Bada 2.0 ve türkiye güncelleme tarihi

Sponsorlu Bağlantılar

BU DÜŞÜNCEYE KATILIYOR MUSUNUZ?

• EVET

Kullanılan: 21 77.8%
  • HAYAR

Kullanılan: 6 22.2%

• Kullanılan toplam oy
    27
  • Anket kapatılmış .
utml24

utml24

Üye
    Konu Sahibi
Bada 2.0 ve türkiye güncelleme tarihi
Evet arkadaşlar belki birçoğumuz bildiği gibi samsung bada 2.0 ı 6 ay içinde sunacak. Diğer ülkelerde kullanılmaya haftalar önce başlanan ve bizlerinde garantiden çıkma korkusu ile korsan yollardan yaptığımız güncellemer samsungun ayrımcılığı ve yersin önceliğini gözler önünü sermektedir. Diğer avrupa ülkeleri 2.0 ı kullanırken bizler yeni yeni 1.2 yi kullanıyor olacağız.

Bunun önüne geçmek ve sesimizi birlikte daha gür bir şekilde duyurmak için facebook u kullanabiliriz. "samsung türkiye ayrımı" isimli bir grup kurmuş bulunuyor ve hepinizi davet davet ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Skaptan, teksin33, subzero06 ve 2 diğerleri

Noks

Noks

Üye
Bada 2.0 daha kim kullanıyor cıkmadı.

utml24

utml24

Üye
    Konu Sahibi
2.0 değil 1.2 yi kasıt söyledim bence biraz daha dikkatli okumalısın

Noks

Noks

Üye
ha pardon olacagız demişsin ama ben zaten suan 1.2 yi kullanıyorum :)

aydink_1903

aydink_1903

Üye
Gerçeklerle alakası olmayan bir yazı.

Bada 2.0 ın daha betası yok ortada. Kimse kullanmıyor hatta bence Samsung un derlediği bir Alpha versiyon bile yok şu anda. Bada 1.2 nin Resmi versiyonu yılbaşından itibaren yayınlanacak dendi ve bunun Avrupadan başlanacağını belirtti Samsung bugün Almanyada Kies den yayınlanmış sanırım. Samsung Bada 1.2 ye geçişin tüm dünyada 1 Ay içinde tamamlanacağını da belirtti. Bunu sebebi de Localizasyon dedikleri bölgesel ayarlardır, Samsung FW leri bölgesel olarak farklılıklar arzeder Almanın Hollandalının kullanacağı Widget farklıdır, Avrupa FW lerine Konuşma kaydı konmaz diğer bölgelerde vardır vs vs. Ayrıca Operatörlerin sattıkları telefonlar için ayrı yazılım kullanılır operatör menüleri, operatör widget ları konur.

Yinede bölgeler arası farklar maksimum 1 ay içinde tamamlanır.

Resmi Bada 2.0 a daha 6-7 ay var, şimdiden onu beklemeye başlarsanız işiniz var.

Betası çıktığında ben kullanacağım garanti umrumda değil, bir şekilde garantilik bir şey olursa telefonu eski haline yakın duruma getiririm.

Kolay Gelsin

utml24

utml24

Üye
    Konu Sahibi
evet. gayrimeşru yolardan kullanıyor. ama agranti kpsamı dışına çıkma ihtimalı var. neden kiesten güncellemek varken bunlarla uğraşalım. biz diğer ülkelere nazaran daha pahalı alıyoruz hemde. eğer kisten güncellemesini istiyrsan bence destek vermelisin :)

--------------- Ekleme ---------------

aydink 1903 bilgiler için teşekkürler...

Noks

Noks

Üye
arkadasım xxjj9 u kullanıyorum telefonum acayip sekilde hızlı ve sorunsuz calısıyor sen hala 1.0.2 de kalmaya devam et :)

utml24

utml24

Üye
    Konu Sahibi
hız yönünden bi problem yok. benim asıl problem yaptığım yönü flash desteği. internet sitelerinde video izleyemiyor olmamız bence çok büyük eksitlik....

omaray

Üye
zaten bada mada hikaye ye tel hediye geldi okutmaya çalışıyorum bikaç müşterisi var sattığım anda ondroide geçecem yada iphone 4 alıp keyfime bakacam bada mada zayıf iş. bunların keyfine kalırsak uzayda tüp satarız çok.

silver021

silver021

Üye
bada 2.0 gelsinde bi ben illegal yollardan gene kurarım. aslında bunun illegalliklede pek bi alakası yok. sonuç olarak avrupa sürümünü kullanıorum. türkçe dilide mevcut. ayrıca XXJID-JJ9 sürümüne geçerken inanın garantisi kaçar korkusuyla geçmedim. nasıl olsa herşeyin bir geri dönüşü vardır. ben bada OS den son derece memnunum. 2.0la dünyaya meydan okumaları an meselesi. samsung zaten tüm dünyaya hakimiyet kurmaya çalışıyor. Nokia iflas bayrağını 2015te kaldırır iphoneuda sürükler hepsi tek tek dağılıcak görün.

Noks

Noks

Üye
Nokia zaten biticek :) bada os androidide yutacak en sonada ios :D bada win ^^

utml24

utml24

Üye
    Konu Sahibi
"silver" sana kısmen katılmakla birlikte durumun farkında olamdığın kurmuş olduğun cümlelerden rahatlıkla anlaşımaktadır. neden tekrar tekrar kaçak korsanlar gibi orjinalden sapıyorsun. doğru söylüyorsun kiesten güncellesek daha iyi olurdu demek yerine gereksiz fanatiklik yapıyorsun...

--------------- Ekleme ---------------

nokia konusunda çok haklısın. nokia görmeyi bilenler için bitti. geçmişten ders almaya başladı fakat günümüz rekabet sistemi nokianın temel prensiplerine ters. bu yüzden 1500-2000 tl fiyat vereceği nokia n 8 şu anda 1000 tl. ama dediğim gibi nokia kafayı değiştirmedikçe işi zor..

jadeready

Üye
ya benim anlamadığım bi konu var 2.0 kullanan arkadaşlar 1.0.2 den farkı ne 2.0'ın apps deki uygulamalar hariç.

silver021

silver021

Üye
"silver" sana kısmen katılmakla birlikte durumun farkında olamdığın kurmuş olduğun cümlelerden rahatlıkla anlaşımaktadır. neden tekrar tekrar kaçak korsanlar gibi orjinalden sapıyorsun. doğru söylüyorsun kiesten güncellesek daha iyi olurdu demek yerine gereksiz fanatiklik yapıyorsun...

yahu bu beni nie entere etsinki. kies hantal bir platform. onu beklemenin mantığı nedir ben anlayamadım. ayrıca bu tür işletim sistemlerinin orjinal olmayanı varmıki.. JJ9 benim tüm şüphelerimi yersiz kıldı. gelsin 2.0 tüm dünya geçsin bende bi yerden temin eder anında geçerim. tabi kieste halen 1.2 güncellemesini bekleyende olabilir ama bu tabi onların kararı :)

aydink_1903

aydink_1903

Üye
..
Sizin anlamadığınız veya anlamak istemediğiniz şey şudur ki Multiloader ile yüklenen yazılımların hiç biri ne kaçaktır ne de korsandır, hepsi Samsung tarafından yapılmıştır ve bir byte ına bile dokunmak mümkün değildir korumalıdır. Samsung bunları Unofficial (Resmi Olmayan) Beta olarak kullanıcılarına el altından sızdırmakta ve kullanımdan doğan aksaklıkları tespit edip düzeltmektedir. En sonunda Official sürümünü Kies üzerinden vermektedir. Bu süreç 3-4 aydır. Yani biz Beta Tester ız her sürümü 3-4 ay önce alır kullanırız hatası ile sevabı ile (en kötü beta bile en iyi Official dan kat be kat özelliklere sahiptir) siz ise nerde kaldı bu Bada x.x diye 3-4 ay beklersiniz.

Ortada ne korsanlık var ne de kaçak göcek, biz Samsung un Beta tester ıyız alan memnun satan memnun. Siz son kullanıcısınız bizden gelen test sonuçlarına göre bekleyeceksiniz. Sabırlar dilerim.

Kolay Gelsin

utml24

utml24

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşım sen samsungun çıkaracağı firmwareleri kontrol edip geri bildirim yapıyor ve bunun değerlendirildiğini söylüyorsan bu farklı ve tamamen yasal bir durum. bu bilgiyi doğruluyor musun. eğer böyle ise neden güncelleme sonrası kiste problemler yaşanıyor açıklarsan bizi bilgilendirmiş olursun..

aydink_1903

aydink_1903

Üye
"Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az"

Teyit edecek bir şey yok, biraz daha açayım belki bu defa anlaşılır.

Kimsenin Samsung ile doğrudan bir ilişkisi yoktur. Geri bildirim yerleri forumlardır, bu işin bayraktarlığını da Alman, İtalyan, İspanyol, Rus forumları yapmaktadır.

Sorunuza gelince doğru güncelleme, güncellemeden sonra yapılması gereken işlemlerin yapılmasından geçer, güncelledim direkt kullanayım derseniz tabii ki sorunlar olacaktır. Güncellemeden öncesi sırasında sonrası neler yapılması gerektiğini başka forumlarda çokça yazdım. İsteyen okur uygular, istemeyen okumaz öyle kullanır sonra dövünür şu hata var bu hata var diye.

Kolay Gelsin

utml24

utml24

Üye
    Konu Sahibi
Verdiğiniz bilgiler için teşekükrler.Tester olarak firmwarelerin en büyük eksikliğinin güncel flahs player olduğunu iletirseniz tüm wave kullanıcaları adına güzel bir adım atmış olursunuz.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim..

aydink_1903

aydink_1903

Üye
Verdiğiniz bilgiler için teşekükrler.Tester olarak firmwarelerin en büyük eksikliğinin güncel flahs player olduğunu iletirseniz tüm wave kullanıcaları adına güzel bir adım atmış olursunuz.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim..
Gece gece çok güldüm :)))) sağol

Kolay Gelsin

utml24

utml24

Üye
    Konu Sahibi
katılıyorum. söylenecek birşey kalmadığında gülmek yada ağlamaktan başka yapacak birşey olmaz :)

Üst Alt