120 Yıl Yaşamak Mümkün, Nasılmı ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
120 Yıl Yaşamak Mümkün, Nasılmı ?
Amerika’da California Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Roy Walford, ”120 Yaşı Aşmak İçin Diyet” adlı yeni kitabında, günlük kalori tüketimini azaltmak ve sağlıklı beslenmek sayesinde, uzun yıllar iyi yaşamanın mümkün olduğunu belirtiyor.

California Üniversitesi patologlarından Prof. Dr. Roy Walford, 120 yıl yaşamak isteyenler için özel bir






diyet geliştirdi.

1986 yılında, ”120 Yaş Diyeti” adlı bir kitap yayınlayan Walford, ”120 Yaşı Aşmak İçin Diyet” adlı yeni kitabında uzun ömrün sırrını ”sofradan aç kalkmak” olarak açıkladı.

76 yaşındaki profesör kitabında, günlük kalori tüketimini azaltmak ve sağlıklı beslenmek sayesinde, Batı ülkelerindeki nüfus ortalamasını 50 yaş geçilebileceğini iddia etti. Walford bu fikre, hayvanlar alemini inceleyerek vardığını da açıkladı. Walford’a göre, ilk 1935 yılında Cornell Üniversitesi bilim adamlarınca yapılan bir araştırmada sıkı diyete tabii tutulan farelerin normal beslenen kobaylara oranla çok daha fazla yaşadıkları saptandı. Sonraki yıllarda yapılan araştırmalar benzer sonuçları ortaya koydu ve diyet yapan hayvanlarda kanser, damar sertliği ve bağışıklık sistemi hastalıklarına daha az rastlandığını belirledi. Sonuçlar o kadar umut vericiydi ki ABD’de ”National Institute of Aging (Ulusal Yaşlanma Enstitüsü)” diyetin insan organizmasındaki etkilerini incelemek için yılda 3 milyon dolar harcıyor. Bu konuda öncülerden biri olan Wolford 60′lı yıllardan beri hayvanlar üzerinde araştırmalarını sürdürüyor. Araştırmaların sonucunda da aşırı beslenmeden uzak tutulan hayvanların daha uzun hem de daha iyi yaşadıklarını ortaya kokuyor. Walford kitabında, insanların elden ayaktan düşecekleri için 120 yaşına kadar yaşamak istemediğini ancak günlük kalori alımını azaltmakla hem ömrü uzattığını, hem de daha sağlıklı ve iyi yaşandığını belirtti

BAĞIŞIKLI SİSTEMİ ZAYIFLAMIYOR

Diyet ve optimal beslenmenin ömrü nasıl uzattığı konusunda kesin bilgi yok, ancak bir kaç teori bulunuyor. Bir teoriye göre diyet serbest radikallerin hücrelere yaptığı zararı azaltabilir, kandaki şeker ve ensülin miktarını azaltabilir veya bağışıklık sisteminin bozulmasını önleyebilir. Walford da hayvanlar için geçerli olanın mutlaka insanlar için de geçerli olmayacağını kabul ediyor. Walford 1984 yılından beri sağlıklı bir beslenme uyguluyor. Günde 1600 kalori alıyor, ancak açlık hissetmediğini söylüyor. Walford sabahları meyve suyu içiyor, buğday filizi ve meyve yiyor. Öğle yemeğinde kum midyesi çorbası ve kepekli ekmek veya sardalyalı sandviç yiyor. Akşam yemeği ise kocaman bir tabak salata, kepekli ekmek, diyet yoğurt ve meyveden oluşuyor. Prof. Walford 21. yüzyılın daha uzun süre yaşayan insanlar toplumu olacağını iddia ediyor. ”Ancak” diyor, ”bunun için daha az kalori almalıyız.”

KALORİ SINIRLAMALI 1 GÜNE ÖRNEK LİSTE:

Kahvaltı:

- 3/4 bardak kavrulmuş yulaf ezmesi

- 1 yemek kaşığı kavrulmuş buğday

- 1/3 muz

- 1 bardak taze sıkılmış portakal suyu

- 1 yemek kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm

- 1 fincan yeşil veya siyah çay (demli)

- 2 yemek kaşığı yağsız süt (çaya katılacak)

Öğle:

- 2 dilim karışık tahıl ekmeği

- 1/3 bardak yağsız ton balığı (suyu süzülmüş), üzerine 1 yemek kaşığı yağsız salata sosu veya yağsız mayonez

- 1/2 olgun kırmızı domates

- 2 yaprak marul veya kıvırcık salata

Ara öğün:

- 1 elma (kabuklu)

Akşam:

- 1 porsiyon makarna

- 1 bardak yağsız süt
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Baydırman
Cevap
1
Görüntüleme
391
rear2011
hikmet366
Cevap
1
Görüntüleme
410
hikmet366


Üst Alt