babam sigara ictigimi ogrendi

Sponsorlu Bağlantılar

TurboCall

TurboCall

Üye
Neden babalarınızdan bu kadar çok korkuyorsunuz ? Sonuç olarak saygulı olmak gerekir ama babanın seni dövmeye hiçbir zaman hakkı yok küçüklüğümden beri korkmadım neyinden korkayım oda insan bağarır dövmeye kalkarsatabi saygısızlık etme ama o sana bir saygısızlık ederse seninde etme hakkın olur büyük olsa bile dünyaya getirmeden önce düşüncekti dayak hiçbir şeyin çözümü değildir sağlıcakla kalın

Turbo İle Yollandı

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Neden babalarınızdan bu kadar çok korkuyorsunuz ? Sonuç olarak saygulı olmak gerekir ama babanın seni dövmeye hiçbir zaman hakkı yok küçüklüğümden beri korkmadım neyinden korkayım oda insan bağarır dövmeye kalkarsatabi saygısızlık etme ama o sana bir saygısızlık ederse seninde etme hakkın olur büyük olsa bile dünyaya getirmeden önce düşüncekti dayak hiçbir şeyin çözümü değildir sağlıcakla kalın

Turbo İle Yollandı
Tedirginliğinin sebebi babasından korktuğu için değil, bence kendisini büyütüp yetiştirmiş olmasından dolayı ona karşı hürmeten duyduğu minnettarlığının gereğindendir. Unutma ki sen o adam sayesinde varsın, o adam olmadan ne yapabilirsin bir düşünün bakalım! Hadi bunları geç, yahu bu adamlar dünyada hiç bir karşılık beklemeden sizi seven tek insanlardır. Sırf sizlerin geleceğini düşündükleri için kendilerini harap ediyorlar. Şimdi sen (örneğin) bir sigara için ona bunu mu reva görüyorsun? Neymiş efenim; o sana saygısızlık ederse, büyük olsa dahi senin de ona etmek hakkın var olurmuş? Hayır, ne olursa olsun kesinlikle böyle bir hakkınız yok. Allah'ü teala hazretleri bile Anne babanıza iyilik edin ya da onlar sizin yanınızda yaşlanırlarsa onlara bir öf bile demeyin diye buyuruyorken, sen kim oluyorsun da böyle bir hakkın olduğunu düşünebiliyorsun. Neyse laf lafı açıyor o yüzden çok uzatmak istemiyorum, ama böyle bir hakka sahip olduğunu düşünmen, sadece senin egonu körükler.

Arkadaşlar, büyükleriniz her ne kadar kızmış olsalar dahi, unutmayın ki öfkeleri her zaman gelip geçicidir. Bu yüzden sakın hah ileri gidip onlara karşı saygısızlık yapmayın. Hatta maddi ve manevi olarak her zaman onların yanında olduğunuzu onlara hissettirin ve sağlığınıza dikkat ederek onları mutlu edin...

• Beğen
Tepkiler: .NeXuS.
TurboCall

TurboCall

Üye
Tedirginliğinin sebebi babasından korktuğu için değil, bence kendisini büyütüp yetiştirmiş olmasından dolayı ona karşı hürmeten duyduğu minnettarlığının gereğindendir. Unutma ki sen o adam sayesinde varsın, o adam olmadan ne yapabilirsin bir düşünün bakalım! Hadi bunları geç, yahu bu adamlar dünyada hiç bir karşılık beklemeden sizi seven tek insanlardır. Sırf sizlerin geleceğini düşündükleri için kendilerini harap ediyorlar. Şimdi sen (örneğin) bir sigara için ona bunu mu reva görüyorsun? Neymiş efenim; o sana saygısızlık ederse, büyük olsa dahi senin de ona etmek hakkın var olurmuş? Hayır, ne olursa olsun kesinlikle böyle bir hakkınız yok. Allah'ü teala hazretleri bile Anne babanıza iyilik edin ya da onlar sizin yanınızda yaşlanırlarsa onlara bir öf bile demeyin diye buyuruyorken, sen kim oluyorsun da böyle bir hakkın olduğunu düşünebiliyorsun. Neyse laf lafı açıyor o yüzden çok uzatmak istemiyorum, ama böyle bir hakka sahip olduğunu düşünmen, sadece senin egonu körükler.

Arkadaşlar, büyükleriniz her ne kadar kızmış olsalar dahi, unutmayın ki öfkeleri her zaman gelip geçicidir. Bu yüzden sakın hah ileri gidip onlara karşı saygısızlık yapmayın. Hatta maddi ve manevi olarak her zaman onların yanında olduğunuzu onlara hissettirin ve sağlığınıza dikkat ederek onları mutlu edin...
Şöyle birşey var tabi burda açıklayamam ancak diyelimki bir çocuk küçüklüğünden beri babasından 1 hediye dahi görmediyse ve babası eve para getirmezse, öyle oturup susmalımı ? baba çocuğu dünyaya getirmek isterse eğer evliyse yarım saatte işini halledip 9 ay sonra dünyaya getirebilir ama bunun bakmasıda var, kendim için demiyorum yani saygısızlık etmek istemem ama dediğim gibi bunu açıklamanı isterim

tempdroid

tempdroid

Üye
Bnce intihar etmeli

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Şöyle bir şey var tabi burda açıklayamam ancak diyelimki bir çocuk küçüklüğünden beri babasından 1 hediye dahi görmediyse ve babası eve para getirmezse, öyle oturup susmalımı ? baba çocuğu dünyaya getirmek isterse eğer evliyse yarım saatte işini halledip 9 ay sonra dünyaya getirebilir ama bunun bakmasıda var, kendim için demiyorum yani saygısızlık etmek istemem ama dediğim gibi bunu açıklamanı isterim
Bak babam için yazmış olduğum bir şiirimi paylaşıyorum seninle;
Babacım…
Babacım hatırlar mısın? Minicik ellerimle tuttuğum zaman elini,
Küçüğüm diyerek ağlamış, sarılıp nasılda öpüp koklamıştın beni,

Unutmadım babacım, hem de hiç unutmadım o vaktin güzelliğini,
Zira, olmamıştı bir daha öyle bir an ve ben çok özledim babacım seni,

Yanına yaklaşmak için nasılda can atardım, sen ise hep kaşlarını çatardın,
Ben de özlemim ve birikmiş sevgim ile her zaman geri adım atardım,

Baba, artık ben de baba olacak yaştayım, ama yinede sevgine muhtacım,
Hadi saklama yüreğindeki o sevgiyi, ne olur sıkıca bir daha sarıl babacım.

Yıllar sonra bu özlemime tekrar tekrar kavuştum, ama saygısızlık yaparak değil. Bilakis bu emelime ona karşı göstermiş olduğum saygı ve hürmet neden olmuştur. Yine de sen bilirsin deyip kesiyorum. :oke:

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 1145465, .NeXuS., somurtukk ve 1 kişi daha
somurtukk

somurtukk

Üye
Babacım…

Yıllar sonra bu özlemime tekrar tekrar kavuştum, ama saygısızlık yaparak değil. Bilakis bu emelime ona karşı göstermiş olduğum saygı ve hürmet neden olmuştur. Yine de sen bilirsin deyip kesiyorum. :oke:
Çok güzel yaa..

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
TurboCall

TurboCall

Üye
Babacım…

Gerçekten güzelmiş tebrikler, ama ben o anlamda sormadım yani bir insan tabiki iyi kötü her zaman babasına ihtiyaç duyar hayatı boyunca ki duymalıda! ama yani bazı babalar varki inanılmıcak şeyler yapıyorlar, çocuk dediğin her zaman olmasada arada sırada en azından 1 hediye bekler ucuz yada pahalı ama hayatı boyunca yaşayıpta 1 hediye almayan babalar maalesefki baba olamaz benim gözümde....
Edit (Bu arada kaç yaşındasınız ?)

NEXUS

NEXUS

Üye
Baban Dışarıdayken ona mesaj at sigara içiyorum diye , sonra sende evden çık ama bunu sabah yap ve eve akşam üzeri gel , ben bir olay olduğunda öle yapıyorum sinirleri geçmiş oluyor :oke:

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Gerçekten güzelmiş tebrikler, ama ben o anlamda sormadım yani bir insan tabiki iyi kötü her zaman babasına ihtiyaç duyar hayatı boyunca ki duymalıda! ama yani bazı babalar varki inanılmıcak şeyler yapıyorlar, çocuk dediğin her zaman olmasada arada sırada en azından 1 hediye bekler ucuz yada pahalı ama hayatı boyunca yaşayıpta 1 hediye almayan babalar maalesefki baba olamaz benim gözümde....
Edit (Bu arada kaç yaşındasınız ?)
Yeni bir Nisan sabahıydı! Günlerden yirmi nisan pazartesi,
Yalnız! Bahsettiğim pazartesi, bundan otuz üç yıl öncesi.:)

Neyse konuyu daha fazla dağıtmayalım artık.;)

TurboCall

TurboCall

Üye
Yeni bir Nisan sabahıydı! Günlerden yirmi nisan pazartesi,
Yalnız! Bahsettiğim pazartesi, bundan otuz üç yıl öncesi.:)

Neyse konuyu daha fazla dağıtmayalım artık.;)
Şair olcak birisin valla abi.....

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
anneye babaya ne olursa olsun saygıyı kaybetmememiz gerekir, biz de tartışıyoruz kısmende herkesin hayalindeki gibi değil ama asla saygıyı kaybetmedim, bu arada konu değişiyor

• Beğen
Tepkiler: .NeXuS.
NEXUS

NEXUS

Üye
Kuran'da Anne Babaya Of Demek Bile Günahtır Yazıyor :)

İnternettin HOCA

İnternettin HOCA

Üye
İçme gardaş

=>@King@<=

Üst Alt