AMD FX 6100 Ani Ghz Düşüşü

Sponsorlu Bağlantılar

gıwıliler

gıwıliler

Üye
    Konu Sahibi
AMD FX 6100 Ani Ghz Düşüşü
Arkadaşlar merhaba. FX 6100 kullanıyorum ve son zamanlar oyunlarda ani FPS düşüşleri yüzünden fark ettiğim bir sorun var. FPS aniden 20'lere düştüğünde hemen görev yöneticisine döndüm ve voltajsız 4 GHz kullandığım işlemci hızı aniden 1.4 veya 1 GHz hızına düşüyor aynı şekilde işlemci kullanımı da düşüyor. 5 sn sonra 4'e tekrar çıkıyor bu böyle devam ediyor.

Kasada 550w fatality güç kaynağı var. Anakart asus m5a78lx3. İşlemciyi stok hızda kullanırken böyle bir sorun yok sebebi ne olabilir bu düşüşün ?

Güç kaynağından şüphelenip PSU hesaplama yaptım ama yetiyor PSU. Prime95 testi yaptım ve ordada aynı şekilde. Görüntünün linkini aşağıya ekledim.

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Windows 10'larda bu sorun sıklıkla görünüyor. İşletim sistemi biraz daha fazla yük oluyor sanırım sisteme.

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

• Beğen
Tepkiler: gıwıliler
gıwıliler

gıwıliler

Üye
    Konu Sahibi
Windows 10'larda bu sorun sıklıkla görünüyor. İşletim sistemi biraz daha fazla yük oluyor sanırım sisteme.

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

1 2 ay öncesinde kadar böyle bir sıkıntı yoktu işletim sistemi işle alakalı olacağını pek sanmam. Asıl sorunum Fps degil eğer işlemci frekansı bir anda bu şekilde düşmemiş olsa Fps değerim aslında çok iyi

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
ısılar ne durumda ve anakart voltajları stabil mi

• Beğen
gıwıliler

gıwıliler

Üye
    Konu Sahibi
yukarıya görüntü eklemiştim orada frekans düştüğü için ısı azalmış fakat düşüş olmadan önce max 50-55 derece arası oluyor işlemci . Anakart voltajından kastınız nedir onu bilmiyorum :) . İşlemci voltajı derseniz o da frekansa paralel olarak düşüş olduğu zaman azalıyor
bahsettiğiniz yer burası sanırım

MaxipmaN

Üye
güç kaynağı 12v çıkışından 450w veriyor ona göre hesapladınız mı?

• Beğen
gıwıliler

gıwıliler

Üye
    Konu Sahibi
güç kaynağı 12v çıkışından 450w veriyor ona göre hesapladınız mı?
Evet 450 verdiği yazıyor üstünde doğrudur. Siteden hesaplamada sistemin 380 w olduğu çıktı benim başka neyi hesaplamam gerekir. Bu arada anakart volttajlarında sıkıntı varmı? az önce attığım görüntü de 12v çıkışı 8v verdiği görünüyor sorunlu mu yani

MaxipmaN

Üye
Evet 450 verdiği yazıyor üstünde doğrudur. Siteden hesaplamada sistemin 380 w olduğu çıktı benim başka neyi hesaplamam gerekir. Bu arada anakart volttajlarında sıkıntı varmı? az önce attığım görüntü de 12v çıkışı 8v verdiği görünüyor sorunlu mu yani
Onlara bakmamıştım simdi gordum bir tuhaflık var. Yükte biraz yukselir o degerler 0.5 falan oynar cok oynamaz. Yani bosta + olanlar icin konusursam mesela +12v icin en az 11.5v olması gerekir. en fazla da 12.5v bosta iken olması gereken degerlerdır bence. Voltajlar muthis dusuk gorunuyor dediginiz gibi. belki besleyemiyordur sistemi ya da arızası vardır.
Eksi voltajlar icin bir sey diyemiyorum benim hurda gostermiyordu galiba ama onlar da duz mantık dusunursek normal gorunmuyor.

• Beğen
gıwıliler

gıwıliler

Üye
    Konu Sahibi
Onlara bakmamıştım simdi gordum bir tuhaflık var. Yükte biraz yukselir o degerler 0.5 falan oynar cok oynamaz. Yani bosta + olanlar icin konusursam mesela +12v icin en az 11.5v olması gerekir. en fazla da 12.5v bosta iken olması gereken degerlerdır bence. Voltajlar muthis dusuk gorunuyor dediginiz gibi. belki besleyemiyordur sistemi ya da arızası vardır.
Eksi voltajlar icin bir sey diyemiyorum benim hurda gostermiyordu galiba ama onlar da duz mantık dusunursek normal gorunmuyor.

Galiba sorun powerda banada garip geldi başka sistemlerin HW monitör değerlerine baktım dediğiniz gibi 12v den 11.50 gibi bir değer veriyor baktıgım örnek görseller . Kesin olarak power dan diyebilmemiz çok zor sanırım bende ona göre power değişimi yapardım

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Acaba Oyun Sırasında HDD yada Kurulu Olduğu Sürücü Kendisini Kapatıyor yada Başka Bişeymi Oluyorda O Anda Oyun Donup Kalıyordur Doğal Olarak Yükte Düşüyordur.Size Söyle Anlatayım. 600w Güç Kaynaği KUllanıyorum Ahada Bu.Bir Gün Daha Öncesindede Söyle Diyeyim C 128 GB 850Pro SSD Var D İse 1 TB HDD.Sistem C De Diğer Oyun Dosyalarım Herşeyimde D De.Şimdi Pcyi Kullanıyorum Bazen HDDden Tık Diye Bir Ses Geliyor ve Kendini Kapatıyor 3 4 Sn Geçiyor Kendiliğinden Açılıyordu Böyle Yapa Yapa Meğerse HDD Güç Kablosu Nasıl Bir Dandıkse Nasıl Bişeyse Tam Temas Etmediği İçin HDD Yüke Bindiği Zaman Kilitleniyordu.Bunu Zamanla Çözdüm HDD yi Çıkarttım Öyle Çalıştırdım PCyi Filan En Sonunda Farklı Güç Kablosu Denedim Sorunum Düzeldi.Artık HDD Beslemesini Değiştirdim İçin Kitlenmiyor.Şimdi Senin Sorununda Acaba Böyle Bişey Mi?

• Beğen
gıwıliler

gıwıliler

Üye
    Konu Sahibi
Acaba Oyun Sırasında HDD yada Kurulu Olduğu Sürücü Kendisini Kapatıyor yada Başka Bişeymi Oluyorda O Anda Oyun Donup Kalıyordur Doğal Olarak Yükte Düşüyordur.Size Söyle Anlatayım. 600w Güç Kaynaği KUllanıyorum Ahada Bu.Bir Gün Daha Öncesindede Söyle Diyeyim C 128 GB 850Pro SSD Var D İse 1 TB HDD.Sistem C De Diğer Oyun Dosyalarım Herşeyimde D De.Şimdi Pcyi Kullanıyorum Bazen HDDden Tık Diye Bir Ses Geliyor ve Kendini Kapatıyor 3 4 Sn Geçiyor Kendiliğinden Açılıyordu Böyle Yapa Yapa Meğerse HDD Güç Kablosu Nasıl Bir Dandıkse Nasıl Bişeyse Tam Temas Etmediği İçin HDD Yüke Bindiği Zaman Kilitleniyordu.Bunu Zamanla Çözdüm HDD yi Çıkarttım Öyle Çalıştırdım PCyi Filan En Sonunda Farklı Güç Kablosu Denedim Sorunum Düzeldi.Artık HDD Beslemesini Değiştirdim İçin Kitlenmiyor.Şimdi Senin Sorununda Acaba Böyle Bişey Mi?

Bu ihtimalide göz önüne alayım yarın HDD güç kablosunu kontrol edeyim en iyisi . İlgiç olan HWmonitör ile AİDA64 de ki voltaj değerleri birbirini tutmuyor AİDA64 de herşey normal 12v çıkışı 12 veriyor ama HW de 12v 8 v olarak görünüyor . Sizde nasıl acaba bu durum bakma şansınız varmı arkadaşlar ?

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Voltajlık Bişey Yoktur Bence
Buda Benim Sistem Arkadaşınkından Kat ve Kat Düşük

Bu ihtimalide göz önüne alayım yarın HDD güç kablosunu kontrol edeyim en iyisi . İlgiç olan HWmonitör ile AİDA64 de ki voltaj değerleri birbirini tutmuyor AİDA64 de herşey normal 12v çıkışı 12 veriyor ama HW de 12v 8 v olarak görünüyor . Sizde nasıl acaba bu durum bakma şansınız varmı arkadaşlar ?
AİDA64 Deniyorum 1 Dk.Ama Yeni Nesil Güç Kaynakları İhtiyaca Göre W Üretip Verir.Yani Kısaca Söyle Anlatayım 600W Güç Kaynaği Sana Devamli 600W Vermez Sistemin Boşta 150W İse 151 W Vermez Sadece İhtiyacini Verir Doğal Olarak Boşta İken Voltajlar Sabit Olur Oyunda Max Güç İHtiyaci Olacaği İçin Güç Kaynaği Ortama Göre Sana Max Atıyorum 80 Plus İse 500 550 Verir Belkide Daha Az.Yani Sistem Boşta İken Voltajların Anlamı Yok.

• Beğen
gıwıliler

gıwıliler

Üye
    Konu Sahibi
Evet sizin sistem daha da düşük demek ki normal olan bu tabi boşta ki değerler bunlar belki yükte çoğalıyordur ?

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Evet sizin sistem daha da düşük demek ki normal olan bu tabi boşta ki değerler bunlar belki yükte çoğalıyordur ?
En Çok İşlemci ve Ekran Kartının Zorlandığı Zamanlarda Çoğalırlar. Eğer İşlemci Soğutman İyi İse Şunu Dene Hem Isı Hemde Voltajlarını Kontrol Et

Ekli dosyalar

gıwıliler

gıwıliler

Üye
    Konu Sahibi
Boşta değerler de benim bu şekilde mesela birazdan yükte voltaj değerlerini atıcam . Anakart dandik bişey ondan da olabilir :)

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Pardon Yanliş Oldu

gıwıliler

gıwıliler

Üye
    Konu Sahibi
önemli değil :) . buda aida64 ün boşta V değerleri

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Senin İşlemci AMD Olduğu İçin Güç Tüketimi Fazla Aslında Benimkininde Fazla 4 Fiziki 4 De Sana Çekirdiği Var Bide 65 NM Ama Bende O Çok Düşük Sendede Öyle Olması Şart Değil Çünkü AMD GPU CPUlar İntel ve Nvidialara Göre Çok Güç Harcıyorlar yani Voltajlar Doğrudur
önemli değil :) . buda aida64 ün boşta V değerleri
Nerede Bu Aida da Bulamadım

gıwıliler

gıwıliler

Üye
    Konu Sahibi
Bakın buda tam yükteki değerler ve voltajda en ufak değişiklik yok 2 3 dakika tam yük testinde işlemci hızı aniden 1.40 lara işlemci volrajı 1.0volta kadar düşüyor 3 5 sn sonra düzeliyor belli aradan sonra tekrar düşüyor çok garip ve saçma bi sorun :lac:

Senin İşlemci AMD Olduğu İçin Güç Tüketimi Fazla Aslında Benimkininde Fazla 4 Fiziki 4 De Sana Çekirdiği Var Bide 65 NM Ama Bende O Çok Düşük Sendede Öyle Olması Şart Değil Çünkü AMD GPU CPUlar İntel ve Nvidialara Göre Çok Güç Harcıyorlar yani Voltajlar Doğrudur

Nerede Bu Aida da Bulamadım

bilgisayar - algılayıcı sekmesinde en aşağıda

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Bakın buda tam yükteki değerler ve voltajda en ufak değişiklik yok 2 3 dakika tam yük testinde işlemci hızı aniden 1.40 lara işlemci volrajı 1.0volta kadar düşüyor 3 5 sn sonra düzeliyor belli aradan sonra tekrar düşüyor çok garip ve saçma bi sorun :lac:

bilgisayar - algılayıcı sekmesinde en aşağıda
Programın Adı İntel Burn Test.Isınmayan İşlemci İse Isınıyor Ama AMD Lerde İşe Yararmı Bilmiyorum.

Sistemindeki Hatayı Bir Çok Donanım Verebilir.Sana Tavsiyem İşlemciyi İyi Bir Sınaman.Bu Sıralarda Ani Düşüşler Oluyormu Dene Bana Kalırsa Sorunun Ya HDD Den Kaynaklı Yukarıda Anlattığım Gibi Güç Girişi Temas Etmiyor Olabilir Atıyorum 10 Pinden 5 i Temas Ediyordur Diğerleri Etmediği İçin Yükte Patlak Veriyordur. 2. Bir İhtimal Ekran Kartının Çipleri Çortlamak Üzere Nvidiadaki Gibi OC Filan Yapınca Hata Veriyor Sürücü Görüntüyü Kestii Etti Diye Gibi Bişeylerdende Kaynaklanabilir. Sadece Ekran Kartını Test Yapıp Denermisin.PRogramı İndir 20 30 MB Bİşey Üstte Menüden EKran Kartını 2D 3D Dirext 11 Kaça Kadarsa Test Yapıp Sistemi Bir İzle Bakalım Eğer Dediğin Düşüşler Yaşanıyorsa Ekran Kartıda Olabilir.Eğer Olmadıysa Aynı Program İle yada Dediğim İntel Burn Testi Dene İşlemci Zorlandığında Fps Düşüyorsa Belki O Şekilde Sorunun Kaynağini Çözersin

• Beğen
Takipçi Satın Al

Üst Alt