişip bir karara baglayalim ve ust yonetime sunalim. Hem onlara yardimci olalim hem de siteyi daha kullanişli ve duzenli işleyiş bicimine sokalim. Öncelikli hedeflerimizi belirleyip cözumler sunalim. Lutfen herkes cekinmeden aklindan geceni soylesin,konuşalim tartişalim ama artik bir şeyler yapalim. Yoksa sitenin gidişatı sizleri bilmem ama benim hic hoşuma gitmiyor.

İlk olarak ben fikirlerimi söyluyeyim;

Sitenin ana sayfa yapısı ve bilgiye kolay ulaşma bir misafir icin uye olma kriterlerinin başinda gelir. O yuzden degişik başliklar altinda birden fazla forum başligi var. Bunlari ortak forumlar altinda toplayarak daha etkin ve kolay kullanim saglanabilir. Mesela;

https://www.maxicep.com/forum/#teknoloji-haberleri-hazir-mesajlar

Bu forum başlı başına bir tezat olarak anasayfanın en başında duruyor. Teknoloji haberleriyle hazır mesajların aynı anabaşlik altinda durmasi bana mantiksiz geliyor.

İkinci olarak MaxiCep.Com - Mobil Teknoloji Forumu Bu başlik altinda Çin Üretimi Telefonlar şeklinde bir başlik var. Fakat bizim https://www.maxicep.com/forum/#diger-mobil-cihazlar diye de ayrı bir forumumuz var.

Şimdi burada benim önerim ;
Teknoloji haberleri ve cep telefonları adiyla bir ana başlik oluşturup alt başliklarini;

Teknoloji Haberleri

Cep Telefonları Genel

Yararlı Bilgiler ve Dökümanlar

Şeklinde düzenlemek.

Çin Üretimi Telefonlar başlıgını ise https://www.maxicep.com/forum/#diger-mobil-cihazlar anabaşligini altina eklemek. Hazır Mesajlar başlıgını ise https://www.maxicep.com/forum/#mobil-multimedya-pc-baglanti başligi altina ekleyebiliriz.

Aynı şekilde https://www.maxicep.com/forum/#diger-mobil-cihazlar başlıgı altına Tablet PC başligini ekleyerek geniş ve etkili bir tablet-pc forumu oluşturma adina temelleri atmaliyiz. Tablet pc'de yeterli yogunluk oluştugunda ayri bir ana başlik altinda daha geniş bir forum oluşturulabilir.

Devamında anasayfanın yapısını bozmadan güncel gerceklere göre bazı sadeleştirmeler yapmamız hem kullanım kolaylıgı hem de uyelerin buyuk cogunlugunun şikayet ettigi sitemizin yavaşligi sorununa care olabilir.

Örnek olarak; https://www.maxicep.com/forum/#bada-os ve https://www.maxicep.com/forum/#meego-os-maemo-os şeklinde iki tane forum anabaşligimiz var. Peki bu başliklar gercekten ayri bir forum oluşturacak kadar hit ve etiket aliyor mu? Ben eminim ki MaxiCep.Com - Mobil Teknoloji Forumu forumu altındaki blackberry ve S40 başliklari bu iki forumdan daha fazla hit ve etiket kazandiriyor. Kaldı ki bu iki sistem de artik kaderlerine terkedilmiş cihazlarinin uretimi durmuş ve gelişme ve genişleme ihtimali olmayan forum başliklari olarak anasayfa yapimizi buyutuyorlar.

Ayrıca MaxiCep.Com - Mobil Teknoloji Forumu ve MaxiCep.Com - Mobil Teknoloji Forumu şeklinde aynı kitleye hitap eden iki ayrı forum olması,msn servisinin Microsoft tarafından SKYPE adı altına alınmasına ve Sosyal Ağlar başliginin olmasina ragmen MSN Messenger başlıgının varlıgını koruması tartışılacak diger önemli konularimizdan birisi olarak geliyor bana.

Belki biraz uzun oldu ama en önemli konuyu en sona bıraktım. MODERATÖR olmak,yetkileri,sorumlulukları,yapması veya yapmaması gerekenler nelerdir. Hepimizin moderatörlük anlayışımızı oturup tekrar gözden gecirmemiz gerekiyor. Bir cok yönetim tartışma ve istişare konusuna katılım nedense cok duşuk oluyor. Yani arkadaşlar fikirlerinizi beyan etmekten,tartışmaktan istişare etmekten çekiniyormuş gibi bir his oluştu artik bende. Benim moderatorluk anlayişimda her turlu konuda moderator fikrini beyan etmeli,ortak karar alinmasi gereken konularda elini taşin altina sokmalidir. Forum ve portalimiz icin projeler uretmeli bu projeleri yonetime getirip tartişmaya acmaliyiz. Moderatörlük işlemleri sadece konu acma,onaylama,silme,denetleme gibi basit işlemlerden ibaret kalmamalidir. Tabi ki yetkili oldugu foruma her şeyiyle tam hakimiyet kurmali,takim arkadaşlariylailetişimde kalarak uyumlu ve koordineli bir calişma ortami ollturulmali fakat bunun daha fazlasi icin de fikirler uretmeliyiz. Unutmayalım ki hata yapan yöneticiden cok yetkisi olmasına ragmen hi bir şey yapmayan yönetici bize daha cok zarar verir. Bu baglamda aktifliginde bir kac gunluk bir aksama olacaksa bile bunu yonetimdeki takim arkadaşina ve ustyonetime bildirmemiz gerekiyor.

Umarım bu konu da DİGER KONULARDA oldugu gibi sonuca ulaşmadan unutulan konular arasına katılmaz. Artık bişeyler yapıp sitemizin elindeki gucu kullanmali ve tarafli tarafsiz herkesin ve rakiplerimizin psrmak isirarak imrendigi ve kiskancliktan catladigi,kimsenin sataşmaya curet bile edemeyecegi bir yapıya dogru koşma zamanı gelmiştir. Ve bunları söylerken en buyuk destecimizin de maddi ve manevi hic bir fedakarliktan kacinmadan OZAN'ın olacagını bilerek söyledigimi belirtmek isterim.

• Beğen
Tepkiler: Mad EagLe, Şehriyar ve L-LumieRe

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
abi söylediklerine büyük çoğunlukla katılıyorum ama bence Tablet PC ayrı bir ana başlık olmalı,alt başlık yapıp büyümesini bekleyeceğimize ana başlık yapıp büyümesini sağlamalıyız diye düşünüyorum. Benim için en önemli husus mobil sürümler,mobil sürümler geliştirilmeli ve kullanılabilirliği kadar yönlendirmesiyle de öne çıkmalı,üye mobil surumdeyken kendini masaüstü kullanıyormuş gibi hissetmeli.

• Beğen
Tepkiler: noss_bar
Şehriyar

Şehriyar

Üye
Abi proje üretme konusuna değinecek olursam bununla kimse ilgilenmiyor burda benim gördüğüm bu..
Mert in açtığı bir konu vardı foruma eklenmesini istediğim şeyler diye o nerde bulamadım o konuda da başka konularda da bir sürü öneride bulundum fakat hem Ozan abi olmadığı için hem de diğer yöneticiler ilgi göstermediği için şu anda pek bir ilerleme kaydedeceğimiz söylenemez.
Çok değişik planlarının olduğunu söylemişti Ozan abi onları bekliyorum ben de düzeni kursun hele bi aktif olarak geçsin sitenin başına, belki önerilerimi tekrardan hatırlatırım kendisine özelden, ama burda konu açarsam ilgi görmüyor bunu biliyorum.

Forum kurdum be göstermek için istediklerimi daha napıyım demo olarak sundum projeleri :)

• Beğen
Tepkiler: Dede ve Mobilator
ANIL

ANIL

Admin
Katılıyorum abi umarım en kısa sürede harekete geçer ve istediklerimizi gerçekleştiririz.

Cep telefonları genel bölümüne Haber Köşesi şeklinde bir alt başlık oluşturup haberleri orada paylaşabiliriz. Kategori sistemi ile biraz dağınık oldu gibi. Bölüm konuların daha toplu ve ulaşılmasını kolay hale getirecektir.

Tablet bölümü ayrı olmalı bencede.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Abi proje üretme konusuna değinecek olursam bununla kimse ilgilenmiyor burda benim gördüğüm bu..
Mert in açtığı bir konu vardı foruma eklenmesini istediğim şeyler diye o nerde bulamadım o konuda da başka konularda da bir sürü öneride bulundum fakat hem Ozan abi olmadığı için hem de diğer yöneticiler ilgi göstermediği için şu anda pek bir ilerleme kaydedeceğimiz söylenemez.
Çok değişik planlarının olduğunu söylemişti Ozan abi onları bekliyorum ben de düzeni kursun hele bi aktif olarak geçsin sitenin başına, belki önerilerimi tekrardan hatırlatırım kendisine özelden, ama burda konu açarsam ilgi görmüyor bunu biliyorum.

Forum kurdum be göstermek için istediklerimi daha napıyım demo olarak sundum projeleri :)

Burada konu acilinca ilgi gormemesi beni delirten zaten. Daha nerede ilgi gorecek. O zaman bir yerlerde yanliş var(hata degil) bunu da duzeltecek olan yine bizleriz. Ayrica Ozan artik buralarda. Gerekirse o da duruma mudahele eder yapilmasini istediklerini soyler. Her şeyde topu Ozanin yokluguna atmanın anlami yok. Ozan gelsin karar verelim lafindan sıkıldım artık. Hele biz bir ortak noktada buluşup bir karar verelim. Kararimizi ust yonetime sunalim ondan sonrasina ust yonetim bakar zaten. Sitede hem yapisal eksiklikler var hem de yonetimsel sorunlar var. Oturup konuşalim diyoruz şuraya iki kelime laf eden uc kişi var. Hakketten bazen boşuna ugraşiyoruz diyorum kendi kendime.

Katılıyorum abi umarım en kısa sürede harekete geçer ve istediklerimizi gerçekleştiririz.

Cep telefonları genel bölümüne Haber Köşesi şeklinde bir alt başlık oluşturup haberleri orada paylaşabiliriz. Kategori sistemi ile biraz dağınık oldu gibi. Bölüm konuların daha toplu ve ulaşılmasını kolay hale getirecektir.

Ozan'ın da actigi konuda belirttigi gibi haber konularini "teknoloji haberleri" bolumune aciyoruz artik. Hatta cep telefonlari genel bolumunden "haber" etiketini de kaldirmamiz gerekiyor. Orasi öneri,tavsiye,karşilaştirma ve cep telefonlariyla ilgili sohbet&tartilma alani olmali.

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici

Bence haber bölümünü genel hale getirmeliyiz. Bütün haberleri oraya açmalıyız. Hepsini ama.
Mesela gidip Twitter haberini twitter bölümüne değilde oraya açmalıyız.

Burada konu acilinca ilgi gormemesi beni delirten zaten. Daha nerede ilgi gorecek. O zaman bir yerlerde yanliş var(hata degil) bunu da duzeltecek olan yine bizleriz. Ayrica Ozan artik buralarda. Gerekirse o da duruma mudahele eder yapilmasini istediklerini soyler. Her şeyde topu Ozanin yokluguna atmanın anlami yok. Ozan gelsin karar verelim lafindan sıkıldım artık. Hele biz bir ortak noktada buluşup bir karar verelim. Kararimizi ust yonetime sunalim ondan sonrasina ust yonetim bakar zaten. Sitede hem yapisal eksiklikler var hem de yonetimsel sorunlar var. Oturup konuşalim diyoruz şuraya iki kelime laf eden uc kişi var. Hakketten bazen boşuna ugraşiyoruz diyorum kendi kendime.

Ozan'ın da actigi konuda belirttigi gibi haber konularini "teknoloji haberleri" bolumune aciyoruz artik. Hatta cep telefonlari genel bolumunden "haber" etiketini de kaldirmamiz gerekiyor. Orasi öneri,tavsiye,karşilaştirma ve cep telefonlariyla ilgili sohbet&tartilma alani olmali.
Abi karar çıkarmamıza ne gerek var üst yönetim burayıda görmüyormu buraya gerekli yerde müdahele etsinler kararı birlikte verelim.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Gerçekten forumda dağınık bir yapı var.
Şöyle etraflıca bir el atılıp başlıkların biraz toparlanması gerekiyor.
Biraz meşakkatli ancak sonuçları iyi olabilecek bir iş olur.
Can'ın dediği gibi, Tablet PC artık yaygın kullanılan cihazlar arasında.
Ona özel bir ana başlık ve bir iki alt başlık konulabilir.
MSN Messenger konusunu zaten daha önce farklı bir konuda belirtmiştim.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
ugur biz sadece işin forum boyutuna karar verebiliriz. Fakat maxicep.com/forum yalnız başına bir forum sitesi degil. Aynı zamanda baglantili oldugumuz bir de portalimiz var oranin işleyişinden moderatorler arkadaşlarimizin bilgisi olmayabilir.tabi ki burada ust yonetim de gerekli gordukleri yerlerde mudahele edebilir yonlendirebilir veya fikirlerini soyleyebilir. Sonucta uygulamaya koyulacak nihai karar ust yonetimde de tartişilip karara baglanicaktir. Ama once burada bazi şeyler belli olgunluga ulaştirilip onlarin onune sunulursa onlarin da hem yuku hafiflemiş olur hem de en dogru karari vermelerine yardimimiz dokunur.

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
ugur biz sadece işin forum boyutuna karar verebiliriz. Fakat maxicep.com/forum yalnız başına bir forum sitesi degil. Aynı zamanda baglantili oldugumuz bir de portalimiz var oranin işleyişinden moderatorler arkadaşlarimizin bilgisi olmayabilir.tabi ki burada ust yonetim de gerekli gordukleri yerlerde mudahele edebilir yonlendirebilir veya fikirlerini soyleyebilir. Sonucta uygulamaya koyulacak nihai karar ust yonetimde de tartişilip karara baglanicaktir. Ama once burada bazi şeyler belli olgunluga ulaştirilip onlarin onune sunulursa onlarin da hem yuku hafiflemiş olur hem de en dogru karari vermelerine yardimimiz dokunur.

Doğru söylüyorsun abi de, zaten gördüğüm kadarıula herkesin önerisi krsinlikle yapılması gereken büyük yanlışları (değişmesi gereken bölüm desek daha iyi) kapsıypr.
bunların tartışılması bile gereksiz, mesela messenger bölümü bu saatten sonra ne ile yarar.

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Teşekkürler Ortak en kısa sürede temennimiz en iyisin yapmak olacaktır.:oke:

• Beğen
Tepkiler: noss_bar
Şehriyar

Şehriyar

Üye

Doğru söylüyorsun abi de, zaten gördüğüm kadarıula herkesin önerisi krsinlikle yapılması gereken büyük yanlışları (değişmesi gereken bölüm desek daha iyi) kapsıypr.
bunların tartışılması bile gereksiz, mesela messenger bölümü bu saatten sonra ne ile yarar.

Klavye ayarlarından kelime tahminini kapat bence :D

• Beğen
Tepkiler: Nextman
noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
abi söylediklerine büyük çoğunlukla katılıyorum ama bence Tablet PC ayrı bir ana başlık olmalı,alt başlık yapıp büyümesini bekleyeceğimize ana başlık yapıp büyümesini sağlamalıyız diye düşünüyorum. Benim için en önemli husus mobil sürümler,mobil sürümler geliştirilmeli ve kullanılabilirliği kadar yönlendirmesiyle de öne çıkmalı,üye mobil surumdeyken kendini masaüstü kullanıyormuş gibi hissetmeli.
Tablet pc nin büyütülmesi gerektiğini kaç sefer söyledim konusu bile açıldı siteye düzenleme şart mod arkadaşlar öneri yapıyor konu açıyor ama hala bir gelişme olmayınca mod arkdaşlarda artık istemekten vazgeçti dedim öneriler gelmeye devam ediyor demekki hala bir kıpırdama var ölmemişiz

• Beğen
Tepkiler: Mad EagLe, L-LumieRe ve Şehriyar
Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Bu konu arkalara düşmesin...
Mesela bu Benqsiemens bölümü alt kategori olabilir.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
http://www.maxicep.com/genel-yonetici-toplanti-alani/pc-yazilim-bolumleri-duzeni-748276.html

benimde böyle bir düşüncem oldu herkes olumlu gibi yanaştı ama konu 2 aydır askıda meego ve bada gerçekten zayıf bölümler bunları alta çekmeliyiz diye düşünüyorum bende mesela symbian ^3 daha fazla rağbet görüyor fakat daha aşağılarda araştırmalara göre internette sörf yapan kullanıcılar önce üst soldan sağa daha sonra sol üstten aşağı doğru inceleme yaparmış. Yani demek istediğim bu şekilde olursa daha fazla ilgi görebilir. Kullanım açısından kolaylık çok önemli benim burdan önce donanımda üyeliğim vardı hala var ama bıraktım mesela çok karışık çok düzensiz geliyor çünkü bana bunlar önemli etkenler. Bende pc bölümlerinde öneride bulundum gerçekten çok zayıf kalıyor üyeler nereye konu açacağını bile bilmiyor buldukça oralara uygun haberler paylaşmaya çalışıyorum can gelsin diye ama pek bakan olmuyor düzenlesek daha ilgi çekici hale getirsek iyi olacak.

• Beğen
Tepkiler: L-LumieRe
KayraBey

KayraBey

Üye
Android bölümüde aynı şekilde çok aktif...

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
bence ilk yapılması gereken Teknoloji haberleri bölümüyle cep telefonları genel bolumunu ayni ana başlik altina alip çin üretimi telefonlar bolumunu diger cihazlar bolumuyle birleştirmek. Ayrica hazir mesajlar bölümü de teknoloji haberleri bolumuyle ilgisi olmayan bir kategori ayni ana başlik altinda olmasi sacma. İkinci olarak tablet pc bolumunu daha fazla ón plana cikarmaliyiz.

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Tamam abi sunalım işte bu şekilde :D

ANIL

ANIL

Admin
O zaman uygunsa bugün adminlerimiz taşıma işlemini gerçekleştirebilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt