Anne sevgisi her şeye bedel

Sponsorlu Bağlantılar

oomegaak

Üye
Ekstra not olarak osmanli dedigin gibi gelismeleri takip etmedigi icin yikildi dil bilmediginden degil zira fransizcayi ana dili gibi konusan onlarca kisi vardi sarayda... Devletimiz gucsuz oldugundan degil ayikla yapmak zorunda oldugundan ingilizce sart ariyor yoksa otobus soforu napsin ingilizceyi ( zira ben pilotluk icin merakliydim ama boy 2m oldugundan olamadim dedim heralde koltuklar ufak falan gittim baktim yoo gayet de ayarlanabilir normal koltuk 2 m olsanda kullanirsin yani ama ayiklama lazim iste anladin?)

UpOneTR

UpOneTR

Üye
Konu nerden nereye gelmiş arkadaş

Revengeful

Emekli Yönetici
Yazıma şunu da eklemiştim
"Bu arada şunu da ekleyeyim. Birleşmiş milletlerin resmi dilleri olan Arapça, Rusça, İngilizce, Çince, Fransızca ve İspanyolca'dan birini bilen kişilerin diğer dilleri öğrenmesine de illaki gerek yoktur. Çünkü bunlar dünyada en çok konuşulan dillerdir. Türkiyenin bu ülkeler gibi güçlü bir ticaret yapabilme gücü yok. Sürekli dış ülkere bağımlıyız ticaret konusunda. Kendi petrolümüz ve doğalgazımız var mı ? Bu adamlardan biri yarından itibaren doğalgazını kesiyoruz derseler ne olacak ? Ya da teknolojide ileri bir seviyede miyiz ? Seve seve öğrenmeyeceksende zorla öğreneceksin bu çoğunluğun dilini. Azınlık olan sensin dünyada."
Sömürü ülkesiyiz evet. Ne yapmayı düşünüyorsun peki bu konuda ? Bu arada o söylediğin miktarlar büyük değil haberin olsun şu zamanda.. Sen ingilizce bildiğin için devletten fazladan tazminat aldığını biliyor musun ? 4500 lira alan o müfettiş arkadaşın ingilizce bilse o miktarı 20.000 liraya kadar çıkarabilirdi. Bir yerde SPK gibi kurumlarda çalışmak var diğer yerde Algida gibi kurumlarda çalışmak var.
Osmanlı daha savaşlarda kılıç vs ile dalarken düşmanlar uzaktan tüfekle indiriyordu. Bu en basit örnektir herhalde gelişme konusunda.
Ben kendin için dil bilmek zorundasın demiyorum zaten bu ülkenin geleceği için bilmek zorundasın diyorum. Yoksa dil biliyor diye diğer insanlardan kendini üstün tutan birisi varsa ona karşı duracak ilk kişide benimdir. Kimse kimseyi kendinden üstün göremez.

Revengeful

Emekli Yönetici
Konu nerden nereye gelmiş arkadaş
Katılıyorum. @0MG90 dan özür dilerim. Bu benim son mesajımdır ingilizce ile ilgili olan. Gereksizlerde de olsa konu dağılmasın iyice.. Eğer arkadaş konu hakkında görüşlerini yazmak istiyorsa halen bana pm atabilir.

zombaka

zombaka

Üye
Gördüğüm onu zor resmini
korumak Haitili anne yazan bu bu arada ingilizce düşmanı değilim ta sömürüye falan gelmişsiniz

Revengeful

Emekli Yönetici
Gördüğüm onu zor resmini
korumak Haitili anne yazan bu bu arada ingilizce düşmanı değilim ta sömürüye falan gelmişsiniz
Haitili anne oğlunu koruyor. Şimdiye kadar gördüğüm en çarpıcı resim gibi çevirebilirsin. hardest için o cümleye uygun başka kelime bulamadım varsa söyleyin ben de merak ettim :D

0MG90

0MG90

Üye
    Konu Sahibi
Katılıyorum. @0MG90 dan özür dilerim. Bu benim son mesajımdır ingilizce ile ilgili olan. Gereksizlerde de olsa konu dağılmasın iyice.. Eğer arkadaş konu hakkında görüşlerini yazmak istiyorsa halen bana pm atabilir.
gerek yok, önemli değil:)

UpOneTR

UpOneTR

Üye
İngilizcenin ulusal dil olması iyi bence çünkü nasıl anlaşacaktın yabancılarla ha :) bide çinli biriyle konuşuyisun ne olcak :)
O senin dilini öğrencek yada sen onun dilini mi öğrencen :)
Olmaz olmaz
Ama ingilizcen iyiyse her yere gidebilirsin mesela :) yorumumuda koyayımda :)

UpOneTR

UpOneTR

Üye
En başta bana türkçesini yazsaydınız konu uzamayacaktı :)

• Beğen
Tepkiler: zombaka

oomegaak

Üye
Yok gorus yada pm atmiycam konu dagilmasin zaten pm atsam da sen beni yada ben seni ikna etsemde degisecek bisi yok herkes hayatindan mutlu mesutsa sorun yok yazinin sonundaki kisminda zaten basindan beridir anlatmak istedigim seyi soylemissin ve kendinde ayni fikirdeymissin zaten benimle... Saygilar sevgiler ve bilimum boyle dusunceler ( bilimum kelimesinden bi konu acilsaya la simdide :) )

OPC

OPC

Üye
Konuyu dağıtmak istemiyorum ama Allah hepimize beyin vermiş bu bir harddisk gibi degil dolmuyor sınırsız depolama misali İngilizce öğrenilse ne kaybedilir? Tartismanin lüzumu bile yok bana göre

oomegaak

Üye
Konuyu dagitmadan ufak birsey soyleyeyim evet ogrensen bisi cikmaz bende az bucuk isimi gorecek kadar biliyorum soylemek istedigimiz zorunluluk degil veya bilmeyen 2. Sinif kabul edilmemeli... Neyse bu konuyla ilgili son yazimdir soylemek istediklerim anlasilmistir umuyorum... Saygilar respekler daha neler neler....

mucahit_X

mucahit_X

Üye
Anne yuregi isde ama oglunun sucunu bilmiyoruz belkide oglu torbaci belkide buyuk bi sucu vardi[emoji46]

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Oskar ödüllü Quentin Tarantino'nun ünlü filmi Inglourious Basterds (Soysuzlar Çetesi)'nden bir replik:

Bridget von Hammersmark (Diane Kruger): I know this is a silly question before I ask it, but can you Americans speak any other language besides English?
(Daha sormadan saçma bir soru olduğunun farkındayım ama siz Amerikanlar İngilizce'den başka bir dil konuşmaktan aciz misiniz?)

Bir Hollywood filminde dahi Amerikalılar tarafından Amerikanların tek bir dil bilmesi eleştirilmektedir. Bugün dünyada aslında 3. dünya ülkesi olmaktan kurtulamamış ülkelerde İngilizce bilmemek sorundur... Bu gibi ülkelerde İngilizce bilmeye sömürü olmak gözüyle bakılır... Avrupa'da ben İspanyol ile, İtalyan ile, Yunan ile, Fransız ile, Alman ile, Hollandalı ile iletişim kurabildi isem bu bir dilin dünya dili olması sayesindedir.

Güçlü olsaydın da senin dilin kullanılsaydı kardeşim... Olamadı isen, başka dil öğrenmeyerek bu sorunu çözemeyeceksin. (Öte yandan Türkçe gibi, İspanyolca gibi zaman çekimlerinin fiile yapıldığı diller dünyanın en zor dilleri olarak kabul edildiklerinden aslında bence isabet de olmuş. İngilizce öğrenilmesi oldukça kolay bir dil.)

Not: Burası gereksizler... Konu dağılabilir, sıkıntı yok.

FatoŞ

FatoŞ

Üye
Katilde olsa Evlat....

• Beğen
Tepkiler: -Börteçine-

Üst Alt