ben süt müyüm ? Ciddi cevap yazcaklar girsin.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
içki , sigara vs şeyler insanı süt olmaktan çıkarmak için mi varlar? bu onların ayıbı , sen hic takma :) çok efendi kibar bir insansın :ok2:

:op: tesekkur ederim.

Arkadaşlar görüşler için sağolun teşekkürler.
Ve yine görüşlerize uyarak akşam 8 kuralını ailemle konuşarak kaldırttım. Şuan sokaklardayız. Arkadaşlarimla gezip tozuyorum. Ve sevdim gece takılmayı.
:D

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Size kendinizi süt olarak görüyorsanız bu yanlış bir durumdur ki, asıl süt olduğunuz zaman ileride bunun karşılığını fazlasıyla alacaksınız. Süt demek sigarası, içkisi ve kötü alışkanlıkları olmayan kendisiyle barışık ve mülayim bir şekilde yaşayan insan demektir. Çevresine hiçbir zararı olmayan ve arkadaşlarını doğru seçen bir kişiliğe sahipseniz zaten bu davranışınız ile ileride saygı görürsünüz. Onun için içki, sigara, nargile vb. alışkanlıklara başlamayın. Başlarsanız durdurması zor olabilir. Fakat tavla bir kumar değil, beyin sporudur. Ben lise dönemlerindeyken okulun basket takımındaydım ve hergün arkadaşlar ile beraber okula basket oynamaya giderdik. Hiçbir kötü alışkanlığımız yoktu ve spora başladığınız zaman zaten kötü alışkanlıkların dışında bir hayat sürersiniz. Onun için lise dönemlerinde kötü arkadaş grubuna girmeyipte okulun basketbol, futbol veya voleybol takımına girebilirsiniz. Onun için hedefinizi doğru seçerseniz kazanan siz olursunuz. Kötü alışkanlıklar derken, nargile ve sigara dışarıda içilse bile bu ortamdan hoşlanmazsınız ve size uzak olan bir durum olduğu için ortamı da basık olarak hissedersiniz. Bu doğal bir durum ve bende bu gibi durumlardan hiç hoşlanmam. Fakat mutlaka bir kere gidip o ortamda bulunmalısınız ve ne olduğunu görmelisiniz. Fakat nargile, sigara ve ayriyetten bira içilen bir yer sosyal ve faal bir nitelik olarak değerlendirilemez. Sosyal olmak demek spor yapmak, jet ski'ye binmek, yamaç paraşütü yapmak, rafting yapmak, arkadaşlarınız ile dağa tırmanmak, birşeyler icat edebilmek, arkadaşlarınız ile sinemaya gitmek demektir. Siz sosyal bakımdan zaten topluluğun içine karışırsınız ve bunu farketmezsiniz. Onun için Sosyal ile sosyal olmak kavramları arasında dağlar kadar fark vardır. Şuan ailenize bağlılık gibi bir durum hissediyorsunuz ve 18 yaşında bu normaldir. Asıl zorluk Üniversite ve asker'den sonra olacaktır. Bu hayatınızın başlangıcı demektir. Üniversite ve asker'den sonra ailenize karşı hissettiğiniz his değişikliğe uğrayacak, evrim geçirecek ve bambaşka bir dünya'ya geleceksiniz.

Aileniz de belli bir saatten sonra dışarıya çıkmanıza izin vermiyorsa bu, hâla sizi koruduğu anlamına gelir ve süt olmanız ile ilgisi yoktur. Başınıza birşey gelecek korkusu ile izin vermezler ve mutlaka anne ve babanın bir bildiği vardır ki, 30 yaşında da olsak buna saygı duymamız gerekir. Çünkü aile bir kere Dünya'ya geliyor.

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Pc mühendisi ;

görüşler ve tavsiyeler için teşekkürler.

SilentOne

SilentOne

Üye
tabi aga süt olmak iler iyi olucak ama fazla süt olma

cehili

cehili

Üye
Süt olacaksın ama Aslan sütü :ehe

xErKaNx

Üye
kardeş sen doğru olanı yapıyorsun. O arkadaş müsvettelerine bakma onlar seni çekemiyor. Arkadaş arkadaşın kötülüğünü istemez. Onlar senin kötülüğünü istiyor. Doğru arkadaşlar ve doğru çevre edinmeye bak. Yoldan şaşıpta uçuruma yuvarlanma

Burak

Üye
    Konu Sahibi
kardeş sen doğru olanı yapıyorsun. O arkadaş müsvettelerine bakma onlar seni çekemiyor. Arkadaş arkadaşın kötülüğünü istemez. Onlar senin kötülüğünü istiyor. Doğru arkadaşlar ve doğru çevre edinmeye bak. Yoldan şaşıpta uçuruma yuvarlanma

sağ ol kardeş teşekkürler

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Onlar arkadaş , dost değildir , çakaldır ...
Boşver kardeşim sen bu şekilde devam et . :oke:

Necmati

Necmati

Üye
biliyon kanka benim tek içkim var oda ortam olduğu zaman hani benim etrafımda sigara içmeyen tek arkadaşım yok hani bana zorla içiremezlerde koyarım tavrımı çeker giderim.
Birisi gider birisi gelir onlar arkadaş değil kendini arkadaş sananlar sen İnsanlar'la arkadaş sigara madde kullanan vs. kişileri takma bile zorluyomu gerekirse çağır beni bir telefon uzağındayım arkadaşsak eğer yardımada gelirim .

• Beğen
Tepkiler: Dafny
hoss

hoss

Üye
doru yoldasın bence hiç kendini bozma kardeşim , onlar istiyor diye kendini degiştirmemelisin , kendine güzel kafa dengi arkadaşlıklar edin , sen onlar gibi özentilik yapma , yaşları biraz büyüyünce çok pişmanlık duyacaklardır içki sigara içtiklrti için
Ben içki, sigara, nargile, okey, tavla, kart oyunları vb. Sevmem.

İçki hiç içmedim ki içmemde. Ama son zamanlarda fark ettimde bu tür alışkanlıklarım yok diye dışlanıyorum galiba. Daha dün sokaklarda beraber oynadıgım arkadaslarım cagırıyolar nargıleye gıdelım vb. Ben yok dıyorum gelmem oyle yerlere. Onlarda of her seferinde sutluk yapma gel ıste az ortam gor. Falan filan.

Ailem beni bu sekılde yetıstırmış vazgecemıyorum bu tür seylere yakın olamıyorum.

Ama uzulmeyede basladım acıkcası bunlara alısmazsam galiba arkadassız kalcam.

Hatırlarım sigara içmedim diye yedıgım dayakları.
Hatırlarım okulda en çelimsiz benim diye her işi bana yaptırırlardi.
Vs vs vs.

Bence ben hiç haketmedim bunlari.
Ickım sıgaram yok diye dıslanıyosam napayım ben daha.
Sımdıki gencler nargıle kafelerde takılıyor... Nerde eski arkadaşlar...
Özledim...

İçkim sigaram yok, ailem 8den sonra dışarı çıkarmıyosa bunlar sütlük oluyosa ben sütüm o zaman.

mobilci07

Üye
bence takıl öyle ortamlarda ağırlığını koy bak ben öyle yapıyorum çevrede herkes haddini biliyor denemelisin bence al yanına en büyüğünden bi kelebek(hayvan olanından değil ha :D ) bide wiston al takıl öyle

minoo

minoo

Üye
Konu sahibinin isteğiyle..
:locked:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...