Bilim insanları "1000 yıl yaşamak mümkün" dedi bu formülü verdi

Sponsorlu Bağlantılar

Eren Değerli

Eren Değerli

Moderator
    Konu Sahibi
Bilim insanları "1000 yıl yaşamak mümkün" dedi bu formülü verdi
Bir çoğunuz inanmayacaksınız fakat bu mümkün olabilir.



Aubrey De Grey isimli Londra doğumlu ünlü bilim insanı, yaptığı biyolojik çalışmalarla adından söz ettiriyor. Grey, son olarak herkesin kendisiyle dalga geçtiği "Biyoteknolojik gelişmelerle insan ömrünün 1000 yıla kadar çıkabilir" iddiası, yeniden gündeme geldi.

İnsan ömrünü uzatmak adına çalışmalar yapan bilimci Aubrey De Grey, her geçen gün daha da geliştirilen biyoteknolojiler sayesinde bugün hayatta olan bazı insanların dahi 1000 yaşına kadar yaşamasının mümkün olacağı görüşünde.

Silikon Vadisi’nde insan ömrünü teknolojik imkanları kullanarak uzatmak için çalışan bilimcilerden sadece biri olan De Grey, The Week’e “Bu iddianın bu kadar garip karşılanması bana çok ilginç geliyor.” diye konuştu.

Fiziksel özellikler korunursa...
Grey'in destekçisi olan Koreli Joon Yun isimli doktor ise 20 yaşındaki insanların ölüm oranının binde bir olduğunu belirtiyor ve bu çıkarımdan yola çıkarak, eğer bir insanın 20 yaşındaki fiziksel özellikleri korunabilinir ise yaklaşık 1000 yıl yaşanmasının mümkün olduğunu iddia ediyor.

ABD'nin ünlü kahve zinciri Bulletproof Coffee'nin sahibi olan Dave Asprey ise günde 100 adet besin takviyesi alıyor ve gelecekte eklemlerine ve organlarına düzenli olarak kök hücre enjekte etmeyi planlıyor. Asprey bu eylemini devam ettirerek gençliğini koruyabileceğine inanıyor.

Öte yandan The Week dergisi , De Grey’in iddialarının tamamen gerçek dışı olduğunu düşünen bir çok bilimcinin görüşlerine de yer veriyor.

Günümüzde bu zamana kadar en uzun süre yaşayan insan ile ilgili net bir bilgi yok ancak, bazı kişilerin 128, 160, 179, 197 ve 256 yıl yaşadığı rivayet ediliyor.
 

Benzer Konular

xanax84
Cevap
50
Görüntüleme
3K
marist
Cevap
14
Görüntüleme
793
By_AkA
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
701
Doğuş Pertez
HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
462
HeiLmasTer®


Üst Alt