arkadaslar acil pc önerisi

Sponsorlu Bağlantılar

ca_sus

Üye
    Konu Sahibi
arkadaslar acil pc önerisi
Ben 5 ay önce lenovo z510 Ideaped core i5 2.5 3.1 Ghz 8gb ram 2gb 740 nvidia ekran kartlı laptop aldım laptop ta sorun çıktı tamire verdim 20 is gününü geçti bana ya parası yada sifırını verecekler bende parasini alıp
Lenovo z5070 core i5 1.7 2.7 8gb ram 2gb 840 nvidia ekran kartı laptop almayi düşünüyorum para iadesi alıp değermi yoksa aynı ürünün sifırını yollasinlar mi yardimci olurmusunuz hepsi burada da Z5070 i inceleye bilirsiniz size zahmet
Bunda da ram 8gb ikisinde de harddisk 1 tb arkadaslar

wpfurkan

wpfurkan

Üye
Birisinde ekran kartı biraz daha iyi birisinde işlemci biraz daha iyi. Oyun oynuyorum diyorsan 840m'liyi al. i5 4210u var bendede ve hiç performans sorunu falan yaşamadım.

@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
Birisinde ekran kartı biraz daha iyi birisinde işlemci biraz daha iyi. Oyun oynuyorum diyorsan 840m'liyi al. i5 4210u var bendede ve hiç performans sorunu falan yaşamadım.
Kardeşim 740m ile i5 işlemci mi iyi gözünü seveyim. Tamam performas sorunu olmaz ama dağlar kadar fark var ikisi arasında.. @ca_sus kardeşim parayı iade alırsan bu laptop gayet iyidir. İşlemci ve ekran kartı çok uzun süre götürür

wpfurkan

wpfurkan

Üye
Kardeşim 740m ile i5 işlemci mi iyi gözünü seveyim. Tamam performas sorunu olmaz ama dağlar kadar fark var ikisi arasında.. @ca_sus kardeşim parayı iade alırsan bu laptop gayet iyidir. İşlemci ve ekran kartı çok uzun süre götürür
Ben 840 al dedim. 740 ne alaka?
840'li bilgisayarda i5 var o da yeter dedim.

@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
Ben 840 al dedim. 740 ne alaka?
840'li bilgisayarda i5 var o da yeter dedim.
Düşünceni yazarak anlatamışsın ki kardeşim :D ilk kurduğun cümleyi okur musun ilkinde diyorsun birincisi diyorsun. Birincisi 740 m olan :D

ca_sus

Üye
    Konu Sahibi
Sagolun arkadaşlar anlamadigim için size soruyorum para iadesi olacak gibi duruyor 840 alırım o zaman teşekkür ederim ilgi ve alakaniz için

@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
Sagolun arkadaşlar anlamadigim için size soruyorum para iadesi olacak gibi duruyor 840 alırım o zaman teşekkür ederim ilgi ve alakaniz için
Önemli değil kardeşim eğer 1700-1800 civarı bir iade mümkün ise daha iyi pc önerebilirim

wpfurkan

wpfurkan

Üye
Düşünceni yazarak anlatamışsın ki kardeşim :D ilk kurduğun cümleyi okur musun ilkinde diyorsun birincisi diyorsun. Birincisi 740 m olan :D
"Birincisi" demiyorum "birisi" diyorum.
Neyse önemli değil sonuçta 840 daha iyi:D

wpfurkan

wpfurkan

Üye
Aynen 740m 64 bit ve 2gb. 840m 128 bit ve 3 gb ayrıca 1000 mhz :D
3gb vram önemli değil ama 128bit olması fark ediyor. Yoksa valla bende 730m var ve bf3 orta ve yüksek ayarlar karışımında akıyor. En ilginç olanı da testlere göre 740m ve 730m arasında pek fark yok.

@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
3gb vram önemli değil ama 128bit olması fark ediyor. Yoksa valla bende 730m var ve bf3 orta ve yüksek ayarlar karışımında akıyor. En ilginç olanı da testlere göre 740m ve 730m arasında pek fark yok.
Aslında 128 bit olması da pek bişey farketmez şimdi bu 800 mhz olsa 64 bit 1000 mhz daha iyi performans verir. Herşey orantılı olmalı işte. Ben 740m kullanıyorum fakat aralarındaki fark yok lafına ne yazık ki katılmıyorum kardeşim :D

wpfurkan

wpfurkan

Üye
Aslında 128 bit olması da pek bişey farketmez şimdi bu 800 mhz olsa 64 bit 1000 mhz daha iyi performans verir. Herşey orantılı olmalı işte. Ben 740m kullanıyorum fakat aralarındaki fark yok lafına ne yazık ki katılmıyorum kardeşim :D
Sendeki GK107'mi yoksa GK208'mi?

@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
64 bit olan kardeşim. 128 bit olanını bulmak çok zor ama 64 bit edition bile gayet yeterli bence. Assasins unity'yi bile rahat oynattı

wpfurkan

wpfurkan

Üye
64 bit olan kardeşim. 128 bit olanını bulmak çok zor ama 64 bit edition bile gayet yeterli bence. Assasins unity'yi bile rahat oynattı
Bendeki de 64bit :)
Yani dediğim doğru bence. Benchmark'lara ve çeşitli oyunlardaki fps oranlarına baktım ve 730m 64bit ile 740m 64bit hemen hemen aynı.
Mesela bir Benchmarkta 740m 7400 puan alırken 730m 7100 puan alıyor. Başka bir benchmarkta 730m 740m'i geçiyor valla:D
Seninki 128bit olsaydı iş çok değişirdi ama ikimizinki de 64bit.
Bu arada Bf4 fps'lerine baktım ve 730m 740m'e göre 5% daha fazla fps veriyor. Çok ilginç valla bende şaşırdım.
Sanırım 740m ile 730m arasında tek fark çalıştıkları frekansları.
Valla inanman dersen hak veririm:)
Ben bu arada bu bilgileri notebookcheck sayfasında buldum. Baya güvenilir sayfa.

@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
Tam tersi genelde o sayfa güvenilir değildir ama neyse :D Ben ikisini de kullandım fakat işin iyi tarafı :D Ve diyebilirim ki gerçekten aralarında fark var. Bu tabi ki frekans ile alakalı fakat veri hızları da farklı.

ca_sus

Üye
    Konu Sahibi
Fatura iadesi 1760 olacak

@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
Bekle ben sana güzel bi pc linki atcam.

Buyur kardeşim ikisi de mükemmel laptoptur. Site de güvenilirdir iki laptop aldım oradan. Aklın kalmasın.

rimex

Üye
cabuk fiyatı yükselmeden :)

• Beğen
Tepkiler: @@DiAbLo@@

ca_sus

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaslar lenovo almak istiyorum servisi çok güzel işliyor hiç sıkıntı çıkarmiyorlar ki bana olmadı pc nin iyi olduğu kadar serviste önemli
Lenovo Z5070 Intel Core i5 4210U 1.7GHz / 2.7GHz 8GB 1TB 15.6" Taşınabilir Bilgisayar 59-436450 bu ürünü almak istiyorum sizce ?

@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
Arkadaslar lenovo almak istiyorum servisi çok güzel işliyor hiç sıkıntı çıkarmiyorlar ki bana olmadı pc nin iyi olduğu kadar serviste önemli
Lenovo Z5070 Intel Core i5 4210U 1.7GHz / 2.7GHz 8GB 1TB 15.6" Taşınabilir Bilgisayar 59-436450 bu ürünü almak istiyorum sizce ?
Fiyatı ne kadar 1700 civarı ve üzeri ise benim verdiğim linktekiler daha iyi.