kullanıcıadları
Üye
Evreni aciklayamiyoruz demek ki Allah var!!!111
Koskoca bir binanin mimari olurda evrenin olmaz mi !!!111
Argumanlara gel be
- - - Eklendi - - -
Ben gercegi gordum, sizde gorursunuz umarim
Evreni aciklayamiyoruz demek ki Allah var!!!111
Koskoca bir binanin mimari olurda evrenin olmaz mi !!!111
Argumanlara gel be
- - - Eklendi - - -
Ben gercegi gordum, sizde gorursunuz umarim
- - - Eklendi - - -
Ayrica konunun ozu de sacmaligin daniskasi. Kuzenim gel ateist ol dedi diye ateist mi olunurmus arkadas.
Evet , Allah kalbimi ve kulaklarimi muhurleyerek beni direk yakmalik yaratmis oluyor sizin mantiginiza gore yani hic sansim yok
Bundan 150-200 yıl önce bilim depremin sebeplerini açıklayamazken, deprem olunca bakın Allah var dinsizliğin sonucunda yeryüzünü sallıyor, gelin Allah'a iman edin derlerdi. Depremin sebepleri bulundu, ilahi güc olmadığı çıktı ortaya.
Şimdi bilim evren'in yapısını açıklayamıyor diye evren var, Allah onu yarattı diyorlar. Elbet evrenin yapısıda açıklanacak bir gün
Verdiğin cevaba bakarak söylüyorum; Yazımı okumamışsın bile! Senin işin kullara değil, inanmadığın Allah'a kalmış..Bundan 150-200 yıl önce bilim depremin sebeplerini açıklayamazken, deprem olunca bakın Allah var dinsizliğin sonucunda yeryüzünü sallıyor, gelin Allah'a iman edin derlerdi. Depremin sebepleri bulundu, ilahi güc olmadığı çıktı ortaya.
Şimdi bilim evren'in yapısını açıklayamıyor diye evren var, Allah onu yarattı diyorlar. Elbet evrenin yapısıda açıklanacak bir gün
kuzenim tutturdu ateist ol kendiside oyle kafami sisirdi acaba yaninda ateist oldum desem ateistim falan desem ama kalpten Allah a inansam dinden cikarmiyim yorumlarinizi bekliyorum.
Ameller niyete goredir
Fakat sadece bunun içinde orada burada ateistim demeye değmez.Zor yok bir şey yok sadece bir tanıdığı ateist ol dedi diye sözde bile olsa ateistim diyorsa o kişinin dine olan bağlılığından şüphe edilir.Silah zoru falan neysede böyle şeyler yüzünden yapmaya değmez açıkçası...
İyi ki bir 3000 yıl önce yaşamamışım, hele bir Mısırda falan olsaydım...
Düşünüyorumda bu sefer dindarlar, Osiris var, Anubis, Ra var o tanrı bu tanrı var diye üzerime geleceklerdi. Güneş tanrısı güneşi doğmasına yardım eder, felaket tanrısı ülkeyi batırır diye türlü türlü şeyler dinleyecektim.
Ölünce Anubis seni karşılayacak, öbür tarafa gitmende yardım edecek, senin kalbini tüyle tartacak diye bir sürü masallar anlatacaklardı. İnanmazsam sonsuza kadar acı çekeceğimden falan bahsedeceklerdi yine.
Mumyalamak gereksiz , ölmüş adam işte hayatı bitmiş dediğimde nasıl gereksiz onlar yeniden dirilecek!!!111!! diyen bir sürü tip olacaktı, tanıdık geldi mi
Neyse en azından tek tanrılı dinlere evrildikte, bir sürü tanrı masalı bitti..
dostum bu evrenin nasıl oluştuğunu kafan alıyormu?İyi ki bir 3000 yıl önce yaşamamışım, hele bir Mısırda falan olsaydım...
Düşünüyorumda bu sefer dindarlar, Osiris var, Anubis, Ra var o tanrı bu tanrı var diye üzerime geleceklerdi. Güneş tanrısı güneşi doğmasına yardım eder, felaket tanrısı ülkeyi batırır diye türlü türlü şeyler dinleyecektim.
Ölünce Anubis seni karşılayacak, öbür tarafa gitmende yardım edecek, senin kalbini tüyle tartacak diye bir sürü masallar anlatacaklardı. İnanmazsam sonsuza kadar acı çekeceğimden falan bahsedeceklerdi yine.
Mumyalamak gereksiz , ölmüş adam işte hayatı bitmiş dediğimde nasıl gereksiz onlar yeniden dirilecek!!!111!! diyen bir sürü tip olacaktı, tanıdık geldi mi
Neyse en azından tek tanrılı dinlere evrildikte, bir sürü tanrı masalı bitti..
dostum bu evrenin nasıl oluştuğunu kafan alıyormu?
eğer alıyorsa haklısındır bişey diyemem ancak en köküne inseler bile bir enerji patlaması diyolar peki o enerji nerden geldi sıfırdan bi düşün ,yokluk... ne garip değilmi ,hiç bişey yok hiç bile, siyahlık bilesende benim gibi bu konular hakkında biraz fazla düşünüyorsun bende dinlere inanmıyorum ama Yaradana inanıyorum.
düşünsene evrenin sınırsız olması saçma sınırlı olması bile saçma bende böyle düşüncelere dalıyorum kuranda bulursun diyorlar ancak kuranda sadece yapmazsan başına gelecekler ve iyilik yap gibi şeyler yazıyor.
ne olursanız olun iyi olun
kimse bana inanmak zorunda değil bende kimseye
- - - Eklendi - - -
tartışmaya açığım...
sende haklısın ama inanmaktan bişey kaybetmessin.Bende bunları çok duydum yok efendim, piyasanın etkisinde kalmışsın karı kız için falan filan... Dinimi karı kız için sececek olsaydım Müslüman olurdum herhalde. Hangi din bana ölünce 100 lerce kadın veriyor ki başka ?
- - - Eklendi - - -
Almıyor işte ama evreni kafamız almıyor demek ki yaratıcı var demekte benim kafamda tanrı varlığını kanıtlamaya yetmiyor.
bence islamda ısrar et ateistm diye yalan söylemenin alemi yok ama uzun süre konuşma kafasını bulandırıyolar insanın benim bi arkadaşım var daha doğrusu vardı artık küstük ateist 1 hafta boyunca gece gündüz ben bunu müslüman yapmaya oda beni ateist yapmaya uğraştı ikimizde başarılı olamadık ama daha neye inandığını bilmiyodu o bi diyo tanrı vardır bi diyo yoktur sonunda susturdudum tutarsız şeyler söyleyincekuzenim tutturdu ateist ol kendiside oyle kafami sisirdi acaba yaninda ateist oldum desem ateistim falan desem ama kalpten Allah a inansam dinden cikarmiyim yorumlarinizi bekliyorum.
bence islamda ısrar et ateistm diye yalan söylemenin alemi yok ama uzun süre konuşma kafasını bulandırıyolar insanın benim bi arkadaşım var daha doğrusu vardı artık küstük ateist 1 hafta boyunca gece gündüz ben bunu müslüman yapmaya oda beni ateist yapmaya uğraştı ikimizde başarılı olamadık ama daha neye inandığını bilmiyodu o bi diyo tanrı vardır bi diyo yoktur sonunda susturdudum tutarsız şeyler söyleyince
dostum bu evrenin nasıl oluştuğunu kafan alıyormu?
eğer alıyorsa haklısındır bişey diyemem ancak en köküne inseler bile bir enerji patlaması diyolar peki o enerji nerden geldi sıfırdan bi düşün ,yokluk... ne garip değilmi ,hiç bişey yok hiç bile, siyahlık bilesende benim gibi bu konular hakkında biraz fazla düşünüyorsun bende dinlere inanmıyorum ama Yaradana inanıyorum.
düşünsene evrenin sınırsız olması saçma sınırlı olması bile saçma bende böyle düşüncelere dalıyorum kuranda bulursun diyorlar ancak kuranda sadece yapmazsan başına gelecekler ve iyilik yap gibi şeyler yazıyor.
ne olursanız olun iyi olun
kimse bana inanmak zorunda değil bende kimseye
- - - Eklendi - - -
tartışmaya açığım...
Bende bunları çok duydum yok efendim, piyasanın etkisinde kalmışsın karı kız için falan filan... Dinimi karı kız için sececek olsaydım Müslüman olurdum herhalde. Hangi din bana ölünce 100 lerce kadın veriyor ki başka ?
- - - Eklendi - - -
Almıyor işte ama evreni kafamız almıyor demek ki yaratıcı var demekte benim kafamda tanrı varlığını kanıtlamaya yetmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?