ASUS Nvidia GTX 560

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

justice4ewer

Üye
    Konu Sahibi
ASUS Nvidia GTX 560
ASUS GTX560 DIRECTCU II TOP GDDR5 1GB 256BIT NVIDIA GEFORCE DX11 925 mhz oVERLOCKED EKRAN KARTI

youtube de video izlerken ara sıra ekran pembe oluyor ve donuyor resetlemek zorunda kalıyorum.

bunun sebebi ne olabilir sizce ara sıra oyunlardada kasma oluyor takılıyor 600w +80 plus psu kullanıyorum

yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

buyrun ekran görüntüsü

WebStyle

WebStyle

Üye
Elinizde anakartın desteklemiş olduğu başka bir ekran kartı var ise değiştirin. Bir de o şekilde deneyin. Eğer problem çözülürse büyük ihtimalle ekran kartından kaynaklı bir problem vardır. Ancak yine de değiştirme yapmadan önce son driver'ı resmi sitesinden indirip tekrar videoları izlemeyi deneyin. Bu ihtimaller dışında en son olarak aklıma anakart geliyor..

justice4ewer

Üye
    Konu Sahibi
şuan en son sürüm driveri kullanıyorum

PrınceOfPersia

PrınceOfPersia

Üye
overclock seviyesini biraz düşür bende overclock u biraz fazla kaçırınca aynısı oluyo ekran gidiyo falan

justice4ewer

Üye
    Konu Sahibi
overlock yapmadım ben ekran kartı overloc olarak gelmiş yanlış değilsem pek bilgim yok overlock ile kutu üzerinde 925 mhz overlocked yazıyor

PrınceOfPersia

PrınceOfPersia

Üye
sıcaklık değerlerine speed fan ile bakıp buraya yazarmısın

justice4ewer

Üye
    Konu Sahibi

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
speedfan yanlıs gosterıyor :haha:

kardes.
Vıdeo ızlerken o ekran kartı zorlanacak bır kart degıl.
1080p HD tam ekran ızlesen bıle o kart performansının tamamını kullanmaz...
Sorununa gelecek olursak.
Yazılımsal olabılecegını dusunuyorum.
Ekran kartı drıvelarını kaldırıp enyenılerıyle guncelle.
Flash playerın guncellemesını kontrol et.

Ekran kartında sorun olma ıhtımalı de var tabıkı ancak sadece youtube da yapıyor dıyorsun.
Oyunlarda ara sıra donma yapıyor demıssın... Sıcaklık nedenıyle olabılır. Normalde o ekran kartının sogutması cok basarılıdır.
Ama kasa ıcı sogutma kotu oldugunda sogutması yetersız kalır. Bu nedenle sıcaklık cok yukselir kasma donma yapar. :oke:

kesın olarak bırsey soylemek ıcın sıstemı teste sok.
Pc mark vantage yukle.
Tum testlerı yap.
Sorun cıkarsa pc donar veya program testı durdurur :oke:
ekran kartını zorlayacak bır hayli.
Heaven benchmark ıle de ekran kartını test edebılırsın. Sonsurumunu ındır yap :oke:

Hadı kolay gelsın :)

PrınceOfPersia

PrınceOfPersia

Üye
speedfan yanlıs gosterıyor :haha:

kardes.
Vıdeo ızlerken o ekran kartı zorlanacak bır kart degıl.
1080p HD tam ekran ızlesen bıle o kart performansının tamamını kullanmaz...
Sorununa gelecek olursak.
Yazılımsal olabılecegını dusunuyorum.
Ekran kartı drıvelarını kaldırıp enyenılerıyle guncelle.
Flash playerın guncellemesını kontrol et.

Ekran kartında sorun olma ıhtımalı de var tabıkı ancak sadece youtube da yapıyor dıyorsun.
Oyunlarda ara sıra donma yapıyor demıssın... Sıcaklık nedenıyle olabılır. Normalde o ekran kartının sogutması cok basarılıdır.
Ama kasa ıcı sogutma kotu oldugunda sogutması yetersız kalır. Bu nedenle sıcaklık cok yukselir kasma donma yapar. :oke:

kesın olarak bırsey soylemek ıcın sıstemı teste sok.
Pc mark vantage yukle.
Tum testlerı yap.
Sorun cıkarsa pc donar veya program testı durdurur :oke:
ekran kartını zorlayacak bır hayli.
Heaven benchmark ıle de ekran kartını test edebılırsın. Sonsurumunu ındır yap :oke:

Hadı kolay gelsın :)

nerden biliyon belki gerçekten 90 derece :ehe

justice4ewer

Üye
    Konu Sahibi
dostum kasayı açtım içi gayet soğuk yan kapağıda açıp baktım işlemci soğuk baya asusun cpu ısısı 30 derece ve speedfan yalan

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
speed fan arasıra saçmalıyor orası dogru.

Sıstemın sıcaklıgını boşta anlayamazsınız
Sız oyun oynarken hem ıslemcı hem ekran kartı 2 sı bırden yuk altındayken kasa ıcını fazlasıyla ısıtırlar. Yoksa durduk yere ısınmaz tabıkı... Onemlı olan hava akımıdır.
Kasa ıcerısınde ruzgar estırecek.
2 eksoz fanı ve bır tane ön fanınız varsa sorun olmaz tabıkı :oke:

• Beğen
Tepkiler: justice4ewer

justice4ewer

Üye
    Konu Sahibi
önde bir fan içeriye hava alıyor ve kasanın yan tarafında 1 tane var ekran kartına hava vuruyor ve kasanın üstündeki fan dışarıya alıyor havayı kasanın altında 1 tane fan var içerdeki havayı dışarıya atıyor sürekli ekran kartının havasını yeniliyor ekran kartım %100 yük altındaiken 60 dereceye ulaşıyor çokmu azmı bilmiyorum fanlar hakkında yardımcı olursanız sevinirim. L-LumieRe sana çok teşşekkür ederim her açtığım konuda yardımcı oluyorsun dier arkadaşada teşekkür ediyorum. iyi forumlar

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
ekran kartında max 60 derece gorduysen sıcaklık sorunun yok.

Yukarıda yazdıgım test programlarını bır dene. Sorunsuz bıtırırse ekran kartı hakkında bır kanıya ulaşamayız....
Test sonuclarını buraya koymayı unutma :)

:tşk: kardsım. Gorevımız :D

fullwar

fullwar

Üye
Benim kartım yük altında 50c'yi geçmez. Ùstelik overclocklu ve GTX serisi. Burada fan devri sorun yaratıyor olabilir. EVGA Precision kurup fan devrini otomatik olarak ayarlayın ve belli bir ısıya gelince devrin artmasını sağlayın. İstediğiniz anda bunu kendinizde yapabilirsiniz. Benim standart %30-40, yük altında %50-60 civarına kadar çıkıyor. Hasan'ın verdiği PC Mark ve 3D Mark testlerini uygulayın. Eğer bu videolarda çakìlmazsa başka şeylere bakmamız lazım. Ama görünen fanla ilgili bir sıkıntı.

covar

covar

Üye
dostum bana sorarsan ekran kartında sorun var sen ekran kartını bi cıkart bilgisayada onbard kartı kullan bide öyle denen bak sorun olmuyor psmbe ekran demek ekran kartında sorun var servisine veririsin kartı

justice4ewer

Üye
    Konu Sahibi
ekran kartında sorun var kessin az önce resim açayım dedim yine böyle oldu ve pc dondu resetledim düzeldi servise danışacam

indirfalcon

Üye
Varsayımlara göre çözüm üretmeye çalışmışsınız hep. Sorun son 296.10 NVIDIA driver ının firefox'da flash ile problem yaşamasından kaynaklanıyor. Driver'ınızı yeni bir sürüm çıkana kadar eski sürüme döndürün problem çözülüyor..

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Varsayımlara göre çözüm üretmeye çalışmışsınız hep. Sorun son 296.10 NVIDIA driver ının firefox'da flash ile problem yaşamasından kaynaklanıyor. Driver'ınızı yeni bir sürüm çıkana kadar eski sürüme döndürün problem çözülüyor..
adam firefoxda flash player kullanırken özellikle bu sorunu almıyor.
resim açarkende alıyor. windows resim faks görüntüleyici ne alaka firefox la :ehe

justice4ewer

Üye
    Konu Sahibi
sorun çözülmüştür ilgilenen arkadaşlara teşekkürler driverları düzgün yükledim düzeldi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt