Aylık Cepnet Paketi Yeni Abone Alımına Kapandı

Sponsorlu Bağlantılar

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
Arkadaşım diyorsun ki Vodafone global bir şirket ve dünyada lider. Mademki öyle ise bu koskoca şirket nasıl oluyor da kaliteyi makul bir fiyata getiremiyor anlamış değilim.
Sonuçta teknoloji hızla gelişiyor şu an yurt dışında arkadaşlarım var ve orada operatörler öyle kampanyalar çıkarıyor anlatırsam sen 3 hattını da iptal edersin :D
Adamlar öğrenciye yönelik ne kampanyalar yapıyorlar en basitinden bir örnek Ingiltere'de Vodafone aboneleri haftasonu hep ücretsiz konuşup mesaj atıyor :)
Ne derseniz deyin ama bu bir gerçek dünyada en pahalı konuşan ülke biziz :(
Turkcell kaliteli doğru ama kazık çünkü vergi veriyor ama Vodafone yabancı sermaye ve Turkcell kadar vergi vermiyor bunu fırsata çevirebilir önce Cepnet ile sınırsız nete alıştır bağımlı et milleti sonra kaldır kazık paketler çıkar yok ne ala

Bir örnek vermişsin ama ordan burdan duyduğun sözlere her zaman inanma. Bak ben şimdi sana kıyaslamayla göstericem. Öncelikle ingiliz para birimi olan 1 siterlin 2.81 TL ye denk geliyor. Aşağıdaki hesaplarda düz hesap 2.80 TL baz alarak hesapladım. Buna göre Vodafone İngiltere paketlerine bakalım...

Öncelikle internet paketine deyinmek istiyorum. Vodafone UK 500 MB --- 5 Siterlin yani (5x2.80= 14.00 TL) Suan Vodafone TR'de kampanyasız 19 TL (5 TL pahalı)
Gözüyle görmek isteyenler için Vodafone UK 500 MB internet paketi linki :

Şimdi konuşma paketleri (Aylık Paketler)
100 DK + 300 SMS + 50 MB Data --- 10 Siterlin yani (10x2.80= 28 TL)
200 DK + 600 SMS + 100 MB Data --- 15 Siterlin yani ( 42 TL)
300 DK + 3000 SMS + 500 MB Data --- 20 Siterlin yani ( 56 TL )
500 DK + 3000 SMS + 500MB Data --- 30 Siterlin yani ( 84 TL)
Yukarıdaki paketleri gözüyle görmek isteyenler Vodafone UK resmi sayfa linki :

Şimdi ise Vodafone UK için sadece SMS + Data paketleri :
300 SMS + 500 MB Data --- 10 Siterlin yani ( 28 TL)
500 SMS + 500 MB Data --- 15 Siterlin yani ( 42 TL)
3000 SMS + 500 MB Data--- 30 Siterlin yani ( 84 TL)
Yukarıdaki paketleri için Vodafone UK linki :

Evet neymiş öyle her denilene inanmayacakmışız arkadaşın dediği gibi hafta sonu bedava olabilir ayrıntısını bilmiyoruz ama ona bakarsan SMS paketi aldığında bizde de hafta sonu bedava eee noldu şimdi ? Belki onlarda da öyle . Bilmiyorsun ki. Kulaktan dolma şeyleri körü körü inanıyor milletimiz. Biraz araştırmacı olun öyle dedi diye aaa öyleymiş değil. Öyle dedi gerçektende öyle mi diyeceksin.

gölgee_65 dostum söyle bakalım şimdi yukarıdaki hangi paket ihtiyacını görecek ???

Yazımı yazarken kimseyi rencide etmek değil amacım zaten fiyatlar zaten direk verilen değerlerle kıyaslamak mantıklı değil sonuçta gelişmiş düzeyine bağlı olarak ülkelerin refah seviyeleri farkıda göz önüne almak gerekir fakat yine de bazı şeylerin ucuz olmadığını görmek lazım.

Bir ara Türkiye'de 2.500 TL ye satılan Iphone için İngiltere de 300 DolarMIŞ burda niye böyle diyenler ve buna inananlar vardı. Elbette vergilerden dolayı ucuz almıyoruz yine fark oluyor fiyatlarda yüksek şekilde fakat bu kadar da komik olmayalım...

----------Eklendi @ 18:23:49 ---------- Yazıldı @ 18:12:36 ----------

gölge_65 bir hatan daha var şuan Vodafone TR ile Turkcell arasında vergi farkı yoktur. Şöyle ki Vodafone TR Türkiye pazarına girerken sadece telsimi satın alırken bir çok vergiden muaf tutuldu ve telsim ile bir itilaf durumu olur da hukuksal sorunlar yaşarsa ve bu hukuksal bir boyuta taşınırsa dava belgeleri gibi işlemler de vergi alınmama sözü verildi. Ve zaten bu durumlar çok önce de kaldı şuan Vodafone TR vergi muafı veya az vergi ödüyor gibi bir durum yoktur.

• Beğen
Tepkiler: Da®kness

gölgee_65

gölgee_65

Üye
Sen ingiltere'deki fiyatları gösteriyorsun örnek olarak ama bunu da bi arastir bakalım buradaki bir öğretmen veyahut bir memur aylık ne kadar maaş alıyor o çok örnek verdiğin Ingiltere'de ne kadar maaş alıyor. ben böyle diyeyim sence 10 tl içinde 2 tl vermek mi çok yoksa 50 tl içinde 5 tl mi vermek çok??----------Eklendi @ 19:33:52 ---------- Yazıldı @ 19:27:10 ----------Ha bir de demişsin biz de sms paketi alinca hafta sonu bedava oluyor. yani bir şart var mesela benim arkadaşım sms almiyor o da bu konusmadan mahrum kalıyor demekki.ben ise şart şurt olmadan herkese veriyor demek istedim. şu an herşeyde %18 kdv ve %25 (diye biliyorum) öiv alınıyor etti sana %43 yani aylık 50 tl fatura veren bir insanın 21.5 tl'si vergi.sen böyle Vodafone'u savunuyorsun da (sanki hissen var) söyleyelim sana reklam parası versin :Dbunu da unutma işçiler kardeş patron

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
Sen ingiltere'deki fiyatları gösteriyorsun örnek olarak ama bunu da bi arastir bakalım buradaki bir öğretmen veyahut bir memur aylık ne kadar maaş alıyor o çok örnek verdiğin Ingiltere'de ne kadar maaş alıyor. ben böyle diyeyim sence 10 tl içinde 2 tl vermek mi çok yoksa 50 tl içinde 5 tl mi vermek çok??----------Eklendi @ 19:33:52 ---------- Yazıldı @ 19:27:10 ----------Ha bir de demişsin biz de sms paketi alinca hafta sonu bedava oluyor. yani bir şart var mesela benim arkadaşım sms almiyor o da bu konusmadan mahrum kalıyor demekki.ben ise şart şurt olmadan herkese veriyor demek istedim. şu an herşeyde  kdv ve % (diye biliyorum) öiv alınıyor etti sana C yani aylık 50 tl fatura veren bir insanın 21.5 tl'si vergi.sen böyle Vodafone'u savunuyorsun da (sanki hissen var) söyleyelim sana reklam parası versin :Dbunu da unutma işçiler kardeş patron

Ben 3 operatörüde kullanıyorum savunacağım bir operatör yada hissem olan bir operatör mevcut değil keşke olsaydı : )

Zaten senin dediğini daha en baştaki mesajda cevabını vermiştim. Dikkatli okursan göreceksindir. Vergi muhabbetinden zaten sadece duyduklarına inanan biri olduğunu gösteriyor ondan Vodafone UK de hafta sonu bedava sözüne de çok itibar etmiyorum :) Gerekli cevapların tamamını verdim okuyanlar anlar zaten :) iyi forumlar.

h716043

h716043

Üye
bu ne ya okumaktan yoruldum neyi tartışıyoruz ki adamlar iptal etmiş fiyatlara bakınca ttnet sınırsız 55 tl varın gerisini siz düşünün

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
bu ne ya okumaktan yoruldum neyi tartışıyoruz ki adamlar iptal etmiş fiyatlara bakınca ttnet sınırsız 55 tl varın gerisini siz düşünün

Yok ya tartışma demeyelim gölge_65 ile bir çok konuda yorumlarımız var zaten kendisini tanımam ama bir garezim mevcut değildir forumumuzun müdavinlerindendir :D

Bu arada yeni paketleri görmedin herhalde dostum

gölgee_65

gölgee_65

Üye
Ben 3 operatörüde kullanıyorum savunacağım bir operatör yada hissem olan bir operatör mevcut değil keşke olsaydı : ) Zaten senin dediğini daha en baştaki mesajda cevabını vermiştim. Dikkatli okursan göreceksindir. Vergi muhabbetinden zaten sadece duyduklarına inanan biri olduğunu gösteriyor ondan Vodafone UK de hafta sonu bedava sözüne de çok itibar etmiyorum :) Gerekli cevapların tamamını verdim okuyanlar anlar zaten :) iyi forumlar.
tamam sen vergi konusunda gorduklerini soyle de gorelim.sonucta %18i bilmeyen yok.ornek vereyim arkadasa spot samsung monte aldik 245 tl ayni gun sorduk telin vergili hali 449 tl idi. artik ne kadar vergi verdigimizi gor. ki otv zammi geldi su anki fiyatlari bilmiyorum

----------Eklendi @ 21:36:44 ---------- Yazıldı @ 21:28:54 ----------

Yok ya tartışma demeyelim gölge_65 ile bir çok konuda yorumlarımız var zaten kendisini tanımam ama bir garezim mevcut değildir forumumuzun müdavinlerindendir :D Bu arada yeni paketleri görmedin herhalde dostum
kesinlikle aramizda herhangi bi garezlik yok biz sadece forum canlansin diye fikir alisverisi yapiyoruz tabi sinirlar cercevesinde maksat ornek olalim :D

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
tamam sen vergi konusunda gorduklerini soyle de gorelim.sonucta i bilmeyen yok.ornek vereyim arkadasa spot samsung monte aldik 245 tl ayni gun sorduk telin vergili hali 449 tl idi. artik ne kadar vergi verdigimizi gor. ki otv zammi geldi su anki fiyatlari bilmiyorum

----------Eklendi @ 21:36:44 ---------- Yazıldı @ 21:28:54 ----------

kesinlikle aramizda herhangi bi garezlik yok biz sadece forum canlansin diye fikir alisverisi yapiyoruz tabi sinirlar cercevesinde maksat ornek olalim :D

Vergiler konusunda sonuna kadar haklısın. Ben birde vergiler konusunda şunu anlayamıyorum. SMS paketi almadığını düşün 400 SMS at faturaya deli gibi işliyor ama 10bin sms paketi alıyorsun 9 TL (Paket ve fiyatları kafadan salladım) Bu mantık çok ters geliyor bana

gölgee_65

gölgee_65

Üye
Vergiler konusunda sonuna kadar haklısın. Ben birde vergiler konusunda şunu anlayamıyorum. SMS paketi almadığını düşün 400 SMS at faturaya deli gibi işliyor ama 10bin sms paketi alıyorsun 9 TL (Paket ve fiyatları kafadan salladım) Bu mantık çok ters geliyor bana
Işte bu bunu demeni bekliyordum ben bi tanesin :Dgerçekten haklısın bizim arkadaşın başına geldi aynısı Avea'da eğer aylık net alsaydı en fazla 30 tl öderdi ama hata yaptı almadı 254 tl faturayı ödemek zorunda kaldı :)vergiler konusunda amcam hep der bu ülkenin vergilerine şeytanın aklı bile ermiyor :D :D

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
Işte bu bunu demeni bekliyordum ben bi tanesin :Dgerçekten haklısın bizim arkadaşın başına geldi aynısı Avea'da eğer aylık net alsaydı en fazla 30 tl öderdi ama hata yaptı almadı 254 tl faturayı ödemek zorunda kaldı :)vergiler konusunda amcam hep der bu ülkenin vergilerine şeytanın aklı bile ermiyor :D :D

hahaha sağol dostum :D SMS yada Net'i toptan alınca vergide indirime mi gidiyorlar anlamadım ki :D Birgün işletme hocası anlatmıştı tam hatırlamıyorum değerleri ama onları sallıcam adamlar iki türlü vergi alacak asıl olan ücretin üstüne %18 vergiyi koyuyor sonra %18 vergi eklenmiş fiyatın üstünden yine % bilmem kaç vergi işletiyor :D ana parayı baz almadan üstüne vergi koyduğu paradan hesaplıyo yine üstüne vergi yüzdesini :D :D

gölgee_65

gölgee_65

Üye
hahaha sağol dostum :D SMS yada Net'i toptan alınca vergide indirime mi gidiyorlar anlamadım ki :D Birgün işletme hocası anlatmıştı tam hatırlamıyorum değerleri ama onları sallıcam adamlar iki türlü vergi alacak asıl olan ücretin üstüne %18 vergiyi koyuyor sonra %18 vergi eklenmiş fiyatın üstünden yine % bilmem kaç vergi işletiyor :D ana parayı baz almadan üstüne vergi koyduğu paradan hesaplıyo yine üstüne vergi yüzdesini :D :D
Yeter kafam allak bullak oldu gece gece üstüme bu kadar gelme :D :D :D

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
En fazla yıl sonuna kadar saklarlar. Ondan sonra tamamen kapatılır.

lgkg300

lgkg300

Üye
Yahu millet ne kehanetler yazmış böyle :) kısacası vodafone cepnet için yeni abone alımı yapmayacak mevcut cepneti devam eden ( ve iptal etmeyen) kullanıcılar etkilenmeyecek.

Bana sorarsanız vodafone bu cepneti tarihe gömecek yeni abone alımının durdurulması demek: işlerin yolunda gitmemesi demektir.

gorkemm55

gorkemm55

Üye
cepnet bittiğine göre turkcele geri dönme vakti geldi.

35cihan35

35cihan35

Üye
cep net'in iptali telefonu'nu modem yapıp laptop'la net'e girmek olabilir mi.. Avea 1gb var aynı zamanda ama aynı şekilde modem olarlk kullandığım halde net'e bağlanmıyor bunu turkcell'de denemedim ama vodafone'de hemen oldu

lord1902

Üye
Hız dusuk oldugu için kullanamyruz. Hız duşmese gunluk 1 gbt dayanmaz. Dakika da 60 mb indigne sahit oldum hız duşükken

----------Eklendi @ 20:23:35 ---------- Yazıldı @ 19:31:19 ----------

Ewet. Bugun sordum. Tamamıyle kapanıyor. görevli 15 kasım dedi

kazoo_44

kazoo_44

Üye
arkadaşlar gunkukcepnet paketi sınırsız değil mi

***Hunter***

Üye
    Konu Sahibi
Hız dusuk oldugu için kullanamyruz. Hız duşmese gunluk 1 gbt dayanmaz. Dakika da 60 mb indigne sahit oldum hız duşükken----------Eklendi @ 20:23:35 ---------- Yazıldı @ 19:31:19 ----------Ewet. Bugun sordum. Tamamıyle kapanıyor. görevli 15 kasım dedi
15 Kasımda tamamen mi kapatılıyor o zaman niye abone alımına kapattılar umarım dediğiniz gibi değildir

lgkg300

lgkg300

Üye
arkadaşlar gunkukcepnet paketi sınırsız değil mi

Günlük Cepnet sınırsız ve devam ediyor onda sorun yok. Hesaplamayı takip et:

* Günlük 1 TL
* Haftalık 7 TL
* Aylık 30 TL yapar.

Aylık 30 TL SINIRSIZ TOPLAMDA 300MB KADAR HIZIN YÜKSEK OLUYOR...

----------Eklendi @ 21:58:45 ---------- Yazıldı @ 21:53:21 ----------

Hız dusuk oldugu için kullanamyruz. Hız duşmese gunluk 1 gbt dayanmaz. Dakika da 60 mb indigne sahit oldum hız duşükken

----------Eklendi @ 20:23:35 ---------- Yazıldı @ 19:31:19 ----------

Ewet. Bugun sordum. Tamamıyle kapanıyor. görevli 15 kasım dedi

Şuan da resmi bir açıklama yok. O sorduğun kişinin şahsi görüşüdür. Böyle birşey olsaydı vodafone tarih verirdi. Sadece yeni abone alımına kapatılmış bir tarife bu. Ayrıca vodafonede yeni abone alımı yapılmayan daha pek çok tarife var hâlâ tarife devam ediyor. Örneğin cep aile gibi veya cepstar gibi bu tarifeler yeni abone alımlarına kapalı fakat faal haldeler. Vodafone sitesinden bakabilirsiniz.

Üst Alt