Enpatsu Shakugan
Üye
sonuncuyu beğenmedim zaten 2008i bitirip pop'u kapatcamHangisi kaldi tek sonuncu mu![]()
sonuncuyu beğenmedim zaten 2008i bitirip pop'u kapatcamHangisi kaldi tek sonuncu mu![]()
Aynen sonuncu guzel degilsonuncuyu beğenmedim zaten 2008i bitirip pop'u kapatcam
İntel i güncelleyince sorun düzeldi di mi bf3 çizikler sorunusonuncuyu beğenmedim zaten 2008i bitirip pop'u kapatcam
o geçiyor işte i5 i bi zahmet i7 nin üst seviye işlemcisi ama gerçekten asusun işlemcisi de süper bi işlemci burdan bakabilirsinBenim baktığım işlemciler i7 4702 Q bu işlemci nasıldır peki ?
Teşekkür ederim bir bakayımo geçiyor işte i5 i bi zahmet i7 nin üst seviye işlemcisi ama gerçekten asusun işlemcisi de süper bi işlemci burdan bakabilirsin
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
ama dikkat edersen tek çekirdeği kullanırsan yine i5 önde yani ağır tek program çalışıtrırsan i5 daha performanslı kesinlikle asus x550jk derimTeşekkür ederim bir bakayım

İŞLEMCİ değişmez kiSeneye ben bu cihaza 4 gb ram takviyesi yapıp 8 gb yapıcam ardından bir Ssd ve en sonda cihazın garantisi bitince i7 4500u işlemci bulup onu takıcam uçrucam makinayı![]()
evet gittiİntel i güncelleyince sorun düzeldi di mi bf3 çizikler sorunu![]()

İŞLEMCİ değişmez ki
evet gitti![]()
tabi öyle laptop anakartıyla masaüstü anakartı farklı yapılarda ama yüzde yüz emin olmak için @L-LumieRe söylesinBundaki işlemci yoksa ana karta tümleşikmi ram gibi ..

olabilir işlemci çok iyi deil çünküautocad kullanırken kasma olur mu acaba ?
tabi öyle laptop anakartıyla masaüstü anakartı farklı yapılarda ama yüzde yüz emin olmak için @L-LumieRe söylesin![]()
Benim eski notebook'da öyleydi ama bunu tam öğrenmek lazım belki ram gibi olabilir buda..

Adamsınnotebook işlemcilerini değiştirebilirsiniz lakin bunu kafanıza göre yapmak sıkıntılı olabilir.
şöyleki bahsi geçen 4200U işlemci 15 wattlık bir işlemcidir. anakartın güç dizaynı ve kullanılan adaptör gücü mevcut donanıma göre ayarlanır.
yukardaki arkadaş i7 4500u takabilir bir sorun olmaz çünkü 15 watt. tabi uygun fiyata bulursa
ama normal M serisi işlemcilerde sıkıntı olabilir çünkü 37watt güç isterler.
işlemci soketi uygundur HQ ve MQ seriside takabilirsiniz ama onlar da 47 watt
dediğim gibi anakartın güç dizaynı yetmez ise anakartı yakabilirsiniz veya anakart yeterli gelse bile
elinizdeki adaptör 60watt ise M serisi 37 watt olduğundan 90watt adaptöre ihtiyacınız olur.
en sağlıklı bilgiyi markanın teknik servis destek bölümünden öğrenebilirsiniz.![]()
intel genelde her 1-2 seride soket değişimi yapıyor yani diğer nesillerde soket uyumsuzluğundan yeni nesil işlemcileri kullanamazsınız.hocam tüm pc ler için geçerli mi bu işlemci değişikliği o zaman süper pc uçar 4-5 sene sonra bi 5. 6. Nesil işlemci ram 8 gb ssd derken patladı gittibi de watt a hangi siteden bakıyorsunuz mesela 4200h kaç watt
En azından bizim bilgisayara i74500u takılabilir demiintel genelde her 1-2 seride soket değişimi yapıyor yani diğer nesillerde soket uyumsuzluğundan yeni nesil işlemcileri kullanamazsınız.