AYIPLI MAL! Sakın 5800 almayın!

Sponsorlu Bağlantılar

poyraz15

Üye
Xterso sonuna kadar haklı ama başlık biraz hatalı gibi..
Karpuz almıyorum demiş çok haklı 500 tl verip tel alıyor tel sorunlu adamlar tamir ediyor tel in değiştirilmesi gerekli yada para iade ..

hancock0638

Üye
Ben şu an Nokia 5800 kullanan biri olarak donmalar hariç memnunum şimdilerde güncelleme bekliyorum beni en çok delirten tarafı radyo dinlerken donması ve restart çekmeden eski haline gelmemesi yeni güncelleme ile birlikte ipodaki gibi sürükle bırak özelliğide gelicekmiş bu arada

YuZaRSiFTaN

YuZaRSiFTaN

Üye
bendede cok donmalar oluyor acıkcası bendeki donma söyle oluyor bir kişiyi aradıgımda ve kapattıgımda yada cagrı atıb kapama tusuna bastıgımda donub kalıyor ve kac kere tıklasamda fayda etmiyor biraz donub kalıyor ve sonra belli bir süre gectikden sonra ard arda tıkladıgım icin izin yok diyor onun haricinden telefonumdan memnunum seviyorum telefonumu

zwangless

zwangless

Üye
Amaç ne ki bu konuyu teknoljide hemen hemen her üründe azda olsa sorunlar olabilir. O kadar satın alan var. Neden bi ben diye düşündün mü. Bende kullanıyorum hiç sorunum olmadı açıkcası.

mutluadam

Üye
5800 red aldım bende 20 gün önce v31 yüklüydü aldığımda. 5 gün önce ekranın kararması, yoğun kullanımda pilin ısınması , şarjın 1 günden az gitmesi ve daha aldığımda sol uzun yandaki ekrandaki ince çizik sorunları için tekni kvervise gönderdim bursa ya. bu gün geri geldi elime geçti. yok parça bekleniyormuş yok kalite kontrol onayı bekleniyormuş yok ekran değişmiş miş.. v40 yüklemleri dışında var ya hiç telefonu ellememişler sanki!! onunda saat ayarını bile afgansitan olarak ayarlamışlar. yuh be!

en kıl olduğumda ekran değişti yazmıyormu evrakta lan ekranın üstünde koruyucu film var onu bile kaldırmamışlar çizik de duruyor ekran nası ldeğişiyor!!?? hadi bu da mı şans yazıklar olsun diyorum başka bi şey demiyorum!! şkayeti yazdık servise bi halt olur inşallah!!

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
sizde sorun çıktı diye genelleme yapılmaz.
Sonuçta tr de ve dünyada en çok satan dokunmatik ekranlı telefonladan birisi.
Buyuzden satış rakamları ile dogru orantılı olarak servise gitcek ürün sayısıda artar çünkü satışı çok olan bir ürün.
Benim arkadaşlarımda var çok memnunlar.

Sizin şansızlıgınz.

alicem123

alicem123

Üye
Bende 5800 aldım tek sorunum kasa açıklığı ve sarj sorunu. Servise verdim bugun 1. haftası telefonu beşiktaşdan kartala göndermısler yüksek seviyeye. ve telefonum salı günü işleme konulup perşembe günü gönderılmeye karar verılms anladgm kadarıyla ön panel ve kasayı değiştirmişler.2 gündür sitesinden takip ediyorum Servis Durumu : Bölgeye gönderildi. Kvk müşteri hizmetlerini aradığımda daha telefon elimize geçmedi diyorlar. Ne biçim kargoysa 2 gündür teslim edemedi telefonu. İnşallah pazartesi alabilirim telefonumu eğer yapmadılarsa telefonu suratlarına fırlatıp sikayette bulunucam... !

akiladami

Üye
Çok saçma 1 telefonda oluşan bir olay yüzünden tüm 5800'lar kötü diyemezsin bende 2 ay önce aldım ve hiç bir sorun yok ayrıca dün bir tane daha aldık arkadaşa eğer ki öyle söylediğin gibi bozuk olsa arkadaşıma önerirmiydim süper bir telefon konu başlığını yöneticiler bence düzeltsinler çok ağır kaçmış başlık

mrchakal3

mrchakal3

Üye
Gayet iyi tel.

xterso

Üye
    Konu Sahibi
Başlığı şöyle değiştireyim isterseniz;

Ayıplı mal, mutlaka alın!

Ben ne diyeyim ki. Siz tüketici olarak, kasasında açıklık olan, pili dayanmayan, donmalar yaşatan, orası burası saçmalayan bir telefona hala "iyi" diyebiliyorsanız zaten benim uyarım size değildir. Siz zaten ayıplı malı almış ve kabul etmişsinizdir, güle güle kullanın. Benim uyarım, tüketici olarak verdiği paranın karşılığını almak isteyenlere, pespaye mallarla kandırılmaya, enayi yerine konmaya karşı tepki duyanlaradır.

Bu mal ayıplıdır. Sadece bu forumda ve sadece bu başlık altında yazılanlar ile şikayetvar.com daki yüzlerce benzer sorunla karşılaşanların yazdıkları bile bunu ispatlamaya yeter anlamak isteyenler için. Telefon almayı karpuz almaya benzeten ve kötü çıkan karpuzu da "aaa ne şanssızlık ama" diye değerlendirenlere herhangi bir şey anlatmak mümkün değil. Biraz mantıklı düşünmek bile bu malın "sorunlu" olarak piyasaya sürülmüş olabileceğini anlamak için yeterli olurdu. Siz hiç satıldığının ertesi günü servise gidip motoru değişen onlarca yüzlerce Volkswagen otomobil gördünüz mü? Böyle birşey olsa "şanssızlık" deyip omuz mu silkerdiniz yoksa o otomobilin ayıplı olabileceğini mi düşünürdünüz? Kıstas sadece ödediğimiz paranın miktarı mıdır? Bence değil, tüketici olarak 50.000 TL verip otomobil almakla 500 TL verip telefon almak arasında beklentiler açısından herhangi bir fark yok.

Bu malın ayıplı olduğunu ispatlayacağım. Olay şu anda tüketici hakem heyetine intikal etmiş durumda. Oradan çıkacak muhtemelen lehimdeki bir sonuca itiraz ederlerse tüketici mahkemesine gidecektir olay ancak sonucun değişmesi zor, çünkü ayıplı malın yasadaki tanımı çok açık. Merak edenler açıp yasayı okusunlar.

Sonucu buradan herkesle paylaşacağım.

crımınal

Üye
arkadaşım teknoloji işi birazda şans işidir şimdi senin telefonunda sorun çıktı diye herkezde çıkıcak diye bir koşul yok o senin şansına telefonu bende aldım hiç bir sorun yok

feritöksüz

Üye
bende aldım suan cokk memnunum hiç donmuyo

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
ben nokiayı neden tercih ediyorum garantisi bittikten sonra bi sorun olduğunda tamiri kolay kapağı kasasaı bataryası şarjı filmi ekranı her şeyi alınabiliniyor.örneğin abimin samsung vardı 2 ay ekran filmi aradık en küçük örnek kuzen sony erickson var heryeri çizik çizik kasa yok piyasada telefona bakmak bile istemiyor alalı 1 yıl oldu.alırsın 5800 beğenmezsin gider satarsın kardeşim.

Yaklaşımın halit beni öldürdü:aha:Bozuldugu zaman yedek parçası bol oluyor(muş).Bana bol yedek parça değil mumkun olduugnca arıza açmayacak bir marka gerekli.Kaldıki samsung olsun Sony ericcson olsun bunların parçasını halledebiliyorsun.Geçen gün şarj aleti aradım ve burd abuldum biraz şaşırdım hiç ummuyordum burda bulacagımı 20.000 lik ilçede vida bulamazken Nokia harici bir cihaza alet bulmam gerçektne şaşırtıcı.Kaldıki NOKIA NOKIA diyorsunuz adana çakmakplazadan alırım ben telefonu.Hemşehrilerim bilir çakmak plazayı telefon merkezidir adeta orası adananın.Ve vitrinde o kadar çok samsung vardı ki NOKIA ara ara gözüken süs eşyası gibi geldi yer gök samsung.Bu da demek oluyorki artık NOKIA tutulmuyor ben tüketicinin istediği tutulan markaları getiririm demek istiyor bayiler.Sözün özü eğer çok tenha bir yerlerde yaşamıyorsan her türlü belli başlı marka modelin yedek cihazını temin edebiliyorsun.Hadi olmadı Turkcell k.v.k bayileri genelde iş birkiği içindedir.Oraya bırakabilirsin.Sanırım o samsung piyasadan kalkmış çok eski bir modeldir(kapaklı olan eski modeller ise)Yoksa E250 tarzı cihazların bol bol yedek parçası var

atom570

Üye
Arkadaş haklı benmde 2 arkaşım aldı 2 side bozuk çıktı bende alıcaktım almadım 5230 aldım tavsiyem 5800 yerine 5230 almanız şu ana kadar sorunu yok hemde arlrındaki fark 3g,wlan,3.2 mp kamera ve ses kalitesi ben bunlar için 150 tl fazla wermek istemem :)demem o ki arkadaş haklı 5800 ayıplı maldır inş.. davada istediğin gibi sonuçlanır....

Brain.

Brain.

Üye
arkadaş kullanıyor gayet memnun elektronik eşya bu illa bozuk değil diye birşey yok

xterso

Üye
    Konu Sahibi
arkadaş kullanıyor gayet memnun elektronik eşya bu illa bozuk değil diye birşey yok

Nasıl yani? Siz bir mala para verirken "bozuk çıkabilir" diye mi alıyorsunuz? İyi misiniz? Parayı nasıl kazandığınızı merak ettim şimdi.

Neyse, tüketici hakem heyetinden lehime sonuç çıktı, aksi olamazdı zaten. 20 gün kadar bekleyeceğim, sonra NOKIA Türkiye'ye icra başlatacağım.

Onca para verilen elektronik eşyanın bozuk çıkabileceği ihtimaline sarılanlara ve onay verenlere diyorum ki;

İyi ki varsınız, sayenizde uluslararası dolandırıcı firmalar ekmek yiyor.

alpdsi

alpdsi

Üye
Telefon alıcaksan NOKİA DAN ŞAŞMA DEMİŞLER .)

xterso

Üye
    Konu Sahibi
Tamam, konuyu kapatabilirsiniz dilerseniz. Tüketici hakem heyetine gittim, karar lehime çıktı doğal olarak. Nokia temyiz etmedi, çünkü bence malının telmaşalığından kuşkusu yok. Paramı çatır çatır ödedi. Ödemese de ödetirdim ya neyse çamura yatmadı. Benim için Nokia bitti. Allah size sabır versin. Destek verenlere teşekkür ediyor, vermeyenlere akıl fikir ve tüketici bilinci diliyorum.

idris_35

idris_35

Üye
:hmmm:allalla:
Tamam, konuyu kapatabilirsiniz dilerseniz. Tüketici hakem heyetine gittim, karar lehime çıktı doğal olarak. Nokia temyiz etmedi, çünkü bence malının telmaşalığından kuşkusu yok. Paramı çatır çatır ödedi. Ödemese de ödetirdim ya neyse çamura yatmadı. Benim için Nokia bitti. Allah size sabır versin. Destek verenlere teşekkür ediyor, vermeyenlere akıl fikir ve tüketici bilinci diliyorum.

Değerli kardeşim;
Bu bir istisna. Sana denk gelen kötü bi rastlantı. Aynı anda 4 adet 5800xm aldım. 6.ay doldu ve en ufak bi sıkıntı yok. herneyse sana hayırlı olsun..

SpeciaL@

SpeciaL@

Üye
Telefon alıcaksan NOKİA DAN ŞAŞMA DEMİŞLER .)

ya bi git ya kim demiş onu kafadan uyduruyonuz:ah warya öbür markaların suyu mu çıktı "illa da nokia" bu lafı hiç sewmiyorum walla hani ilk çıkan çok duyulmuş bi marka ya ondan neyse senin telefon bilgin bu kadar herhalde..ben nokia kötü demiyorum kaliteli ama nokia saplantınız olamasın!!!!!!!!!!!