biri yardım etsin artık gerçekten sıkıldıımmmmmmm....

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ahmetbnc

ahmetbnc

Üye
    Konu Sahibi
biri yardım etsin artık gerçekten sıkıldıımmmmmmm....
arkadaşlar ben gözüme bi font kestirdim font zoomerlada flipfontlada yükledim çok ta hoş durdu ama font zoomerla yükleyince sembolleri desteklemiyor flipfontla yükleyincede telefonu her kapatıp açışımda orjinal fonta geri dönüyor bana adam gibi programsız yazı stili değiştirmeyi anlatıcak birisi lazım :) şimdiden tşkkür ediyorum ...umarım cevap atan kimse olur çünkü bu 3. yardım istemem tek cvp bile yok acaba forumdaki tek kişimiyim diye düşünmeye başladım :)

mnstrdnc

mnstrdnc

Üye
Bi program vardı ama unuttum flipflont gibi bişedide ismi ondan yükledikten sonra programı kaldırsan bile o yazı stlili kalıyordu aklıma gelince söylerim ama program s60v5 ti

waycell

waycell

Üye
Yapmanız gerekenleri açıklıyorum.

DİKKAT ! işleme başlamadan önce kart okuyucuya ihtiyacınız vardır.

İşlemler:

1- sayarınızdan c:\windows\fonts klasörüne gelin. Telefona yüklemek istediğiniz fontu seçin ve üzerine 1 kere tıklayın. Belirlediğiniz fontu kopyalama işlemi için Ctrl ye basılı tutarak C ye basın.

2- Telefona yüklemek istediğiniz fontu Bilgisayarımda masaüstüne gelip Ctrl ye basılı tutarak klavyeden V ye basın. Fontun masaüstüne gelmesi gerekir.

3- Şimdi dosya yöneticisi programı ile telefonun z:\resource\Fonts klasörüne gelerek orada yer alan 4 adet dosyanın ismini aynen bir kağıda not alın.

4- Hafıza kartını telefondan çıkartın ve kart okuyucu aracılığı ile Bilgisayarınıza bağlayın. Kart okuyucudan resource\Fonts klasörünü açın. (eğer resource içerisinde Fonts klasörü yoksa oluşturun ve adını Fonts koyun)

5- Masaüstüne önceden yapıştırdığınız fontu kart okuyucuya Fonts klasörü içerisine aktarın.

6- Kartın içindeki fontun adını daha önceden 3 numaralı basamakta anlattığım ve kağıda not aldınız addan ilkini aynen verin. (örneğin bendeki nosnr60.ttf idi bunu aynen verdim ama zaten uzantısı ttf olduğu için direk nosnr60 yazdım, sizde böyle yapın uzantısı ttf olmalı)

7- Tekrar klavyeden Ctrl ye basılı tutarak V ye basın. Masaüstündeki font tekrar karta yapıştırılacak. Bunun adınıda kağıda not aldığınız 2. adı aynen yazın.

8- 6 ve 7 nolu bas kta anlattığımı 3. ve 4. dosya içinde yapın.

(işin özü şu; masaüstüne kopyaladığınız fonttan 4 adet hafıza kartına kopyalayıp isimlerini sırasıyla kağıda not aldığınız isimlerle birebir değiştiriyorsunuz ama uzantısı ttf olacak)

9- Bu işlemler sonunda hafıza kartını telefonunuza takın ve telefonu yeniden başlatın. Telefon açıldığında fontunuzun tamamen değiştiğini göreceksiniz

UYARI !

Bu font olayında telefonun orjinal fontuna zarar gelmez. Orjinal fonta dönmek için yapmanız gereken şudur; ya kart okuyucu ile hafıza kartı içine aktardığınız fontları silin. Telefonu tekrar başlatınca eski font tekrar geri gelecek. sonuçta rom da orjinal font duruyor.

K ay gelsin ... alıntıdır

• Beğen
Tepkiler: serecans
ahmetbnc

ahmetbnc

Üye
    Konu Sahibi
Bi program vardı ama unuttum flipflont gibi bişedide ismi ondan yükledikten sonra programı kaldırsan bile o yazı stlili kalıyordu aklıma gelince söylerim ama program s60v5 ti

flipfontsa denedim kardeş telefonu resetleyince eski yazı stili geri dönüyor cvp verdiğn için tşkkr ederim...

----------Eklendi @ 19:54:42 ---------- Yazıldı @ 19:45:44 ----------

kardeş bnm telefonumda sadece c ve e var z yok ki :S

Yapmanız gerekenleri açıklıyorum.

DİKKAT ! işleme başlamadan önce kart okuyucuya ihtiyacınız vardır.

İşlemler:

1- sayarınızdan c:\windows\fonts klasörüne gelin. Telefona yüklemek istediğiniz fontu seçin ve üzerine 1 kere tıklayın. Belirlediğiniz fontu kopyalama işlemi için Ctrl ye basılı tutarak C ye basın.

2- Telefona yüklemek istediğiniz fontu Bilgisayarımda masaüstüne gelip Ctrl ye basılı tutarak klavyeden V ye basın. Fontun masaüstüne gelmesi gerekir.

3- Şimdi dosya yöneticisi programı ile telefonun z:\resource\Fonts klasörüne gelerek orada yer alan 4 adet dosyanın ismini aynen bir kağıda not alın.

4- Hafıza kartını telefondan çıkartın ve kart okuyucu aracılığı ile Bilgisayarınıza bağlayın. Kart okuyucudan resource\Fonts klasörünü açın. (eğer resource içerisinde Fonts klasörü yoksa oluşturun ve adını Fonts koyun)

5- Masaüstüne önceden yapıştırdığınız fontu kart okuyucuya Fonts klasörü içerisine aktarın.

6- Kartın içindeki fontun adını daha önceden 3 numaralı basamakta anlattığım ve kağıda not aldınız addan ilkini aynen verin. (örneğin bendeki nosnr60.ttf idi bunu aynen verdim ama zaten uzantısı ttf olduğu için direk nosnr60 yazdım, sizde böyle yapın uzantısı ttf olmalı)

7- Tekrar klavyeden Ctrl ye basılı tutarak V ye basın. Masaüstündeki font tekrar karta yapıştırılacak. Bunun adınıda kağıda not aldığınız 2. adı aynen yazın.

8- 6 ve 7 nolu bas kta anlattığımı 3. ve 4. dosya içinde yapın.

(işin özü şu; masaüstüne kopyaladığınız fonttan 4 adet hafıza kartına kopyalayıp isimlerini sırasıyla kağıda not aldığınız isimlerle birebir değiştiriyorsunuz ama uzantısı ttf olacak)

9- Bu işlemler sonunda hafıza kartını telefonunuza takın ve telefonu yeniden başlatın. Telefon açıldığında fontunuzun tamamen değiştiğini göreceksiniz

UYARI !

Bu font olayında telefonun orjinal fontuna zarar gelmez. Orjinal fonta dönmek için yapmanız gereken şudur; ya kart okuyucu ile hafıza kartı içine aktardığınız fontları silin. Telefonu tekrar başlatınca eski font tekrar geri gelecek. sonuçta rom da orjinal font duruyor.

K ay gelsin ... alıntıdır

serecans

serecans

Üye
onun için e xplore kullanman lazım

waycell

waycell

Üye
z yi unut e ye yani hafıza kartına uygula

ahmetbnc

ahmetbnc

Üye
    Konu Sahibi
z yi unut e ye yani hafıza kartına uygula

ben bunu şu şekilde yaptım
" gene bu siteden gördüğüm bilgilerle yazı stilden 4 tane kopya oluşturdum bunlara isim verdim e /resource/fonts klasörüne attım ki fonts klasörünüde ben oluşturdum yoktu ..daha sonra kapatıp açtım olmadı . yazı stillerine verdiğimiz isimleri nerden bulucaz benim telefonuma uygun olanları. . .

----------Eklendi @ 22:50:20 ---------- Yazıldı @ 22:48:15 ----------

onun için e xplore kullanman lazım

onunlada denedim c ve e var z felan yok

ahmetbnc

ahmetbnc

Üye
    Konu Sahibi
yaw yokmu bu işin başka bi çözümü yokmu başkayardım edicek kimse. . .

ahmetbnc

ahmetbnc

Üye
    Konu Sahibi
yaw adminler site sahipleri bi el atın şu işime hiç mi kimse yok koca forumda :S

BrainFree

BrainFree

Üye
yaw adminler site sahipleri bi el atın şu işime hiç mi kimse yok koca forumda :S
Kardeş alıntıda yanlışlık var. 1. Si xplore ayarlardan rom ve ram disklerin görünürlerini açacan sonra z nin içindeki reource fonts daki dosyaların adını sırayla alacaz sonra işimiz e yani hafıza kartı olacak gerisi bilgisayar card reader işi :)

ahmetbnc

ahmetbnc

Üye
    Konu Sahibi
Kardeş alıntıda yanlışlık var. 1. Si xplore ayarlardan rom ve ram disklerin görünürlerini açacan sonra z nin içindeki reource fonts daki dosyaların adını sırayla alacaz sonra işimiz e yani hafıza kartı olacak gerisi bilgisayar card reader işi :)

hay Allah razı olsun ya :) sonunda cevap geldi birinden :) kardeş kendimi ıssız bi adada tek başına kalmış gibi hissetmeye başladım psikolojimi bozdular ya :)) neyse rom ve rami açtım isimleri aldım fonts diye bi klasöre attım 4 tane kopya işte neyse hepsini yaptım kart reader la değilde depolama yı seçerek kopyaladım ama telefonu kapadım açtım olmadı acep neyi yanlış yaptım . . .

----------Eklendi @ 12:44:45 ---------- Yazıldı @ 12:29:47 ----------

bide benim telefon hackli değil hacklenmeden olmaz mı

ahmetbnc

ahmetbnc

Üye
    Konu Sahibi
koskoca site ttürkiyenin en iyi cep forum sitesi gene de yok yok yok vay arkadaş ya....

BrainFree

BrainFree

Üye
Hack felan gerekmiyor alakası yok ama senin c windows fonts dan masaüstüne font kopyalamaya çalıştığın zaman orada 4 tane .ttf uzantılı dosya çıkması lazım bazı fontlarda 4 dosya olmuyor o zaman olmaz 4 ttf li bulman lazım bide sırayla yazdığına emin ol doğru yazdığna emin ol

ahmetbnc

ahmetbnc

Üye
    Konu Sahibi
ben baktım telefonda 5 tane ttf uzantılı font vardı onları buldum 5 inide e resource fonts klasörüne attım hem ust kablosuyla hem card okuyucuyla denedim kopyaladım ama telefonu kapatıp açınca sonuç değişmedi..dosya isimleri şunlar ...

HeiseiGoths60.ttf
nosnr60.ttf
nssb60.ttf
nstsb60.ttf
S60ZDIGI.ttf

Hack felan gerekmiyor alakası yok ama senin c windows fonts dan masaüstüne font kopyalamaya çalıştığın zaman orada 4 tane .ttf uzantılı dosya çıkması lazım bazı fontlarda 4 dosya olmuyor o zaman olmaz 4 ttf li bulman lazım bide sırayla yazdığına emin ol doğru yazdığna emin ol

BrainFree

BrainFree

Üye
Heise midir nedir onu dikkate almadan yap..

BrainFree

BrainFree

Üye
yok gene olmadı malesef neden olmuyo yaa :S

FlipFont Denedinmi
Link veriyorum yazı tipleri felan da vercem
Al bu fontlerın linki
www.maxicep.com/s60-3rd-yazi-ekran-dil-araclari/monotype-imaging-flipfont-v-3-00-icin-37-adet-turkce-karakter-font-313611-yeni-mesaj.html
Bu da flipfont programı
www.maxicep.com/s60-3rd-yazi-ekran-dil-araclari/monotype-imaging-flipfont-v3-2-1-s60v3-symbianos9-x-signed-331019-yeni-mesaj.html
Dene bakalım prog signeddir...

ahmetbnc

ahmetbnc

Üye
    Konu Sahibi
bu programı biliyorum yükledim yazı stilini seçtim olduda ama telefonu kapatıp açtığımda eski fonta geri dönüyo her zamanda onunla uğraşamıycağıma göre kesin sonuç istiyorum bu yönteme başvurdum buda olmuyo ...

FlipFont Denedinmi
Link veriyorum yazı tipleri felan da vercem
Al bu fontlerın linki
Monotype Imaging FlipFont v.3.00 İÇİN 37 ADET TÜRKÇE KARAKTER FONT - Sayfa 11
Bu da flipfont programı
Monotype Imaging FlipFont™ v3.2.1 S60v3 SymbianOS9.x Signed - Sayfa 3
Dene bakalım prog signeddir...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt