ben süt müyüm ? Ciddi cevap yazcaklar girsin.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
ben süt müyüm ? Ciddi cevap yazcaklar girsin.
Ben içki, sigara, nargile, okey, tavla, kart oyunları vb. Sevmem.

İçki hiç içmedim ki içmemde. Ama son zamanlarda fark ettimde bu tür alışkanlıklarım yok diye dışlanıyorum galiba. Daha dün sokaklarda beraber oynadıgım arkadaslarım cagırıyolar nargıleye gıdelım vb. Ben yok dıyorum gelmem oyle yerlere. Onlarda of her seferinde sutluk yapma gel ıste az ortam gor. Falan filan.

Ailem beni bu sekılde yetıstırmış vazgecemıyorum bu tür seylere yakın olamıyorum.

Ama uzulmeyede basladım acıkcası bunlara alısmazsam galiba arkadassız kalcam.

Hatırlarım sigara içmedim diye yedıgım dayakları.
Hatırlarım okulda en çelimsiz benim diye her işi bana yaptırırlardi.
Vs vs vs.

Bence ben hiç haketmedim bunlari.
Ickım sıgaram yok diye dıslanıyosam napayım ben daha.
Sımdıki gencler nargıle kafelerde takılıyor... Nerde eski arkadaşlar...
Özledim...

İçkim sigaram yok, ailem 8den sonra dışarı çıkarmıyosa bunlar sütlük oluyosa ben sütüm o zaman.

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 166392 ve Silinen Üye 2149105

cehili

cehili

Üye
Yani şimdi yaş 18 olmuş reşitsin biraz dışarı hayatını görmen lazım.Sonra ilerde zorluk çıkarır sana.
İçki,sigara,kumar bunlar olmaması çok güzel.Hepsini yaşamış biri olarak hiç bulaşmamış olman çok güzel.Aynı yaştayız ama benim girip çıkmadığım ortam kalmamış sen benim tam zıttımsın.
Yanlız saat 8 meselesine takıldım ben.18 yaşında bir delikanlı için saat sınır olmamalı.Gerçi aile burda önemli.
Birde sana içki,sigara,kumar arkadaşlığı yapacaklar hiç yapmasın daha iyi çünkü geçicidir onların arkadaşlığı.Olmamaları daha iyidir her zaman.
Yanlız nargile cafelerde birşey yok be arkadaşım git yani sohbet muhabbet iki el tavla okey güzel şeylerdir bunlar sosyalleşmek lazım.

SilentOne

SilentOne

Üye
hacı içki sigara dışında git tavlana oyna okeyini oyna arada nargile iç gez toz arklarınla yoksa şimdiden böle şeyleri görmessen ilerde çok sıkıntı çkersin ama herşeyden 1 kere dene bak tadına et dene beqenirsen sana beqeenmesen san yine sana

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
İçki,sigara,kumar alışkanlığı olmayıp da çok gözü kara ve ortam bilen delikanlı tanırım. Mesele bunları yapıp yapmamak değil; hoş, ortam bilmeye giden yolların bir kısmı buralardan geçer - tabi ortam bilecem diye kendini ortama yutturmazsan - . Yaşın 18' e gelmiş hala anasının babasının elini tutmadan karşıdan karşıaya geçemeyene,küçücük bir basit kararı kendi aklıyla vermeyene süt derler. O yüzden güçleneceğim diye kendini kaybetme. Her şeyi gör bil ama illa ki yap diye bir şey yok. Sütlük bu değil,rahat ol.Yanındaki kızı dahi koruyacak sakınacak bir haşinliğin de yoksa, o zaman bir sorun var demektir ama.

cehili

cehili

Üye
İçki,sigara,kumar alışkanlığı olmayıp da çok gözü kara ve ortam bilen delikanlı tanırım. Mesele bunları yapıp yapmamak değil; hoş, ortam bilmeye giden yolların bir kısmı buralardan geçer - tabi ortam bilecem diye kendini ortama yutturmazsan - . Yaşın 18' e gelmiş hala anasının babasının elini tutmadan karşıdan karşıaya geçemeyene,küçücük bir basit kararı kendi aklıyla vermeyene süt derler. O yüzden güçleneceğim diye kendini kaybetme. Her şeyi gör bil ama illa ki yap diye bir şey yok. Sütlük bu değil,rahat ol.Yanındaki kızı dahi koruyacak sakınacak bir haşinliğin de yoksa, o zaman bir sorun var demektir ama.
Delikanlı kavramı günümüzde çok değişti gerçekten.
Ancak böyle ortamlara girmeyip birde kulaktan dolma bilgilerle sağda solda ahkam kesen tipler vardır ki onlar zaten ayrı bir dünya :)

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Onlar boş teneke:ehe

cehili

cehili

Üye
Onları tekmelersiniz sadece ses çıkarırlar boş boş icraat yoktur :ehe

• Beğen
Tepkiler: pelın_
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Ortamı yaşamak, görmek tecrübe katar insana; zaman geçtikçe yaşadığın olaylar daha az acı ektirir sana mesela, daha iyi tanımlarsın insanları; kime güvenip kime güvenmeyeceğini.. İçkiden, sigaradan erkeklik olmaz, onu geçecekler. Senin yaşındayken elim nasır kaplıydı benim. 1500 küsür rakımdaki dağ yamacında, mağarada davarın arasında tüfeğim koynumda tek başıma uyuduğumu bilirim.

Hey gidi gençlik hey. Zorluklarla karşılaştıkça çok acıyacak canınız, çook..

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2149105, 'Patron, BaykusReis ve 3 diğerleri
EroL

EroL

Emekli Yönetici
Sen kendine göre arkadaşlar seçmemişsin. Sana sigara içmiyorsun, nargile içmiyorsun diye tavır yapan bir insan senin arkadaşın olmaya layık değildir. Ben kendi açımdan değerlendiriyorum, bana kokain kullanmıyorum diye sende amma sütsün haa hiç bi ortama gelmiyon, gel 2 de sen çek ortam gör lan diyen birisi benim dostum olamaz. Dostluğu bırak bana bu tavırı gösterdiği için düşmanım olur.
Sen lisedesin galiba, aklına gelebilecek hertürlü pisliği ben lisede gördüm. Benim iradem güçlü değilmişki o günlerden bu yana devam eden bazı alışkanlıklarım var. Lise böyledir insanı bir anda uçuruma sürükleyebilir. Sen güçlü ol kendine mukayyet ol. Emin ol ki bugün sana ortam gör diyen dostların 3-4 sene sonra sana özenecekler ne kadar düzgün bir hayatın var diye.
Arkadaşım kalmayacak etrafımda demişsin sen istesende istemesende okul bittiğinde o arkdaşlarının hiçbirisi etrafında olmayacak. Hepiniz kopacaksınız birbirinizden. Dert etme insana 1 tane sağlam arkadaş yeter bu hayatta.
Olayın birde şu boyutu var, 18 yaşındasın insanları tanıman lazım. Dünyada kaç çeşit insan var, insanlar ne kadar iğrençleşebilir bunları kendi gözünle görüp tecrübe edinmelisin. Bunun olması içinde dışarda insanların içine karışman lazım. İnsanları tanımazsan, hayatta tek başına kaldığında çok darbe yersin. Olgunlaşman lazım, pişmen lazım. Sigara yada nargile kullanmamak o türlü ortamlara girmene engel değil. Arada bir sabaha karşı gel eve, geceleri sokaklarda neler oluyor onlarıda görmen lazım. Ailen her daim seni kanatları altında korumayacak, askere veya üniversteye gittiğinde ne demek istediğimizi anlayacaksındır. Şuan bunlar pek bir anlam ifade etmeyecektir sana.

• Beğen
Tepkiler: PureFood, ChavRash ve ' KalendeR '
-LiveYourLife-

-LiveYourLife-

Üye
Evet arkadaşlarınıda kendine göre seçmelisin. İçkin sigaran gezmen tozman vs yok ise onu yapanlara göre süt olursun haliyle dışlanırsın. Tencere kapak misali arkadaşlar edinmelisin (:

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Yani şimdi yaş 18 olmuş reşitsin biraz dışarı hayatını görmen lazım.Sonra ilerde zorluk çıkarır sana.
İçki,sigara,kumar bunlar olmaması çok güzel.Hepsini yaşamış biri olarak hiç bulaşmamış olman çok güzel.Aynı yaştayız ama benim girip çıkmadığım ortam kalmamış sen benim tam zıttımsın.
Yanlız saat 8 meselesine takıldım ben.18 yaşında bir delikanlı için saat sınır olmamalı.Gerçi aile burda önemli.
Birde sana içki,sigara,kumar arkadaşlığı yapacaklar hiç yapmasın daha iyi çünkü geçicidir onların arkadaşlığı.Olmamaları daha iyidir her zaman.
Yanlız nargile cafelerde birşey yok be arkadaşım git yani sohbet muhabbet iki el tavla okey güzel şeylerdir bunlar sosyalleşmek lazım.

saat sınırı olmamalı demişsin. ama ailemin bana söylediği bir söz varki oda şu. "ne zamanki bizim yanımızdan ayrılırsın kendi hayatını kurarsın işte ozaman özgürsün. ama bizim yanımızda durdugun sürece bizim kuralllarımız geçerli."
ki ben saygı duyuyorum bu kurala. hani 8den sonra dışarı çıkarım o sorun değil. ama mahalleden ayrılma diye uyarıda bulunurlar kesinlikle. :)

çok sağol teşekkür ederim.
hacı içki sigara dışında git tavlana oyna okeyini oyna arada nargile iç gez toz arklarınla yoksa şimdiden böle şeyleri görmessen ilerde çok sıkıntı çkersin ama herşeyden 1 kere dene bak tadına et dene beqenirsen sana beqeenmesen san yine sana
anlıyorum. teşekkür ederim...
haklısın abi bil ama yapma diyorsun anladım. :oke:
teşekkür ederim.

Delikanlı kavramı günümüzde çok değişti gerçekten.
Ancak böyle ortamlara girmeyip birde kulaktan dolma bilgilerle sağda solda ahkam kesen tipler vardır ki onlar zaten ayrı bir dünya :)
onlara ne diyolardı halk dilinde :d: neyse söylemiyeyim :ehe

teşekkürler.

Ortamı yaşamak, görmek tecrübe katar insana; zaman geçtikçe yaşadığın olaylar daha az acı ektirir sana mesela, daha iyi tanımlarsın insanları; kime güvenip kime güvenmeyeceğini.. İçkiden, sigaradan erkeklik olmaz, onu geçecekler. Senin yaşındayken elim nasır kaplıydı benim. 1500 küsür rakımdaki dağ yamacında, mağarada davarın arasında tüfeğim koynumda tek başıma uyuduğumu bilirim.

Hey gidi gençlik hey. Zorluklarla karşılaştıkça çok acıyacak canınız, çook..
vay be abi :hmmm hiç bu açıdan bakmamıştım. :hmmm

sağ ol abi teşekkür ederim.

Sen kendine göre arkadaşlar seçmemişsin. Sana sigara içmiyorsun, nargile içmiyorsun diye tavır yapan bir insan senin arkadaşın olmaya layık değildir. Ben kendi açımdan değerlendiriyorum, bana kokain kullanmıyorum diye sende amma sütsün haa hiç bi ortama gelmiyon, gel 2 de sen çek ortam gör lan diyen birisi benim dostum olamaz. Dostluğu bırak bana bu tavırı gösterdiği için düşmanım olur.
Sen lisedesin galiba, aklına gelebilecek hertürlü pisliği ben lisede gördüm. Benim iradem güçlü değilmişki o günlerden bu yana devam eden bazı alışkanlıklarım var. Lise böyledir insanı bir anda uçuruma sürükleyebilir. Sen güçlü ol kendine mukayyet ol. Emin ol ki bugün sana ortam gör diyen dostların 3-4 sene sonra sana özenecekler ne kadar düzgün bir hayatın var diye.
Arkadaşım kalmayacak etrafımda demişsin sen istesende istemesende okul bittiğinde o arkdaşlarının hiçbirisi etrafında olmayacak. Hepiniz kopacaksınız birbirinizden. Dert etme insana 1 tane sağlam arkadaş yeter bu hayatta.
Olayın birde şu boyutu var, 18 yaşındasın insanları tanıman lazım. Dünyada kaç çeşit insan var, insanlar ne kadar iğrençleşebilir bunları kendi gözünle görüp tecrübe edinmelisin. Bunun olması içinde dışarda insanların içine karışman lazım. İnsanları tanımazsan, hayatta tek başına kaldığında çok darbe yersin. Olgunlaşman lazım, pişmen lazım. Sigara yada nargile kullanmamak o türlü ortamlara girmene engel değil. Arada bir sabaha karşı gel eve, geceleri sokaklarda neler oluyor onlarıda görmen lazım. Ailen her daim seni kanatları altında korumayacak, askere veya üniversteye gittiğinde ne demek istediğimizi anlayacaksındır. Şuan bunlar pek bir anlam ifade etmeyecektir sana.

abi ne bileyim. etrafımdaki yaşıtlarım bana göre değil pek. huyları bir tuhaf. büyümüşte küçülmüş gibi.
ya onlar ileride ya ben gerideyim.

okulda gördüğüm pislik çok fazla. ama hiçbirisine özenmedim. yaptıklarını yapmadım diye çok kez dışlanma oldu. yanlızda kalınıyor onuda ögrendim. okulda ortama girmezsen yanlız kalmaya mahkum oluyorsun.
ama ben öğretmen arabasının camlarını sırf sınıf ağasına zayıf verdi diye kıramam. ögretmenleri üzemem. ki bu tip hareketleri yapmadım diye çokda dayak yedim. ama hiçbir zaman umrumda olmadı. kızlar uzaktan baktı güldü hep. "dayak yiyen değil mi şu bahçede ?" dediler. ama yine umursamadım derslerime baktım hep.
bi süre sonra onlar yanıma geldi yok bize ders çalıştır kopya ver vs diye. neyseki o günler geride kaldı.
arkadaşlarından kopucaksın yazmışsın abi. hakikaten de öyle. kanka falan diyenlerle bugün görüşemiyoruz. aramıyoruz bile birbirimizi... haklısın...

abi haklısın bir gece yapayım böyle bişey. göreyim sokak hayatınıda...

çok sağ ol teşekkür ederim tavsiyeler ve yorum için.

Evet arkadaşlarınıda kendine göre seçmelisin. İçkin sigaran gezmen tozman vs yok ise onu yapanlara göre süt olursun haliyle dışlanırsın. Tencere kapak misali arkadaşlar edinmelisin (:

etrafımda benim gibi pek insan yok.
galiba ben bir numuneliğim.
teşekkürler yorum ve tavsiyeler için.

cehili

cehili

Üye
Aileni anlıyorum seni düşünüyorlar sana zarar gelmesin istiyorlar ama sana bilmeyerek de olsa zararları dokunur.Reşit bir delikanlı istediği saatde evine girer çünkü sen kanunlara göre artık ailenle değerlendirilmiyorsun artık tek başına değerlendiriliyorsun kanunlar önünde. Çık gez dolaş hiçbirşey yapmasanda bir yere otur gece insanları seyret neler oluyor neler bitiyor insanları tanı.Benim ne arkadaşlarım var 20 li yaşlarında hala kendisi gibi sanıyor etrafındakileri ve yediği kazın,dayağın haddi hesabı yok.
Ailen sana güvenecek başta bu olacak kardeşim gördüğüme göre bilgilisin etrafın özentiliklerine kanacak kadar saf değilsin. Ancak dışarı hayatını da pek tanımıyorsun bence en kısa sürede yavaştan yavaştan tanımaya başla.
Ha şu da var kendini koruyacak bir yapıya sahip değilsen eğer tek başına tanıma derim. Çünkü o saatlerde bir göz teması kursan ne bakıyorsundan kavga çıkacaktır.

Kingmortall

Kingmortall

Üye
la olm hayata ak okey tavla oyna çık dışarı gez dolaş bende sigara nargile falan içmem

bboyQ7

bboyQ7

Üye
Bu söylediklerini yapmayan süt olsaydı Polat Alemdar olurdu :D
Adamın tek kötü alışkanlığı var oda adam öldürmek ama kimse süt demiyo sigara vs. içmediği halde :D

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
:ehe

mangdaşire

mangdaşire

Üye
bagımlılık yaratacak şeylere yönelme.sigara içki içme.ama nargile içebilirsin ve arkadaşlarınla kagıt oyunları oynayabilirsin.tavla ögren mesela.bir arkadaşınla oynamak müthiş zevklidir.ben senden 2 yaş küçügüm ama bu dediklerimin bi kısmını yapıyorum.hiç bir sorun çıkmıyor.eger içkiye,sigaraya alıştırmaya çalışan olursa bırak gitsin.ondan arkadaş olmaz zaten.benim eski okulumdaki çevrem çok pisti.adam yanında bıçak mı dersin,falçata mı dersin,ne ararsan getiriyordu okula.adam dövmeye gidenler oluyordu(gerçi hala oluyor ama daha az).kızın biri kollarına faça çekiyordu(kollarını jiletlemiş),umrumda bile degildi.bence arkadaş çevreni degiştir.ben kişiligimi korumayı zorla da olsa ögrendim.okul koridorlarında yerlere yatırıp dövmüşlerdi,sırf kavga etmiyorum diye. şimdi n'oldu? hak yerini buldu.o beni dövenler şu anda olabilecekleri en kötü yerlerde.yani bazı şeyleri de zamana bırakmak lazım.sana tavsiyelerim arkadaşa çevreni degiştir,birde bazı şeyleri zamana bırak,kendi kendine herşey rayına girecektir.:oke:

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Bu söylediklerini yapmayan süt olsaydı Polat Alemdar olurdu :D
Adamın tek kötü alışkanlığı var oda adam öldürmek ama kimse süt demiyo sigara vs. içmediği halde :D
Bence çok iyi bir cevap :)
Kendim de kesinlikle sigara içmem,kumar oynamam,alkol kullanmam.
Benim kendimce belirlediğim kurallar var.Örneğin arkadaş çevremi seçmek,eve belli bir saatte gelmek..
Tüm bunların hepsi ailemi ve kendimi üzmemek için.
Kötü alışkanlıklarımız olmadığı için süt diyemez kimse . Ki beni tanıyan bilir ki sert bir insanımdır.Çevremdekiler de bunun farkında olduğu için pek bulaşmazlar bana.Bunları diyenler ilerde bakalım süt içebilecek halde olacaklar mı?
Demem o ki;kesinlikle arkadaş çevrene uyup sigara-kumar-ve alkole bulaşma.
Arkadaşların çağırır seni cafeye vs ye,gel nargile içelim,içelim güzelleşelim diye :D eğer bu arkadaşlarını çoktandır tanıyorsan samimi isen git fakat söylediklerimi yapma :)
Bilmiyorsan tavla,okey benzeri oyunlar öğren.ve bunları oyna onlar karşında nargile sigara içerken :)

Unutma ki arkadaşladın seni kararlarından dolayı yargılayamaz.Gerektiği zaman dişini göstereceksin onlara.

greenmile

greenmile

Üye
sütlük pasiflik korkaklıkla alakalı bir durum

mcnpl4

mcnpl4

Üye
bende bi ara kendimi sigara içen arkadaşladan dışlanmış hisssetmiştim durakta okul otobüsünü beklerken köşe bi yerde toplanıp resmen duman bulutu oluşturuyorlar güzel bi ortam ama ben sigara dumanında kalamıyorum.. zaten ordakilerin çokğu da özenti ama onlar bile ortam kuruyor demişliğim vardı:ah ama o arkadaşlarımla tek tek takıldığımda anladım olayları böyle olmadığını.. bazı arkadaşlar hiç bi ortama gelmiyor çekiniyorlar. özellikle bi arkadaşım var. çocuğu altı üstü bi kafeye sokcam yok orda akrabam var sigara içeme başka yere götürüyorum orda babamlar var görürler.. ailesi biliyor içtiğini zaten n e saklar hala anlamam asıl pısırıklık onun yaptığı.. sigara hiç güzel değil bence. bi kere de nargile içelim dedim bernbat bi yere gittik her zaman ki saçma sebeplerden dolayı.. ben alkol kullanmam pek ama her türlü ortama girerim geri de kalmam.. sen pısırık değilsin bence.. sen en doğrusunu yapıyorsun ama senin sorunun kendini dışlanmış hissedip içine kapanmaya kadar gidebilir bence seini gibi düşünen arkadaşlarına daha çok zaman ayırmalısın o zaman sen mi o sigara içenlermi dışlıyorsun yoksa onlar mı seni dışlıyor anlarsın:oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...