Apple, Çin'in kaynak kodlarını talep ettiğini doğruladı

Sponsorlu Bağlantılar

BRKTNL

BRKTNL

Üye
    Konu Sahibi
Apple, Çin'in kaynak kodlarını talep ettiğini doğruladı
Farklı ülkelerde faaliyet gösteren teknoloji devlerine hükümetler baskı yapmaya devam ediyor...



Apple bir yandan akıllı telefon ve tablet pazarı başta olmak üzere sunduğu farklı cihazlarla mücadelesini sürdürürken, ayrıca son dönemde farklı ülkelerde adalet bakanlıkları ve adli birimlerle sorunlar yaşıyor.



Bir süredir Amerika Birleşik Devletleri'nde devam eden bir davada, bir şüphelinin cihazının yazılımını kırılması ile ilgili olarak FBI'ın Apple'a başvurduğu yönünde bir bilgi gelmişti.

FBI'ın bu isteğini, müşterilerinin güvenlik ile ilgili olarak algısını zedeleyeceği yönünde değerlendirme yapan firma bu isteği reddetmişti. Daha sonra ise FBI, Apple'ın yardımı olmadan cihazın yazılımın kırıldığı açıklayarak, tartışmaları sonlandırmayı amaçlamıştı.

Apple, adli birimlerin şimdiye kadar bir çok kez istekte bulunduğu yönünde bilgiler verdi. Ayrıca bir süre önce de diğer bir teknoloji devi Microsoft, gelen talepler sonrasında Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığına karşı bir dava açmıştı.

Microsoft, Adalet Bakanlığı'nı dava ediyor

Apple'a ya da diğer firmalara yapılan istekler sadece ABD'den gelmezken, ayrıca Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülke benzer şekilde taleplerde bulunabiliyor.

Geçtiğimiz dönemde gelen bazı iddialar arasında Apple'ın Çin Hükumeti ile işbirliği içerisinde olabileceği de vardı ve bu durum için bir açıklama Apple'ın genel danışmanı Bruce Sewel'den geldi.

Sewel söz konusu olayı doğrularken, Çin Hükumeti'nin Apple'dan kaynak kodlarını talep ettiğini ancak, firmanın kesin bir şekilde bu isteği geri çevirdiğini belirtti.




Apple, Çin'in kaynak kodlarını talep ettiğini doğruladı
 


Üst Alt