arkadaslar yardımcı olun dolandrıldım ..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ottoman Slap

Ottoman Slap

Üye
    Konu Sahibi
arkadaslar yardımcı olun dolandrıldım ..
merhba arkadaslar forumdan bi arkadas telefon satyrdu mallıgıma geldi verdgi hesaba 100 tl yatrdım ancak ne kargoya ürünü veriyor nede parayı iade edyor artık telefonumada cevap vermiyor tamm 100 tl cok değil gbi ama üni öğrencisyim benm için servet o napmam lazım nereye basvrayım dekontum falan hepsi mevcut ?

pinokyotr

pinokyotr

Üye
Böyle şerefsizler çok türedi son zamanlarda. Allah yardımcın olsun

• Beğen
Tepkiler: Ottoman Slap ve Adalı_009
Ottoman Slap

Ottoman Slap

Üye
    Konu Sahibi
haklısın bide öğrencyim ne koydu bliyomusun 10 liram kaldı vala cepte ..

• Beğen
Tepkiler: Adalı_009
cyborg78

cyborg78

Üye
geçmiş olsun kardeşim, ne forumlardan nede sitelerden bilmediqiniz tanımadıqınız kişilerle alış veriş yapmayın, madem alıcaksınız aynı şehirden olmasına özen gösterin bence çünkü aynı şehirde yüz yüze görüşmeniz daha kolay ;)

Ottoman Slap

Ottoman Slap

Üye
    Konu Sahibi
geçmiş olsun kardeşim, ne forumlardan nede sitelerden bilmediqiniz tanımadıqınız kişilerle alış veriş yapmayın, madem alıcaksınız aynı şehirden olmasına özen gösterin bence çünkü aynı şehirde yüz yüze görüşmeniz daha kolay ;)

o kadar yaptım ilk defa böle serefze denk geldm.. napıcam blmiyorum parasız kaldık arkdas serefsiz yuzunden...

nokia_belle

nokia_belle

Üye
Tahmini iphone konusundan bahsediyorsunuz heral de,tam olarak bilmiyorum tabi uye'yi soylemediginiz ve hangi konuda basiniza bu olayin geldigini anlatmadiginizdan. Şimdi konuya gelelim eger o uye halen forumda duruyorsa gerekeni yapilmasi lazim,bu olaylari bu sitede ilk gormem degil daha oncede bir baskasi telefon gondermisti pttyle ama sonra alana kadar telefonunu,uye cok cekmisti. Savciliga falan vermisti konuyu anlatiyordu. Tabi o dolandiriciligi yapan uye banlanmisti,son zamanlardada artti bu sitede bir bulastilar ama tam bulastilar. farkli profil acarak sahte isimler sahte sehirlerle istedigini yapiyorlar. Tabi şu var olan iş'i yapan'a kazançlı bile donuyor. Çünkü şikayet etseniz de savcılıga verseniz de isini iyi bilen bir avukatiniz olmadiktan sonra ya kaybettiginizi aliyorsunu yada alamiyabiliyorsunuz bile. İş'ini bilenler aciklari kullanip istedigi gibi cebine indiriyorlar. Başta gecmis olsun ama sizinde hataniz parayi direk transfer etmeniz olmus. 10-20 tl fazladan o deyip kargosunu ben odeyeyim yada kapida odemeli olarak gonderin demeniz lazimdi. Gondermiyorsada almayiniz,sahibinden tarzi yerlerde guvenli alisveris var hic olmadi o tarzda yapardiniz yine paraniz gitmezdi. Aslinda bazen yapilan yanlista,baska sehirde olan birisiyle takas usulu,yani telefona karsilik baska telefon gonderme isine hic bulasmayin mumkunse. Elinizde ki ceptelefonu kargoya verginiz an buhar olur. Bende gondericem yada gonderiyorum diye sizi oyalar,telefonunuzu kargoya verdiginiz an coktan telefonunuz elden gitmistir. Tekrardan gecmis olsun ilk yapicaginiz savciliga vermek olucak ama onu yapan basina gelecekleri bildiginden coktan onlemini almistir. Umarim bundan sonra daha dikkatli olursunuz

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
böyle durumlarda parayı yatırdığınız hesap numarasını, şahıs ilgili hesabı dolandırıcılık için kullanıyor şeklinde belirtip, işin iç yüzünü kısaca anlatan bir dilekçe yazın ve ekine havale dekontunu iliştirip savcılığa şikayette bulunun. Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Ottoman Slap

Ottoman Slap

Üye
    Konu Sahibi
Tahmini iphone konusundan bahsediyorsunuz heral de,tam olarak bilmiyorum tabi uye'yi soylemediginiz ve hangi konuda basiniza bu olayin geldigini anlatmadiginizdan. Şimdi konuya gelelim eger o uye halen forumda duruyorsa gerekeni yapilmasi lazim,bu olaylari bu sitede ilk gormem degil daha oncede bir baskasi telefon gondermisti pttyle ama sonra alana kadar telefonunu,uye cok cekmisti. Savciliga falan vermisti konuyu anlatiyordu. Tabi o dolandiriciligi yapan uye banlanmisti,son zamanlardada artti bu sitede bir bulastilar ama tam bulastilar. farkli profil acarak sahte isimler sahte sehirlerle istedigini yapiyorlar. Tabi şu var olan iş'i yapan'a kazançlı bile donuyor. Çünkü şikayet etseniz de savcılıga verseniz de isini iyi bilen bir avukatiniz olmadiktan sonra ya kaybettiginizi aliyorsunu yada alamiyabiliyorsunuz bile. İş'ini bilenler aciklari kullanip istedigi gibi cebine indiriyorlar. Başta gecmis olsun ama sizinde hataniz parayi direk transfer etmeniz olmus. 10-20 tl fazladan o deyip kargosunu ben odeyeyim yada kapida odemeli olarak gonderin demeniz lazimdi. Gondermiyorsada almayiniz,sahibinden tarzi yerlerde guvenli alisveris var hic olmadi o tarzda yapardiniz yine paraniz gitmezdi. Aslinda bazen yapilan yanlista,baska sehirde olan birisiyle takas usulu,yani telefona karsilik baska telefon gonderme isine hic bulasmayin mumkunse. Elinizde ki ceptelefonu kargoya verginiz an buhar olur. Bende gondericem yada gonderiyorum diye sizi oyalar,telefonunuzu kargoya verdiginiz an coktan telefonunuz elden gitmistir. Tekrardan gecmis olsun ilk yapicaginiz savciliga vermek olucak ama onu yapan basina gelecekleri bildiginden coktan onlemini almistir. Umarim bundan sonra daha dikkatli olursunuz

haklısın kardeşim ilk kez basıma geldi bu ..
böyle durumlarda parayı yatırdığınız hesap numarasını, şahıs ilgili hesabı dolandırıcılık için kullanıyor şeklinde belirtip, işin iç yüzünü kısaca anlatan bir dilekçe yazın ve ekine havale dekontunu iliştirip savcılığa şikayette bulunun. Geçmiş olsun.

evet dekont mevcuttu gerekni yaptım suc dyursunda bulundum mktar cok değil alamasamda koymaz ama en azndan bası agrısı yetr bana

maktama

maktama

Üye
Başı ağrımaz adamın çok uğraşmadığìnız sürece. ben geçen sene başka bir forumda 750tl kaptırdım. Mahkemeye verdim,sonuç: takipsizlik , daha fazla uğraşırsanız ne âlâ. Bilmem ne mahkemesine de başvurabilirmişim, peeeh. Adamın parayı hesaptan çekme saatine kadar yazılmıştı evrakta.

Bir çok kez sorunsuz şekilde alış veriş yapmama rağmen 1 tane (neyse). Artık böyle alışveriş mi, asla.

Yönetici tarafından düzenlendi:
The Shadow

The Shadow

Üye
geçmiş olsun :) nokia 700 alıcaktın sen galiba 100 tl ye geçenlerde öyle diyodun kafana koymuştun :) forumlarda güvenmediğin kimselerden alışveriş yapmazsın bundan sonra olur biter :)

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Geçmiş olsun. Parayı aldığı ve ürünü göndermediğine işaret eden bir yazışmanız oldu mu? eğer olmadıysa olmasını sağlayın.

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
Ottoman Slap

Ottoman Slap

Üye
    Konu Sahibi
Başı ağrımaz adamın çok uğraşmadığìnız sürece. ben geçen sene başka bir forumda 750tl kaptırdım. Mahkemeye verdim,sonuç: takipsizlik , daha fazla uğraşırsanız ne âlâ. Bilmem ne mahkemesine de başvurabilirmişim, peeeh. Adamın parayı hesaptan çekme saatine kadar yazılmıştı evrakta.

Bir çok kez sorunsuz şekilde alış veriş yapmama rağmen 1 tane (neyse). Artık böyle alışveriş mi, asla.

vay kardeşim sen böle dyınce deynce zaten adalet olmyan bi ülkedeyiz kanunlar saolsun bakalım kısmet..
Geçmiş olsun. Parayı aldığı ve ürünü göndermediğine işaret eden bir yazışmanız oldu mu? eğer olmadıysa olmasını sağlayın.

hepsi mevcut havala saatleri mng kargoya verdim dedigni gösteren yazsma ve ayrıca mng kargonun bana blgi vermesi falan hepsi sundum polise
geçmiş olsun :) nokia 700 alıcaktın sen galiba 100 tl ye geçenlerde öyle diyodun kafana koymuştun :) forumlarda güvenmediğin kimselerden alışveriş yapmazsın bundan sonra olur biter :)

aynen sınavlar beni mal yaptı benmde mallııgıma geldi gbi bişe oldu

cyborg78

cyborg78

Üye
bi internet alış veriş haberi bilgi amacıyla paylaşayım dedim.

Mersin'in Silifke İlçesinde internet
üzerinden telefon siparişi veren Nuriddin
Çapar, gelen kargodan elektronik sigara
çıktığını görünce şaşkına döndü.
Elektronik sigarayı iade etmek isteyen
Çapar, zarfın üzerinde yazan adresin geçersiz olduğunu
öğrenince dolandırıldığını anladı.
Silifke'de esnaflık yapan Çapar,
internette gezinirken, piyasa değeri 2
ila 3 bin lira arasında değişen cep
telefonunun 120 TL'ye satıldığını görünce kapıdan ödeme imkanıyla satın
aldı. PTT yoluyla kargo hizmeti alan
Çapar, kargosunun alıp ve parasını ödedi.
Heyecanlı bir şekilde açtığı kargonun
içinden cep telefonu yerine elektronik
sigara çıktığını gören Çapar, dolandırıldığını anladı ve kargoyu iade
etmek için postaneye gittiğinde, gelen
adreste bir muhatap bulamadı. Adresin
geçersiz olduğu tespit eden Çapar
internet üzerinden dolandırıldı.
Kendisi gibi Silifke'de bir çok kişinin de internet üzerinden yaptığı alışveriş
sonucunda dolandırıldığını belirten
Çapar, "Heyecanlı bir şekilde kargoyu
açınca sonradan elektronik sigara
olduğunu öğrendiğim eşya çıktı. Ben
dolandırıldım başkası dolandırılmasın diye halkı uyarmak istedim, internet
üzerinden alış veriş yapmayalım" dedi.
Edinilen bilgiye göre, Silifke'de onlarca
kişinin internet aracılığıyla
dolandırıldığı, bir çoğunun cep telefonu
siparişi verdikten sonra plastik saat, cinsel gücü artırıcı ilaçlar, gözlük kapları
gibi ürünlerin çıktığı belirtildi. SİPARİŞİNİ
TESLİM ALMADAN ÖNCE X-
RAY CİHAZINDAN GEÇİRTTİ Bir diğer
olayda ise yine internet
üzerinden cep telefonu alan bir kişinin özel bir kargo şirketi aracılığıyla
getirttiği siparişini teslim almadan önce
x-ray cihazından geçirttiğini, içerisinde
plastik bir saat olduğu belirlendi. Bunun
üzerine paketi açmadan geri
gönderdiğini böylelikle telefon karşılığı parayı ödemeden durumu fark edip
dolandırılmaktan son anda kurtulduğu
öğrenildi.

Ottoman Slap

Ottoman Slap

Üye
    Konu Sahibi
vay yha neler oluyo ALLAH cümlemizi korusun ne diyim ..

• Beğen
Tepkiler: The Shadow
zaferozkan

zaferozkan

Üye
Benim anlamadığım nasıl o kadar pahalı cihazı o fiyata alacağına inanıyorsunuz, bana da boş kutu gelmişti ama kargoda açıp aynen iade ettim ve gittigidiyor dan olduğu için param üç gün sonra hesabıma geri yattı.

zaferozkan

zaferozkan

Üye
750 tl ye n95 almıştım hakkıydı ucuz değildi yani

Ottoman Slap

Ottoman Slap

Üye
    Konu Sahibi
Benim anlamadığım nasıl o kadar pahalı cihazı o fiyata alacağına inanıyorsunuz, bana da boş kutu gelmişti ama kargoda açıp aynen iade ettim ve gittigidiyor dan olduğu için param üç gün sonra hesabıma geri yattı.

inanki finaller beynme hucm etti hersey bigünde oldu derler yha öle bişe beyin 404 not found oldu

• Beğen
Tepkiler: The Shadow ve zaferozkan
zaferozkan

zaferozkan

Üye
Sende haklısın insanın bazen basireti bağlanıyor sonra ben bunu nasıl yaptım diyor, illa ki başıma gelmiştir 32 senelik hayat serüvenimde

• Beğen
Tepkiler: Ottoman Slap
Ottoman Slap

Ottoman Slap

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: zaferozkan
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt