Batarya Kalibrasyonu Bataryayı Bozabilir mi?

Sponsorlu Bağlantılar

blackcemre

Üye
    Konu Sahibi
Hiç kullanmıyorsan 1 hafta görmesi lazım. Ama yinede 4-5 gün iyidir. Bataryayı tamamen bitirmemekle doğru yapıyorsun istediğin zaman şarja takabilirsin %30 %80 hiç fark etmez. Ben her zaman tam doldurmaya dikkat ediyorum. Bence şimdi bataryanı tamamen bitirip şarj etmelisin ondan sonra 3 ayda 1 yaparsın. Uzun zamandır yapmamıştım bende şimdi belle yüklediğim için yapıcam kendine gelsin batarya. Ben 1 seneden beri böyle kullanıyorum ve hiç kayıp yaşamadım.

bak şimdi kafamı karıstırdın ben yıllardır telefonumu batarya zayıf demeden takmıyorum bazen kapanabiliyorda böylesi daha iyi diye biliyorum telefoncularda böyle diyo hangisi dogru simdi :hmmm

Cihazını batarya boş dememesine özen göster lityum ve benzeri lion ppiller batarya boş yaparsanız çok batarya ömrü kısalır ve hemen şarjı bitermiş bataryanınızın tam bitmemesine özen gösteriniz.

capadent

Üye
kalibrasyon falan hikaye.bunlar lityum ion pildir.yani hafızasızdır.eski tip ni-cd yada ni-mg piller hafızalıdır.kalibrasyon bunlara yapılır.lityumlarda kalibrasyonla uğraşmayın.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
herkes ayrı bişe söylüyor yaw :hmmm

TT1903

TT1903

Üye
kalibrasyon falan hikaye.bunlar lityum ion pildir.yani hafızasızdır.eski tip ni-cd yada ni-mg piller hafızalıdır.kalibrasyon bunlara yapılır.lityumlarda kalibrasyonla uğraşmayın.

Aynen doğru cevabı bilen biri çıktı sonunda tebrik ederim..
Lityum ve lion pillerde kalibrasyon olayı olmaz ne zaman şarja taktığının önemi yoktur bitsede bitmesede farketmez

Üst Alt