Avea'nın yeni tarifesi ''657"

Sponsorlu Bağlantılar

solgun50

solgun50

Üye
    Konu Sahibi
Avea'nın yeni tarifesi ''657"

Avea'nın yeni tarifesi ''657;; ile kamu çalışanları ve emekliler, vergiler dahil sadece 35 TL ödeyerek Avea ayrıcalığını tercih etmiş milyonlarca kamu çalışanı ile 6000 dakika ve her yöne tam 657 dakika konuşma avantajına sahip olacak.

Avea açıklamasına göre, müşterilerinin referans olacakları 3 yakınlarının da bu tarifeden faydalanması sağlanıyor.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Avea'nın avantajlı kamu tarifelerinden halihazırda faydalanmakta olan müşterilerin 657 Tarifesi;ne geçmek istemeleri durumunda 657 yazarak 2010;a SMS göndermesi yeterli oluyor. Avea ayrıcalığından yararlanmak isteyen diğer bütün kamu çalışanları ve emeklileri kamu kimlikleri ile bir Avea bayisine uğrayarak 657 tarifesine geçebilirler.''

Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kaplan "Kamu çalışanları ve emeklilerinin beklenti ve ihtiyaçlarını yakından takip ederek yıllardır bizimle beraber olan bu değerli müşterilerimizin memnuniyetini artırmaya çalışıyoruz. Avea olarak kamu çalışanlarına ve emeklilerimize avantajlar sunmayı bir sorumluluğumuz olarak kabul ediyoruz" diye konuştu.

Açıklamada, tarifeden yararlanan müşterilerin ayrıca, ücretsiz hediye dakikalarını tamamladıktan sonra her yöne dakikası yalnızca 29 Kuruşa konuşabildikleri, fatura dönemi içinde kullanılmayan dakikaların bir sonraki fatura dönemine devretmeyeceği belirtildi.

• Beğen
Tepkiler: xelasbu, ipkry, izmirligenc ve 2 diğerleri

kol@j

kol@j

Üye
paylaşım için teşekkürler...

WastabMan

WastabMan

Üye
Teşekkürler. :oke:

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
güzel tarife..

solgun50

solgun50

Üye
    Konu Sahibi
teşekkürler...ama daha kral bi tarife olabilirdi...

--------------- Ekleme ---------------

ya aveanın en ciddi problemi hala ücretsiz kalan süre bilgisinin mesajla yollanmaması...

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
evet bende bir türlü öğrenemiyorum..birde ücretli..

solgun50

solgun50

Üye
    Konu Sahibi
ya defalaraca adamlara ve btk ya yazdım çözüm yok türkiyeye dönünce bide tbmm dilekçe komisyonuna yazcam bakalım...:)

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
valla iyi olur..

eQooo

eQooo

Üye
iyiymiş....teşekkürler...

hrn_07

hrn_07

Üye
avea yapar ya :)

solgun50

solgun50

Üye
    Konu Sahibi
ya tarife neysede adamlar inatla ücretsiz süre sorgulamayı yapmıyoır...

emineli

Üye
herkese selam. yanlışlıkla tarifemi 657 yaptım ben. hattım öğretmen hattıydı. neyse bana avantajlı gibi geldi ama işey sormak istiyorum. tarif değiştirmek isterseniz 22 den sonra fatura kesildikten sonra dedide ben şimdi konuşsam bu 657 tarifesinden mi konuşucam.:( anlamadım ki.

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
adına sinir oldum neden 657 :D

SeeMaLeN

Üye
ben geçmek istedim kampanyaya ancak avea resmi sitesi ile müşteri hizmetleri arasında bir uyumsuzluk söz konusu.
Sitede dediğine göre 657 ye geçmek için herhangi bir kamu hattı sahibi tarafından referans olarak gösterilebilirmişiz.Ama uygulamada önce kamu hattına çeviriyorlar daha sonra 657 ye geçiş yaptırıyorlar.

bayx78

bayx78

Üye
Geçtiğin günden itibaren günlük parasını alıyorlar... Yani 12 sinde geçtiysen 10 gün için 35 tl'nin 1/3'ü geri kalan 2/3 lük ise öğreetmen hattının sabit ücertinin 2/3 ve konuştuğun paralı miktar...
Ben geçtim öyle dedi aradığımda müşteri hizmetlerindeki bayan....
Seemalen evet geçmek için önce kamu hattının olması lazım biri referans olabilir kamu çalışanı....

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
ben geçmek istedim kampanyaya ancak avea resmi sitesi ile müşteri hizmetleri arasında bir uyumsuzluk söz konusu.
Sitede dediğine göre 657 ye geçmek için herhangi bir kamu hattı sahibi tarafından referans olarak gösterilebilirmişiz.Ama uygulamada önce kamu hattına çeviriyorlar daha sonra 657 ye geçiş yaptırıyorlar.
normaldır adı 657 olunca hıc sasırmadım

solgun50

solgun50

Üye
    Konu Sahibi
657 sonuçta bir isim... niye sinir oldunuz demekki aveayı sevmiyorsunuz...

tayfuntrnk

tayfuntrnk

Üye
ya arkadaşlar bişe yapalım da şunun kalan dakikalarını ücretsiz öğrenmenin bi olanağını sağlayalım. Şaka gibi sana ücretsiz dakika veriyorum diyor ama ne kadar kaldığı öğrenmek için 1 lira kesiyor, yazıktı günahtır ya...

solgun50

solgun50

Üye
    Konu Sahibi
valla ben olayın ciddi takipçisiyim özellikle btk ve şikayet sitelerine ya başvuru yapın... btk nın enson gönderdiği cevap aşağıdadır...

Sayın Olgun,
Tüketici Şikayetiniz incelenmeştir.
28.07.2010 tarihli ve 27655 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Elektronik Haberleşme Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği'nin "Hizmetin kısıtlanması ya da durdurulması" başlıklı 12 nci maddesi,
".....
(4) Ses, kısa mesaj, veri ve benzeri hizmetlerin sunulduğu kullanım miktarı sınırlı tarifeler kapsamında hizmet sunulan aboneler, kullanım miktarına ilişkin sınıra ulaşıldığında mobil telefon işletmecileri tarafından kısa mesaj yöntemi ile diğer işletmeciler tarafından çağrı merkezi, elektronik ileti ya da aboneye daha kolay ulaşılabilecek bir yöntem aracılığıyla bilgilendirilir. Bilgilendirme kapsamında işletmeci bilgilendirmenin güncelliği hakkında bilgi verir.
(5) Kurum bu maddenin uygulanmasına ve faturalara üst sınır getirilmesine ilişkin usul ve esaslar belirleyebilir." şeklindedir.

Bu kapsamda, ses, kısa mesaj, veri ve benzeri hizmetlerin sunulduğu kullanım miktarı sınırlı hizmetlere ilişkin abone mağduriyetlerinin önüne geçilmesini teminen alınabilecek tedbirlere dair çalışmalara Kurumumuzca devam edilmektedir.

Yürütülen çalışmalar kapsamında, Avea'dan temin edilen bilgilerde özetle; faturalı aboneler için, ses hizmetlerine ilişkin olarak SES yazılarak 6000'a mesaj gönderilmesi, mesaj hizmetlerine ilişkin olarak SMS yazılarak 6000'a mesaj gönderilmesi halinde kullanım miktarına dair bilgi alınabildiği ve sorgulama ücretinin mesaj başına 0,99 TL olduğu, veri hizmetlerine ilişkin olarak KULLAN yazıp 9495'e mesaj gönderilmesi halinde ilgili fatura dönemi içerisindeki toplam internet kullanımlarını ücretsiz olarak öğrenilebildiği, kalan kota bilgisinin ise INTERNET yazıp 6000'e mesaj gönderilmesi halinde 0,99 TL karşılığında öğrenilebildiği, bireysel faturalı kamu ve kurumsal hatlara sahip abonelere son 48 saatlik kullanımları içermediği bilgisi ile birlikte kullanımlarının dolduğuna dair bilgi mesajı gönderildiği ifade edilmektedir.

Yukarıda belirtildiği üzere, İşletmecilerin bu çerçevedeki uygulamaları incelenmekte olup, abone mağduriyetlerinin yaşanmamasını teminen alınabilecek tedbirlere ve İşletmecilere getirilebilecek yükümlüklere ilişkin çalışmalara Kurumumuzca devam edildiği hususunda bilgilerinizi rica ederiz.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
Basın ve Tüketiciler ile İlişkiler Müşavirliği

-----Original Message-----
From: [mailto: ]
Sent: Monday, August 09, 2010 7:07 PM
To: btk_tuketici_sikayet
Subject: *-----Tuketici SIKAYET Mesaji VAR-----*

----------------------------------------------Adi:
-------------------------------------------Soyadi:
-------------------------------------------TC NO :
------------------------------------------ Adresi: çankırı
------------------------------------------- Sehir: çankırı
-------------------------------------- Posta Kodu: 18900
----------------------------------------- Telefon:
------------------------------------------- Diger:
----------------------------------------- E-Posta:
-------------------- Kurumsal Abonenin Sirket Adi:
-------------- Kurumsal Abonenin Ticaret Sicil No:
---------------------- Kurumsal Abonenin Kisi Adi:
------------------- Kurumsal Abonenin Kisi Soyadi:
------------- Kurumsal Abonenin Kisi TC Kimlik NO:
--------- Kurumsal Abonenin Sirket Temsil Belgesi:
---------------------- Kurumsal Abonenin Vergi No:
-------------------- Sikayet Edilen Isletmeci Adi:
------------------------------------ Sikayet Turu: Hizmet Kalitesi
------------------------------ Sikayet Telefonlar: 532552**** avea
-------------------------- Sikayet Basvuru Tarihi:
-------------------------- Sikayet Kayit Numarasi:
----------------------------------- Sikayet Ozeti: öncelikle çalışmalarınızda başarılar diliyorum. 5325526006 numaramla avea da faturalı kamu hattı kullanıyorum mağduriyetimi şahsım ve tüm avea faturalı aboneleri adına ilgili kuruma ve sizlere defalarca ilettim her başvurumda ilgili kurum ve siz konu hakkında düzenleme olmadığını söylüyorsunuz lakin konunun düzenlemeyi gerektiren bir konu olup olmadığını bu konuda opeatörlerin serbest olup olmadıklarını bir türlü tarafıma bildirmediniz. şimdi aşağıdaki sorularuma bilgi edinme kanununa göre cevap bekliyorum.
1- ön ödemeli hatlarda kullanım sonrası ücretsiz kalan tl gönderimi mevcutken ve bu işlem bir kurul kararıyla zorunluyken aynı kurul neden faturalı hatlarda ücretsiz kalan dakika sorgulaması için bir kurul kararı almaz.
2- şu anki uygulamada asıl şikayetçi olduğum konu avea da kalan dakikaların sorgulanmasına sorgu başına 0.99 tl alınıyor bu ücret haberleşme kanununa ve düzenlemelerinize uygun mudur?
3- özellikle bu konuda bir çok insan ne kadar dakikasının kaldığını öğrenemediği için fahiş faturlar gelmektedir. bu durumun devamı normal mi?
4- operatörler dakika bittiği an uyarı mesajı yolluyorlar lakin avea da bu sms ler bazen 3 gün sonra geliyor siz uyarıldığınızda çoktan dakikalarınız bitmiş oluyor?
5- konuyla ilgili tarafıma tatmin edici bir cevap ya da bir çözüme yönelik kurul kararı bekliyorum.
eğer çözüm olmazsa konuyu ulaştırma bakanlığı ve tbmm dilekçe komisyonuna yollayacağım saygılarımla arz ederim.

pampilo

Üye
Vodafone gibi her yöne 1000 Dk, 40 TL şeklinde olsa daha iyi olurdu. 657 dk kime yetecek.

Takipçi Satın Al

Üst Alt