Android Kategori düzeni

Sponsorlu Bağlantılar

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Android Kategori düzeni
Merhaba arkadaşlar

Android yapısında genel bir düzenleme yapalım sizlerinde yardımıyla, görüşlerinizi fikirlerinizi aktarın olumlu olumsuz eksik fazla hep beraber oturaklı bir düzen oluşturalım.

Malumunuz şuanda 2 farklı yerde android hakkında konuşmalar ve payaşımlar oluyor hatta 3 farklı yerde diyebilirim.
-http://MaxiCep.Com - Mobil Teknoloji ve GSM Haberleri ile Yardım ve Destek Forumu
-http://MaxiCep.Com - Mobil Teknoloji ve GSM Haberleri ile Yardım ve Destek Forumu

Android Os başlığı altında
Samsung Genel Destek / Samsung Rom Genel Destek ibaresi eklenir eklenmez düşünürüz.

Htc Genel Destek / Htc Rom
Romlar bölümü kaldırılacak her Rom kendi cihazı altında duracak.

Malumunuz Nokia da artık android arasında yer edinmeye başladı, Nokia X için de bölüm oluşturalım. Site hakkında talepte bulunanlar olmuştu.

Android tablet rom bölümü açılmış, onuda fark etmişken dile getireyim İstek - Android Tablet - MaxiCep rom ayrı yerde MaxiCep.Com - Mobil Teknoloji ve GSM Haberleri ile Yardım ve Destek Forumu asıl olan bölümü ayrı yerde duruyor, bu yüzden android tabletleri de Android Os içine alalım İpad ı da ios a alırız.

Uygulamalar, modifikasyon yine olduğu gibi kalacak, Genel destek Cihaz destek konuları iç içe olmuş artık aradıklarını bulamıyorlar ve kimse merak edip bakmıyor, yani samsung'a özel bir yer olsun orayla ilgilenenler hep orda takılır, aradığını bulur, bu dediğim olay şuan burda oluyor MaxiCep.Com - Mobil Teknoloji ve GSM Haberleri ile Yardım ve Destek Forumu burası androide dönmüş.

Burdaki kategoriler içinden android ile alakalı tüm konuları yeni açacağımız yere taşırız, eski s40 uygulama vs hepsini bir araya arşivleriz.
-http://MaxiCep.Com - Mobil Teknoloji ve GSM Haberleri ile Yardım ve Destek Forumu bu iki yeri ayıklayıp çeki düzen vermemiz gerekiyor.

Android Os
Android genel

Samsung
Samsung Rom

Htc yada Htc Genel Destek
Htc Rom
şeklinde sıralanacak, cihaz destek ve yazılım desteği kaldıralım, içindeki mevcut konuları toplu arama yaparak ilgili bölümlere taşırız. kalanları da Genel içine atalım.

Bu şekilde ana sayfada epey kısalma olacak, düzen, görünüm ve kullanım kolaylığı açısından iyi olacağını düşünüyorum.

Ek olarak Android launcher ve temaları iç içe olmaktan ayıralım, Launcher ayrı Tema ayrı dursun yada bunlara Ön eki ekleyelim hangisi uygunsa size göre.

• Beğen
Tepkiler: ANIL ve Buğra

Buğra

Buğra

Admin
Çok güzel olur abi düzeni hep severim
Launcher ve tema kısmını ayıralım kategori olarak ön ek yaparsak pek fark olmaz çünkü

Diğer konuda evet her cihazın başlığı altında
Samsung
Samsung genel
Samsung Sorunlar ve cozumleri
Samsung romlar
Şeklinde ayirabiliriz çünkü neredeyse bir ç ok forumda böyle

Cihaz deste ve yazılım destek birlestirimmeli ikisi aynı neredeyse
Yani adam samsung cihazı var gelip Android genele konu acıyor

ANIL

ANIL

Admin
Aynı konuyu açacaktım abi bir kaç gündür düşünüyordum :D

Diğer mobil cihazlar bölümünü kesinlikle temizlemeliyiz bence. Dediğin gibi iki tarafta aynı şeyler konuşulmuş oluyor. Launcher ve tema aynı başlık altında iyi bence birbirinden pek uzak değiller sonuçta.

Android Genel bölümünde sadece Android işletim sistemi ile ilgili gelişmeler, karşılaştırmalar olmalı. Soru, yardım vs konularını Android Destek bölümü altında toplayabiliriz. Yazılım ve Cihaz olarak ayırmayalım bana kalırsa. Markalara göre de ayırabiliriz dediğin gibi.

• Beğen
Tepkiler: Buğra
anılbaran

anılbaran

Üye
Güzel şeyler düşünmüşsün , ne gerekiyorsa yaparz abi .Launcher bölümü ayırabilir mesela.Bi de mesela Samsung ROM destek gibi bölümlere ayırabiliriz.

• Beğen
Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Çok güzel olur abi düzeni hep severim
Launcher ve tema kısmını ayıralım kategori olarak ön ek yaparsak pek fark olmaz çünkü

Diğer konuda evet her cihazın başlığı altında
Samsung
Samsung genel
Samsung Sorunlar ve cozumleri
Samsung romlar
Şeklinde ayirabiliriz çünkü neredeyse bir ç ok forumda böyle

Cihaz deste ve yazılım destek birlestirimmeli ikisi aynı neredeyse
Yani adam samsung cihazı var gelip Android genele konu acıyor

Bu şekilde çok uzatmayalım kategoriyi, tabi bu benim görüşüm diğer arkadaşlar ne der bilmem.
Sadece Samsung ana başlık ve altına alt forum olarak Samsung Rom şeklinde. Yada Samsung Genel & Destek olabilir, dediğiniz gibi ne kadar cihaz destek yazılım destek olarak ayırsakta yine kendi bildiklerine göre hareket ediyorlar.

• Beğen
Tepkiler: ANIL
ANIL

ANIL

Admin
1 hafta geçmiş bir şeyler yapalım artık :D

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
@Yönetici @Admin bu aralar düzenlemeye geçelim bence Ozan da son kararı verirse harekete geçeriz.

• Beğen
Tepkiler: ANIL
Ozan

Ozan

Admin
Android bölümünde tabletler ile birleştirme yapmayalım tablet ayrı kalsın ancak Diğer mobil cihazları dağıtalım önce bunu yapmamız zaten kaç zamandır gündemde bir sekilde onu dagitip sonucu buraya yazacagim yarın.

Diğer cihazları hadi ayırdık dagittik Android bölümünü de markalastırmaktan yanayız sanırım onu tam anlamadım yani samsung ve htc için sadece rom bölümleri mi açacagiz yoksa destek dahil alt bölümler mi ? Markalastırırsak nasıl olur iyi olur mu acaba ?

Launcher / Tema yı etiketle ayrırız bölümde zıt renkte, zaten etiketle listelemek de mümkün tıklayarak o yüzden daha kullanıslı olur yakın kavramlar birbirine

• Beğen
Buğra

Buğra

Admin
Abi ben diyorum ki diğer forumlar gibi

Samsung Bölümü vs ayrı olsun
Bölümün altında samsung rom
Samsung destek vs de olsun

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Tıpkı burda olduğu gibi MaxiCep.Com - Mobil Teknoloji ve GSM Haberleri ile Yardım ve Destek Forumu

Samsung genek destek ve alt forum olarak Rom eklenecek mevcut rom bölümlerini olduğu gibi kendi başlığı altına alalım, yani romlar toplu halde değil her rom kendi cihazı altında durucak.

Diğer mobil cihazlar içindeki Diğer Cep Telefonları - MaxiCep general mobil hakkında epey konu açılmış, ve casper hakkında.

Samsung
Htc
Lg
Nokia
Motorola
Genaral mobil
Sony
Diğer android cihazlar şeklinde sıralanacak, bu başlıklar altına mevcut romları alt forum olarak yer değişikliği yapalım her rom kendi bölümünde olsun.

daha sonra Diğer Mobil Cihazlar / android genel / android cihaz destek / yazılım destek / Rom bölümlerini ve konularını yeni oluşturduğumuz başlıklara göre konuları ayıklayıp taşıma işlemi yaptıktan sonra, Android cihaz, genel ve yazılım destek bölümlerini kaldıralım.

Bütün taşıma ve düzenleme işi bittikten sonra Diğer Mobil Cihazlar Bu bölümü istediğin şekilde arşivleyebilirsin
Diğer Sistemler Destek & Dosyaları burayla da birleştirebilirsin.

Bölümleri oluşturma ve konu taşıma işlerinde yardımcı olabilirim, arşivleme işini sana bırakalım istersen tabi.

• Beğen
Tepkiler: Buğra ve ANIL
ANIL

ANIL

Admin
Evet SDN ve DH'de düzen bu şekilde. Bizde böyle yaparsak karışıklık ortadan kalkmış olur. Bütün konuları taşımamız gerekecek sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Reşwan ve Buğra
Buğra

Buğra

Admin
Evet her markanın kendi başlığı olmalı bu başlık altında
Genel destek
Rom

Adı altında 2 başlık olsa yeter gibi sonra etiket olur konu başlığında

• Beğen
Tepkiler: Reşwan
ANIL

ANIL

Admin
DH gibi yapalım derim. Android bölümünün altında markalar olacak. Konular markalara göre açılacak. Destek amaçlı bir alt bölüm açılabilir haberlerin kaynamaması için. Cep Genel yok olmuş olacak aslında bu şekil. WP bölümünde de aynısını yapabiliriz. DH hem markalara göre indekslemiş hem Android bölümüne girince tüm açılan konuları görüyorsun.

• Beğen
ANIL

ANIL

Admin
Unuttuk mu ne oldu :D

• Beğen
Ozan

Ozan

Admin
Karar veremedik cihaz bazlı hale mi getirelim yoksa işletim sistmei bazlı mı ama işletim sistemi olarak ilerleyecegiz sanırım. Diğer cep telefonları bölümünde olan samsung lg vs o bölümlerin konularını dağıtıp kaldıracağız. Böylece kafa karıstırmayacak. Sistem neyse herkes orada paylasım yapacak

Sistemler içerisinde, konu ön eki ( etiket ) uygulamalasıyla, cihaz marka modellerine yer verilebilir illa cihaz bazlı da gitmek isteniyorsa.

Buğra

Buğra

Admin
Xda gibi olması lazim bence cihaz ana kategori olmalı sonra alt kategorilerde ROM vs vs

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Karar veremedik cihaz bazlı hale mi getirelim yoksa işletim sistmei bazlı mı ama işletim sistemi olarak ilerleyecegiz sanırım. Diğer cep telefonları bölümünde olan samsung lg vs o bölümlerin konularını dağıtıp kaldıracağız. Böylece kafa karıstırmayacak. Sistem neyse herkes orada paylasım yapacak

Sistemler içerisinde, konu ön eki ( etiket ) uygulamalasıyla, cihaz marka modellerine yer verilebilir illa cihaz bazlı da gitmek isteniyorsa.

Cihaz üzerinden yola çıkalım, cihaz ayrımı yaparsak Windows phone içinde ayırmamız gerektiğini söylemiştin ama lumia htc wp ler için gerek olmadığını düşünüyorum zira bunlarda rom modifiye yazılım türleri vs yok hepsi aynı sisteme sahip sadece cihaz farkları var yanlışım yoksa, lumiacılar daha iyi bilir. Ancak bir yazılım hakkında özellikle samsung için kendi ismi altında toplanması konuşulması daha mantıklı, kullanıcı sadece samsungla alakadar olmak isterken genel ve yazılım desteklerde zaman harcıyor, ayrıca etiketler ekleyerek işletim üzerinden gidersek daha karışık bir hal alacaktır, nokia x ve yeni çıkaracağı android cihazlarıda düşünürsek Nokia nın android bölümünde kendi yeri olmalı.
Öncelik cihaz bölümlerini oluşturalım, rom forumlarını hyeni oluşturulan bölümlere alt forum olarak ekleyelim ve daha sonra Diğer cep telefonlarındaki android ile alakalı konuları ilgili yerlere taşıyalım ondan sonra diğer cep telefonları bölümüne gerekeni yaparsın.

• Beğen
Buğra

Buğra

Admin
Aynen her markanın kendi forumu olacak her cihaz kategorisi olacak onların altında yardım destek ROM vs avarız alt forum

Ozan

Ozan

Admin
Ama kaç tane kategori açacağız o zaman siz düşünün ? Ve eskiyen forumlar ne olacak örnegin galaxy s3

• Beğen
Buğra

Buğra

Admin
Ama kaç tane kategori açacağız o zaman siz düşünün ? Ve eskiyen forumlar ne olacak örnegin galaxy s3
Abi andronova forumu gibi yapsak daha derli toplu olur ama o zaman da çok forum kategori açılması gerekecek.

Üst Alt