Bank Asya 1.Lig Haberleri

Sponsorlu Bağlantılar

SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
1.Lig'de Son Hafta Hakemleri (09/05/2012)

TFF 1. Lig'de 34. ve normal sezonun son hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, geçen hafta mutlu sona ulaşan Elazığspor'un ardından, gelecek sezon Süper Lig'de doğrudan yer alacak ikinci takımın belirleneceği Çaykur Rizespor ile Akhisar Belediyespor arasındaki önemli maçta hakem Özgür Yankaya görev yapacak.

TFF 1. Lig'de 34. hafta maçlarında görevli hakemler şunlar:

12 Mayıs Cumartesi:
14.00 Denizlispor-Adanaspor: Mete Kalkavan
14.00 İstanbul Güngörenspor-Boluspor: Ercan Hellaç
16.00 Sakaryaspor-Giresunspor: Deniz Çoban
16.00 Karşıyaka-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor: Kuddusi Müftüoğlu

13 Mayıs Pazar:
14.00 TKİ Tavşanlı Linyitspor-Kayseri Erciyesspor: Murat Türker
14.00 Kartalspor-Göztepe: Zafer Demir
16.00 Çaykur Rizespor-Akhisar Belediyespor: Özgür Yankaya
16.00 Konyaspor-Elazığspor: Barış Şimşek
16.00 Bucaspor-Kasımpaşa: Halis Özkahya
 
  • Beğen
Tepkiler: Amaru Shady


SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
58. maddeye yapılan itiraz reddedildi (10/05/2012)



Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, perşembe günü toplanarak gündemindeki maddeleri görüştü.

TFF'den yapılan açıklamada, Tahkim Kurulu'nun, Bucaspor Kulübü'nün, Futbol Disiplin Talimatı'nın 58. maddesinde değişiklik yapılmasına ve 105. maddenin eklenmesine ilişkin TFF Yönetim Kurulu'nun 29.04.2012 tarihli ve 7 sayılı toplantısında aldığı kararın iptali istemi ile ilgili kararı konusundaki itiraz başvurusunu oy birliğiyle reddettiği bildirildi.

Kurul ayrıca, Erzurum Büyükşehir Belediyespor futbolcusu Uğur Arslan Kuru'nun 3 maç men cezasını ve Sandıklı Belediyespor'un 3-0 hükmen kararını oy birliğiyle onadı.

Tahkim Kurulu, Trabzonspor'un Manisaspor Kulübü ile yaşadığı ihtilaf konusunda ise Hakem Heyeti'nin kararını oy birliğiyle onama kararı aldı.


---------- Eklendi @ 15:00:53 ---------- Yazıldı @ 14:59:59 ----------

Şampiyona İzmir'de sevinç yasağı!



İzmir İl Spor Güvenlik Kurulu, Bank Asya 1. Lig'de Karşıyaka'nın alt lige düşmesi halinde, aynı gün belirlenecek Süper Lig şampiyonunun taraftarlarının ilçedeki kutlamalarına "tahrik" olabileceği gerekçesiyle izin verilmemesini kararlaştırdı.


Kurul, hafta sonu oynanacak maçlarda alınacak önlemleri görüşmek üzere İzmir Valiliği'nde toplantı yaptı. Alınan kararlarla ilgili yapılan yazılı açıklamada, liglerin sonuna gelinmesi, rekabetin artması ve taraftarlar arasında husumet nedeniyle çeşitli şehirlerde sporda şiddetin artış gösterdiğinin gözlendiği bildirildi.


Tüm bu nedenlerden dolayı Bank Asya 1. Lig'de 12 Mayıs Cumartesi günü yapılacak Karşıyaka-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçıyla ilgili ek tedbirler alındığı kaydedildi. Karşılaşmanın, Karşıyaka için çok önemli olduğu, alınabilecek olumsuz sonucun bir alt kümeye düşmeye yol açabileceği belirtilen açıklamada, bu durumun gerçekleşmesi halinde alınacak tedbirler şöyle sıralandı:


"Fenerbahçe-Galatasaray maçı sonucunda Spor Toto Süper Lig şampiyonunun belirleneceği ve Karşıyaka ilçesinde şampiyon kulüp taraftarlarınca birtakım kutlamalar yapılacağı düşünülmektedir. Kutlamalar yapılması Karşıyaka Spor Kulübü taraftarlarınca tahrik edici davranış kabul edilerek, istenmeyen olayların yaşanılacağı düşünüldüğünden, Karşıyaka ilçesinde konvoy yapılmasına ve kutlamalara izin verilmemesine, kutlamanın bu ilçe sınırları dışında yapılması yönünde gerekli tedbirlerin alınmasına,


Müsabaka sonrası taraftarların dağılım güzergahlarında, Karşıyaka ilçesinde ve Karşıyaka Spor Kulübü tesislerinde üst düzeyde tedbirler alınmasına,


Diğer takım taraftarlarının Karşıyaka Spor Kulübünün olumsuz durumunu kutlamak amacıyla kalabalık ve konvoy oluşturmalarına izin verilmemesine,


Karşıyaka taraftarlarının müsabakaya yoğun ilgi göstereceğinden, seyircinin can güvenliğini tehdit eden izdihamlara neden olmaması için kapalı tribün bilet satışının 2 bin 200 kişi ile sınırlandırılmasına,


Tedbirlere aykırı hareket eden kişiler hakkında 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun çerçevesinde işlem yapılmasına karar verilmiştir."


Açıklamada ayrıca Altay-Turgutluspor takımları arasında oynanacak maçla ilgili de taraftar ilgisinin yoğun olacağı düşünüldüğünden, üst düzey emniyet tedbirleri alınmasının karara bağlandığı bildirildi.

Kaynak: Sporx ve AA
 
  • Beğen
Tepkiler: Amaru Shady
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Sezon sona eriyor (11/05/2012)



TFF 1. Lig'de 2011-2012 sezonu, yarın ve 13 Mayıs Pazar günü oynanacak 34. hafta maçlarıyla sona erecek.


1. Lig'de ilk 2 sırayı alan takımlar doğrudan Süper Lig'e yükselecek. 61 puanla liderliğini sürdüren Elazığspor, bitime bir hafta kala Süper Lig'e yükselmeyi garantilemişti. Ligin son haftasında Rize'de, puan cetvelinde ikinci sırada yer alan Akhisar Belediyespor ile üçüncü durumdaki Çaykur Rizespor karşılaşacak. Akhisar ekibi bu maçtan puanla ayrıldığı taktirde doğrudan Süper Lig'e çıkacak. Çaykur Rizespor'un Süper Lig'e yükselmesi için mutlaka rakibini mağlup etmesi gerekiyor.
Ligi 3., 4., 5. ve 6. sırada bitiren takımlar ise deplasmanlı olarak çift maç eleme usulüyle play-off oynayacak. Sezonu 3. bitiren takım ile 6. bitiren takım, 4. bitiren ekip ile de 5. olarak tamamlayan kulüp, birbirleriyle çift maç eleme usulü oynayacak. Bu müsabakalarda galip gelen takımlar tarafsız sahada tek maç eleme usulünde final müsabakası yapacak. Finali kazanan ekip, Süper Lig'e yükselecek 3. ve son takım olacak.


Şimdiye kadar Adanaspor, Konyaspor ve Kasımpaşa'nın play-off oynamayı garantilediği ligde Çaykur Rizespor veya Akhisar Belediyespor'dan birisi de play-off'ta yer alacak.


Ligde kümede kalma mücadelesi de son haftaya taşındı. Lige daha önceki haftalarda veda etmesi kesinleşen İstanbul Güngörenspor ve Sakaryaspor'un ardından, 2. Lig'e düşecek son ekip, yarın oynanacak maçların ardından belli olacak. Giresunspor, Karşıyaka ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, ligde kalabilmek için mücadele edecek. Son haftada Sakaryaspor-Giresunspor ve Karşıyaka-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçları oynanacak.

Kaynak: Sporx
 
  • Beğen
Tepkiler: Amaru Shady
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Şampiyon Akhisar Belediye! (13/05/2012)

Bank Asya 1'inci Ligi'nde deplasmanda Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup eden Akhisar Belediyespor, tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükseldi. Çaykur Rizespor ise, Süper Lig'e çıkma şansını Plaf Off grubu maçlarına bıraktı.


Çaykur Rizesporlu taraftarlar 89. dakikada Akhisar Belediyespor'un 2-1 öne geçmesinin ardından koltukları kırarak sahaya atmaya başladı. Rize Belediye Başkanı AK Partili Halil Bakırcı, sahaya inerek taraftarları sakinleştirmeye çalıştı. Karşılaşma yaklaşık 10 dakika durdu. Karşılaşmayı Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş de izledi. Bu arada 14 bin dolayında Çaykur Rizesporlu taraftar ile 300 dolayında Akhisar Belediye Gençlik Sporlu taraftarı da sahada yer aldı. Maç sonunda çok sayıda taraftar sahaya indi, koltuklar kırılarak sahaya atıldı.


6. dakikada gelişen Akhisar atağında Anıl'ın ceza sahası dışından vuruşunda top filelerle buluştu. 0-1.15. dakikada Şahin'in ceza sahasına ortaladığı topu kafayla kaleye gönderen Bikoko'nun şutunda top filelerle buluştu, ancak gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. 29. dakikada Bikoko'nun kafa pasında topla buluşan Cenk'in vuruşunda top filelerle buluştu, ancak yine ofsayt gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı. 38. dakikada ceza sahasında Ahmet, Cenk'i düşürünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Bikoko'nun vuruşunda top filelerle buluştu. 1-1. 41. dakikada ceza sahasına giren Bikoko'nun kaleye paralel gönderdiği topa Jallow'dan önce müdahale eden kaleci Oğuz, topu kontrol etti. 50. dakikada ceza sahasında oluşan karambolde topla buluşan Bikoko'nun etkisiz vuruşu kaleci Oğuz'da kaldı. 54. dakikada kaleci Ramazan ile karşı karşıya kalan Mert'in şutunda top kaleciden döndü, dönen topa gelişine vuran Ahmet'in şutunda Sezer, topu çizgiden çıkardı. 70. dakikada Şahin'in sol kanattan ceza sahasına ortaladığı topu savunmada Bilal, ters bir vuruşla kaleye gönderdi. Top üst direkten kornere çıktı. 72. dakikada Şahin'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasına ortaladığı topu Mesut, kafayla kaleye gönderdi. Top kaleci Oğuz'da kaldı. 89. dakikada gelişen Akhisar Belediyespor atağında ceza sahasında topla buluşan Mustafa'nın vuruşunda top filelerle buluştu. 1-2.


Bu golden sonra taraftarlar koltukları kırarak sahaya atmaya başladı. Karşılaşma yaklaşık 10 dakika durdu. Rize Belediye Başkanı AK Partili Halil Bakırcı ile bazı Çaykur Rizesporlu yöneticiler sahaya inerek taraftarları sakinleştirmeye çalıştı. Karşılaşma Akhisar Belediyespor'un 2-1 üstülüğü ile sona erdi.


Deplasmanda en başarılı ekip


Ligde Çaykur Rizespor'u 2-1 yenerek adını Süper Lig'e yazdıran Akhisar Belediyespor, deplasmanda topladığı 35 puanla dış sahada en başarılı ekip oldu.


Ege temsilcisi, deplasmanda 17 maçta 11 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Dış sahada rakip fileleri 25 kez havalandıran Akhisar Belediyespor, kalesinde 18 gol gördü.


Anıl, Çaykur Rizespor'u yine boş geçmedi


Ligin ilk devresinde Akhisar'da, Akhisar Belediyespor'un Çaykur Rizespor'u 3-0 yendiği müsabakada takımının 2. golünü kaydeden Anıl Taşdemir, bugün de takımının ilk golüne imza attı.


24 yaşındaki genç oyuncu ligde 7. golünü attı.


Lima ilk golünü attı


İki sezondur Akhisar Belediyespor'da forma giyen ve takımının galibiyet golüne imza atan Diego Da Costa Lima, bu sezon ilk ve tek golünü Çaykur Rizespor'a karşı attı.


STAT: Yeni Rize


HAKEMLER: Özgür Yankaya (6), Serkan Ok (6), Orkun Aktaş (6)


ÇAYKUR RİZESPOR: Ramazan (4)- Sezer (4), Murat (4), Mesut (4), Osman (4)- Fahri (4), Zekiri (3)(Dk.74 Erkan 4), Şahin (5)(Dk. 83 Mehmet 3), Cenk (5)(Dk. 79 Cumali 4)- Jallow (4), Bikoko (4)


AKHİSAR BELEDİYESPOR: Oğuz (7)- Kürşat (7), Merter (7), Sanı (6)(Dk. 65 Bilal 6), Mert (5)(Dk. 71 Şehmus 7)- Anıl (7), Sertan (6)(Dk. 83 Dıego 7) , Uğur (7), Ahmet (7)- Mustafa (7), Gökhan (7)


GOLLER: Dk. 6 Anıl, Dk. 89 Mustafa (Akhisar Belediye), Dk. 38 Bikoko (PEN) (Çaykur Rizespor)


SARI KART: Cenk (Çaykur Rizespor), Mustafa, Ahmet, Bilal, Uğur, Oğuz (Akhisar Belediye)
 
  • Beğen
Tepkiler: Amaru Shady
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
hem Sakarya lig düştü, hem de Rize direk çıkamadı :zzz:
 
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Bank Asya 1. Lig'de Program Belli Oldu (15/05/2012)



Bank Asya 1. Lig'den Spor Toto Süper Lig'e yükselecek son takımın belli olacağı play-off maçlarının programı açıklandı.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, play-off ilk maçları 18 ve 19 Mayıs'ta oynanacak. Adanaspor ile Çaykur Rizespor arasındaki eşleşmede ilk maç, 18 Mayıs Cuma günü Adana 5 Ocak Stadı'nda saat 18.30'da başlayacak. Bu maçın rövanşı 22 Mayıs Salı günü saat 18.30'da Yeni Rize Şehir Stadı'nda oynanacak.

Play-off'un diğer eşleşmesinde ise Konyaspor ile Kasımpaşa karşılaşacak. İlk maç 19 Mayıs Cumartesi günü saat 18.30'da Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı'nda yapılacak. Bu maçın rövanşı 23 Mayıs Çarşamba günü Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda saat 18.30'da başlayacak.

Eşleşmelerden galip gelen takımlar, tarafsız sahada tek maç eleme usulünde final müsabakası yapacak. 27 Mayıs Pazar günü oynanacak finali kazanan takım, Spor Toto Süper Lig'e yükselecek.

Kaynak: Sporx
 
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
4 sezonda 4 takım düşürdü (16/05/2012)



Bank Asya 1. Lig'de sezonun ikinci yarısında teknik direktör Şaban Yıldırım'ın istifasının ardından bedelsiz olarak Sakaryaspor'un başına geçen Yılmaz Vural, adeta galibiyeti unuttu.


Takımının başında 13 maça çıkan Yılmaz Vural, bu maçlarda 9 mağlubiyet ve 4 beraberlik aldı. Vural, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Kartalspor, Elazığspor ve İstanbul Güngörenspor maçlarında sahadan beraberlikle ayrılarak sadece 4 puan toplayabildi.


Ligde kalma parolasıyla yeşil-siyahlı ekibin başına geçen deneyimli teknik adam, Konyaspor, Adanaspor, Göztepe, Karşıyaka, Denizlispor, Çaykur Rizespor, Kasımpaşa, Kayseri Erciyesspor ve Giresunspor karşılaşmalarında ise mağlup oldu.


Teknik direktör Yıldırım'dan takımı 17 puanla devralan Vural, geride kalan 13 haftalık dönemde takımına yalnızca 4 puan kazandırabildi. Topladığı 21 puanla puan cetvelinin 17'nci sırasında bulunan Vural'ın ekibi, gelecek sezon bir alt ligde mücadele edecek.


Aynı sezon çalıştırdığı iki takım da düştü


Memleketi Sakarya'da aradığını bulamayan Vural, geride kalan son 4 sezonda da istediği performansı sergileyemedi. Tecrübeli teknik direktörün aralıklarla çalıştırdığı Kocaelispor, Kasımpaşa, Konyaspor ve Sakaryaspor takımları son 4 sezonda bir alt lige düşmekten kurtulamadı.


2008 ve 2009 sezonunda Kocaelispor'u çalıştıran Vural, bir alt ligde şampiyon olduğu takımıyla aynı başarıyı Süper Lig'de gösteremedi. Vural, Körfez ekibiyle, 16 hafta boyunca 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 11 mağlubiyet alırken Kocaelispor, sezonu 17. sırada tamamlayarak küme düşmüştü.


Vural, 2009 ve 2010 sezonunda ise başarılı bir performans gösterdi. Ligin ilk 4 haftasında puan elde edemeyen Kasımpaşa'yı devralan Vural, sezon sona erdiğinde 10 galibiyet, 11 beraberlik ve 13 mağlubiyetle sezonu 11. sırada tamamlamıştı.


2010 ve 2011 sezonu ise Yılmaz Vural adına başarısız geçti. Vural'ın aynı sezon çalıştırdığı Kasımpaşa ve Konyaspor takımları da bir alt lige düşmekten kurtulamamıştı.


"En azından takımın geleceğini kurtardım"


Yılmaz Vural, Sakaryaspor ile galibiyet elde edemediğini ancak geleceğe yönelik genç oyuncular kazandığını anlattı.


Geldiği günden itibaren altyapıya yöneldiklerini anlatan Vural, “Takımımızın teknik anlamda, oyuncu kapasitesi anlamında, maddi anlamda gelişimine katkıda bulunmak amacındaydık. Tabi bu dönemde ligde kalsaydık amacımıza varmış olacaktık. Fakat malum transferin açılmaması ve bazı oyuncuların kaybedilmesi nedeniyle, takım kadro anlamında güçsüz hale gelmiş” dedi.


Vural, takımdaki oyuncu rotasyonunu artırmak için altyapıya ağırlık verdiklerini ifade ederek, bu bağlamda çok sayıda futbolcuyu profesyonel yaptıklarını söyledi.


Sakaryaspor'un maddi olarak kötü durumda bulunduğuna işaret eden Vural, “Benim dönemimde Fİ Yapı'nın sponsorluğunun dışında 1 kuruş para yansımadı takıma. Çocuklara antrenmana gelmeleri için her gün para verir duruma geldim. Bu şartlar altında takımın ligde kalmasını sağlayacak ortamı oluşturma şansı elimize gelmedi” diye konuştu.


Takımıyla galibiyet elde edemediğini aktaran Vural, şöyle devam etti:


“Keşke takımı ligde tutsaydık ama bunu başaramadık. Maalesef 13 maçta da galip gelemedik. Fakat hiçbir takım bizi eze eze yenemedi. Sahaya hep küçük çocuklarla çıktık ama rakiplerimiz bizi ezemedi. Benim amacım galip gelmek değildi, Sakaryaspor'un geleceğini kurtarmaktı. Kazansak ne olacaktı? Çünkü takımın düştüğü çoktan belli olmuştu. En azından takımın gelecekteki kadrosunu oluşturdum. Maçlara kazanamadık belki ama çok sayıda oyuncu kazandık.”


Yılmaz Vural'ın Sakaryaspor karnesi


22. Hafta: Konyaspor-Sakaryaspor: 1-0
23. Hafta: Sakaryaspor-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor: 0-0
24. Hafta: Kartalspor-Sakaryaspor: 1-1
25. Hafta: Sakaryaspor-Adanaspor: 2-3
26. Hafta: Denizlispor-Sakaryaspor: 4-0
27. Hafta: Sakaryaspor-Göztepe: 0-1
28. Hafta: Karşıyaka-Sakaryaspor: 1-0
29. Hafta: Sakaryaspor-Elazığspor: 3-3
30. Hafta: Çaykur Rizespor-Sakaryaspor: 1-0
31. Hafta: Sakaryaspor-Kasımpaşa: 1-2
32. Hafta: Sakaryaspor-İstanbul Güngörenspor: 2-2
33. Hafta: Kayseri Erciyesspor-Sakaryaspor: 2-0
34. Hafta: Sakaryaspor-Giresunspor: 1-2

Kaynak: Sporx
 
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Hakemler Açıklandı (17/05/2012)

Bank Asya 1. Lig'den Spor Toto Süper Lig'e yükselecek son takımın belli olacağı play-off ilk maçlarını yönetecek hakemler belli oldu.


Cuma günü Adanaspor - Çaykur Rizespor arasında saat 18:30'da oynanacak karşılaşmayı Süleyman Abay yönetecek.


19 Mayıs Cumartesi günü oynanacak Konyaspor - Kasımpaşa maçında ise Özgür Yankaya düdük çalacak.

Kaynak: Sporx
 
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Sakaryaspor'da Bölükbaşı dönemi (17/05/2012)



Bank Asya 1. Lig'den bir alt lige düşen Sakaryaspor'da görevinden ayrılan teknik direktör Yılmaz Vural'ın yerine Murat Bölükbaşı getirildi.


Kulüp Başkanı Vedat Yaşlıca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vural'ın gönüllü olarak herhangi bir ücret talep etmeden takımın başına geçtiğini ve 1 Haziran itibarıyla sözleşmesinin sona ereceğini söyledi.


Teknik direktör arayışına girdiklerini anlatan Yaşlıca, ''Yılmaz Vural'ın sözleşmesi ay başına kadar devam ediyor. Yılmaz Vural'a takıma verdiği hizmetten dolayı teşekkür ettim, Murat Bölükbaşı ile prensipte anlaştık. İnşallah 1 Haziran'da sözleşme imzalayacağız ama bugünden itibaren görevine başlıyor kendisi'' dedi.


Vural'ın takıma gönüllü olarak geldiğini anımsatan Yaşlıca, ''Herhangi bir ücret talep etmeden geldi ve takımı ligde tutmaya çalıştı. Murat Bölükbaşı da başarılı bir dönem geçirmişti takımın başında. Bugün de görevine başlıyor. Hedeflerini ve çalışma tarzını iyi biliyorum. Hedeflerimize en uygun kişi Murat Bölükbaşı ve onunla anlaştık. Kendisi de Sakaryalı ve uzun süredir tanışıyoruz. Sıkıntı yaşamayacağımızı biliyorum'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sporx


---------- Eklendi @ 17:00:15 ---------- Yazıldı @ 16:59:17 ----------

Kartalspor'da ayrılık



Bank Asya 1. Lig takımlarından Kartalspor, orta saha oyuncusu Gökhan Güney ile yollarını ayırdı.


Kartalspor Kulübü'nden yapılan açıklamada, gelişen şartlar nedeniyle, kulübe uzun yıllar hizmet eden Gökhan Güney ile karşılıklı olarak yol ayrılığı kararı alındığı bildirildi.


Yapılan açıklamada, ''Geçmişte ve günümüzde Kartalspor formasını her giydiğinde formasının hakkını sonuna kadar veren değerli oyuncumuza teşekkür ediyor, bundan sonraki futbol yaşantısında başarılar diliyoruz'' ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Sporx
 
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Rize'yi M'Billa Yuttu! (18/05/2012)

Bank Asya 1. Lig play off ilk maçında Adanaspor, kendi sahasında Çaykur Rizespor ile karşı karşıya geldi. Adana 5 Ocak Stadı'nda oynanan karşılaşmayı ev sahibi ekip 3-1 kazanarak rövanş için avantajlı bir skor elde etti.

Karşılaşmada Adanaspor'a galibiyeti getiren golleri 55. dakikada Barbaros Barut, 57 ve 60. dakikalarda ise M'Billa kaydetti. Çaykur Rizespor'un ise 62. dakikada Jallow ile bulduğu tek gol ise teselliden öteye gidemedi.

Öte yandan mücadelenin uzatma dakikalarında Çaykur Rizespor lehine gelişen bir pozisyon direkten oyun alanına döndü.İki takımı ikinci kez karşı karşıya getirecek rövanş karşılaşması 22 Mayıs Salı akşamı Yeni Rize Şehir Stadı'nda saat 18.30'da başlayacak. Bu maçı ise Yunus Yıldırım yönetecek.


Play-off'un bir diğer mücadelesinde ise Konyaspor, sahasında Kasımpaşa'yı ağırlayacak. Bu müsabakalarda galip gelen takımlar tarafsız sahada tek maç eleme usulünde final müsabakası yapacak. 27 Mayıs Pazar akşamı oynanacak finali kazanan kulüp, Spor Toto Süper Lig'e yükselecek.

Adanaspor: 3 - Çaykur Rizespor: 1
Stat: 5 Ocak
Hakemler: Süleyman Abay, Cemal Bingül, Mustafa İspiroğlu
Adanaspor: Zülküf, Koray, Mbılla (Dk. 87 Yaser), Adnan, Kibong, Burak (Dk. 74 Rahman), Barbaros, Tuna, İlkem, Talha (Dk. 90 Okan), İzzet
Çaykur Rizespor: Ramazan Kurşunlu, Sezer, Mesut, Cumhur, Fahri (Dk. 79 Ramazan Durdu), Bikoko, Şahinali, Cenk (Dk. 59 Jallow), Murat Sözgelmez (Dk. 79 Engin), Erkan, Osman
Goller: Dk. 55 Barbaros, Dk. 57 ve 60 Mbilla (Adanaspor), Dk. 62 Jallow (Çaykur Rizespor)
Sarı Kartlar: Dk. 22 Cumhur, Dk. 28 Osman, Dk. 45 Sezer, Dk. 71 Murat (Çaykur Rizespor), Dk. 39 İlkem, Dk. 63 Kibong, Dk.90+2 Barbaros Dk.90+3 Zülküf (Adanaspor)


Kaynak: Sporx
 
klongs

klongs

Üye
mbillanin golu superdi
 
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
Sakarya'nın işi çok zor. Üzülüyorum :)

---------- Eklendi @ 11:47:06 ---------- Yazıldı @ 11:46:27 ----------

ama Yılmaz Vural komik adam :ehe
 
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
mbillanin golu superdi
izleyemedim ben:(


---------- Eklendi @ 11:55:36 ---------- Yazıldı @ 11:54:27 ----------

İzmir'i temsil eden 3 takım var, bırak Süper Lig'e çıkmayı düşmemek için oynadılar, Akhisar azcık bütçesiyle şampiyon oldu:angry:
 
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye

izleyemedim ben:(


---------- Eklendi @ 11:55:36 ---------- Yazıldı @ 11:54:27 ----------

İzmir'i temsil eden 3 takım var, bırak Süper Lig'e çıkmayı düşmemek için oynadılar, Akhisar azcık bütçesiyle şampiyon oldu:angry:

inanç meselesi :ehe
 
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Paşa Avantajı Kaptı (19/05/2012)



Bank Asya 1. Lig Play-Off ilk maçında Konyaspor ile Kasımpaşa karşı karşıya geldi. Konya Atatürk Stadyumu'nda oynanan maçtan gülen taraf 2-0'lık skorla konuk ekip Kasımpaşa oldu.


İlk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlanan zorlu mücadelede Kasımpaşa'ya galibiyeti getiren goller, 74. dakikada Adem Büyük ile 82. dakikada Nikolay Dimitrov'dan geldi.


İki takımı ikinci kez karşı karşıya getirecek rövanş karşılaşması, 23 Mayıs Çarşamba akşamı Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda saat 18.30'da başlayacak.


İLK TEHLİKE 33. KONYASPOR'DAN


İlk yarım saatlik dilimi orta saha mücadelesi şekilde geçen mücadelede, ilk heyecan 33. dakika içerisinde yaşandı.


Atılan uzun topta hızıyla defansın arkasına sarkarak kaleciyle karşı karşıya kalan Konyaspor'da Ali Dere, müsait pozisyonda topu kalecinin ellerine teslim etti.


Bu pozisyondan sonra temponun yükseldiği mücadelede aynı dakika içerisinde Kasımpaşa'dan Dimitrov, Konyaspor ceza sahasına kadar girip etkili bir vuruş yapmasına rağmen, net bir gol fırsatından yararlanamadı.


KIRMIZI ÇIKMADI


44. dakikada hakem Özgür Yankaya çok tartışılacak bir karara imza attı. Konyaspor'lu Erdinç'in, Kasımpaşa'lı Murat'ın sağ omzuna doğru yaptığı harekete sarı kart gösteren Özgür Yankaya'ya Kasımpaşa'lı futbolculardan yoğun bir itiraz geldi. Mücadelenin ilk yarısı golsüz sonuçlandı.


KONTROL KASIMPAŞA'DA


İkinci yarıya oyuncu değişikliği ile giren Konyaspor, 56. dakikada Alvaro Mejia'nın kafa vuruşunda gole çok yaklaştı.


Bu pozisyondan sonra önce oyunu dengeleyen Kasımpaşa, sonra maçta kontrolü tamamen eline aldı. Konuk ekip Kasımpaşa, 59. dakikada Murat Akın'ın uzaklardan gelen şutunda gole çok yaklaştı.


Konyaspor'da ise 63. dakikada Gökhan Emreciksin'in frikiği yan ağlarda kaldı.


ADEM'DEN HARİKA GOL


İkinci yarıda rakibine oranla daha iyi futbol oynayan Kasımpaşa, 74. dakikada Adem Büyük'ün ayağından golü buldu. Ceza sahası dışında rakibini bacak arasından güzel bir çalımla geçen Adem Büyük, sert ve düzgün bir vuruşla toğu ağlara gönderdi.


PAŞA FARKI İKİYE ÇIKARDI


Maçta skoru belirleyen gol ise 82. dakikada Nikolay Dimitrov'dan geldi. Kasımpaşa bu golle farkı ikiye çıkarttı ve sahadan 2-0'lık galibiyet ile ayrıldı.


Bu sonuçla Kasımpaşa, Konya deplasmanından galibiyet ile dönerek, rövanş karşılaşması için önemli bir avantaj elde etti.


RÖVANŞ ÇARŞAMBA GÜNÜ


İki takımı ikinci kez karşı karşıya getirecek rövanş karşılaşması, 23 Mayıs Çarşamba akşamı Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda saat 18.30'da başlayacak.


Yarı Final müsabakalarında galip gelen takımlar tarafsız sahada tek maç eleme usulünde final müsabakası yapacak. 27 Mayıs Pazar akşamı oynanacak finali kazanan kulüp, Spor Toto Süper Lig'e yükselecek.



Stat: Atatürk
Hakemler: Özgür Yankaya, Mustafa Sönmez, Bahtiyar Birinci
Konyaspor: Pawelek, Erdinç (Dk. 46 Abdülkerim), Selim, Gökhan, Robak, Tolga, Recep (Dk. 78 Ertuğrul),Perez, Ali, Serkan (Dk. 78 Can), Muhammet
Kasımpaşa: Tolga, Erdi, Sancak, Özgür (Dk. 64 Ali), Sarmov, Dimitrov (Dk. 85 Hüseyin), De Santos, Adem (Dk. 76 Azar Karadaş), Abdülhamit, Gökhan, Murat
Goller: Dk. 73 Adem, Dk. 82 Dimitrov(Kasımpaşa)
Sarı Kartlar: Dk. 9 Dimitrov, Dk. 51 Sancak, Dk. 62 Abdülhamit, Dk. 85 Sarmov, Dk. 90 Azar(Kasımpaşa), Dk. 43 Erdinç, Dk. 79 Perez(Konyaspor)

Kaynak: Sporx
 
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Rizespor mu, Adanaspor mu? (22/05/2012)

Bank Asya 1.Lig'den Spor Toto Süper Lig'e yükselecek son takımın belli olacağı play-off'larda gözler ikinci maçlara çevrildi.

Günün kritik mücadelesinde Çaykur Rizespor sahasında Adanaspor'u konuk edecek. 22 Mayıs Salı akşamı Yeni Rize Şehir Stadı'nda saat 18.30'da başlayacak karşılaşmayı hakem Yunus Yıldırım yönetecek. Zorlu 90 dakika TRT1'den naklen ekranlara gelecek.

Play-off'ta 18 Mayıs Cuma günü oynanan ilk maçta Adanaspor, Çaykur Rizespor'u 3-1 yenmişti.

Final 27 Mayıs Pazar günü yapılacak

Bu eşleşmeden galip çıkan taraf; Kasımpaşa-Konyaspor eşleşmesinin galibiyle final maçına çıkacak. 27 Mayıs Pazar akşamı oynanacak finali kazanan kulüp, Spor Toto Süper Lig'e yükselecek.

MUHTEMEL 11'LER

Ç.RİZESPOR

Ramazan Kurşunlu
Sezer
Murat Sözgelmez
Mesut
Cumhur
Şahin Ali
Cenk
Erkan
Osman
Fahri
Bikoko

ADANASPOR
Zülküf
Koray
Tuna
Adnan
Burak
Barbaros
İlkem
Talha
İzzet
Kibong
Mbilla


Kaynak: Sporx
 
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
Rize'nin işi zor ama imkansız değil. :kop2:
hadi bakalım kolay gelsin :ehe
 
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Adanaspor Finale Yürüdü! (22/05/2012)

Bank Asya 1. Lig Play-Off yarı final ikinci maçında Çaykur Rizespor ile Adanaspor karşı karşıya geldiler. Adana'da oynanan ilk mücadeleyi 3-1'lik skorla kazanan Adanaspor Rize Yeni Şehir Stadı'nda oynanan mücadeleyi de 1-0'lık skorla kazanmayı başardı.

Karşılaşmada Adanaspor'a galibiyeti getiren golü 47. dakikada Yaser Yıldız kaydederken; oldukça gergin bir atmosferde oynanan mücadelede Çaykur Rizespor'dan Mesut Yılmaz karşılaşmanın 75. dakikasında kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Bu sonuçla birlikte Adanaspor, Spor Toto Süper Lig'e yükselecek son takımı belirleycek Play-Off'da finale ulaşmayı başarırken; turuncu beyazlıların finaldeki rakibi Kasımpaşa - Konyaspor eşleşmesinin galibi olacak.

Çaykur Rizespor: 0 - Adanaspor: 1

Stat: Yeni Şehir

Hakemler: Yunus Yıldırım, Ali Saygın Ögel, Volkan Narinç

Çaykur Rizespor: Ramazan Kurşunlu, Osman Fırat, Mesut Yılmaz, Sezer, Engin Aktürk, Erkan Kaş, Ramazan Durdu (Dk. 68 Cumhur), Şahinali (Dk. 68 Fahri), Cenk Ahmet (Dk. 73 Mehmet Al), Jallo, Bikoko

Adanaspor: Zülküf, İzzet, Koray, Tuna, İlkem, Nbamba, Adnan, Barbaros, Rahman (Dk. 46 Yaser), Talha (Dk. 84 Fevzi), Mbilla Gol: Dk.47 Yaser (Adanaspor)

Kırmızı kart: Dk. 75 Mesut Yılmaz (Çaykur Rizespor)

Sarı kartlar: Dk. 12 Ramazan Durdu, Dk. 40 Erkan Kaş, Dk. 73 Engin Aktürk (Çaykur Rizespor) Dk. 19 Rahman, Dk. 87 Zülküf (Adanaspor)

Kaynak: Sporx
 
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Son Bilet Pazar Günü Verilecek

Futbolda Bank Asya 1. Lig'de Adanaspor ile Kasımpaşa arasındaki play-off final maçı, 27 Mayıs Pazar günü Ankara'da oynanacak.


Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Spor Toto Süper Lig'e çıkacak son takımın belli olacağı play-off finalinin, 27 Mayıs Pazar günü Adanaspor ile Kasımpaşa arasında oynanacağı bildirildi.


Tek maçlı eleme usulüne göre Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak Bank Asya 1. Lig play-off final maçının saat 19.00'da başlayacağı kaydedildi.


Bank Asya 1. Lig'i 6. sırada tamamlayarak play-off oynama hakkı elde eden Adanaspor, play-off yarı finallerinde Çaykur Rizespor'u 1-0 ve 3-1 yenerek finale yükseldi.


Ligi 4. sırada tamamlayarak play-off oynama hakkı elde eden Kasımpaşa ise Konyaspor'u 2-0 ve 4-0'lık skorlarla mağlup ederek finalde mücadele hakkını elde etti.

Kaynak: Sporx
 
klongs

klongs

Üye
bu sene adanaspor superlige cikacak
 


Üst Alt