Artık İnternet Kopmayacak ! % 100 Çözüm Burda (Özelikle 8 mhps Geçen ve kopma yaşanyanlar buraya)

Sponsorlu Bağlantılar

ThE VeNoM

ThE VeNoM

Üye
    Konu Sahibi
Artık İnternet Kopmayacak ! % 100 Çözüm Burda (Özelikle 8 mhps Geçen ve kopma yaşanyanlar buraya)
Sık sık internet kopmasından şikayetçiyseniz SORUNUNUZ ARTIK ÇÖZÜLDÜEğer bu problemi yaşıyorsanız yüzde 90 ttnet in vermiş olduğu hediye modemi kullanıyorsunuz. Çünkü bu sorunlu modemlerin çözümü aslında basit. Ancak hala anlam veremediğim ve telekomda mühendis olarak geçinenlerin çözemediği bu sorun modemin yazılımı güncellenerek çözülüyor. Hattı defalarca kontrol ettirdim sorun yok değerler normal bizden kaynaklı değil dendi 4440375 ile kanka oldum neredeyse ama sonunda çözüm oldu

GELELİM ÇÖZÜME

modeminiz pikatel ise


airties ise


adresine girip modeminizin modeline uygun firmware dosyasını indiriyoruz.

DİKKAT
airties firmware indirirken versiyonu ttnet değil standart seçiniz

Modem arayüzüne giriniz
pikatel 192.168.1.1
airties 192.168.2.1

airties için araçlar sekmesi firmware güncellemesi dedikten sonra gözat ile indirdiğimiz dosyayı seçiyor ve sonra güncelle diyoruz

pikatel için
yine aynı şekilde sekmelerden firmware (yazılım) güncelle seçeneğini bulup aynı işlemi gerçekleştiriyoruz

yazılımın yüklenip modemin yeniden başlaması birkaç dk sürebilir lütfen bekleyiniz

Yükleme tamamlandıktan sonra ayarlarınızı kontrol ediniz ve eğer sıfırlanmış ise tekrar giriniz. Kaydedip yeniden başlattıktan sonra telekomdan kaynaklanan sorunlar dışında herhangi bir kopma yaşamayacaksınız

Ve bu sorununuzu %100 çözecektir

Arkadaşlar Ben yaptım Ve sorun Çözüldü İnternetin Tadını şimdi Çıkarıyorum.. Ve bu güzel konuyu sizlerle paylaşıyorum biliyorum ki bir çok kişiye bu kopmalar bela olmuş durumda. ama sorunu kaldırıyoruz..
bir sorun çıkarsa cevap yazın en kısa sürede yardımcı olmaya çalışacagım.. kolay gelsin arkdaşlar.. ;)
 
  • Beğen
Tepkiler: maviş006, Mertolozzi, vuslat3 ve 2 diğerleri


trsword52

trsword52

Üye
arkadaş emeğine sağlık. ama bendeki "exper modem" onada bi el atsan olur mu
 

ercanabi

Üye
emeyine sağlık saygılar
 

SheLcyk

Üye
DİKKAT
airties firmware indirirken versiyonu ttnet değil standart seçiniz demişsin ama bilmem fark ettin mi ama standart seçeni kalkmış. :(( İstersen dene RT-206 v1 olmadı ama sağ ol.
 
21sacraments

21sacraments

Üye
bi işe yaramıyo bende eskiden denedim 8 mb yapınca bağlantı kopuyordu apartmanın tüm kablolarını yenilememe rağmen yine değişen bişey olmadı buda bi işe yaramıyo standartta yukledim hatta ingilizce dil olan standartta yukledim bi işe yaramadı tek çözüm yolu hızı 6 mb düşürerek oldu anca 6mbte bağlantı kopmuyor bende..
 
dj_falcon

dj_falcon

Üye
arkadaşlar bende 8 mbps kullanıyorum 6 ay oldu daha bir defa kopmadı santral bizim evin altında herhalde ondan dolayıdır. kopmaması artı saniyede 1,10 mb indiriyor 900 kb den aşagıda dusmuyor. santral bizde oldugundan sanırım ve bazı arkadaslarımda 8 mbit yaptı ama onlarda kopma oluyor bazen 2-3 gunde bir koparmıs neyse programlara pek güvenmiyorum her sey donanımda biter :)
 
ThE VeNoM

ThE VeNoM

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar bende 8 mbps kullanıyorum 6 ay oldu daha bir defa kopmadı santral bizim evin altında herhalde ondan dolayıdır. kopmaması artı saniyede 1,10 mb indiriyor 900 kb den aşagıda dusmuyor. santral bizde oldugundan sanırım ve bazı arkadaslarımda 8 mbit yaptı ama onlarda kopma oluyor bazen 2-3 gunde bir koparmıs neyse programlara pek güvenmiyorum her sey donanımda biter :)

zaten kopmaların sebebi santrala uzaklıktır.. ;)
ayrıca bu peogram deil.. firewall ( modem yazılımını güncelliyoruz yani)
bir çok kişide kopmalar meydana geliyor.. bunu uyguladıktan snra kopma olmuyor..
 
21sacraments

21sacraments

Üye
zaten kopmaların sebebi santrala uzaklıktır.. ;)
ayrıca bu peogram deil.. firewall ( modem yazılımını güncelliyoruz yani)
bir çok kişide kopmalar meydana geliyor.. bunu uyguladıktan snra kopma olmuyor..

firewall güvenlik duvarı demektir arkadaşın dediği fimware :oke:
 
jeki01

jeki01

Üye
selam.
Smile adsl kullanıcısıyım.
ilk başlar da kopma oluyordu ama şimdik sorun yok.
iyi günler.
 

ANTİV1R

Üye
Zyxel p 600 series diye bi modemim var ttnetin kendi modemi bu neyse 8 mb geçtim ilk 1 ay hiç kopma olmadı şu son 1 haftadır sürekli kopma oluyor 5 dk da bi desem yeridir ne youtube girip video izleyebiliorum adam gibi ne başka bişey telekom çok yakın bize hemen şurda desem tahmin edersiniz ne kadar yakın olduğunu :D neyse speed test sonuçlarımda çok acayip geldi bana :D onnda resmini paylaşayım size bu resmi bağlantı ilk kopmaya başladığı sıra almıştım..



buda şimdi tarattığım sonuçlar;


burdaki olay nedir anlamadım ben benim sorunum bağlantı kopması modemim yeni değil ben uzun bi süredir ttnet çilesini çekiorum 1 mb ten 8 mb geçtim modemimden telefona giden kablolar fln ben hepsini kaliteli aldım bikere alayım bidaa uğraşmayım istedim ama şuan hakikaten moralim bozuk telefon açıp küfür edesim var ttnete neyse işte modemimin markası fln yazıor yukarda konuyu yer imlerine aldım cvp bekliorum tşkrler.
 

ANTİV1R

Üye
ee nie cvp veren yok ?!?!?!
 
Adilx05

Adilx05

Üye
Sağolda benimki ttnetin verdiğide değil gene kopuyor napcam .... :S
 
ESlNTl

ESlNTl

Üye
dostum biraz komik olabilir ama benimde böle sorun vardı inanırmısın benle beraber 6 kişi internet kulanıyoruz uzak diye internet kopuyordu işletim sistemimi değiştirdim windows7ye 64 bit geçtim artık sorun kalmadı çok ilginç bende anlamadım telefon ettim her hangi bir değişiklik varmı diye santrali yok dediler anlamdım bend e:D
 
dgdizayn

dgdizayn

Üye
Bende su hatayı verıyo
400 Bad Request
No request found.
micro_httpd
 

huppi

Üye
bende smileadsl nin 1 mb sınırsız kullanıyorum. bi ara 5 dk içinde rahat 3 defa kesinti yaşıyordum 1 hafta boyunca müşteri hizmetlerini aradım durdum sorunu bulamadılar.. eve teknik bile geldi kabloları herşeyi kontrol etti tamam dedi gitti net yine kesilmeye başladı... tabi sinir olmamak elde değil.. biraz araştırmadan sonra modemi upgrade yaptım.. net kesilmesi ortadan kalktı.. 1 hafta müşteri hizmetlerini arayarak boşuna zaman kaybetmişim :D
 

furkantel

Üye
bende eskiden ttnet kullanıcısıydımm ben hikayeyi sizlere baştan anlatıyımmm babam eve internet alıp gelmişşş airties modeli bir modem ve bi iiki kablo interneti adamlar başta geç açıyolar interneti kullanmak içinn 3 gün felan bekledik sonra internet geldi babamın bilgisayardan girdik internetin hızı normaldiii 1mbps hızında internetttiii 1 -2 ay gibi bi süre böle idare ettik sonra 8mbps hıza çıkma şeyi çıkarttılar her neyse parayı verdik çıkartttıııkk internet ilk geldiğinden daha hızlı bağlanıyordu bende bu duruma genel olarak çok swindimmm ama arkadaşımla metin 2 oynarken 1 saat içinde 3-4defa kesiliyorduuu bende buna biraz sinir oluyordum tabi ister istemezzz durumu babama anlattım oda artık bişi yapmadı evde interneti kullanacak ben olduğımm içinnn kendi işyerinde interneti var eve geldiğindede internetle uğraşmıyordu tabi o aralar benimmm dersler biraz kötüydü sanırım ondan dolayı yaptırmadı her neyse böle 2 ay veya 2 aydan az süre zaman zarfında idare ettik sonradan birden bire kalktı bu kesintilik sonra teni eve taşındıkk oradada kesinti yaşannmadııı memnun kaldım bu durumdannn başta biraz sıkıntı olabilir ama geçicidirr merak etmeyin eğer 2 aydan fazla olursa ttnete başvurunnn sonra interneti kappatırdık avea 3g jet mobil modem denilen şey çıktı tabi vodofoneninkide çıktı tükselinnkide çıktıı babam aveanınkini aldııı ama şu anda çok yavaş bağlanıyor 236.8kbps hızla internetteyim resmen 2g hızı yani telefon hızında internettdeyim eski internetim ne kadarda kesintilik yapsada ama az yptı o bundan kaç kat daha hızlıydı bu çok yavaş sakın almayın aveanında vodofoneninde turkceelinde hiç birinin sakın almayın çünkü çok yavaş tavsiye etmmem alacaksanız ttnet veya başka internet paketleri alın benden sizlere tafsiyeee alacaklarıda uyarın saygılarımla
 

mutluadam

Üye
alt yapıda sorun vardır. benimde modem v.s aynı seninkiyle aynı şeyler oluyordu geçende aradım telekomu sormak için altyapı çalışması var dedi sanal operatör. bende reele sormaya bile gerek duymadım ondan sonra düzeldi şimdi hiç kopma v.s yok. ama dediğim gibi genel bir alt yapı sorunu böyle şeylere neden olabiliyor. ve bunun çareside belli, düzeltilene kadar sinir olmaya devam edersin.
 
hrn_07

hrn_07

Üye
experinkini bulamadım
 

degbis

Üye
Arkadaşlar ben Türk Telekom da zamanında çalışmış bir mühendisim, topic i açan arkadaş modemin yazılımını güncelleyerek sorununu çözdüğünü söylüyorki muhtemeldir Türk Telekom modem firmalarıyla anlaşma yapıldığında mevcut olan yazılım üzerinden anlaşma yapmaktadır daha sonra yapılan güncellemeleri aslında modem firmasının otomatikleştirmesi gerekirken maalesef gerçekleşmiyor yani Türk Telekom la alakası yok ama zaten söylemek istediğim bu değil internette yaşanan kopmalar hakkında bi kaç şey söylemek istiyorum. Bunların birçoğonu müşteri hizmetleri temsilcilerinden duyduğunuz şeylerdir.

1. Bilgisayarınızda virüs vardır sizin veri trafiğinizi en aza indirip kendi istediği veri transferine hız kazandırıyordur.

2. Sizin internetinizi sağlayan makinenin bulunduğu santrale uzaksınızdır, sizin eve kadar gelen kablolarda kayıp çok olucağından kopmalar yaşıyorsunuzdur.

3. Sizin bulunduğunuz bölgede yani sizin evinize/işinize gelen kabloyla beraber (yanyana) gelen kablolarda (muhtemelen komşularınızın evine giden kablolar) büyük veri akışı olması sizin kablolarınız üzerinde gürültü meydana getirmektedir. buda kopmalar yaşamanıza sebep olmaktadır.

4. Apartmanınızın/evinizin elektrik tesisatı güzel yapılmamışsa özelllikle topraklama iyi değilse buda hem evdeki elektronik aletleri olumsuz etkileyecektir hemde interneti ama kat be kat fazla olarak. Buda internette kopmalar yaşamanıza sebep olacaktır.

Bu maddeler çoğaltılabilir merak edenler [email protected] mail atarlarsa birkaç döküman gönderebilirim.
 


Üst Alt