Bank Asya 1.Lig Haberleri

Sponsorlu Bağlantılar

SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Deplasman Takımları Kârlı Kapattı! (14/02/2012)

Bank Asya 1. Lig'de 21. haftada oynanan 9 karşılaşmanın 4'ünü deplasman ekipleri galip tamamladı.


Ligde 21. haftada lider Elazığspor, takipçisi Kasımpaşa'nın yanı sıra Akhisar Belediyespor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda 3 puan kazanan ekipler oldu. Diğer 4 müsabakanın berabere tamamlandığı 21. haftada, kendi evinde kazanan tek ekip Bucaspor'u 1-0 mağlup eden Konyaspor oldu.
21. hafta şu ana kadar oynanan müsabakalarda 3. haftadan sonra deplasman takımlarının en başarılı olduğu hafta olarak dikkati çekti. 3. haftada 7 takım deplasmandan galibiyetle dönerken, 1 müsabaka berabere tamamlanmış, 1 maç da ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sona ermişti.


Toplam 35 sarı kartın kullanıldığı 21. haftada hakemler 3 kırmızı kart gösterdi.


Ligde toplamda 8, üst üste 7 haftayı lider tamamlayan Elazığspor, deplasmanda Çaykur Rizespor karşısında 2-0 geriye düşmesine rağmen rakibini 5-3 mağlup ederek, liderlik koltuğunu Kasımpaşa'ya bırakmadı.


Kasımpaşa'nın 2. sıradaki yerini koruduğu ligde, ilk 6 sıradaki ekiplerle ve düşme hattındaki takımlar değişmedi.




Bank Asya 1. Lig'de 22. haftanın programı şöyle:


18 Şubat Cumartesi:
13.30 Kayseri Erciyesspor-Karşıyaka
16.00 Gaziantep B.B.-Akhisar Belediyespor
19.00 Kasımpaşa-Çaykur Rizespor
19 Şubat Pazar:
13.30 Konyaspor-Sakaryaspor
13.30 Elazığspor-İstanbul Güngörenspor
13.30 TKİ Tavşanlı Linyitspor-Denizlispor
16.00 Göztepe-Giresunspor
19.00 Adanaspor-Boluspor
20 Şubat Pazartesi:
19.00 Bucaspor-Kartalspor


----------Eklendi @ 15:59:45 ---------- Yazıldı @ 15:58:27 ----------

Tavşanlı'dan Beşiktaş'a İcra Takibi (14/02/2012)

Bank Asya 1. Lig takımlarından TKİ Tavşanlı Linyitspor'un kulüp yönetimi, futbolcu Mehmet Akyüz'ün transferinden kalan 300 bin lira alacağın ödenmediği gerekçesiyle Beşiktaş Kulübü'ne icra takibi başlattı.




TKİ Tavşanlı Linyitspor avukatı Osman Oğun Ünler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbolcu Mehmet Akyüz'ün, geçen sezon sonunda 900 bin lira bonservis bedeliyle Beşiktaş'a transfer olduğunu bildirdi.


İki kulüp arasında yapılan sözleşme gereği, Beşiktaş Kulübü'nün, transferden kalan 300 bin lirayı 31 Aralık 2011'e kadar ödenmesi gerektiğini belirten Ünler, alacağın icra yoluyla tahsili amacıyla adli mercilere başvurduklarını ifade etti.

Kaynak: Sporx
 


SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Yıldırım Dönemi Sona Erdi! (15/01/2012)

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Sakaryaspor'un Teknik Direktörü Şaban Yıldırım'ın, Akhisar Belediye Gençlikspor karşısında alınan 3-1'lik mağlubiyetin ardından, "Görevimi bırakmıyorum" demesine rağmen, yönetim ile yaptığı görüşmenin ardından görevi bırakmayı kabul ettiği belirtildi.





Teknik direktör Şaban Yıldırım, Halit Evin başkanlığındaki yönetim tarafından görevinden alınmıştı. Daha sonra Erdal Taşkın başkanlığında oluşan yeni yönetim tarafından yeniden takımın başına getirilen teknik direktör Şaban Yıldırım, bu kez Sakaryaspor'un son üç maçta kendi evinde Boluspor'a 7-2, deplasmanda Bucaspor'a 3-0 ve son olarak pazartesi akşamı kendi evinde Akhisar Belediye Gençlikspor'a 3-1 yenilmesinin ardından yönetim tarafından görevinden alındı. Maç sonrasında "Görevi bırakmıyorum" şeklinde açıklama yapan Yıldırım'ın, yönetimin isteği ile görevinden ayrılmayı kabul ettiği öğrenildi. Yıldırım, görevinden ayrıldığını yönetimin açıklayacağını belirtti. Bu arada Yeşil-Siyahlı yönetim, takımın başına kimin getirileceği konusunda bir açıklamada bulunmadı.

Kaynak: Sporx
 
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
22.Hafta Hakemleri (15/01/2012)

Bank Asya 1. Lig'de 22. hafta müsabakalarını yönetecek hakemler belli oldu.


Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, 1. Lig'de 22. hafta karşılaşmalarında görev alacak hakemler şunlar:


18 Şubat Cumartesi:
13.30 Kayseri Erciyesspor-Karşıyaka: Taner Gizlenci
16.00 Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Akhisar Belediyespor: Aytekin Durmaz
19.00 Kasımpaşa-Çaykur Rizespor: Hüseyin Göçek


19 Şubat Pazar:
13.30 Tavşanlı Linyitspor-Denizlispor: Hakan Ceylan
13.30 Konyaspor-Sakaryaspor: Çağatay Şahan
13.30 Elazığspor-İstanbul Güngörenspor: Koray Gençerler
16.00 Göztepe-Giresunspor: Volkan Bayarslan
19.00 Adanaspor-Boluspor: Kutluhan Bilgiç


20 Şubat Pazartesi:
19.00 Bucaspor-Kartalspor: Mustafa Öğretmenoğlu


----------Eklendi @ 12:37:50 ---------- Yazıldı @ 12:37:00 ----------

Giresun'da Şok İstifa (15/02/2012)



Giresunspor'un teknik direktörü Bahri Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Giresunspor'un teknik direktörlük görevinden istifa ettiğini söyledi.


Bugün itibariyle Giresunspor'daki görevinden ayrıldığını ifade eden Kaya, ''Görülen lüzum üzerine istifa gerekçelerim saklı kalmak kaydıyla bir buçuk yıllık onurlu mücadeleden bugünden itibaren ayrıldım. Detaylı açıklamaları ilerleyen günlerde yapacağım'' dedi.
 
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Yılmaz Vural'ın Yeni Takımı (16/02/2012)


Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Sakaryaspor'da, Şaban Yıldırım'ın istifasıyla boşalan teknik direktörlük görevine Yılmaz Vural getirildi.




Sakaryaspor Kulübü Başkanı Erdal Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sakaryaspor'un Bank Asya 1. Lig sıralamasındaki yerinin Sakarya'ya yakışmadığını söyledi.


Yaşanan olumsuzluklardan sonra yeni bir başlangıç olması ve Sakaryaspor'un Bank Asya 1. Lig'de kalması için ''kan değişimi'' ihtiyacının ortaya çıktığını ifade eden Taşkın, şöyle konuştu:


''Sakaryaspor'un başarısı için büyük hizmetler veren Şaban Yıldırım'ın istifası sonrasında teknik direktör Yılmaz Vural ile anlaştık. Donanımı, geçmişi ve kariyeriyle Türk futboluna uzun yıllar hizmetlerde bulunmuş, aynı zamanda Sakaryamızın evladı olan Yılmaz Vural ile el sıkıştık. Hocamız bugün şehre gelerek, futbolcular ve teknik ekiple tanışacak. Yılmaz Vural, yarın yapılacak antrenmanı yönetecek ve Konyaspor deplasmanında takımın başında olacak.''


Taşkın, Vural ile sezon sonuna kadar anlaştıklarını kaydetti.
 
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Çaykur Rize, Giray Bulak'a Emanet (17/02/2012)

Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor, teknik direktör Giray Bulak ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladı.

Kulüp Basın Sözcüsü Aykut Ferah, AA muhabirine, teknik direktör Hüseyin Kalpar'ın görevden ayrılmasının ardından, teknik direktör arayışlarının sürdüğünü anımsatarak, ''Görüşmeler sonrası Giray Bulak ile anlaşmaya vardık. Hocamız ile bir 1.5 sözleşme imzaladık'' dedi.



Bulak'ın deneyimli bir isim olduğunu ifade eden Ferah, ''Hocamız daha önce çalıştırdığı takımlarda başarılı olmuş. Yaptığımız görüşmede de hedeflerimiz örtüştü. Hocamızla istediğimiz hedeflere ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz'' diye konuştu.

Bu arada, teknik direktör Bulak'ın yarın Çaykur Rizespor'un Kasımpaşa ile kendi evinde yapacağı maçı tribünden takip edeceği öğrenildi.


----------Eklendi @ 14:03:41 ---------- Yazıldı @ 14:02:48 ----------

Zorlu Maçta Saha ve Saat Değişikliği

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile Akhisar Belediyesi Gençlikspor arasında oynanacak Bank Asya 1. Lig 22. hafta müsabakasının saha ve saatinde değişiklik yapıldı.


Daha önce 18 Şubat 2012 Cumartesi günü Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nda saat 16.00'da başlayacağı açıklanan karşılaşma, aynı gün saat 13.30'da GASKİ Spor Tesisleri'nde oynanacak.

Kaynak: Sporx
 
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Günün Haberleri (18 ve 19 Şubat 2012)

Antep'te Gülen Yok

Banks Asya 1. Lig'in 22. haftasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile Akhisar Belediyespor karşı karşıya geldi.


Gaski Tesisleri'nde oynanan mücadele karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.


Ev sahibi ekip karşılaşmanın 21. dakikasında Ramazan ile 1-0 öne geçmesine rağmen 41. dakikada Şehmus'un golüne engel olamadı ve sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.


Maçtan dakikalar
6. dakikada gelişen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor atağında sağ kanattan Ahmet'in pasıyla ceza sahası dışında buluşan Ramazan'ın vuruşu kaleci Oğuz'da kaldı.


21. dakikada Kenan'ın ara pasıyla Akhisar Belediyespor ceza sahası içine giren Ramazan, kaleci Oğuz'u da geçerek topu boş filelere bıraktı: 1-0


41. dakikada Hakan'ın kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde Şehmus'un kafa vuruşunu kaleci Onur elinden kaçırınca top ağlara gitti: 1-1


49. dakikada Akhisar Belediyespor'un geliştirdiği atakta Hakan sağ kanattan getirdiği topu ceza sahası içindeki Mert'e verdi. Mert kaleci Onur ile karşı karşıya kalmasına rağmen topu yandan auta attı.


68. dakikada sağ kanattan Ahmet Devret'in ortasına Serdar'ın plase vuruşunda top kaleci Oğuz'da kaldı.


79. dakikada Volkan'ın pasında ceza sahası yayı üzerinde topla buluşan Kenan'ın müsait durumdaki vuruşun üstten farklı şekilde auta gitti.


STAT: Gaski Tesisleri


HAKEMLER: Aytekin Durmaz (6), Nihat Mızrak (6), Emre Suna (6).


GAZİANTEPSPOR: Onur Bulut (5)- Ferit (6), Cihan (5), Abdullah (5)(Dk.10 Serdar 6), Kenan (5), Ramazan (6), Veysel (4), Ahmet Devret (4), Ufuk (4)(Dk.53 Volkan 4), Samet (4)(Dk.81 Uğur 4), Turgay (5)


AKHİSAR BELEDİYESPOR: Oğuz (5)- Serkan (5), Kürşat (5), Merter (4), Mert (5)(Dk.58 Ahmet Cebe 4) Sertan (6), Mustafa (4)(Dk.65 Anıl 4), Emrah (6), Gökhan (5), Hakan (6), Şehmus (6)(Dk.90 Adınoy Sani)


GOLLER: Dk.21 Ramazan (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor), Dk.41 Şehmus (Akhisar Belediyespor)

Eski GS'li Serileri Sonlandırdı!

Bank Asya 1. Lig'in 22. hafta karşılaşmasında Kasımpaşa ile Çaykur Rizespor kozlarını paylaştı. Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan mücadeleden Karadeniz ekibi 2-1'lik skorla galip ayrıldı.


Rizespor'a galibiyeti getiren goller 27. dakikada Jallow ve 56. dakikada Galatasaray altyapısından yetişen Cumhur Yılmaztürk'ten geldi. Kasımpaşa'nın tek sayısını ise 79. dakikada Adem Büyük kaydetti. Ayrıca ev sahibi ekipte Barış 87. dakikada 2. sarı kart ile cezalandırılarak takımını 10 kişi bıraktı.


Maçın son anlarında Kasımpaşalı bir grup taraftar, bulundukları tribünlerin koltuklarını kırarak sahaya fırlattı. Güvenlik görevlileri zamanında müdahalede bulunarak, olayların büyümesini engelledi.


Bu skorun ardından 9 haftadır üç puan hasreti çeken Çaykur Rizespor galibiyete ulaştı ve 35 puana yükselerek 5. sıraya yerleşti. 8 haftadır mağlubiyet yüzü görmeyen Kasımpaşa'nın ise serisi sonlandı ve İstanbul ekibi 41 puan ile 2. sırada kaldı.




Birinci Lig'in 23. haftasında Kasımpaşa deplasmanda İstanbul Güngörenspor ile karşılaşacakken, Ç. Rizespor ise evinde Erciyesspor'u ağırlayacak.


Stat: Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan
Hakemler: Hüseyin Göçek , Orkun Aktaş , Serkan Akarca
Kasımpaşa: Tolga , Sancak , Ali Bilgin (Dk. 58 Şahin ), Barış , Dimitrov (Dk. 58 Hüseyin Yoğurtçu ), Sarmov , Murat Akın , Abdulhamit , İbrahim Halil (Dk. 68 Gökhan Güleç ), Robledo , Adem Büyük
Çaykur Rizespor: Ramazan , Sezer , Mesut , Cumhur , Fahri Tatan , Jallow (Dk. 90+4 Zeqiri ), Şahinali (Dk. 84 Aytek ), Cenk Ahmet , Murat Sözgelmez , Erkan (Dk. 89 Çağrı ), Osman
Goller: Dk. 27 Jallow, Dk. 56 Cumhur (Çaykur Rizespor), Dk. 79 Adem Büyük (Kasımpaşa)
Kırmızı kart: Dk. 87 Barış (Kasımpaşa)



Erciyes Kaçtı, Karşıyaka Yakaladı!

Bank Asya 1. Lig'in 22. haftasında Kayseri Erciyesspor ile Karşıyaka karşı karşıya geldiler. Kayseri Atatürk Stadyumu'nda oynanan mücadelede kazanan çıkmazken; ekipler sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldılar.
Ev sahibi Kayseri Erciyesspor karşılaşmanın 76. dakikasında Emrah Bozkurt'un kaydettiği golle 1-0 öne geçerken; konuk Karşıyaka 87. dakikada Özgürcan Özcan'ın ayağından bulduğu golle bir puanı hanesine yazdırmayı başardı.
Bu sonuçla birlikte iki ekipte puanını 30'a yükseltmeyi başardı. Ligin 23. haftasında Karşıyaka evinde Tavşanlı Linyitspor'u ağırlarken; Kayseri Erciyesspor, Çaykur Rizespor deplasmanına konuk olacak.


Kayseri Erciyesspor: 1 - Karşıyaka: 1
Stat: Atatürk Spor Kompleksi Yan Açık Saha
Hakemler: Taner Gizlenci, Arkın Akgöl, Erdem Gökalp
Kayseri Erciyesspor: Ferhat, Fatih Kılıçkaya, Cemil, Emrah Bozkurt, Insa Sylla, Orhan, Serkan (Dk. 82 Metin Tuğlu), Kemal Okyay (Dk. 68 Mehmet Ayaz), Recep Berk, Davut, Wasswa
Karşıyaka: Recep, Burak, Şaban, Emrah Şentürk (Dk. 80 Özgürcan), Murat, Fatih Şen, Özgür, Cihan (Dk. 84 Mutlu), Ufukhan, Akbetu (Dk. 68 Bülent), Mahmut
Goller: Dk. 76 Emrah (Kayseri Erciyesspor), Dk. 87 Özgürcan (Karşıyaka)
Sarı kartlar: Dk. 37 Mahmut, Dk. 51 Akbetu (Karşıyaka), Dk. 83 Insa Sylla, Dk. 87 Wasswa, Dk. 90 Mehmet Ayaz (Kayseri Erciyesspor)

Elazığ Öldü Öldü Dirildi

Bank Asya Birinci Lig'de şampiyonluğun en önemli adaylarından biri olan Elazığsor kendi evinde Güngörespor'u 3-2 ile geçti.


Elazığ Atatürk Stadı'nda oynanan ve Koray Gençerler'in yönetiği mücadelede Elazığspor 27. dakikada Sinan Özkan'ın attığı gol ile 1-0 öne geçti. Bu gole ise Güngörenspor ise 41. dakikada Mehmet Şen ile yanıt verdi ve mücadelenin ilk yarısı 1-1 sona erdi.




Hem bir üst lige yükselmek hem de Bank Asya Birinci Lig'i şampiyon olarak tamamlamak isteyen Hüsnü Özkara yönetimindeki Elazığspor 53. dakikada Arif ile tekrar öne geçerken mücadeleden kopmayan lig sonuncusu Güngörenspor 69. dakikada yine Mehmet Şen'in attığı golle skoru 2-2'ye getirdi. Bu golün ardından kendine gelen Elazığspor 83. dakikada İsmail'in attığı golle galibiyete uzandı ve 3 puanı hanesine yazdırdı.


Alınan bu sonucun ardından Elazığspor puanını 45'e çıkartırken konuk ekip Güngörenspor ise 11 puanda kaldı.


Elazığspor ligde bir sonraki hafta Akhisar deplasmanına konuk olurken Güngörenspor kendi evinde Kasımpaşa ile karşı karşıya gelecek.


Stat: Elazığ Atatürk
Hakemler: Koray Gençerler, Birol Güldane, Serkan Olguncan
Elazığspor: Ahmet, Ozan, Sinan Özkan (Dk. 85 Alaattin -), Arif, Görkem, Göksu (Dk. 46 Yusuf), Murat, Köksal, Murat Kayalı , Rıdvan, Oktay (Dk. 76 İsmail)
İstanbul Güngörenspor: Egemen, Erhan, Mustafa, İbrahim , Kürşat (Dk. 86 Sinan -), Özgür , Owusu, Mehmet Şen (Dk. 79 Yunus ), Pekin, Paul, Emrah (Dk. 71 Mehmet)
Goller: Dk. 27 Sinan Özkan, Dk. 53 Arif, Dk. 82 İsmail (Elazığspor), Dk. 41 ve 68 Mehmet Şen (İstanbul Güngörenspor)
Sarı Kartlar: Dk. 90+1 Yusuf (Elazığspor), Dk. 90+1 Erhan (İstanbul Güngörenspor)


Sakarya Vural'la da Kazanamadı

Bank Asya 1. Lig'in 22. haftasında Konyaspor ile Sakaryaspor karşı karşıya geldiler. Konya Atatürk Stadyumu'nda oynanan mücadeleden yeşil-beyazlı ekip 1-0 galip ayrılmayı başardı. Böylece Sakaryaspor yeni teknik direktörü Yılmaz Vural'ın yönetiminde çıktığı ilk maçtan mağlubiyetle ayrılmış oldu.



Konyaspor'un golünü 39. dakikada Gökhan Emreciksin kaydederken; Mehmet Abdullah Çoban 54. dakikada gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kalarak Konyaspor'u sahada eksik bıraktı.

Bu sonuçla birlikte Konyaspor 39 puanla 3. sıraya yükselirken; Sakaryaspor 17 puanda kaldı. Ligin 23. haftasında Konyaspor, Kartalspor deplasmanına konuk olurken; Sakaryaspor kendi sahasında Gaziantep Büyükşehir Belediyesini ağırlayacak.


----------Eklendi @ 17:02:58 ---------- Yazıldı @ 17:01:53 ----------

Denizli 6 Dakika da Bitirdi

Bank Asya 1. Lig'de 22. hafta mücadelesinde Tavşanlı Linyitlispor'la Denizlispor kozlarını paylaştı.


Tavşanlı Ada İlçe Stadı'nda oynanan karşılaşma Denizlispor'un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.




18. dakikada Ümit Tütünci'nün attığı golle 1-0 öne geçen ev sahibi ekibe 76. dakikada Dilaver Güçlü, 82'de de Haluk Türkeri cevap verdi.


Bu sonucun ardından Tavşanlı Linyitspor 28 puanda kalırken Denizlispor ise 23 puana ulaştı.


Ligin gelecek haftasında Tavşanlı deplasmanda Karşıyaka ile karşı karşıya gelecek olurken, Denizlispor sahasında Bucaspor'u konuk edecek.


Stat: Tavşanlı Ada
Hakemler: Hakan Ceylan, Muharrem Yılmaz, Özgür Fatih Kalaycı
TKİ Tavşanlı Linyitspor: Yavuz, Hasan, İsmail, Ferhat, Mehmet Besler, Semavi, Serkan, Şener(Dk. 71 Mesut), Ahmet, Ümit(Dk. 79 Kingsley), Abdi(Dk. 56 Emrah)
Denizlispor: Yakup, Murat (Dk. 68 Dilaver), Ragıp, Gohou(Dk. 62 Haluk), Emin, Veli(Dk. 46 Eser), Güray, Furkan, Fatih Yiğen, Caner, Erhan
Goller: Dk. 18 Ümit (TKİ Tavşanlı Linyitspor), Dk. 76 Dilaver, Dk. 82 Haluk (Denizlispor)
Sarı kartlar: Dk. 86 Mehmet Besler, Dk. 90 Hasan (TKİ Tavşanlı Linyitspor), Dk. 39 Veli, Dk. 53 Emin (Denizlispor)

Kaynak: Sporx
 
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Adana'da Sessiz Gece (19/02/2012)

Bank Asya 1. Lig'in 22. haftasında Adanaspor ile Boluspor karşı karşıya geldi.




Zirveden gittikçe uzaklaşan Boluspor, Adana deplasmanından da üç puan çıkaramadı ve karşılaşma 0-0 sona erdi.


Konuk ekip Boluspor'da Onur Bektaş 90. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.


Bu sonuçla Boluspor puanını 35 yaparak kendisine 5. sırada yer bulurken Adanaspor 29 puanla 10. sırada kaldı.


Stat: 5 Ocak
Hakemler: Kutluhan Bilgiç, Cevdet Kömürcüoğlu, Ahmet Şimşek
Adanaspor: Tolgahan, Koray, Mbilla, Yaser (Dk. 46 Burak ), Adnan, Kibong, Merthan, Rahman (Dk. 74 Okan ), İlkem, Talha (Dk. 43 Fevzi ), İzzet
Boluspor: Atacan, Hakan, Onur, Caner (Dk. 73 Emre ), Ferhat, Cemil (Dk. 79 Gençer ), Wade (Dk. 46 Aydın ), Veli, Muhammet, Alp, Kenan
Sarı kartlar: Dk. 28 Talha, Dk. 52 İzzet, Dk. 89 Fevzi (Adanaspor), Dk. 35 Kenan, Dk. 38 Onur, Dk. 81 Veli (Boluspor)
Kırmızı kart: Dk. 90+2 Onur (Boluspor)
 
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Buca'ya Kartal Çarptı (20/02/2012)

Bank Asya 1. Lig'in 22. haftası İzmir'de oynanan Bucaspor-Kartalspor maçı ile kapandı.




Çıkış arayan iki takımın karşı karşıya geldiği maçta, Kartalspor ikinci yarıda bulduğu goller ile sahadan 2-0 galip ayrılmayı başardı.


Zorlu mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmazken, Kartalspor ikinci yarıya hızlı başlayan taraf oldu. Deplasman ekibinde 52. dakikada sahneye çıkan Erman Ergin, takımını 1-0 öne geçirdi. 66. dakikada ise tecrübeli golcü Burak Akdiş'in vuruşunda Bucaspor ağları bir kez daha sarsıldı. 60. dakikadan sarı kartı bulunan Olgay Coşkun, 71. dakikada ikinci sarı kartını görerek Kartalspor'u 10 kişi bıraktı.


4 maç sonra galibiyetle tanışan Kartalspor puanını 28 yaparak düşme hattından uzaklaşırken; Bucaspor haftayı 29 puan ile kapattı.


23. hafta mücadelesinde Bucaspor deplasmanda Denizlispor ile karşılaşırken; Kartalspor kendi evinde Konyaspor'u konuk edecek.


STAT: Buca Arena
HAKEMLER: Mustafa Öğretmenoğlu, Neşet Merdin, Baki Yiğit
BUCASPOR: Bulut - Serkan Yanık (Dk. 70 Melih), Efe Halil, Erman, Alparslan - Civar, Berkay (Dk. 46 Salih) - Emre, Mehmet İncebacak, Zafer - Abdülkadir (Dk. 76 Fahri)
KARTALSPOR: Kaya - Uğur, Hamza, Ethem Ercan, Mehmet Uslu, Ferdi, Olgay, Ahmet Gökhan, Erman (Dk. 90 Sabutay), Aydın (Dk. 50 Okan), Burak (Dk. 77 Oktay)
GOLLER: Dk. 51 Erman, 66 Burak (Kartal)
SARI KARTLAR: Mehmet İncebacak, Abdülkadir, Fahri(Buca) Ercan, Olgay (Kartal)
KIRMIZI KART: Dk. 71 Olgay (Kartal)


MAÇTAN DAKİKALAR
31. dakikada Burak yaklaşık 25 metreden kaleyi yokladı, meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı.
51. dakikada Burak'ın ceza alanı dışından sert şutu yan direkten döndü, pozisyonu iyi takip eden Erman konuk ekibi öne geçirdi: 0-1.
57. dakikada Emre"nin sağdan köşe vuruşunda Efe Halil kafayı vurdu, Kaya son anda topu kornere çeldi.
66. dakikada Mehmet Uslu solda kaptığı topu bekletmeden kesti, Burak'a kale ağzında sadece dokunmak kaldı: 0-2.
71. dakikada daha önce sarı kartı bulunan Kartalsporlu Olgay, elle oynadığı gerekçesiyle ikinci sarı kartını görerek oyun dışı kaldı.

Kaynak: Sporx
 
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Buca'da Erman Şoku (21/02/2012)



Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Bucaspor'un takım kaptanı Erman Güraçar, sözleşmesini feshetti.


Son 3 sezondur sarı-lacivertli kulüpte forma giyen tecrübeli futbolcu, avukatı aracılığıyla sözleşmesini tek taraflı feshederek takımdan ayrıldı.


Bank Asya 1. Lig'in en genç takımı olan Bucaspor'da görev yapan 38 yaşındaki Erman Güraçar, bu sezon 20 maçta forma giymişti.

Kaynak: Sporx
 
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Giresun'un Yeni Hocası (22/02/2012)

Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Giresunspor'un, teknik direktörlük görevine Erhan Altın getirdiği bildirildi.


Kulüp Başkanı Ferat Abidinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, teknik direktör Bahri Kaya'nın istifasının ardından geçen süreçte transfer komitesinin birçok teknik direktörle görüşme yaptığını, bu isimlerden Erhan Altın ile anlaşmaya varıldığını belirtti.




Erhan Altın'ın kariyeri ile kendisini etkilediğini vurgulayan Abidinoğlu, şunları kaydetti:


''Transfer komitemiz, teknik direktörümüz Kaya'nın ayrılmasının ardından önemli hocalarla görüşmeler yaptı. Ben de bu süreçte bazı hocalarla görüştüm. Mevcut adaylardan Erhan Altın'ın kulübümüz için daha uygun olduğuna inandığımdan kendisiyle anlaştık. Hocanın Giresunspor'da iyi işler yapacağına ve kulübümüzü içinde bulunduğu durumdan kurtaracağına inanıyorum. Giresunspor camiasına hayırlı olmasını diliyorum.''

Kartal'da Denilson Şoku

Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Kartalspor'un Brezilyalı savunma oyuncusu Deyvison Denilson, sakatlığı nedeniyle 6 hafta sahalardan uzak kalacak.




Kartalspor Kulübü'nün internet sitesinde yapılan açıklamada, TKİ Tavşanlı Linyitspor maçında sakatlanan Denilson MR'ının çekildiği, Brezilyalı oyuncunun iç yan bağlarında 2. derece yırtık tespit edildiği kaydedildi.


Tedavisine başlanılan Denilson'un 6 hafta sahalardan uzak kalacağı belirtildi.


Kaynak: Sporx


----------Eklendi @ 17:35:11 ---------- Yazıldı @ 17:34:34 ----------

23.Hafta Hakemleri

Bank Asya 1. Lig'de 23. hafta maçlarını yönetecek hakemler belli oldu.


Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, ligde 23. hafta maçlarını yönetecek hakemler şunlar:


25 Şubat Cumartesi:
13.30 Akhisar Belediyespor-Adanaspor: Abdullah Yılmaz
19.00 Çaykur Rizespor-Kayseri Erciyesspor: Mustafa Kamil Abitoğlu


26 Şubat Pazar:
13.30 İstanbul Güngörenspor-Kasımpaşa: Çağatay Şahan
13.30 Giresunspor-Elazığspor: Tolga Özkalfa
13.30 Boluspor-Göztepe: İlker Meral
13.30 Kartalspor-Konyaspor: Mustafa İlker Coşkun
13.30 Denizlispor-Bucaspor: Mete Kalkavan
16.00 Karşıyaka-TKİ Tavşanlı Linyitspor: Serkan Çınar
19.00 Sakaryaspor-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor: Özgür Türkalp
 
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Günün Haberleri (29/02/2012)

Konya'dan Yeni Başkana Destek

Bank Asya 1. Lig takımlarından Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, Yıldırım Demirören başkanlığındaki yeni Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetiminin, Türk futbolunu içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan kurtaracağına inandığını söyledi.


Şan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bucaspor ve Kasımpaşa kulübü yetkilileriyle birlikte TFF olağanüstü genel kurulundan bir gün önce TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile görüştüklerini belirtti.


Görüşmede, Demirören'in mağduriyetleri bildiğini söylediğini dile getiren Şan, şunları kaydetti:


''Kendisi bizim meselemizi iyi bildiğini ve bir an önce çözüm üreteceklerini belirtti. Biz de kendisine inandığımızı, güvendiğimizi söyledik. Geçen sezon küme düşen takımların Süper Lig'e çıkarılacaklarını temenni ediyorum. Yeni Futbol Federasyonu'ndan bunu bekliyoruz. Demirören başkanlığındaki yeni yönetimin, Türk futbolunu içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan çıkaracağına inanıyorum, güveniyorum.''

Buca'da Olağanüstü Hâl

Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Bucaspor'un yönetim kurulunun olağanüstü genel kurul kararı aldığı bildirildi.


Kulüpten yapılan açıklamada, yönetim kurulunun dün akşam yaptığı toplantıda olağanüstü genel kurul kararı aldığı, genel kurulun çoğunluk sağlandığı takdirde 16 Mart'ta, aksi halde 23 Mart'ta yapılacağı kaydedildi.


Öte yandan toplantıda teknik ekibin raporu doğrultusunda Civar Çetin'in süresiz kadro dışı bırakılmasına karar verildiği belirtildi.

Kaynak: Sporx
 
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Zincirleme Hatalar Yaptık(07/03/2012)

Bank Asya 1. Lig'de Akhisar Belediyespor'a 1-0 mağlup olan Göztepe'nin teknik direktörü Cihat Arslan, oyuncularının yaptığı zincirleme hatalar nedeniyle mağlup olduklarını söyledi.


Arslan, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, takımın daha iyi yerlerde olması gerektiğini, Pazartesi akşamı oynadıkları karşılaşmadan yenik ayrıldıkları için üzüntülü olduklarını söyledi.


Akhisar Belediyespor karşılaşmasında kendilerini destekleyen taraftarlarına teşekkür eden Arslan şöyle konuştu:


''Oyuncularımızın yaptığı zincirleme hatalarla 1-0 mağlup olduk. Fakat hayat devam ediyor. Kazanabilecek gücümüz var. Göztepe camiasının daha iyi yerlerde olması gerek. Pazartesi akşamı yağmura ve soğuğa rağmen bizi destekleyen 5 bin taraftarın destek olması bizim için gurur verici ve destekleyici. Takımın üzerinde büyük bir baskı var. Taraftar galibiyet istiyor. Biz de onlara galibiyet armağan etmek istiyoruz.


Eksik oyuncuların olması da mağlubiyete sebep oldu. Tam kadroyla sahaya çıkamadık. Tamamlayıcı özellikteki oyuncularda sıkıntı yaşadık. Maçın başında organize olamadık. Bir hafta önceyle bir hafta sonranın farklı olması izah edilemez. Böyle iniş çıkış yaşanmaması lazım.


----------Eklendi @ 15:18:39 ---------- Yazıldı @ 15:17:19 ----------

''Üstüne koyarak ilerliyoruz''

Bank Asya 1. Lig takımlarından Giresunspor'un teknik direktörü Erhan Altın, ''Her maç üstüne koyarak ilerliyoruz ve artık seri yakalamanın zamanı geldi'' dedi.


Altın, kulüp sosyal tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, hafta sonu evlerinde oynayacakları Kayseri Erciyesspor maçına mutlak galibiyet parolasıyla çıkacaklarını belirtti.


Kendine ve futbolculara çok güvendiğini, takımın başında çıktığı iki maçın, oyuncu kalitesinin çok iyi olduğunu ortaya koyduğunu vurgulayan Altın, şöyle devam etti:
''Her maç üstüne koyarak ilerliyoruz ve artık seri yakalamanın zamanı geldi. Önümüzdeki Kayseri Erciyesspor maçıyla başlayacak ve deplasmanda TKİ Tavşanlı Linyitspor ile evimizdeki Bucaspor maçlarında galibiyet serisi çıkarmalıyız. Bunu başardığımız takdirde önümüz açılacaktır. Ancak önümüzdeki 10 maçın tamamını da alsak ligdeki konumumuz nedeniyle rakiplerimizin puan kaybetmesini beklemek zorundayız. Kazandığımız maçlar rakiplerimiz puan kaybı yaşadığı zamanlarda bize yarayacaktır.''


Giresun'da herkesi coşkulu bulduğu için çok mutlu olduğunu, hep birlikte takımı ligde tutacaklarına inandığını dile getiren Altın, ''Herkes çok coşkulu. Sayın valimiz, belediye başkanımız ve yönetimde herkes çok ilgili. Kimden bir istekte bulunsak son derece ilgiyle yaklaşılıyor. Taraftarımız da son derece coşkulu. Onlardan isteğim oyunculara sahip çıkmaları. Kalan 10 maçımızı bu oyuncularla birlikte götüreceğimizin herkes bilincinde olmalı. Saha içindeki pozisyonlarda her an olumsuzluklar olabilir ve bu anlarda taraftarımız oyuncularımızı desteklerse o oyuncu tekrar maça konsantre olacaktır'' diye konuştu.


Altın, maç içinde tempoyu 90 dakikaya yayamadıklarına dikkati çekerek, ''Belirli testler yapılır ancak bunlar yapılmamış. Sadece gözlemlerimizle oyuncuları değerlendiriyoruz. İlk defa böyle bir olayla karşılaşıyorum. Yapılacak yanlış bir yükleme ile oyuncuların hayatını kaybetmesine neden olabiliriz. Tabi ki çok dikkatliyiz. Buradaki imkanları en iyi şekilde değerlendirme adına çaba gösteriyoruz'' dedi.


Basın toplantısının ardından yeşil-beyazlı takım, Atatürk Stadı'nda yaptığı antrenmanla Kayseri Erciyesspor maçı hazırlıklarını sürdürdü.

Kaynak: Sporx
 
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Denizli Son Dakikada Kayıp(12/02/2012)

Denizlispor, Bank Asya 1. Ligi'nde 25. haftanın kapanış maçında Kartalspor karşısında galibiyeti uzatma dakikalarında yediği golle kaçırdı: 1-1.


36. dakikada Caner'le öne geçen yeşil-siyahlı ekip, 90+3. dakikada Ferdi'nin ağlara giden vuruşuna engel olamayınca 1 puana boyun eğdi.


Bu bir puanın ardından Denizlispor puanını 27 yaptı ve 15. sıradaki yerini değiştiremedi. Kartalspor ise 33 puana yüselerek 9. sıraya yerleşti.


Önümüzdeki hafta Denizli evinde Sakaryaspor2u ağırlayacakken, Kartalspor ise evine Karşıyaka ile karşı karşıya gelecek.


STAT: Atatürk

HAKEMLER: Aytekin Durmaz, Hakan Atilla Gökbilgin, Samet Çavuş

DENİZLİSPOR: İsmail- Furkan, Caner, Fatih Yiğen, Güray, Ragıp, Emin, Eric(Dk. 58 Veli), Gohou, Dilaver (Dk. 79 Erhan), Eser(Dk. 82 Haluk)

KARTALSPOR: Kaya- Uğur, Hamza, Ethem, Mehmet Uslu, Gökhan, Erman, Ferdi, Olgay(Dk. 74 Timuçin), Okan (Dk. 51 Oktay), Burak

GOLLER: Dk. 36 Caner (Denizlispor), Dk. 90+3 Ferdi (Kartalspor)

SARI KARTLAR: Hamza, Ferdi, Etem (Kartalspor), Ragıp (Denizlispor)

KIRMIZI KART: Dk. 86 Hamza (Kartalspor)


MAÇTAN DAKİKALAR:


10. dakikada Emin'in pasıyla sağ çaprazdan Kartal ceza sahasına giren Eric'in şutu uzak direğin dibinden auta gitti.
36. dakikada Eser'in topuk pasında topla buluşan Gohou'nun nefis şutunda Kaya gole izin vermedi.
36. dakikada Emin'in sağ kanattan yaptığı ortada savunmanın uzaklaştıramadığı topu Caner kaleye gönderdi. Defansa çarparak Kaya'yı yanıltan meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.
39. dakikada nefis çalımlarla Kartal ceza sahasına giren Dilaver'in şutu Kaya'dan döndü. Boşta kalan topu savunma uzaklaştırdı.
53. dakikada Gohou'nun pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Eric, kötü bir vuruşla topu dışarıya gönderdi.
86. dakikada Haluk'u çekerek düşüren Kartalsporlu Hamza, ikinci sarı kartını görerek oyun dışı kaldı.
90+3. dakikada Gökhan Güney'in kullandığı serbest vuruşta ceza alanında kafayı dokunan Ferdi skoru 1-1 yaparken, maç santra bile yapılmadan bitti.

Kaynak: Sporx
 
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Bucaspor da isyan etti (30/04/2012)



Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in, Etik Kurulu'ndan gelen rapora dayanarak, "Şike sahaya yansımamış" açıklaması ve 58. maddenin değiştirilmesi, geçen sezon Süper Lig'den küme düşen Bucaspor'da büyük tepki yarattı.


Konuyla ilgili süreçte hem Mehmet Ali Aydınlar, hem de Yıldırım Demirören'le yapılan toplantılarda İzmir ekibini temsil eden 2. Başkan Hüsnü Kaya, "Türk futbolu bir güneş ise resmen balçıkla sıvadılar" dedi. "Madem şike sahaya yansımadı, o zaman Demirören "Sizin mağduriyetinizi maddi-manevi gidereceğiz' diyerek bize neyin sözünü verdi?" diye soran Kaya, "Ortada Etik Kurulu'ndan gelen ilk rapor var. Ne değişti de ikinci raporda birden şike sahaya yansımamış oldu?" şeklinde konuştu. Demirören'in kendilerine büyük ihtimalle, "Kusura bakmayın, sizin mağduriyetiniz yokmuş. Çünkü şike sahaya yansımamış" diyeceğini tahmin ettiğini vurgulayan Kaya şunları söyledi:


"Bizi resmen oyaladılar. Sözün bittiği yerdeyiz. Mahkeme sürecine zaten müdahil olduk. TFF'nin karar sürecine de müdahil olacağız. UEFA'ya, CAS'a kadar gidip hakkımızı arayacağız."

Kaynak: Sporx
 
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
3 Mayıs 2012 Haberleri

Bucaspor'dan TFF'ye rest!




Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk edilen kulüplerden Bucaspor, Futbol Federasyonuna savunma yapmayacağını bildirdi.

Bucaspor Kulübü Hukuk Kurulunca TFF'ye gönderilen ve internet sitesinde de yer alan açıklamada, kulübün disiplin kuruluna sevk edildiği, ancak ne ile suçlandığının belirtilmediği vurgulandı.

TFF Etik Kurulu'nun raporunda Bucaspor'un tüzel kişiliğine hiçbir suçlamada bulunulmadığı, şike iddialarına ilişkin görülen davada, Bucaspor'dan kimsenin ifadesine dahi başvurulmadığı, aksine ''zarar gören'' sıfatıyla kulübün davaya müdahil edilmesine karar verildiği anlatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Durum bu kadar açık ve Bucaspor mağdur konumdayken, TFF Başkanı sayın Yıldırım Demirören tarafından yapılan açıklamada, 'Etik Kurulu raporunda şikeye karışmadığı belirtilen, iddianamede hiç ismi geçmeyen kulüpleri de PFDK'ya sevk ettik' denilmiş olması, tarafımızca hayretle ve şaşkınlıkla karşılanmıştır.

Bir taraftan suçla ilgisi olmadığı ve hiçbir olayla ilgisi olmadığı memnuniyetle öğrenildiği beyan edilen kulübümüzün, diğer taraftan 'suça karışmasa bile' PFDK'ye sevk edilmesi ya hukuk bilmemekle ya da ciddiyetsizlikle izah edilebilir.

Kulüp olarak spor hukukunu çok iyi bildiğimiz gibi, sporu ciddiye alan bir anlayışa sahip olduğumuzdan, gayri ciddi bulunan PFDK'ya sevk kararına ilişkin, olmayan suçlamaya savunma yapmayacağımızı, iddiaları yaygınlaştırarak, asıl suçlulara verilecek cezayı hafifletmek veya ortadan kaldırmak anlayışına ortak olmayacağımızı, saha dışı ve saha içi şike ve teşvik primi yöntemleri ile ligden düşürüldüğü açık olan kulübümüzün maddi ve manevi bütün zararlarını tazmin ettirmeye kararlı olduğumuzu belirtmek isteriz.

PFDK'ya sevk edilmiş olmamızı 'kulübümüzün kişilik haklarına yapılmış bir saldırı' olarak düşünüyor, bu duruma ve sonraya ilişkin maddi ve manevi tüm tazminat haklarımızı saklı tuttuğumuzu bilgi ve incelemenize sunuyoruz.''

Kaynak: Sporx


---------- Eklendi @ 16:39:38 ---------- Yazıldı @ 16:36:23 ----------

İki İzmir ekibine seyircisiz maç cezası



PFDK, İzmir ekipleri Bucaspor ve Göztepe'nin, Bank Asya 1 Lig'de yaptıkları karşılaşmada taraftarlarının kötü tezahüratı nedeniyle, 1'er maç sahalarında seyircisiz oynamalarına hükmetti. Kurul, kararında, Bucasporlu taraftarların aynı eylemi 4'üncü kez, Göztepeli taraftarların ise 5. kez tekrarladığını belirtti.

Kurul, Bucaspor'a taraftarlarının neden olduğu olaylar nedeniyle 5 bin, küfürlü tezahürat nedeniyle 20 bin, özel güvenlik görevlisi bulundurma yükümlülüğüne aykırı hareketi nedeniyle de 8 bin lira olmak üzere toplam 33 bin lira para cezası uyguladı. Göztepe'ye de 10 bin liralık bölümü taraftarlarının neden olduğu saha olayları, 40 bin liralık bölümü de taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratı nedeniyle, 50 bin lira para cezası verdi.

Diğer cezalar

Kurulun verdiği diğer cezalar ise şöyle:
60 gün hak mahrumiyeti: Növfel Bozdoğan (Adıyamanspor Kulübü Başkanı)
15 gün hak mahrumiyeti: Reşit Katıskan (İskenderunspor 1967 yöneticisi), Sedat Uysal (İskenderunspor 1967 Başkanı)
3 maç men: Alican Tez (Tepeciksporlu futbolcu), Uğur Arslan Kuru (Erzurum Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu), Ramazan Çelik (Siirtspor Kulübü antrenörü)
2 maç men: Sefa Akın Başıbüyük (1461 Trabzonlu futbolcu)
1 maç men: Ercüment Şahin (Tavşanlı Linyitspor antrenörü), İlhami Başköy (Sivas Dört Eylül Belediyespor antrenörü), Selim Aydın (Yalıspor masörü)
15 bin lira: 1461 Trabzon
14 bin 200 lira: Konyaspor
12 bin 500 lira: Növfel Bozdoğan (Adıyamanspor Kulübü Başkanı)
10 bin lira: Tavşanlı Linyitspor
6 bin lira: Sakaryaspor
5 bin lira: Adanaspor , Hatayspor
3 bin lira: Kasımpaşa, Çaykur Rizespor, Kilimli Belediyespor, Kepez Belediyespor
2 bin 500 lira: Reşit Katıskan (İskenderunspor 1967 yöneticisi), Sedat Uysal (İskenderunspor 1967 Başkanı)
2 bin 400 lira: Tepecikspor
2 bin lira: Çorumspor
Bin 50 lira: İskenderun 1967
Bin lira: Elazığ Belediyespor, Belediye Bingölspor, Afyonkarahisarspor, Darıca Gençlerbirliği, Erzurum Büyükşehir Belediyespor, Siirtspor
900 lira: Pazarspor

Kaynak: Sporx


---------- Eklendi @ 16:41:26 ---------- Yazıldı @ 16:39:38 ----------

33. hafta maç programı



Ligde tamamı saat 14.00'te başlayacak 33. hafta maçlarının programı şöyle:


Yarın:

Kayseri Erciyesspor-Sakaryaspor (Kayseri Atatürk Spor Kompleksi Yan Açık Saha)


6 Mayıs Pazar:

Akhisar Belediyespor-Karşıyaka (Akhisar Belediye)
Boluspor-Çaykur Rizespor (Bolu Atatürk)
Adanaspor-Kartalspor (Adana 5 Ocak)
Giresunspor-İstanbul Güngörenspor (Giresun Atatürk)
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Denizlispor (Kamil Ocak)
Göztepe-Konyaspor (İzmir Atatürk-Seyircisiz)
Elazığspor-Bucaspor (Elazığ Atatürk)
Kasımpaşa-TKİ Tavşanlı Linyitspor (Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan)
 
arslansem

arslansem

Üye
ŞAMPİYON ELAZIĞSPOOOOOOOOOOORRRRRRRRRRRRRRRR :aha:
 
  • Beğen
Tepkiler: SHS
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
05.05.2012 Haberleri

Erciyes, Sakarya'ya Acımadı



Bank Asya 1.Lig'de 33. hafta mücadelesinde Erciyesspor ile Sakaryaspor karşı karşıya geldi. Atatürk Spor Kompleksi Yan Saha oynanan karşılaşmadan gülerek ayrılan taraf, 2-0'lık skorla ev sahibi ekip Erciyesspor oldu.


Maça oldukça hızlı başlayan Erciyesspor, daha 1. dakikada perdeyi açtı. Erciyesspor'u öne geçiren gol, Sofiane Hanni'yi kaydetti.


Golden sonra ataklarını sıklaştıran Erciyesspor, 12. dakikada Insa Sylla'nın golüyle farkı 2'ye çıkarttı.


Mücadelede üstün oynayan taraf olan Erciyesspor, maç boyunca sayısız gol fırsatlarından yararlanamadı. Bank Asya 1. Lig'e haftalar öncesinden veda eden Sakaryaspor ise genç ve tecrübesiz kadrosuyla fazla etkili olamadı.


Bu sonuçla Erciyesspor, puanını 46'ya çıkarttı. Sakaryaspor ise 21 puanda kaldı.


Bank Asya'da 34. ve son haftada Erciyesspor, Tavşanlı Linyitspor deplasmanına konuk olacak. Sakaryaspor ise Giresunspor'u ağırlayacak.


---------- Eklendi @ 15:04:10 ---------- Yazıldı @ 15:02:13 ----------

06.05.2012 Haberleri

Rize Son Düzlükte Açıldı

Bank Asya 1. Lig'de 33. hafta maçları oynandı. Süper Lig'e doğrudan katılabilmek için ilk iki sırayı zorlayan Çaykur Rizespor deplasmanda, playoff şansını son haftaya taşımak isteyen Boluspor'a konuk oldu. Karadeniz ekibi, son yarım saat içinde bulduğu iki golle mücadeleyi 4-1 galip tamamladı.


Boluspor'un 12. dakikada Aydın Çetin ile bulduğu gole, 66. dakikada Osman Fırat, 68. dakikada Severin Brice Bikoko ile yanıt veren Çaykur Rize, 88. dakikada Kenan Özer'in kendi kalesine attığı gol ve 90. dakikada Erkan Kaş'ın golleriyle iyice rahatladı ve kalan dakikalarda hata yapmayarak üç puanın sahibi oldu.


Boluspor bu yenilgi sonrası playoff'a kalma şansını matematiksel olarak yitirirken Çaykur Rizespor, 59 puana yükselerek 61 puanlı lider Elazığspor ve 60 puanlu Akhisar Belediye Gençlik'in ardına yerleşti.


Çaykur Rize normal sezonun son maçını, 2. sıradaki Akhisar Belediye Gençlik ile gelecek haftasonu oynayacak. Bu maçtan alınacak bir galibiyet, Karadeniz ekibini doğrudan Süper Lig'e taşıyacak.


---------- Eklendi @ 15:04:58 ---------- Yazıldı @ 15:04:10 ----------

Adana Ritmini Yakaladı

Bank Asya 1. Lig'in 33. haftasında Adanaspor sahasında Kartalspor'u ağırladı.


Süper Lig'e yükselme yolunda play-offlara kalan Akdeniz temsilcisi Kartalspor'u 2-1 ile geçerek bitime bir hafta kala yerini sağlamlaştırma adına önemli bir adım attı.


Adanaspor karşılaşmanın 35. dakikasında tecrübeli savunmacısı Tuna Üzümcü ile 1-0 öne geçerken Kartalspor ilk yarının bitiminde Ferdi Başoda ile skoru 1-1'e getirdi.


İkinci yarının hemen başında, 53. dakikada Barbaros Barut'un penaltıdan kaydettiği golle 2-1 öne geçen turuncu-beyazlılar bu sonuçla da üç puanı alan ekip oldu.


Adanaspor puanını 53 yaparak 6. sıradaki yerini korurken Kartalspor 42 puanla 10. sıraya geriledi.


Ligin ikinci yarısında gösterdiği başarılı performans ile play-offlara kalmayı başaran Adanaspor son hafta Denizli deplasmanına konuk olurken Kartalspor sahasında Göztepe ile karşılaşacak.


---------- Eklendi @ 15:05:58 ---------- Yazıldı @ 15:04:58 ----------

Göz Göz'den Büyük Vurgun



Bank Asya 1. Lig'de 33. hafta mücadelesinde Göztepe ile Konyaspor kozlarını paylaştı. İzmir Atatürk Stadyumu'nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip 1-0 kazandı.


Hüseyin Kalpar'ın talebelerine galibiyeti getiren golü 6. dakikada Bradley Grobler kaydetti.


Alınan bu sonucun ardından Göztepe puanını 41'e çıkartarak alt sıralardan kurtulmayı başardı. Deplasmanda kritik 3 puan bırakan Konyaspor ise Spor Toto Süper Lig'e yükselme yolunda ağır bir yara aldı.


Karşılaşmanın ikinci yarısında stada gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da maçı takip etti. Müsabakayı 566 kişi izledi.


Ligin gelecek haftasında Göztepe deplasmanda Kartalspor ile karşı karşıya gelecek olurken, Konyaspor sahasında Elazığspor'u ağırlayacak.


---------- Eklendi @ 15:07:05 ---------- Yazıldı @ 15:05:58 ----------

Süper Lig'e Yükselen İlk Takım

Bank Asya 1. Lig 33. hafta mücadelesinde Elazığspor sahasında Bucaspor'u 2-1 yenerek liderlik koltuğunu bırakmadı ve Süper Lig'e yükselen ilk takım oldu.


Süper Lig'e direkt olarak çıkmak isteyen takımlar arasında en avantajlı konumda bulunan lider Elazığspor, sahasında oynadığı maça hızlı başladı. 'Gakkoşlar' Göksu Türkdoğan'ın 26. dakikada attığı golle Bucaspor karşısında 1-0 öne geçerken konuk ekip 38. dakikada Akın Açık'ın golüyle eşitliği sağladı.


İlk yarıda olduğu gibi ikinci 45 dakikaya da hızlı başlayan ev sahibi ekip, Sezai Demircan'ın attığı golle Bucaspor karşısında 2-1'lik üstünlüğü ele geçirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 2-1 Elazığspor'un galibiyeti ile sona erdi.


---------- Eklendi @ 15:08:02 ---------- Yazıldı @ 15:07:05 ----------

Antep'te Gülen Yok



Bank Asya Birinci Lig 33. hafta mücadelesinde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Kamil Ocak Stadyumu'nda Denizlispor'u ağırladı. Murat Türker'in yönettiği mücadelede taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.


Mehmet Şahan yönetiminde küme düşme potasından uzak kalmak isteyen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile bu sezon ligde herhangi bir iddiası kalmayan Osman Özköylü yönetimindeki Denizlispor'un kozlarını paylaştığı mücadelede iki takım da bir puanla yetinmek zorunda kaldı.


Golsüz beraberliğin ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyespor puanını 39'a, Denizlispor ise 42'ye çıkarttı.


Bank Asya Birinci Lig'de 34. hafta mücadelesinde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor deplasmanda Karşıyaka'ya konuk olurken Denizlispor kendi evinde Adanaspor ile kozlarını paylaşacak.


---------- Eklendi @ 15:09:09 ---------- Yazıldı @ 15:08:02 ----------

Giresunspor 6 attı, pes etmedi!

Bank Asya 1. Lig 33. hafta mücadelesinde Giresunspor, sahasında İstanbul Güngörenspor ile karşı karşıya geldi.

Giresun Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Giresunspor 6-2 kazanarak ligde kalma umutlarını son haftaya taşıdı.

Karşılaşmada Giresunspor'a galibiyeti getiren golleri 23 ve 84. dakikalarda Eren Tozlu, 30. dakikada Berkay Öztuvan, 49. dakikada Banahene, 52. dakikada Serdar Eyilik ve 72. dakikada Ali Zorlu kaydetti. Güngörenspor ise 66. dakikada Sinan Ayar ve 90. dakikada Benjamin Boateng ile goller bulmasına rağmen mağlubiyetin önüne geçemedi.

Bu sonucun ardından Giresunspor 36 puana yükseldi ve ligde kalma umutlarını son haftaya taşıdı. Ligden düşmesi daha önceden kesinleşen Güngörenspor ise 17 puanda kalarak son sıradan kurtulamadı.

Bank Asya 1. Lig'de hem şampiyon, hem de düşecek takımın belirleneceği son haftada Giresunspor, deplasmanda Sakaryaspor ile karşı karşıya gelirken Güngörenspor ise Boluspor'u evinde konuk edecek.


---------- Eklendi @ 15:10:24 ---------- Yazıldı @ 15:09:09 ----------

Akhisar Süper Lig'e inandı

Bank Asya 1. Lig'de 33. hafta maçında Spor Toto Süper Lig'e çıkma hesapları yapan Akhisar Belediyespor ile kümede kalma mücadelesi veren Karşıyaka kozlarını paylaştı. Akhisar Belediyespor kendi sahasında oynanan maçta rakibini 3-0'lık skorla mağlup ederek önemli bir galibiyet aldı.

Akhisar Belediyespor'a galibiyeti getiren golleri 15. dakikada Mert Kaytankaş, 66. dakikada Gideon Adinoy ve 79. dakikada penaltıdan Kürşat Duymuş kaydetti.

Bu galibiyetin ardından Kasımpaş ve Konyaspor'un kaybettiği haftada Akhisar Belediyespor puanını 60'a yükseltti ve ikinci sırayı ele geçirdi. 100. kuruluş yılı nedeniyle sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Karşıyaka ise 38 puanda kaldı ve küme düşme korkusundan kurtulamadı.

Bank Asya 1. Lig'de önümüzdeki hafta oynanacak son hafta maçında Akhisar Belediyespor, üçüncü sıradaki Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşacak. Karşıyaka ise Gaziantepspor Belediyespor'u ağırlayacak.


---------- Eklendi @ 15:11:42 ---------- Yazıldı @ 15:10:24 ----------

Bank Asya 1. Lig'de son hafta programı

TFF 1. Lig'de 34. ve son hafta maçlarının programı belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, 1. Lig'de son haftanın programı şöyle:


12 Mayıs Cumartesi:
14.00 İstanbul Güngörenspor-Boluspor (Mimar Yahya Baş)
16.00 Sakaryaspor-Giresunspor (Sakarya Atatürk)
16.00 Karşıyaka-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor (Alsancak)
16.00 Denizlispor-Adanaspor (Denizli Atatürk)


13 Mayıs Pazar:
14.00 Kartalspor-Göztepe (Kartal)
14.00 TKİ Tavşanlı Linyitspor-Kayseri Erciyesspor (Tavşanlı Ada)
16.00 Bucaspor-Kasımpaşa (Yeni Buca)
16.00 Konyaspor-Elazığspor (Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk)
16.00 Çaykur Rizespor-Akhisar Belediyespor (Yeni Rize Şehir)
 
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Bucaspor 58. madde için Tahkim'e gitti (08/05/2012)



Bucaspor Kulübü, Futbol Disiplin Talimatı'nın 58. maddesinde yapılan değişikliğin ve talimata eklenen 105. maddenin iptal edilmesi için Tahkim Kurulu'na başvuru yaptı.


Bucaspor, avukatları İnanç Dinçsoy ve Emin Özmen aracılığıyla Tahkim Kurulu'na yaptığı başvuruda, Bucaspor'un 7 Temmuz'da başlayan futbolda şike ve teşvik primi soruşturması kapsamında 8 Temmuz'dan itibaren yaptığı başvurularla TFF nezdinde devam eden sürece dahil olduğu ve 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren davaya da müdahil olduğu belirtildi.


Başvuruda, istenmesine rağmen ilk etik kurulu raporunun kulübe verilmediği, ayrıca bu raporun ardından ikinci bir raporun hazırlandığı, 26 Ocak 2012 tarihli genel kurul kararına rağmen TFF Yönetim Kurulu'nun talimat değişikliklerine gittiği ifade edildi.


TFF'nin Futbol Disiplin Talimatı'nda yaptığı değişikliklerin TFF Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunu'nun 3. maddesiyle çeliştiği, bu madde uyarınca TFF'nin FIFA ve UEFA kurallarına uygun hareket etmesi gerektiği, TFF'nin şike, teşvik primi, ırkçılık, doping ve her türlü ayrımcılıkla mücadele etmek zorunda olmasına rağmen bu hususları ihlal ettiği öne sürüldü.


Başvuruda, ''FIFA ve UEFA talimat ve statülerine aykırı olan ve aksi yöndeki Genel Kurul kararına rağmen hukuka aykırı olarak değiştirilen 58. maddenin ve kişiye/kuruma özel çıkarıldığı ortada olan 105. maddenin iptal edilmesini ve şimdilik tedbiren yürütmesinin durdurulması'' talebinde bulunuldu.

Kaynak: Sporx


 
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Kasımpaşa'da ayrılık var! (09/05/2012)



Kasımpaşaa Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Süha Sidal, kulüpteki görevinden istifa ettiğini açıkladı.

TFF 1. Lig takımlarından Kasımpaşa'nın Futbol Şube Sorumlusu Süha Sidal, kulüpteki görevleri ve Kasımpaşa Spor Kulübü Derneği üyeliğinden istifa etti.

Süha Sidal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gördüğü lüzum üzerine bu kararı aldığını belirtti. Sidal, "Kasımpaşa Spor Kulübü Derneği üyeliğinden, yönetim kurulu üyeliğinden ve profesyonel futbol şube sorumluluğu görevimden istifa ettim" diye konuştu.

Kaynak: Sporx
 


Üst Alt