Anne sevgisi her şeye bedel

Sponsorlu Bağlantılar

Revengeful

Emekli Yönetici
@Mert senin lisede Almanca mı öğretiyorlardı ?

KacakMazot

KacakMazot

Üye
Bu resim degil filmden bir kare ama hangi film hatirlamiyirum :)

zombaka

zombaka

Üye
bu forumda bu dili kullanamazmıyım
bu dil ibranice yukarda ne yazıyosa o yazıyor

Revengeful

Emekli Yönetici
İngilizce hariç yabancı dil kullanımı yasak. İngilizce zaten tüm dünyada kullanılan ortak dil.

• Beğen
Tepkiler: KacakMazot
zombaka

zombaka

Üye
abartmayalım Türkçe'nin suyu mu çıktı :)
ha gözünün yağını yiyim Türkçenin suyumu çıktı ( ibranice bildiğim falanda yok zaten) çok konuşulan dil istiyolarsa çince serbest olsun

asigsasi

asigsasi

Üye
ha gözünün yağını yiyim Türkçenin suyumu çıktı ( ibranice bildiğim falanda yok zaten) çok konuşulan dil istiyolarsa çince serbest olsun
ingilizce evrensel bir dil ne çıkarsa onun üzerinden çıkıyor bizde bu dili bilmeye öğrenmeye mecbur kalıyoruz çokta önemsediğim bir dil değil herşey mecburi :) BENCE

zombaka

zombaka

Üye
ingilizce evrensel bir dil ne çıkarsa onun üzerinden çıkıyor bizde bu dili bilmeye öğrenmeye mecbur kalıyoruz çokta önemsediğim bir dil değil herşey mecburi :) BENCE
bi Türkçe açıklama yapmak çokmu zor 3 satır yazı yok orda

0MG90

0MG90

Üye
    Konu Sahibi
amma abattınız ya :dry:

• Beğen
Tepkiler: Praetor
ismail

ismail

Üye
bende Türkçe kullanılsın diyorum. ama insan farkına varmadan ingilizce bişi yazıveriyor

Invoke

Invoke

Üye
adminlere ricam forumda diğer diller gibi ing yasak olsun ne yazdığı belli değil

İngilizce konuşan yok zaten. Orada resim ingilizce kaynak öyle. Yani yapacak bir şey yok. Önemli bir şey de değil. Anlamıyorsanız anlamayın ya da bakın bir iki kelime öğrenin zarar etmezsiniz.

• Beğen
Tepkiler: 0MG90

oomegaak

Üye
İngilizceyi az bucuk bizde bilioz da yorumlari okuyunca harbiden olmusuz dedim... Dunyanin cesitli yerlerinde 2. Dil bi derece vardir ama ozellikle somuru ulkelerinde sarttir bizde sayenizde gordugumuz uzere oyleyiz yani ogren kardesim ingilizce... Dunyada bu kadar sacma bisi gormedimrus musterilerim baska dil bilmez, ingiliz musterilerim ingilizceden baska aksanlari bile duyunca dumur olur... Hangi dili ogenmek zorundaymisiz ya ? Tercuman diye bisi var is icin bu yolu tercih edin... Bunun disinda dizi izliycem diyorsan banane kendim kullanicam diyorsan banane ama zorunluymus gibi ingilizce bilmionmu aa benim derslerim bile ingilizce hatta ilkokul 4. Sinifta basliyorlar ogretmeye gibi laflarla ovunen somuru ulkesi ahmakliklarini hic tasvip etmiyorum... Madem oyle cezayirliler fransizca bildigiyle, hindistanlilar (yada hindular) ingilizce bildigiyle ovunsun... Neyse lafim bir yada birkac arkadasa degil goruslerinin durumuna dir arkadaslar kisisel algilamasin... Saygilar...

Revengeful

Emekli Yönetici
Direk bana karşı yazılmış bir yazı olduğu cevap vereyim o zaman. Eğer gidip basit bir işte çalışmak istiyorsan evet ingilizce öğrenmene gerek yok. Haberin var mı bilmiyorum ama KPSS denen bir sınavımız var ve bir çok devlet kurumu dil bilme şartı koşuyor. Ha sen diyorsan "ben ailemi asgari ücretle geçindiririm, çocuklarım eğitim ve sosyal hayatında zorluk çeksede olur, dişlerini sıksınlar" sorun yok. Ve evet ingilizce bilmiyorsa ayıplarım. Neden ayıplarım çünkü şu koca 11 sene okuldaki bedava ingilizce eğitimden bir şey öğrenemiyorsa ayıptır bu. Okullardaki ingilizce eğitimi iyi değil bunu kabul ederim. Sanki elin İngilizi gramer kullanıyormuş gibi sürekli gramer öğretiyorlar. Ama okullardaki ingilizce eğitilmiyor şu resimdekini anlamak hiç sorun değil.

Sömürü ülkesiymiş.. Bırak kardeşim bunları. Güçlü bir ülke olmadığımız için zaten devlet kurumları İngilizce şartı koşuyor ve yabancıların dilini öğrenmek zorunda kalıyoruz. Şimdi sen diyorsun zorunlu değiliz. Bu zihniyet ile ülke gelişmiyor zaten. Yabancılarla konuşmak için sürekli tercüman kullanmak acizliktir. Kendi ayakların üstünde durmayı bileceksin. Osmanlı bile gelişmeleri takip etmediği için yıkıldı. Hiç ders almıyorsunuz ne yazık ki..

Bu arada şunu da ekleyeyim. Birleşmiş milletlerin resmi dilleri olan Arapça, Rusça, İngilizce, Çince, Fransızca ve İspanyolca'dan birini bilen kişilerin diğer dilleri öğrenmesine de illaki gerek yoktur. Çünkü bunlar dünyada en çok konuşulan dillerdir. Türkiyenin bu ülkeler gibi güçlü bir ticaret yapabilme gücü yok. Sürekli dış ülkere bağımlıyız ticaret konusunda. Kendi petrolümüz ve doğalgazımız var mı ? Bu adamlardan biri yarından itibaren doğalgazını kesiyoruz derseler ne olacak ? Ya da teknolojide ileri bir seviyede miyiz ? Seve seve öğrenmeyeceksende zorla öğreneceksin bu çoğunluğun dilini. Azınlık olan sensin dünyada.

Son düzenleme:

oomegaak

Üye
Haha somuru ulkesi oldugumuzu da kabul edememis biri daha neyse takilmiyorum ingilizce bilen ornek verdigim ulkeler baya gelismis oldugu icin cevap vermeye gerek yok haklisin demi? Neyse atlayalim bu konuyu ingilizce bilmeden iyi bir iste calisamamak demi polisler yaklasik 2000 tl maas alir ing yok - arkadasim unilever bunyesinde 1700 arti arac masraflari arti bi derece kira ( kira konusunda ayrintilar var girmiyorum) seklinde calisiyor - baska bir arkadasim algida konya da mufettis 4500 tl maas arti arac masraflari falan filan ingilizce yok - milupa corum fe olarak calisan arkadasim neredeyse turkce bile yok 2000 tl maas arti arac masraflari falan filan... Ben lojistik tasimacilik sektorunde calisiyorum kendi firmam idare ediyoruz iste arabam evim var Allah (c.c.) a sukur... Neyse sayarsin yani baya ingilizce iyle sart mi iste somurge ulkesiyiz diyince birak kardesim tepkisi veriyorsan sana sart kardesim bana degil dizi izliyorsan divxplanet vs altyazi mevcut acziyet dedigin elden ayaktan yada zekadan dusmeyle olur boyle olursan asgari maasi vs anlarim yada cok ihtiyacin vardir casfin yoktur vs ama boyle degilde yinede asgari calisiyorsan atiyorum elektrik muhendisi ve asgari maas aliyorsan aklindan acziyetinden bahsedebiliriz... İngilizce bilmemek yada ogrenmek istememek acziyet degil secimdir... Yoksa senin bildigin ingilizceyle ben sizden zekiyim diyorsan e oda senin zekandir ( sen lafini kisisel algilama genelleme olarak sen ... )

Üst Alt