bir bilgisayar en fazla kaç gün açık kalır

Sponsorlu Bağlantılar

turbolog

Üye
Bilgisayarın uzun süre kullanılmasından sonra geç tepkiler vermesi yazılımsal bir sorun. Açık programları, bellek durumunu hatta devamlı program yükleyip siliyorsanız kayıt defterini devamlı kontrol ederseniz performansı düşmez. Isıyla bir alakası yok. Haddinden fazla ısınıyorsa 1 dakika bile kullanamazsınız zaten. Teorik olarak donanım deforme olana kadar açık kalabilir bilgisayar.

kedikesenfare

Üye
Saçma sapan konuşmayın be bende lg notebook var bilgisayar günün 10 saati açık haftasonları 15 saati buluyor ve sürekli laptopu zorlamama rağmen hiçbirşey olmuyor notebooklar çabuk ısınır çünkü fanları güçlerine göre yetersiz kalabilir eğer notebook unuz çok ısınıyorsa soğutucu almanız lazım bilgisayarın altına onu koyarsanız isterse 1 hafta açık kalsın hiçbirşey olmaz!

Mr.Crunch

Mr.Crunch

Üye
Gerekli koşullar sağlandığı zaman (kesintisiz elektrik yani sadece) sonsuza kadar açık kalabilir hiçte bir şey olmaz.

Misal ofisteki web sunucumuz 15 gündür, ofisteki kişisel bilgisayarım 11 gündür (güncelleme yaptı restart etti, yoksa 1 aydır açıktı), evdeki makinem de yaklaşık 1 haftadır açık.

Yalnız buradaki gibi kasanızın kapağını çıkarıp balkona koyarsanız elinize alırsınız kasayı. Açık havada, üstelik kış vakti, içine toz girer, su girer, martılar yuva yapar sonra dolanırsınız ortalıkta balkonda martı besliyorum diye. Oh sıcacık ortam hemde kış günü göç etmeye gerek kalmaz.

onur_joker

onur_joker

Üye
bnim pc min 3.5 gün açık olduğunu biliyorum

Perfect!

Üye
Bilgisayarı istediğin kadar açık tutabilirsin ama arada yeniden başlat yapmak performans açısından iyi olur

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Gerekli koşullar sağlandığı zaman (kesintisiz elektrik yani sadece) sonsuza kadar açık kalabilir hiçte bir şey olmaz.Misal ofisteki web sunucumuz 15 gündür, ofisteki kişisel bilgisayarım 11 gündür (güncelleme yaptı restart etti, yoksa 1 aydır açıktı), evdeki makinem de yaklaşık 1 haftadır açık.
:ohannes:
Doğrudur vallahi sana güvenirim. Umarım o açık kaldığı müddetçe sen de açık kalmıyorsundur ama :ehe
Açık havada, üstelik kış vakti, içine toz girer, su girer, martılar yuva yapar sonra dolanırsınız ortalıkta balkonda martı besliyorum diye. Oh sıcacık ortam hemde kış günü göç etmeye gerek kalmaz.
:kop:

Mr.Crunch

Mr.Crunch

Üye
Yok ya olur mu ben çalışan bir insanım Ata :D
Bazen ofisteki makineye bağlanıyorum diye açık bırakıyorum. Dosya çekmek falan lazım oluyor.
Evdeki makine kendi halinde takılıyor torrent dünyasının gururlu bir üyesi olarak :ehe

ByHaCkErMoBiLe

ByHaCkErMoBiLe

Üye
Ben her gun en az 12 saat islettiriyorum. Diger arkadaslara katiliyorum yorganla ve tozlu bir ortamda olmazsa 1 haftadan daha cok bile durur.

erdi12

Üye
bende de casper nirvana 4 cekirdek leptap var ve günlük 18 saat acık kalıyor bacen 36 ya kadar cıkıyor en ufak bi kasma yada donma yok cokta memnunum

hakan_123

Üye
şaka yapmıyorum benim bilgisayar 7 aydır açık hiçbir sorun yok

Cs***MaN

Cs***MaN

Üye
Masaüstünde fazla sorun olmaz ama laptop işlemcisi vb... kçk oldugu için daha çabuk ısnıır msaüstüne göre bu yuzden sorun çıkartabilir

Emperian

Emperian

Üye
benim pc en fazla 11 saat açık kaldı

electro77

electro77

Üye
Laptopsa altına güzel bir soğutucu al 7/24 kullan benim laptop en fazla 25-30 saat açık kaldı bişeyde olmadı masaüstüyse hiç korkma oyuna devam :D

Sehzade

Üye
benim laptop gunde 16 saat acık kaldı sogutucu yoktu diye dewam etmedm uyudum uyandım tekrar 16:D

orqun06

orqun06

Üye
Dedikleriniz katılmıyorum ben de 2. pc olarak toshıbanın laptop u var download pc olarak kullanıyorum yeri geldigizaman 2-3 ay kesintisiz calısıyor hicde bir problem yasamadım.

Mr.Crunch

Mr.Crunch

Üye
Dedikleriniz katılmıyorum ben de 2. pc olarak toshıbanın laptop u var download pc olarak kullanıyorum yeri geldigizaman 2-3 ay kesintisiz calısıyor hicde bir problem yasamadım.

Hangilerine katılmıyorsunuz anlamadım ben tam olarak:hmmm

cekicenn17

cekicenn17

Üye
benimkinin markası asus 18 19 saat laptopun basında durdugum olmusdu çok ısınıyor ama birşey olmuyor

ateri1

Üye
ben tatile memlekete gitmiştim evde kımse yoktu ama gerı döndügümde pc acıktı monitör bakım dedim ve acayıp ısınmıstı ama herhangi bir işlemde yapımadıgı ıcın pc kasılmamış o kadar ag baglantısından duruma baktımda 34saat çalışmış

galiba elektirkler gidip geldi o yüzdende pc acıldı daha (öncede olmustu)

DualCore Intel Pentium E2140, 1600 MHz (8 x 200)
MSI P4M900M/P4M900M2 (MS-7255 v2) (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)
Kingston KTC1G-UDIMM 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
ATI Radeon HD 3600 Series (1024 MB)
ATI Radeon HDMI @ ATI Radeon HD 2600 - High Definition Audio Controller

sistemimde bundna ibaret

Figo_78

Üye
teşekkürler

suatgencal

Üye
bildiğim kadarıyla masa üstü bilgisayarlarda ısı termotadı vardır yani ölebirdurumda kendinn kapatırzaten mesela bazı işlemciler cok ısınınca biligsayar otomatik kapanır

Üst Alt