ben süt müyüm ? Ciddi cevap yazcaklar girsin.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
cehili

cehili

Üye
Valla arkadaşlar nargile'yide tavsiye etmem. Bir tüpü 20 paket sigaraya bedel. Ben sigarayı bırakma aşamasında içeyim dedim baktım sigarayı bırakıyorum ona bağımlılık yapıyorum onu da kestim sigarayı da.
Hiç içmeyin abi ne zevki var ağzına dumanı doldurup şekilli duman çıkarmaktan başka :D
Ama sigara'yı mangaldan sonra için manzaraya karşı ortam da süper gider :D

• Beğen
Tepkiler: Burak

murat2414

Üye
bende içki içmem sigara içmem kumar oynamam eskiden arkadaşım olup her gün takıldığım insanlardan kumar oynayan içki içen varsa onlarda uzak durmaya çalışıyorum lazım değil öyle arkadaş (biraz sert oldu ama olsun) sigara artık o kadar etki etmiyor çevremde içilmesi onlara bişeyde diyemiyorum zaten. benimde o yüzden çok arkadaşım olmadı yaş oldu 26 daha bir sigara dahi içmedim ama kendim gibi arkadaşları var bende onlarla takılıyorum. içki kumar gibi şeyleride yapmamamın hayatımda hiçde esksiklik olduğunu düşünmüyorum

• Beğen
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
hayr dyeblmek önemli güzel burak.herksn cevresı,aile yapısı farklı.onları geçtm sen buyuysn buyudukce dogruyu yanlşı ayrt edysn .kmseye sormadan bu senin karakternı belrlyo.karakternı kendın belrle.brak bskası ne derse dsn.ortama ayak uydurma dye bsy var eyvallah ama onunda bı sınırı var. 22yasna grcm ne sgara ictm ne ickı.ama bıara okey yapalm yahu.uzun zamandr oynamyorum:)

• Beğen
Tepkiler: Burak ve ChavRash

Kǔr Şâd

Üye
Ben içki, sigara, nargile, okey, tavla, kart oyunları vb. Sevmem.

İçki hiç içmedim ki içmemde. Ama son zamanlarda fark ettimde bu tür alışkanlıklarım yok diye dışlanıyorum galiba. Daha dün sokaklarda beraber oynadıgım arkadaslarım cagırıyolar nargıleye gıdelım vb. Ben yok dıyorum gelmem oyle yerlere. Onlarda of her seferinde sutluk yapma gel ıste az ortam gor. Falan filan.

Ailem beni bu sekılde yetıstırmış vazgecemıyorum bu tür seylere yakın olamıyorum.

Ama uzulmeyede basladım acıkcası bunlara alısmazsam galiba arkadassız kalcam.

Hatırlarım sigara içmedim diye yedıgım dayakları.
Hatırlarım okulda en çelimsiz benim diye her işi bana yaptırırlardi.
Vs vs vs.

Bence ben hiç haketmedim bunlari.
Ickım sıgaram yok diye dıslanıyosam napayım ben daha.
Sımdıki gencler nargıle kafelerde takılıyor... Nerde eski arkadaşlar...
Özledim...

İçkim sigaram yok, ailem 8den sonra dışarı çıkarmıyosa bunlar sütlük oluyosa ben sütüm o zaman.

Ailen ile arkadaşların arasında çok fark var dostum. Arkadaşların zaten senin ortamın. Eğer sen beğenmiyorsun diye seni bırakıp gidiyorlar ise hiç peşlerinden gitme, yeni arkadaşlar edin. Karşı cinsten bir arkadaş bul, onunla konuş. Dostlarında olsun ama senin gibi dostların olsun. Kendini sizin tabiriniz ile '' süt '' göstermemek istiyorsan yerine göre hareket etmeyi bileceksin.

Yeri geldiğinde efendi, yeri geldiğinde serseri, yeri geldiğinde kavga edecek, susacaksın. Bunları bildikten sonra emin ol ki arkadaşlarının çoğaldığını fark edeceksin.

Alkol veya Kumar, Nargile, Sigara. Hiçbiri fark etmez kullan kullanma. Senin gibi kötü alışkanlıkları olmayan çok kişi var , öyle kişilerle dost olmaya çalış.

Sadece ailenin küçükken sana yaptığı baskı yüzünden hareket etmekte kısıtlısın, ailene biraz rest çek ve gece dışarı çık, internet cafe, cafe, bar gibi yerlere git, veya arkadaşlarınla git döner ekmek ye, bunlar küçük olsa bile etkinliktir ve sana unutturacaktır kötü olguları. Tavsiyem, ilk önce ailenden başlamalısın .

• Beğen
kol@j

kol@j

Üye
madem tavsiye istedin dilimiz döndüğünce anlatalım
gördüğüm kadarıyla tavsiye almışsın... bunlara ilaveten...
1. yaşın itibariyle benlik oluşturma dönemindesin... kişilik bir insanın en değerli varlığıdır... olduğundan daha farklı birşey olma... eski "burak" ı çok ararsın...
burada "o ortamlara girme!" demiyorum... girersen kabul ettiğin özelliklerini değiştirme diyorum... en azından sosyal bir ortam görmüş olursun... eğer sana faydalı olacağına inanmazsan boşver...

2. senle dalga geçiliyorsa nasıl bir değerlendirme yapacaksın bu sana kalmış... seni olduğun gibi kabul etmedikleri ortada...

3. az önce bahsettiğin ortamlara memlekette o kadar çok giden var ki
hatta az önce bahsettiğin alışkanlıkları olan o kadar çok insan var ki... o ortamlara gitmeyen adam veya o alışkanlıkları olmayan adama daha çok ihtiyaç var bence...
eğer toplum içerisinde kendini başkalarını değil kendini temsil etmek istiyorsan... o faydasız alışkanlıklara kapılmaman senin özelliğin olur..

4. eğlenmek çalışıp yorulan insanın hakkındır... fakat eğlence bile faydalı bir iş olmalı... spor, kültür-tarih gezileri, eş dost akraba ziyaretlerinde edilen yarenlikler vs... vs... faydasız konuları eğlence addedenlerin iç sıkıntıları (stres) daha çok olur...

5. gene yaşın itibariyle kişilik dönemecinde yaşadığın için sadece zaman öldürmeye dayalı eğlence alışkanlıkları kazanabileceğin bir dönemdesin... her ne kadar o türlü ortama girerken kendinden emin olsan da alışkanlık kazanma ihtimalini de göz önünde bulundur... ortamda bulunma süreni ona göre ayarla...

6. yukarıda bahsettiğin alışkanlıkları doktorlar mı tavsiye ediyor aktarlar mı?
onların faydalı olduğu hakkında hiçbir ciddi kaynak göremedim...

7. kendinden uygun görmediğin alışkanlıkları kazandıkça ne kendin olabilirsin ne de başka biri, ara da sıkışırsın...

galiba anlatmak istediğimi ifade edebildim...
ALLAH hayırlı ömürler versin

• Beğen
Tepkiler: Burak, PureFood ve BaykusReis
Fahrettin.Onay

Fahrettin.Onay

Üye
Alışkanlık ların güzel ama akşam 8 de eve gitmek bence iyi bişey değil çevreni öğremezsin,okulda arkadaşlarından dayak ye dışlan,öyle çocuklarla aslaha konuşmıcaksın.Hayatta illa 80 tane arkadasın olmasına gerek yok benm bile 230 tane arkadasım var daha kaç tane vardırki...sadece 10 tanesi ile görüşüyorum ve narrgileye falan gidiyoruz ki ben içmiyorum sadece tavla okey oynuyorum.20 kişi bana hep sigara veriyor bi fırt cek diye ama yne içmiyorum ona rağmen onlar yinede insan olarak beni aralarına alıyorlar.Alkol almıyorum dediğsem arada içiyorum böyle canım çektiği zaman güzel oluyor ama gereksiz yere de içmem.

• Beğen
mangdaşire

mangdaşire

Üye
Valla arkadaşlar nargile'yide tavsiye etmem. Bir tüpü 20 paket sigaraya bedel. Ben sigarayı bırakma aşamasında içeyim dedim baktım sigarayı bırakıyorum ona bağımlılık yapıyorum onu da kestim sigarayı da.
Hiç içmeyin abi ne zevki var ağzına dumanı doldurup şekilli duman çıkarmaktan başka :D
Ama sigara'yı mangaldan sonra için manzaraya karşı ortam da süper gider :D
ya sürekli içmeye gerek yok ki.ben mesela çok sık gitmiyorum.1 veya 2 ayda 1 kez,ya da hiç.şu zamana kadar 2 kere içtim onları da okullar açıkken içmiştim.ki zaten tamamını içmiyorum.sigaraya da karşıyım :nono:

• Beğen
Utku

Utku

Üye
aksam 8de eve gırme ısı hıc ıyı gorunmuyor ama suan bu sorun degıl gece 8den sonra eve gırmen yasak olmasa bıle senın gıdebılecegın bır yer yok cafeye gıtmaye ceknıyorsun ılk once yenı arkadaslar bul eskı arkadaslarınlada gorusmeyı kesme fazla samımı olma yenı senın kafandan bır arkadasla cafeye falan gıt bıraz daha sosyallesırsın en azından...
Sana bır sakıncası yoksa bır sey soracagım Hıc sevgılın veya kız arkadasın oldu mu?

• Beğen
Tepkiler: -Crazy Girl- ve Burak
-Crazy Girl-

-Crazy Girl-

Üye
İçki hiç içmedim ki içmemde

Nedemişler büyük lokma ye büyük konuşma.:oke:

Sütlük konusuna gelince seni davet edilen yer neresi olursa olsun (kafe,nargile vs.) gidip gitmemek yada takılıp takılmamak senin tercihindir.O yerlere gitmediğin içinde süt olmazsın(yani değilsin).
Asıl sana onu söyleyenler ilk önce ''süt'' ne demek onu öğrensinler.

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Ben de şu akşam 8de evde olma işine takıldım. Onu aşmaya çalış ailenle konuşarak. Onun dışında sorun yok alışkanlıkların güzel. Ben de sigaradan nefret ederim, alkol binde bir içerim. Arkadaşlarınla arada bile olsa mutlaka ortamlara git takıl ama ortamın adamı olma derim ben. Tabi ki tercih senindir.

-Crazy Girl-

-Crazy Girl-

Üye
Utku™;3572028' Alıntı:
aksam 8de eve gırme ısı hıc ıyı gorunmuyor ama suan bu sorun degıl gece 8den sonra eve gırmen yasak olmasa bıle senın gıdebılecegın bır yer yok cafeye gıtmaye ceknıyorsun ılk once yenı arkadaslar bul eskı arkadaslarınlada gorusmeyı kesme fazla samımı olma yenı senın kafandan bır arkadasla cafeye falan gıt bıraz daha sosyallesırsın en azından...
Sana bır sakıncası yoksa bır sey soracagım Hıc sevgılın veya kız arkadasın oldu mu?
Katılıyorum :oke: bide şu var kafe nargile vs. gittiklerinde ve seni çağırdıklarında onların yaptığını yapmak zorunda değilsin sende bi çay yada başka bir içecek alırsın amaç brlikte takılmak değil mi zaten...

bboyQ7

bboyQ7

Üye

Nedemişler büyük lokma ye büyük konuşma.:oke:

Sütlük konusuna gelince seni davet edilen yer neresi olursa olsun (kafe,nargile vs.) gidip gitmemek yada takılıp takılmamak senin tercihindir.O yerlere gitmediğin içinde süt olmazsın(yani değilsin).
Asıl sana onu söyleyenler ilk önce ''süt'' ne demek onu öğrensinler.

Sen ne anlarsın kızım :d:

-Crazy Girl-

-Crazy Girl-

Üye

Sen ne anlarsın kızım :d:
1.konuşmalarına dikkat et karşında çocuk yok
2.Bi bayanla böyle konuşulmaz adabını takıl.
3.Şuna emin olabilirsin ki senin anlamadığın bir çk şeyi anlarım.

----------Eklendi @ 07:10:35 ---------- Yazıldı @ 07:09:09 ----------

Sana gelince burak konu açıyorsan bu konuya yazan kız,erkek kim olursa olsun düşüncelere saygı duymalısın.

• Beğen
Tepkiler: Utku
ALPARS™

ALPARS™

Üye
Aynı ben diyebilirim ama.
Bende öyle saat sınırlaması filan yok çok şükür.
Ayrıca senin gibilere süt denilmez.
Sigara,içki içmekle hiçbirşey olunmaz.
Ama tavla,okey filan oyunlarını oyna derim.
Arkadaşlarla oynamak baya zevkli oluyor.:ehe
Şu saat sınırlamasınada artık reşit oldun biraz ilerletsinler.:oke:
İlerletmezlerse kaçarım diye tehdit et faydası olur belki:d:

Burak

Üye
    Konu Sahibi
görüşleriniz için teşekkür ederim.

arslansem

arslansem

Üye
Böyle davranan arkadaşların seni olduğun gibi kabul etmiyorsa gerçek arkadaşların değildir.Örnek veriyorum;sana bir gün nargileye gidelim diyen bir arkadaşınla gitmezsin fakat ertesi gün aynı kişiyle bu sefer senin istediğin yere gidebilirsin.Eğer gidebilirsen bu senin gerçek arkadaşındır.Ne olursa olsun kendine saygınlığını yitirme,iradeni çok iyi kullan.Hem doğuştan gelir bu hem de sen geliştirirsin.Her insan illa ki bin bir türlü kötülükten en az birini birkaçını alışkanlık edinir.Ben mesela Ankara'da 7.caddede İstanbul'da Nevizade'de (yanlış anlama sakın "bu ortamlarda içilir be!" anlayışı olduğundan örnek veriyorum :) ) bile içmemiş ama arkadaşlarımla oturmuş vakit geçirmiş biriyim.Keza üniversitede bu durumlar daha da artar.Ben kaç farklı evde rakı sofrasına oturdum sırf arkadaşlarımı kırmamak için ama ağzıma dahi sürmedim Allah'da nasip etmesin :) anlatabilmişimdir umarım kardeşim :oke:

Silinen Üye 166392

Silinen Üye 166392

Kapalı Hesap
sen sütsen ben de sütüm :oke:

Dafny

Dafny

Üye
içki , sigara vs şeyler insanı süt olmaktan çıkarmak için mi varlar? bu onların ayıbı , sen hic takma :) çok efendi kibar bir insansın :ok2:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...