Bilgisayarım Durduk Yere Kapanıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

MCR Killjoy

MCR Killjoy

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayarım Durduk Yere Kapanıyor.
Merhabalar, Casper marka laptop kullanıyorum. Düne kadar bir sorunum yoktu. Ancak dün bir şeyler oldu. Metin2 oyununu açarken "oyunu başlat" dediğim anda bilgisayarın kapandığını fark ettim. Metin2 takımından yardım almak istedim lakin onlarda sorunu ilk defa duyduklarını söylediler. Kısa süre içerisinde bilgisayar sadece Metin2'yi açtığımda değil diğer oyunları açtığımda da kapanmaya başladı. Ardından oyuna bile gerek kalmadan internetteyken, yazılım yüklerken kapanmalara kadar gitti. Sorunun kaynağının aşırı ısınma olduğunu söylediler ama bende öyle bir ısınma yok. Resim bile ekleyeyim:

Bilgisayarım 4 çekirdekli neden 2 çekirdek gösterdiğinide anlamış değilim..

İşler burada daha da ilginçleşiyor 8 gb olan ramim 4 gb gözüküyor.

Bilgisayarın kapanma şekline gelirsek, herhangi bir hata vermiyor. Kapanıyor yazısıda çıkmıyor. Bir masaüstü bilgisayarı prizden çekersiniz aniden kapanır ya. Aynı o şekilde kapanıyor.

JosephLion

JosephLion

Üye
İşletim Sistemi ile ilgili olabilir :hmmm

UpOneTR

UpOneTR

Üye

W8 kullanıyordum sorun başladığında. Düzelir diye format atıp w7 yükledim. Hala aynı..

win 7 64 bit yükledin dimi
ve komple hardiske format attın mı A-B-C-D hangi bölüm varsa hepsine format attın mı

MCR Killjoy

MCR Killjoy

Üye
    Konu Sahibi
Evet 64 bit yükledim. İki adet (C ve D) bölüm vardı. İkisini de formatladım. Sonra sildim hepsini ve baştan ayırdım eşit bir biçimde.

Uhops

Uhops

Üye
Hep oyunu başlat dediğin anda veya başla bişeye tıkladığın anda kapanma sorunu varsa yazılımsal bi sorun var demektir.

MCR Killjoy

MCR Killjoy

Üye
    Konu Sahibi
İlk başlarda oyun güncellemesi yaparken kapanıyordu. Ardından Oyunu başlat'a tıklayınca sorunu yaşadım. Sonra daha ileri gitti, hack shield yüklenirken kapandı. Sonra ise oyuna girip 1 dakika oynadıktan sonra kapandı. Diğer oyunlarda da öyle şu an. 1 dakika geçince kapanıyor. Sıcaklık değerleri normal fakat fark ettimde bir süre sonra işlemciler 98 dereceye kadar çıkıyor. Kasa sıcaklığı 70 dereceyi buluyor. Neden böyle bilmiyorum. Ayrıca 4 çekirdekten 2si aktif gözüküyor ve 8gb ramden 4'ü gözüküyor..

WaLLcoT

WaLLcoT

Üye
termal macun da sorun olabilir 98 derece yi bırak 60 dan sonrası tehlike servise götürüp yaptır sorun %80 termal macundur

UpOneTR

UpOneTR

Üye
termal macun da sorun olabilir 98 derece yi bırak 60 dan sonrası tehlike servise götürüp yaptır sorun %80 termal macundur

sanmam :)
termal macunum yoktu pcyi temizlemiştim ve macun sürmeden geri taktım hala öyle (1yıl)

UpOneTR

UpOneTR

Üye
Evet 64 bit yükledim. İki adet (C ve D) bölüm vardı. İkisini de formatladım. Sonra sildim hepsini ve baştan ayırdım eşit bir biçimde.

arkadaşın dediği gibi yazılmsal bi sorun olabilir aklıma bişey gelmiyor

MCR Killjoy

MCR Killjoy

Üye
    Konu Sahibi
Fakat yazılımsal bir sorun varsa formattan sonra düzelmesi gerekmez miydi?

MCR Killjoy

MCR Killjoy

Üye
    Konu Sahibi
Bütün fanlar açık. Zaten görünürde tek bir fan var.

MCR Killjoy

MCR Killjoy

Üye
    Konu Sahibi
Yok sabah hiçbir sorun yoktu. Öğleden sonra birden olmaya başladı.

Uhops

Uhops

Üye
İlginç :hmmm. İşlemciyi hangi işlem zorluyor da 98 oluyor acaba

MCR Killjoy

MCR Killjoy

Üye
    Konu Sahibi
Ah bir bilsem. 98 oluyor, 91 oluyor, 88 felan oluyor. Orda da kalıyor. Hiç bir işlem yapmayıp boş bırakırsam 70 küsürde kalıyor. Video ekleyeceğim yakın zamanda.

- - - Eklendi - - -

Anlamadım şimdi kaç çekirdek bu :S Her program ayrı gösteriyor..

- - - Eklendi - - -

Anlamadım şimdi kaç çekirdek bu :S Her program ayrı gösteriyor..

Uhops

Uhops

Üye
Powerde bi sorun var heralde. Orda normal güç yazıyor o neyin nesiki.
2 gerçek 2 de sanal çekirdek var heralde

MCR Killjoy

MCR Killjoy

Üye
    Konu Sahibi
Ah bir bilsem. Lollipop diye bir virüs çıktı şimdi de bilgisayarda. :S

Ertuğ Şan

Ertuğ Şan

Üye
Spyhunter 4 programını indir tarat çok iyi program

Üst Alt