Batarya ömrü kaç yıl?

Sponsorlu Bağlantılar

MaxipmaN

Üye
2.5 yıl oldu :salincak:

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
li ion bataryalarin ömrü süre ile degil şarj devinimiyle ölçülür ve ortalama 500 ile 1000 şarj devinimi ömürleri vardır.
En mantıklı cevap bu olmuş. Telefonu zırt pırt şarj eden, 5 dakika daha şarj etsem kârdır, diyenlerin pilinin ömrü daha çabuk bitiyor şişiyor vs..

suleymaneser

suleymaneser

Üye
3 yıl, çok az bi düşme var ama her geçen gün şarj sırasında daha fazla ısınıyor, sıcak havalarla birleşince çareyi bir dakikalık buzluk seyehatinde buluyorum[emoji23]

Lumia 520 cihazımdan mTalk ile gönderildi.

• Beğen
Tepkiler: gamblerhacke
Bab-ı Umut

Bab-ı Umut

Üye
3 yıldır aynı bataryayı kullanıyorsan bana göre yeterlidir. Ya yeni bir batarya takarsın, yada yeni bir telefon alırsın tercih senindir. Benimki 1 buçuk yıl falan oldu, performasında hafif bir düşüş gözetleyebiliyorum.

Ama orjinal bir yeni batarya almak telefonun pil ömrünü önemli ölçüde artıracaktır. Zira eskiyen piller çabucak bitmekte ve buda sıkıcı olmaktadır.

byAndroid

byAndroid

Üye
Kalitesine göre 300-500 dolum

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
kardeş Batarya ömrü önemli değil senin sarja bağlama sıklığın önemli.Nexus 4 den önceki kullandığı tlfon olan c6-01 ilk günde gittiydi.Telefonu Sarja uzun süre takdıysan batarya ömrü kıslaıyor.Mesela Ben C6-01 gün 3 kere takıyodum batarya 1 gün bile dayanmıyordu.
yazık etmişsin
o cihazla çok Film izlemiş çok haşır neşir olmuştum eğer nette gezeceksem ikinci batarya şart olurdu :D

ilyas_0177

ilyas_0177

Üye
yeni nesil bataryalar ile isterseniz gün icinde 50 defa 20 veya 10 dakikalık sarj yapın ne farkı vardır?
her cihazın farklı devreleri vardır olan biten o devrelere oluyor.
hızlı sarj özelliği olan cihazlar ve adaptör lerde yıpranmadan nasibini alır
iki defa devreleri yakıp ana kartı pert ettim
1. cihaz sarj olurken cihazı serbest bırakın
2. asla düşük voltajda sarj yapmayın
3. %50 altı sarj olan cihaza asla versiyon atmayın
4. orjinal adaptör den şaşmayın

cihazı tertemiz 4 yıl hiçbirşey olmadan kullanırsınız
batarya yogun kullanımda 2 normal ve düzenli kullanımda 4 ile 5 yıl cok rahat gider

• Beğen
Tepkiler: savarona5