Arkadaşlar topladığım pc hakkında yorum yapabilirmisiniz lütfen tavsiyeleriniz çok önemli

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

meyvelipast

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar topladığım pc hakkında yorum yapabilirmisiniz lütfen tavsiyeleriniz çok önemli
işlemci:
AMD phenom II x4 965 quad-core am3 black ed. -----161 $--- Çok bi fikrim yok

Anakart:
Asus M4a87td-usb3 amd 870 sb 850 am3 ddr3 1600 mh---108 $ --- Bunda da çok fikrim yok istediğin en az 3 sata girişi olan ve 4 ram slotu olan (bu öylemi bilmiyorum:):) ) (ayrıca bu slot olayları da tavsiye üstüne isteğimdir böyle olursa iyi olu dedikleri için:) )

harddisk
samsung 1tb 7200rpm 32mb sata II--- 60$ --- Bu yeterli olacaktır heralde

ram
kingston 4gb 1333 mhz--- 50$

Ekran kartı
msı n460gtx cyclone o.c. 1gb 256 bit gddr5 hdmi--- 215 $ ---- her türlü oyun için bunun iyi olduğu tavsiyelerini dikkate alarak seçtim

kasa
sanırım en az 500watt olacak bunda hemfikirim ama abartılı fiyatı olmayan uygun bi kasa istiyorum


sadece kasa alcam max 1300 1400 olması benim için uygun ben akşamları pc başında 2 3 saatimi anca geçirebilen bi insanın bukadar zamanda da bana keyif verecek bi oyun pc si istiyorum darlatması beni keyif versin biri bana şu oyunu dene dediği zaman hiç sıkıtım olmasın uğraştırmasın beni :)
buarada parçalarının uymluluğu hakkında bilgim yok:)

ayrıac ekran kartını hdmi çıkışı olması önemli lcd televizyonumda kullancam çünkü

Şimdiden tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim çok önemli benim için
 


-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Yonga seti İşlemciye uyumludur. Anakart AM3, işlemci de AM3 ise uyumludur. Intel'de de bu X58 yonga setidir.

AMD'nin tüm İşlemcileri düşük fiyatlıdır. 6 Processor ( 6 çekirdekli ) İşlemcisi bile 300 $ USD'den başlar. Tasarım bakımından diyeceğim yok. Fakat performans bakımından İntel'e göre geridedir.

Intel'in i7 6 çekirdekli İşlemcilerinin fiyatları ise 700 USD'den başlar. Verdiğiniz paraya da değer. Fakat AMD bir sistem kuracaksanız, CrossfireX'te kurmanızı öneririm. CrossfireX siz AMD sistem yüksek performans vermez. AMD'nin yonga setleri başarılı değildir. Isınma sorunu Intel'e göre daha fazladır.

Ayrıca HDD'den hariç, SSD Disk almanızı tavsiye ederim. Böylece Windows İşletim Sisteminizi bunun üzerine kurabilirsiniz. SSD Disk, HDD'e göre 10 kat daha hızlı olduğu için bunu belirttim. SSD Disk'in veri yazma, okuma hızı HDD'e göre daha hızlıdır, kırılacak parçası yoktur ve ısınmaz. Masaüstü bilgisayarları için SSD Disk'in boyutu 3.5" Inch'dir.

MSI ekran kartı da Nvidia'nındır. AMD bir sisteme göre Nvidia kart biraz yanlış olur. AMD Ati'nindir ve AMD sisteme göre ya Sapphire, ya da ATI HD ekran kartlarını tavsiye ederim. Ayrıca Power Supply'nin 500 Watt olması bu donanımlar için yeterli değildir. 750 Watt olmalıdır ki olası bir voltaj düşüklüğünde donanımlarınız zarar görmesin.

Ayrıca ekran kartının 256 Bit veriyolu olması oyunları son çözünürlükte oynamanızı sağlar. 128 Bit olduğu zaman eğer yüksek sistem gerektiren bir program veya oyun açtığınız zaman ekran kartı baskı altında olur ve rahat çalışamaz. Bit, bellek saat hızına ve ekran kartının GPU'suna ( İşlemcisine ) göre değişiklik gösterebilir.

Ayrıca Ram slotları anakartın ne kadar MHz desteklediğine bağlıdır. Örneğin sizin Anakart 1600 MHz hızında Ram çalıştırabilir. Bunu ister 2x2, ister 1x1x1x1 olarak da kullanabilirsiniz.

Son olarak benim önerim:

Intel'in i5 veya i7 serisinden birini alın. Ekran kartı olarak güzel seçim, fakat Intel'in İşlemcilerinde bu daha iyi performans verir.

Bütçeniz tam olarak nedir? Ona göre size sistem tavsiyesin de bulunacağım.
 

meyvelipast

Üye
    Konu Sahibi
max 1300 hani çok önemli ise 1400e kadar çıkabilir
amaç max zevk alabileceğim şekilde oyun oynamak
 
-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Ram'in 1300, 1400 MHz'de çalışması oyun da pek fazla değişiklik yaratmaz. Oyun, sadece daha hızlı açılır. Oyundan maksimum olarak zevk almak istiyorsanız, alacağınız İşlemciye, Anakartına ve Ekran kartına dikkat etmelisiniz. Ram'in MHz'ı, 4 GB veya 6 GB olması farketmez.
 
KaTLeDeN67

KaTLeDeN67

Üye
işlemci bence olmamış
 

meyvelipast

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar işlemci için bi tavsiyede bulanabilecekmisiniz
bir de yazdığım ekran kartı 50 dolar daha pahalanmış sanırsam yerine önerebileceğiniz bir ekran kartı varmı toplam maliyet 1200 1300 lira olacak
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Jelly_Bean
Cevap
24
Görüntüleme
2K
L-LumieRe
PuGatorY
Cevap
6
Görüntüleme
722
PuGatorY
mustafakocatas
Cevap
8
Görüntüleme
13K
mustafakocatas


Üst Alt