AYIPLI MAL! Sakın 5800 almayın!

Sponsorlu Bağlantılar

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
sen hakkını ara kardeşim nokia artık kaybediyor..

Revengeful

Emekli Yönetici
birde Amerikanın raflardan kaldırdığı ürünleri bize kekliyolar buna sinir oluyorum :off:

mustafa

mustafa

Üye
Henüz alalı 10 gün olmuş ve daha rafta iken bozuk olduğu ve bana o şekilde satılmış olduğu ayan beyan olan cihazımı geri almak, değiştirmek yerine 3 kez servise götürüp getirmek zorunda bırakan, çok da kolay kazanmadığımız bir parayı vererek aldığımız cihazlarımızın iğdiş edilmesine göz yummamı(zı) isteyen NOKIA'ya neden karşı çıktığımı anlayan ve destekleyen herkese sonsuz teşekkürler.

Burada söz konusu olan küçük ayrıntı, cihazın kullanırken bozulmuş olması değil bozuk satılması ve bu konuda NOKIA'nın bana ya da herhangi bir müşterisine "Tamir ettiririz, kullanmaya devam edersin" tarzı yaklaşımıydı. Oysa, yapılması gereken malı bozuk olan, yani tüketici yasasının 5. maddesine göre "AYIPLI" olan NOKIA'nın malının sorumluluğunu almaması, bunun yerine bozuk sattığı cihazı tamir ettirme, defalarca servise götürüp getirme görevini müşterisinin sırtına yıkıp asli sorumluluğundan kaçmasıydı. Oysa bu müşterinin sorumluluğu değil, NOKIA'nın yükümlülüğüdür. Bu kadar ayan beyan bir AYIP için müşteriyi tüketici mahkemesine gitmek zorunda bırakmak bile yeterince büyük bir sorumsuzluk ve dünyaca büyük bir marka adına utanç vericidir.

Bazıları bunu anlamayıp "ne var bunda, uğraş" diye tavsiye verdiler, bazıları karpuz alıyormuşum gibi "şansına küs" diye yorumlar yaptılar.

Bazıları ise bahsettiğim detayı yakaladılar, sağolsunlar.

Tüketici olarak, ödediğimiz her kuruşun karşılığını beklemek, ürünle ilgili sıkıntı çekmemek hakkımızdır. Bunu elde edemediğimizde bunu protesto etmek, mücadele etmek, gerekirse bu anlayışa karşı savaş açmak gerekir. Ancak bu şekilde bu uluslararası firmaların tüketiciyi pespaye mallarla parası elinden alınacak keriz yerine koymalarının önüne geçilebilir. Bu noktada kandırılmaya karşı çıkanlara karşı NOKIA savunması yapmak, tüketiciye haksızlık yapan bu firmaların ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaramayacaktır. Elbetteki NOKIA'nın ürettiği bütün ürünler sorunlu değildir, elbetteki tüm 5800'lar sorunlu olmayabilir ya da başka başka sorunlara sahip olabilir. Bir tek telefonda bile bu sorunun yaşanması ve bu yaşandığında üretici firmanın sorumluluktan kaçması kabul edilemez, tolerans gösterilemez. Bunu yaptığında da en şiddetli biçimde tepki gösterilmelidir.

En azından ben bunu yapıyorum, yapmayı deniyorum. NOKIA'nın beni enayi yerine koymasına izin vermeyeceğim.

sonuna kadar destekçinim arkadaşım

nokia kaybediyor daha önce konuşmuştuk nadir hocam hatırlarsan nokia bir gün bitecek demiştim nasıl olacak demiştin. bir değil iki değil bir çok kişi nokia'dan yana dertli. bundan sonra samsung alırım nokia yine almam.

--------------- Ekleme ---------------

ayrıca bir hafta içerisinde kanun olarak telefonu geri iade etme hakkın var diye biliyorum.

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
valla bende artık nokia yı almayı düşünmüyorum? çatur çutur telefonlardan bıktım..

haltie

haltie

Üye
ben nokiayı neden tercih ediyorum garantisi bittikten sonra bi sorun olduğunda tamiri kolay kapağı kasasaı bataryası şarjı filmi ekranı her şeyi alınabiliniyor.örneğin abimin samsung vardı 2 ay ekran filmi aradık en küçük örnek kuzen sony erickson var heryeri çizik çizik kasa yok piyasada telefona bakmak bile istemiyor alalı 1 yıl oldu.alırsın 5800 beğenmezsin gider satarsın kardeşim.

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
valla Halit biz kendimizi öyle kandırıyoruz,samsungunda diğer telefonlarında her türlü parçası bulunuyor..nokianın telefonunu alırsın 2-3 ay kulanırsın satarsın en fazla bunu yaparsın..

haltie

haltie

Üye
abi o telefonların elinde patlama olasılığı çok fazla biliyorum herkes aynı şeyi diyor diceksiniz ama gerçek bu ben ya nokia alırım yada iphone.ben diğerlerini kullandım yemin ediyorum geçen yıl 6300ım 5.kattan asfalta düştü yağmurda vardı aldım teli bataryasını taktım çalıştı sadece ekranı gitmişti gittim ekran aldım annem kullanıyor düşünüyorum bu düşen eğer sony erickson yada samsung iphone olsa ne olurdu ? diceksin kaç kişi 5.kattan tel düşürüyor ama oluyor işte.350liraya almıştım az para değil çöp olabilirdi;)

@n!wa+*R

@n!wa+*R

Üye
Nokia markasının tahtını sallayacak tek telefon İphone'dur...Şu an gerçekten hakikatli bir şekilde uğraşıyor iphone proğramcıları fakat sadece tahtını biraz tıngırdatırlar.Yani tahtdan indirecek ne bir marka ne de bir telefon var:oke:[:ehene yazıkki:ehe]

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
herkesin kişisel tercihi ama ben artık nokiaya zor dönerim..yeter bizi sömürdüğü..:naughty:

haltie

haltie

Üye
aynen kolay değil çünkü her anlamda çok rahat bir telefon her modeliyle kullanışlı ve sağlam.bende dedim sadece iphone zorlar oda fiyattan kaybeder biraz.

--------------- Ekleme ---------------

herkesin kişisel tercihi ama ben artık nokiaya zor dönerim..yeter bizi sömürdüğü..:naughty:

abi sömürme yok bence samsung sömürüyor hiç bir işe yaramayan telleri uç fiyatlara satıyor.arkadaşımda u700 vardı kaç kere servise gitti bilmiyoruz geçen gitik 6303 aldık çokda özelliği olmamasına rağmen telefonu hafta kullandı nasıl dedim memnunmusun telefon kullandığımı farkettim ben dedi

Progressivity

Progressivity

Üye
nokia'nın tahtı sallanacak, nokiada bitecek böyle giderse, o kadar kaliteli telefonlar çıkıyorki piyasaya tek kötü yanları çok pahalı olmaları biraz daha uygun fiyatlara düşürdüklerinde telefonları kimse nokia mokia dinlemez, sorun nokia markası değil zaten sorun popüler kültür bayılır bizim milletimiz popüler şeylere, nokia da zamanında kullanımının rahatlıgı nedeniyle popüler oldu hala çoğu kişide telefon alırken gidilen mantık odur neymiş efendim kullanımı kolaymış evet ama diğerlerininde kolay sadece öğrenmek gerekiyor biraz, bende nokia kullanıcısıyım ama bu telefonu almamdaki neden kullanım kolaylıgı değil fiyat/özellik açısından bir eşinin daha piyasada olmamasıydı ve hala yok, yoksa sony ericssondan şaşmazdım ben, ama piyasa iyice kızısıyor nokia büyükanne büyükbabalara hitap eder bir telefon markası olmak istemiyorsa artık müşteri memnuniyetini göz önünde daha fazla bulundurmalı.

dejavu_10

dejavu_10

Üye
1haftadır kullanıyorum 5800xm yi aldığım gibi yazılım güncelledim,uygulmalar yükledim,ekrana koruyucu bant aldım vs vs şu an için memnunum ki ben bu telefona samsung stardan döndüm...stardanda memnundum temiz kullanmayı severim şimdi cihaza kılıf sipariş ettim...diyeceğim oki malın kaliteside biraz kullanıma bağlı...ama kutudan çıkardığın ürün direk arızalıysa bunda üretici firmanın hatası vardır.arkadaşım sonuna kadar ara hakkını para iadesi iste bence çünkü artık nokia seni kaybetti içinden gelmeyecektir kullanmak...

_play_06

_play_06

Üye
27.02.2010 tarihinde aldığım Nokia 5800 model telefon daha alır almaz donma yapmaya başladı. Bir kez servise gitti, yazılım güncellendi. Ama sorun giderilemedi. Bugün yeniden servise götürdüm, işlemcisi değiştirilip onarılması denenecek dediler. Düşünebiliyor musunuz? Raftan aldığınız yepyeni ürünün işlemcisini değiştirecekler, iğdiş edecekler. Bunu kabule etmeyeceğimi söylediysem de fayda etmedi. Telefonu mecburen servise bıraktım. Nokia'a ihtar faksı çektim, iade almalarını, malın AYIPLI olduğunu söyledim. Resmen bozuk mal satıyorlar ve sorumluluk kabul etmiyorlar. Eğer 1 Mart 2010 a kadar geri almazlarsa tüketici hakları mahkemesine gideceğim. Kimsenin tüketiciyi kandırmaya hakkı yok. Para kolay kazanılmıyor bu ülkede.

SAKIN NOKIA 5800 ALMAYIN! BU MAL AYIPLI, ÜRETİCİ VE SATICISI OLAN NOKIA İSE SORUMSUZ! ALDIĞINIZ MAL ELİNİZDE KALIR!

sana katılmıyorum fabrıkada 1000lerce telefon uretılıyor ıclerınde ıllakı yanlıslıklada olsa kusurluları cıkacaktır goturur verır yenısını alırsın bende kullanıyorum ve cokda memnunum burda telefonu kotulemenın bır mantıgı yok bence :vur

mustafa

mustafa

Üye
sana katılmıyorum fabrıkada 1000lerce telefon uretılıyor ıclerınde ıllakı yanlıslıklada olsa kusurluları cıkacaktır goturur verır yenısını alırsın bende kullanıyorum ve cokda memnunum burda telefonu kotulemenın bır mantıgı yok bence :vur

sen ne kadar iyimsersin böyle :D görürüm iki gün sonra seni de ...

ramakm86

ramakm86

Üye
varsa kusuru degiştirin gitsin 500 lira veriyon sonuçta mesela bende sorun yok cok şükür olursa anında gönderirim hele kasa açıklığı felan hiç gelemem. bu arada hala neyi tartışıyonuz bilmem

lad_enes

Üye
Telefonun ilk üretim mi son üretim mi oldugunu nasıl anlarız peki? Ben alacğaim da son cikanlardan alayim bari , ilk cikanlardan alsak bile versiyon atsak düzelir mi sorunlar

Progressivity

Progressivity

Üye
kasa açıklığı diyoruz, fiziksel bir sorun diyoruz :D daha ne diyelim versiyonla düzelir mi hiç :D ayrıca ilk çıkanlardan zaten kalmamıstır piyasada ayrıca telefonu incelerkende eline alıp bak sağ üst köşede kasa açıklığı var mı diye

coshqunn

coshqunn

Üye
ben memnunumm walla

mumi_abi

mumi_abi

Üye
sendeki bozuk die millet almıcak deel bndeki taş gibi