Bilgisayar Aniden Kapanıyor

Sponsorlu Bağlantılar

EroL

EroL

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bilgisayar Aniden Kapanıyor
Bilgisayar internette gezinirken aniden kapanıyor. Açma tuşuna basıldığında tekrar açılmıyor. Güç fişini çekip bir süre bekledikten sonra tekrar elektrik akımı sağlayıp açıldığında açılıyor. Bazen bir kaç dakika, bazen de saatler sonra tekrar kapanıyor. Deneme amaçlı olarak oyun açıp biraz oynadım kapanmadı. Isı nedeniyle kapandığını sanmıyorum o yüzden. Kapandıktan sonra işlemci ve ekran kartında aşırı bir ısınma yok.

Power'dan kaynaklı olduğunu düşünüyorum, ekran kartını söküp dahili ekran kartına aldım bunun power'a binen yükü hafifleteceğini düşündüm:lamer: şuan bir kaç saat oldu ancak kapanmadı. Donanımsal mı? yazılımsal mı? sorun ne olabilir fikirlerinizi alabilir miyim?
 


Dark-Evil

Dark-Evil

Üye
Donanımsal dır diye düşünüyorum , buna benzer bir sorun olmuştu bana sorunu kasanın içindeki birikmiş tozları çektikten sonra düzelmişti
 
EroL

EroL

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Şimdi yeniden kapandı. Power'da değil sanırım hard disk sebebiyle olabilir mi?
 
Dark-Evil

Dark-Evil

Üye
Hard disk ile alakalı olsa bilgisayar hiç açılmaz bizim bilgisayarın hard diski bozuldu bilgisayar açılmıyor
 
Dark-Evil

Dark-Evil

Üye
Ramlardan kaynaklı bir sorun olabilir
 
Emre_Guler01

Emre_Guler01

Üye
Büyük ihtimalle PSU yetersiz kalıyor , PSU'nu değiştirmeni öneririm.
 
Adilx05

Adilx05

Üye
Psu Yada Ram Bence Önce Uzay Kurulum Yap O Zaman Kapanmıyosa Tek Tek Donanımları Yerleştir Hangisinde Kapanıyosa Sorunun Kaynağını Bulmuş Olursun Sonra Uzay Kuruluma Sorunlu Donanımı Ekle Şayet Böyleyken Kapanmıyosa Psu'nun Gücü Bütün Donanımları Kaldırmaya Yetmiyor Demektir Yeni Psu Alman Gerekir Yok Gene Kapandıysa Sorunlu Donanımı Değiştirmen Gerekir. Burda Dikkat Edilecek Ayrıntı Mesela Psu 300 W Olsun Ekran Kartının Min. İhtiyacı 300'se Zaten Çalışmasını Beklemek Mucize Olur Sanırım Onuda Bi Kontrol Et Tabiiki.

Edit: Ramlerde Sorun Olsa Pc Hiç Açılmaz Hdd'de Sorun Olursa Bilgisayar Boot Ekranında Insert System Disk And Reboot Der Yani O İkisinde Büyük İhtimalle Sorun Yoktur. Anakarttada Problem Olabilir Çünkü Kapanınca Elektrik Akımı Gitmeden Açılmıyor Demişsin.
 
  • Beğen
Tepkiler: EroL
The Pancar

The Pancar

Üye
Msconfigte benim pc nin aniden kapanmasını sağlayan bir dosya vardı,msconfige bakmayı unutma
 
Son düzenleme:
UpOneTR

UpOneTR

Üye
Adminim boşuna sormuşsun bu soruyu bence sen halledersin cevaplara bakarsam anca gülüyorum :)
Çünkü bunu ancak seninde tahmin ettiğin gibi deneme yanılma yöntemiyle bulabilirsin :)
 
OttomanEmpire06

OttomanEmpire06

Üye
kardeşim neden öyle yapıyor biliyormusun ya psu patladı yandı yada cpu nun üzerindeki termal macun eskidi kesin bu 2 sebebeten dolayı bu dedigin sorunları yapar
 
EroL

EroL

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Deneme yanılma ile bulunur tabi ki de, iş için kullanıldığından en kısa sürede çözmem gerekliydi. Tüm donanımları, fanları, kabloları söküp temizleyip tekrar kurdum. PSU'yu da söktüm yanma, kararma yada kokma gibi bişey yoktu. Son 3 gündür kapanmadan çalışıyor, belki de temassızlık vardı. Cevaplarınız için teşekkür ederim, bir süre gözlemleyecem artık yine kapanırsa yeni PSU ile denemeler devam eder.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mad EagLe
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Aynı aniden kapanma olayı benim pc de de olmuştu ve sorun psu dan kaynaklıymış.
 
  • Beğen
Tepkiler: EroL
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
PSU'dur. Banada olduydu. Oyun oynarken kapanmıyordu yük binince çalışıyordu sanırım. Bilgisayarcıyı çok pis dumur etmiştim hatta. İnatla psu dedim günlerce bilgisayar kaldı yapamadı format atıp atıp veriyordu sene 2008 falan. En sonra raftan bir psu aldım tak olmazsa da parasını verecem dedim taktı açtık 3 dakika içinde kapanan cihaz bir daha kapanmadı :)
 


Üst Alt